Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2009 17:17 - купени с обещание, да получат началнически пост
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3035 Коментари: 7 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Има хора, които са се досетили какво става в съдебната система.   Там няма как да мине схемата , че са били некадърни и са нанесли вреди на ... ГЕРБ, разбира се... За  висшите съдии- какво става ?! Изиграват ли, но го правят със способите на Висшия пилотаж... на полицията, способна да направи всичко, дори да отреже невинни глави...  
     В държавата се извършва  пълна подмяна на властта.  Едни купуват гласове с пари, други ни плащат с брадви ( оказаха се прави и затова, че избирайки ББ ще получин ...Костов
      Други... бяха купени с обещание, да получат началнически пост и то си става .  Дори сега се извършва елиминиране на съдии, за да се сложат  угодници, които да  изпълнят заканата на  ГЕРБ- да ина осъдени министри.
       Колко проста схема има Ви в тефтера на някакъв "подставен", който Ви е потърсил ( щом такава му е задачата?!) и Ви... карат да си подадете оставката. Защото... съдът върна уволненият началник на ДАНС...Ако беше подал оставка, нямаше как да стане. 
       Десет пъти журналист попита, кога ще си подаде оставката съдията, които...
       Най усърдни в тази "далавера" са журналисти от радио. Нали една лъжас повторена 100 пъти ... се приема за истина..
      Така беше преди- на съдиите се съобщава какво да отсъдят... 
Държавата се е появила там, тогава и дотолкова, доколкото се е появило правото- законите. Те винаги са в услуга на управляващите. Нови управляващи- нови закони. ЕТО ЧЕ СЕ ПОЯВИ И НАЙ СЕТНЕ И НАШАТА ДЕМОКРАТИЧНА ГЕРБОВСКА ДЪРЖАВА И ТЯ СИ КОВЕ  ПРАВИЛАТА ПО ГЕРБОВСКИ  ТАКА СТАВА И СЛЕД 1944 Г  ФИЗИЧЕСКО УНИЩОЖАВАНЕ НА ЕЛИТА НА ДЪРЖАВАТА. пРЕДЛААГАМ, ДА СЕ НАРЕДИ БИВШИТЕ МИНИСТРИ НАЧАЛНИЦИ  ДА НОСЯТ ЛЕНТА С НАДПИС НА ГЪРБА И НА ГЪРДИТЕ "КУЛАК НАРОДЕН ВРАГ"  И ДА ГИ ПРАТИМ В ... КОНЦЛАГЕР 
    СЛЕД 1947 Г  БОГАТИТЕ СА ПРОГОНЕНИ ОТ ИМОТИТЕ, НА ДОМОВЕТЕ ИМ Е НАПИСАНО "КУЛАК, НАРОДЕН ВРАГ"   еДНИ СА ИЗБИТИ, ДРУГИ- ПРАТЕНИ В КОНЦЛАГЕРИ. вСИЧКИ И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ИМ СА ПРЕСЛЕДВАНИ ДО 1989 Г  КАТО "лИЦА ЗАСЕГНАТИ ОТ МЕРОПРИЯТИЯТА НА НАРОДНАТА ВЛАСТ"

и... ОБСТАНОВКАТА ДНЕС Е  АДЕКВАТНА. 
ИМАТ ЛИ  МОРАЛ ТЕЗИ ХОРА, КОИТО ПОДМЕНЯТ ХОРА В ИНСТИТУЦИИ , КАТО РЕЖАТ ГЛАВИ НА СПЕЦИАЛИСТИ... И  БЕЗ КОНКУРСИ... ПАК СЕ ОКАЗВА, ЧЕ ЗАКОНИТЕ
ПРАВИЛАТА ... СА ... ЗА ДРУГИТЕ...

      


Тагове:   обещание,


Гласувай:
1
01. анонимен - Одобрявам!
18.10.2009 06:14
Най-после един разумен българин, прозрял какво става в бедната ни Татковина! Държавата е в ръцете на бандюги и политически хамелеони. Огромна е вината на всичките безмозъчници, които повярваха на Разбойко Дрисов.
цитирай
2. анонимен - Ами незнам. Лично при мен има един ...
18.10.2009 09:35
Ами незнам. Лично при мен има един началник. Човек на бивше партиино величие на БСП. и КАКВО?
Дойдат от Бсп НА ВЛАСТ - ТОЙ КОЛИ И БЕСИ. Отидат си от власт - той е в немилост. Но и в двата случая си е един Некадърник с главно Н.
цитирай
3. анонимен - Нещастник
18.10.2009 10:33
Ейй писачо ..знаеш ли кой е Иван Димов ....
човек ,който и майка си ще продаде за пари !!!
Така ,че не ми пише за гербери и конспирации от времето на Баща си ....
цитирай
4. анонимен - Не е точно така!
18.10.2009 17:31
Познавам лично човек, заемащ директорски пост в държавно учреждение.Две години висша партийна школа вмосква, след като е завършил рабфак.Верен и предан на партията.След 10 ноември се събужда пръв СДС-ар и с помоща на съпругата и неин колега ,шеф на СДС осъмва след нагласен конкурс директор на едно голямо и мощно учебно заведение в града ни.От тогава заработи 10 години лично за себе си и тези, които го прикриват нагоре в йерархията.Кражби, измами с документи, точене на фондове...Никой не му търси отговорност.Дойде Герб на власт и за негово учудване сега е следствен не за политически а за икономически престъпления.Опита се да влезе и в ГЕРБ, с парите напред естествено, но нещо не се получи.
Така че лично за мен това ,което пишеш не е съвсем вярно.
цитирай
5. анонимен - май си е прав човекът
18.10.2009 21:03
И на мен ми казаха, че за да ме назначат на държавна работа, трябва да стана член на ГЕРБ. За други, пък, това е условието да не ги съкратят. Правят списъци по места с имена на хора, верни на ББ и ги устройват. Това се отнася и за членове на Атака. Беше изненада, но и днес премиерът си каза при Цветанка Ризова, че те са най-послушни. О времена, о нрави! Дали ще дочакаме да станем нормална държава...
цитирай
6. анонимен - ot DVE ZLINI ;PO MALKATA
18.10.2009 22:42
BB VI E POSLEDNATA ALTERNATIVA, MOLETE SE DA NE SE IZPORTI ;4E TOGAVA JALNA I MAIKA NA TAZI DARJAVA
цитирай
7. demograph - Mind the gap
20.10.2009 13:26
Черната дупка

Тая програма Da Vinchi, откакто ми влезе в главата, по цели нощи се рея из безкрайността, напрягайки сетива и ум да вдяна, от къде се пръкват тези космически чудесии в и въпреки съзнанието ми, и вън и независимо от него?
Прозренията, както се знае добре, се пръкват неочаквано и просто, подбутнати от понякога банални делнични събития. Както при Архимед и преливането на ваната му. Както при Нютон и крушата, събудила го от следобедна дрямка.
Великите неща са гениално прости. Но са резултат от количествени натрупвания на познания, опит, съзерцание..
Така стана и с мен.
Пътувал бях десетки пъти по магистралоподобния път край Дупница, но никога не ми бе направил впечатление един пътен знак, представляващ плътен черен кръг в средата на жълт триъгълник, рамкиран в червено. /Като проверих после се оказа знак А40-„Участък с концентрация на ПТП” - /.
Та един ден, както си натисках педала покрай Дупница и се оглеждах за катаджийска засада, дъщеря ми, пътуваща с мен, внезапно реши да ме изпита по Закона и правилника и ме застреля с въпроса:
- Татко, какъв е този знак?..
- Тунел, казах аз"едно към гьотере".
– Не. На знак тунел си има нарисуван тунел, ми вика тя.
– Да бе. Каква беше тая черна дупка?..
В този момент влязохме в дупката на дупнишкия пътен тунел и точно когато ослепителното южно слънце от другия край ме блъсна в очите, ме озари и прозрението за черните дупки.
Докато оставя града зад гърба си, вече бе ме обзело преклонението към дълбоко научния подход и творчески гений на МВР и КАТ. Те, казах си, са чели теориите за относителността на Айнщайн, може би. А може да са си направили и труда да гледат Da Vinchi по „Евроком”. Според теориите, черните дупки са място, където гравитацията /засмукването/ става непреодолимо голяма и в дупката изчезва всичко, дори и светлината. С този знак КАТ ни предупреждава за опасността да изчезнем в небитието на, необяснимо защо и за самите служители на КАТ, участък от концентриращи се ПТП-та.
Изпаднах в умиление пред грижовноста, с която несправедливо хулените, като корумпирани и злонамерени, пътните полицаи обграждат водачите на МПС.
Изпитах угризение на съвестта, защото и аз бях се подлъгвал да критикувам катаджиите, че нехаят за неволите на водачите, за дупките по пътищата, че нарочно слагат пътни знаци зад храстите така, че да не могат да ги видят шофьорите и после да изскочат иззад следващите храсти и да им махат палаво с палките „Стоп! Ела, че ми трябваш”.
Засрамен и развълнуван, усмирих скоростния си нагон и примерно заследвах постановките на Закона и Правилника, в очакване да видя знакът „Край на черната дупка”. Не знам дали изобщо дали има такъв, защото стигнах преди Симитли, а отмяна на космическата опасност не бе дадена. Напротив, на завоя при шкембеджийницата, отново ми се озъби галактическо предупреждение !!!... По Предела –пак. Преди Разлог-пак.Преди Банско – пак. И пак никъде нямаше знак за отбой..
Тогава се усъмних, че е възможно черните дупки да имат начало, но не и край.
Че влезнеш ли веднъж, после можеш да влизаш от една черна дупка в друга, от там в трета, но никога да излезеш от тях. Но не бях сигурен.
Затова се опитах да надхитря и Айнщайн и МВР, и КАТ, и да избегна черните дупки, като на връщане за София, минах през Велинград –Пазарджик-Цариградското-Младост. По онова трасе още не бяха наслагани такива мъдри предупреждения. Не че нямаше дупки.
Стигнах до София обнадежден, че съм надхитрил законите на вселената, когато на завоя, под моста при Mediterranean Hotel, внезапно се натресох в една такава дупка, че ми причерня пред очите..А на входа на София, знак нямаше.
Беше елементарно да предположа, че Всеобхватността на теорията на относителността на Айнщайн, предполага наличието на черни дупки и на относително, всяко място във вселената, където липсата на rationality е достатъчно голяма, за да се наслагат знаци А40 , вместо да се отстранят причините за „..концентрация на пътно транспортни произшествия”.
И като се замислих върху това, взех, че направих аналогични съждения и за куп други, български практики, когато човещината, добротата, истината, справедливостта, , почтеното, моралното, нормалното, правилното, резултатното, смисленото, очевидното.. потъват в черните дупки на корумпираните:
Политика, Парламент, Президент, Правителство, Съд, Прокуратура, Следствие, Служби, Полиция, Финанси, Преса, Телевизия, Екология, Задравеопазване, Образование, Спорт , Икономика, Държавен апарат, Култура, ....и никога не се показват обратно, защото Там и свободата не се завръща.
В нашата , пространството и времето са така усукани, че другия и край повръща нещо нечовешко, злонамерено, лъжливо, несправедливо, непочтено, изкривено, грешно, неефективно, глупаво, безсрамно, просташко... и всичко това трансформира живота ни в една голяма дупка.
Когато събрах всичкото в едно и се огледах, разбрах, че и за мен , връщане назад няма, защото съм се натресъл в голямата ЧЕРНА ДУПКА Б... ...я.

- Да беше заобиколил дупката, папа..щадящо ме укори дъщеря ми.
- А! Но ти виждаш ли я..? Е. Това си светлинка все пак.

Demograph.blog.bg
20.10.2009.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 10293651
Постинги: 5094
Коментари: 11012
Гласове: 56198
Архив
Календар
«  Октомври, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031