Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2010 23:39 - Нека погледнем и заместителите!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 722 Коментари: 0 Гласове:
1



          Всички знаят, че захарта не е добра част от здравословното  хранене  и се обръщат към захар, заместители.  Но са тези заместители в действителност по-добри от захарта ли са?! 
Нека погледнем по-отблизо в някои от тях и да видим кои от тях са по-добри и кои от тях могат да бъдат по-добре да се избягват.

Сукралоза, които се продават под името splenda, е полезно, като 1-1 заместител на захарта. Сукралоза е направено от захар и се използва, за да splenda която вкус захар. Сукралоза не калории, но не измерва, потърсете или акт, като захар.Сукралоза е 600xs сладко от захар, толкова по-малко е необходимо за една и съща сладост. Сукралоза е събирана с малтодекстрин, въглехидрати, получени от царевица, което му някои калории и да го гледам и да действа като захар. Тази комбинация прави splenda. Splenda е 1.8 до 1 / 4 калории от захар. Ние сме казали, че всички използвани сукралоза ще се отделя неизползвани, но въпреки произвежда твърди, сукралоза се абсорбира и метаболизира от организма. В FDA на "окончателния правило" доклад се казва, че 11% на 27% от сукралоза се абсорбира в човешкия организъм и на японски храни съвет канализация казва достигне 40% се абсорбира.

Захарозата се прави от захарно цвекло или захарна тръстика. Не само захароза добър вкус, но също така ви дава бърза енергия, както добре. Въпреки това, в неблагоприятна посока на това бързо разрушаване на енергия е, че когато го загубим, тялото ви иска още една доза от захар за съхраняване на енергия става. Като в много захароза води до прекомерни инсулин отговорите, които причиняват над въглехидрати трябва да се съхранява в мастните клетки. Тъй като захароза, е на високо гликемичен (бързо освобождаване), захар, трябва да замества други подсладители. Ето и някои други форми на захароза за да се избегне, ако гледате на етикетите: сурова захар, кафява захар, инвертна захар, turbinado, на захар сладкар, захарна тръстика, кристализирани тръстика сок.

Аспартамът е около 200xs-сладък от захарта и там е много загриженост за безопасността на този подсладител.Тя е направена от две аминокиселини, отливки киселина и фенилаланин. Аспартамът се предлага на пазарапод наименованието NutraSweet и равен и се намира в голямо разнообразие от готови продукти. Този подсладител не е полезно за готвене или добавяне на топли напитки.

   Малтитол, като всички захар алкохоли не насърчава гниене на зъбите и е с вкус и сладост като захарта. Тя не повиши нивото на кръвната захар или инсулин нива и е полезна за диабетици. Както всички захар алкохоли, малтитол могат да имат слабителен ефект при някои хора.

Захарин е от близо 100 години и е 200xs-сладко от захарта. Произвежда се от вещество, открити в гроздето.Човешкото тяло не може да се раздели, така че не се получи инсулин отговор. Това е най-често се срещат в безалкохолни напитки и подсладители като сладък н ниско. 

Сорбитол е на захар, алкохол, който се намира в много продукти, особено тези, които трябва да станат сухи или втвърдени като бонбони или confectionaries. Сорбитол често се използва в намалени калории или леки продукти.

Фруктоза царевичен сироп се прави от царевично нишесте и има висок гликемичен стойност, която означава, че ще предизвика голям инсулин отговор. Има някои противоречия за безопасността на използването на големи количества от този подсладител с течение на времето. Високо фруктоза царевичен сироп се намира в много продукти и не е същото като продукт, който съдържа фруктоза.



Тагове:   нека,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14211174
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031