Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
25.02.2011 23:45 -
Какво е значението на мазнините за нашето здраве?!
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 7107 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 26.02.2011 18:39
Прочетен: 7107 Коментари: 2 Гласове:
5
Последна промяна: 26.02.2011 18:39
.
Растителни или животински мазнини?
С каква мазнина да си пържим картофки здравословно?! Мазнините?!
Разбира се има истина в твърдението, че са вредни… това са наситените мазнини, съдържащи се в кравето масло, свинската, кокоша, патешка мас, яйчения жълтък, прекалената употреба влошава холестерола, прави ни сърдечно болни. Липсата им прави ли ни по здрави?! Няма вредни храни (мазнини) има вредни количества. Но има и вредни практики, повреждат до канцерогенност добрите мазнини и ви докарат рак. Внимавайте как ви хранят!!!
Яйченият жълтък от една страна съдържа голяма доза холестерол, но от друга страна съдържа още две съставки- лецитин и холин. Лецитинът пречи на холестерола да се втвърдява и полепва по стените на кръвоносните съдове, а холинът е профилактика, за предотвратяване на рак. Така, че консумирането на 1-2 яйца дневно е по скоро нужно за доброто ни здраве.
„Полезните” мазнини, съдържащи се в растителните масла, рибата понижават холестерола. Винаги трябва да се приемат едновременно и от двата вида мазнини. Пълният отказ от наситени мазнини може да навреди сериозно на организма ви: не може да се усвояват витамините А,Е,Д и К. По кожата се появяват бръчки, а косата става чуплива и опадваща. Те спомагат за изработването на много хормони, , през зимата защитава организма от простудяване. Мазнините поддържат нормалната работа на нервната система и щитовидната жлеза. Трябва да се съобразяваме с количеството. Дневната „дажба” да е до 70г. Количество наситените мазнини да са не по-вече от 15-20 грама от тези 70 грама.
Обобщавам: бръчки на лицето ни се появяват не само от ядове, а и от яденето , в което мазнините липсват или са в недостатъчно количество. Косата става чуплива и падаща.
Запомни: Не са вредни храните, а количествата им.
Полезните мазнини може по незнание и невнимание да превърнем в…канцерогенни... затова:
Опитайте, запомнете и... яжте здравословна и вкусна храна ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ
Да, пригответе картофи за пържене в количество за максимум„три дози”- изпържени в една мазнина, при условие, по време на пърженето мазнината да е растително олио, в което се допуска да се добави до 10 процента животинска мазнина.Но не и бутер! Мазнината в тигана да се нагрява при температура до 180- 190 градуса. Над 200 градуса започва прегряване. Пържене при температура над 220 градуса е непоправимо вредно, както и изпържването в една мазнина над три дози последователно. Ако процесът се прекъсне, мазината се охлади- тя също става канцерогенна и последиците рано или по късно се проявяват в рак на Заведенията за бързо хранене, където масово се предлагат апетитните пържени картофи, чипсове, са предизвикали бум на раковите заболявания. Не подлежи на съмнение. Те са компетентни за вредите, а го правят, за да реализират печалби. Което е престъпление! Наскоро в САЩ е приет закон, които определи това за престъпление- пържене при висока температура, многократната употреба на мазнината, повторната и употреба, след като е била охладена!. Тук е подходящо оня израз „Опасно е, не го правете у дома." Но, на бутилките с олио няма написано как да се употребява безопасно. В домашна обстановка от незнание е правено и от бедност. Ето една ужасяваща изповед: „ Прабаба ми ….е от Одрин, а баба …е родена там през 1913, след превземането на града губи съпруга си и останала сама с петте си деца бягат далеч от тормоза и с четирите от тях се спират чак в Русе. Където намира дом и прехрана. Работи на пристанището като готвачка в столовата и, вместо да изхвърля олиото от пърженото, го носи в къщи да храни децата си с него, без да знае, че е канцерогенно. Три от четирите деца завършват висше образование, но три от тях знам и помня, че починаха от рак на стомаха. Поколението след тях също беше засегнато от същата болест и някои от тях починаха по същата причина между 40 и 50 годишна възраст.” Всяко домакинство ползва олио за пържене. Преди години минаваха прекупвачи на отпадъчна мазнина растителна и животинска. За употреба в производство на сапуни и препарати. Това не се прави и се питам, къде отива тази огромна маса отпадъчна от домакинството мазнина. След като ни докарва толкова жестоката болест рак, отива да докара непоправими вреди на природата. Не се дискутира в медийното пространство този крещящ за здравето на хората и природата проблем. А после даваме толкова средства за лекуване на раково болни… Нали превантивната грижа би предотвратила загубата на хора в трудоспособна възраст. Хора, внимавайте. Не скъпете олиото, когато пържете! Не го прегрявайте, Не прекалявайте с употребата му Може винаги да ядете пържени картофи, но приготвени само по гореописания начин. У Вас!
ТОВА СА ПЪРВИЯ ВИД ОПАСНИ МАЗНИНИ- ВТОРИЯ ЕТО ГИ:
маргарините,?! Технологиите, при които се получават били опасни и този продукт- не просто вреден ,а СЪЩО канцарогенен
Кои храни съдържат трансмазнини? Повечето от трансмазнините на пазара се срещат в изделия като бисквити, кексове, пасти и торти, вафли, маргарини, хамбургери и др.
готови баници и закуски, бутер тесто, промишлено произведени тестени изделия;солети, чипс, царевични пръчици;шоколад - в състава на който пише, че съдържа "растителни мазнини"; рядкост са шоколадите с краве масло, което е по-полезно; метана - единственият растителен елемент в нея е хидрогенирана мазнина; пуканки за микровълнова печка.
Пържените картофи, приготвени във веригите за бързо хранене, също съдържат сериозни дози трансизомери. Източник: Трансмазнини http://www.bb-team.org/articles/3431_transmaznini#ixzz1Ets6BFYZ
Да, пригответе картофи за пържене в количество за максимум„три дози”- изпържени в една мазнина, при условие, по време на пърженето мазнината да е растително олио, в което се допуска да се добави до 10 процента животинска мазнина.Но не и бутер! Мазнината в тигана да се нагрява при температура до 180- 190 градуса. Над 200 градуса започва прегряване. Пържене при температура над 220 градуса е непоправимо вредно, както и изпържването в една мазнина над три дози последователно. Ако процесът се прекъсне, мазината се охлади- тя също става канцерогенна и последиците рано или по късно се проявяват в рак на Заведенията за бързо хранене, където масово се предлагат апетитните пържени картофи, чипсове, са предизвикали бум на раковите заболявания. Не подлежи на съмнение. Те са компетентни за вредите, а го правят, за да реализират печалби. Което е престъпление! Наскоро в САЩ е приет закон, които определи това за престъпление- пържене при висока температура, многократната употреба на мазнината, повторната и употреба, след като е била охладена!. Тук е подходящо оня израз „Опасно е, не го правете у дома." Но, на бутилките с олио няма написано как да се употребява безопасно. В домашна обстановка от незнание е правено и от бедност. Ето една ужасяваща изповед: „ Прабаба ми ….е от Одрин, а баба …е родена там през 1913, след превземането на града губи съпруга си и останала сама с петте си деца бягат далеч от тормоза и с четирите от тях се спират чак в Русе. Където намира дом и прехрана. Работи на пристанището като готвачка в столовата и, вместо да изхвърля олиото от пърженото, го носи в къщи да храни децата си с него, без да знае, че е канцерогенно. Три от четирите деца завършват висше образование, но три от тях знам и помня, че починаха от рак на стомаха. Поколението след тях също беше засегнато от същата болест и някои от тях починаха по същата причина между 40 и 50 годишна възраст.” Всяко домакинство ползва олио за пържене. Преди години минаваха прекупвачи на отпадъчна мазнина растителна и животинска. За употреба в производство на сапуни и препарати. Това не се прави и се питам, къде отива тази огромна маса отпадъчна от домакинството мазнина. След като ни докарва толкова жестоката болест рак, отива да докара непоправими вреди на природата. Не се дискутира в медийното пространство този крещящ за здравето на хората и природата проблем. А после даваме толкова средства за лекуване на раково болни… Нали превантивната грижа би предотвратила загубата на хора в трудоспособна възраст. Хора, внимавайте. Не скъпете олиото, когато пържете! Не го прегрявайте, Не прекалявайте с употребата му Може винаги да ядете пържени картофи, но приготвени само по гореописания начин. У Вас!
ТОВА СА ПЪРВИЯ ВИД ОПАСНИ МАЗНИНИ- ВТОРИЯ ЕТО ГИ:
маргарините,?! Технологиите, при които се получават били опасни и този продукт- не просто вреден ,а СЪЩО канцарогенен
Кои храни съдържат трансмазнини? Повечето от трансмазнините на пазара се срещат в изделия като бисквити, кексове, пасти и торти, вафли, маргарини, хамбургери и др.
готови баници и закуски, бутер тесто, промишлено произведени тестени изделия;солети, чипс, царевични пръчици;шоколад - в състава на който пише, че съдържа "растителни мазнини"; рядкост са шоколадите с краве масло, което е по-полезно; метана - единственият растителен елемент в нея е хидрогенирана мазнина; пуканки за микровълнова печка.
Пържените картофи, приготвени във веригите за бързо хранене, също съдържат сериозни дози трансизомери. Източник: Трансмазнини http://www.bb-team.org/articles/3431_transmaznini#ixzz1Ets6BFYZ
Тагове:
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ