Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2011 07:28 - яжте пържени картофи, приготвени от Вас!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2001 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  


 

 Растителни или животински мазнини?    

 С каква мазнина да си пържим картофки здравословно?!   Мазнините?!       

   Разбира се има истина в твърдението, че са вредни… това са наситените мазнини, съдържащи се в кравето масло, свинската, кокоша, патешка мас, яйчения жълтък, прекалената употреба влошава холестерола, прави ни сърдечно болни. Липсата им прави ли ни по здрави?! Няма вредни храни има вредни количества.  С вредни практики, добрите мазнини и ви докарат рак. 

    Яйченият жълтък от една страна съдържа голяма доза холестерол, но от друга страна съдържа още две съставки- лецитин и холин. Лецитинът пречи на холестерола да се втвърдява и полепва по стените на кръвоносните съдове, а холинът е профилактика, за предотвратяване на рак. Така, че консумирането на 1-2 яйца дневно е по скоро нужно за доброто ни здраве.  

   „Полезните” мазнини, съдържащи се в растителните масла, рибата понижават холестерола. Винаги трябва да се приемат едновременно и от двата вида мазнини.  Пълният отказ от наситени мазнини може да навреди сериозно на организма ви: не може да се усвояват витамините А,Е,Д и К. По кожата се появяват бръчки, а косата става чуплива и опадваща. Те спомагат за изработването на много хормони, , през зимата защитава организма от простудяване. Мазнините поддържат нормалната работа на нервната система и щитовидната жлеза. Трябва да се съобразяваме с количеството. Дневната „дажба”   да е до 70г. Количество наситените мазнини да са не по-вече от 15-20 грама  от тези 70 грама.

Обобщавам:  бръчки на лицето ни се появяват не само от ядове, а и от яденето , в което мазнините липсват или са в недостатъчно количество. Косата става чуплива и падаща.

Запомни: Не са вредни храните, а количествата им.

     Полезните мазнини може по незнание и невнимание да превърнем в…канцерогенни... затова:

 

   Опитайте, запомнете и... яжте здравословна  и вкусна храна ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ  


 image 
image
 Да, пригответе картофи за пържене в количество за максимум„три дози”- изпържени в една мазнина, при условие, по време на пърженето мазнината  да е растително олио, в което се допуска да се добави до 10 процента животинска мазнина.Но не и бутер! Мазнината в тигана  да се нагрява при температура до 180- 190  градуса. Над 200 градуса започва прегряване. Пържене при температура над 220 градуса е непоправимо вредно, както и изпържването в една мазнина над три дози последователно. Ако процесът се прекъсне, мазината се охлади- тя  също става канцерогенна и последиците рано или по късно се проявяват в рак на  

Заведенията за бързо хранене, където масово се предлагат апетитните пържени картофи, чипсове, са предизвикали бум на раковите заболявания. Не подлежи на съмнение. Те са компетентни за вредите, а го правят, за да реализират печалби. Което е престъпление! Наскоро в САЩ е приет закон, които определи това за престъпление- пържене при висока температура, многократната употреба на мазнината, повторната и употреба, след като е била охладена!.

 Тук е подходящо оня израз „Опасно е, не го правете у дома." Но, на бутилките с олио няма написано как да се употребява безопасно. В домашна обстановка от незнание е правено и от бедност. Ето една ужасяваща изповед:  

 „ Прабаба ми ….е от Одрин, а баба …е родена там през 1913, след превземането на града губи съпруга си и останала сама с петте си деца бягат далеч от тормоза и с четирите от тях се спират чак в Русе. Където намира дом и прехрана. Работи на пристанището като готвачка в столовата  и, вместо да изхвърля олиото от пърженото, го носи в къщи да храни децата си с него, без да знае, че е канцерогенно. Три от четирите деца завършват висше образование, но три от тях знам и помня, че починаха от рак на стомаха. Поколението след тях също беше засегнато от същата болест и някои от тях починаха по същата причина между 40 и 50 годишна възраст.”

 Всяко домакинство ползва олио за пържене. Преди години минаваха прекупвачи на отпадъчна мазнина растителна и животинска. За употреба в производство на сапуни и препарати. Това не се прави и се питам, къде отива тази огромна маса отпадъчна от домакинството мазнина. След като ни докарва толкова жестоката болест рак, отива да докара непоправими вреди на природата. Не се дискутира в медийното пространство този крещящ за здравето на хората и природата проблем. А после даваме толкова средства за лекуване на раково болни… Нали превантивната грижа би предотвратила загубата на хора в трудоспособна възраст.

 Хора, внимавайте. Не скъпете олиото, когато пържете! Не го прегрявайте, Не прекалявайте с употребата му

 Може винаги да ядете пържени картофи, но приготвени само по гореописания начин. У Вас! 
     
 ТОВА СА ПЪРВИЯ ВИД ОПАСНИ МАЗНИНИ-  ВТОРИЯ  ЕТО ГИ: 

                    image


   маргарините,?!  Технологиите, при които се получават били опасни и този продукт- не просто вреден ,а  СЪЩО канцарогенен

Кои храни съдържат трансмазнини?

Повечето от трансмазнините на пазара се срещат в изделия като бисквити, кексове, пасти и торти, вафли, маргарини, хамбургери и др.
готови баници и закуски, бутер тесто, промишлено произведени тестени изделия;солети, чипс, царевични пръчици;шоколад - в състава на който пише, че съдържа "растителни мазнини"; рядкост са шоколадите с краве масло, което е по-полезно; метана - единственият растителен елемент в нея е хидрогенирана мазнина;  пуканки за микровълнова печка.
 Пържените 
картофи, приготвени във  веригите за бързо хранене,  също съдържат сериозни дози трансизомери.

Източник: Трансмазнини http://www.bb-team.org/articles/3431_transmaznini#ixzz1Ets6BFYZ


Тагове:   здраве,   рак,   мазнини,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14290547
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68348
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930