Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
30.10.2011 21:57 -
Махнете солниците от трапезата- носят оглупяване!22750 / 880 000
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 1802 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 31.10.2011 09:16
Прочетен: 1802 Коментари: 1 Гласове:
4
Последна промяна: 31.10.2011 09:16
Солта убива и мозъка, липсата на сол- също води до смърт
Голямото количество сол е вредно не само за сърцето, но и за мозъка. Най-голяма опасност има за възрастните хора, които не се движат достатъчно и в чиято храна има много сол. Заради нея те губят умствените си възможности по-бързо от останалите. За вредата от солта за сърцето е изписано много, но въздействието й върху мозъка се изследва за първи път. Учените от университета на Торонто са проследили за три години колко сол приемат и колко се движат 1262 мъже и жени на възраст от 67 до 84 години. Те оценили и умственото им състояние в началото на изследването и в края на всяка година. Резултатите показват, че комбинацията от много сол и липса на движение е особено пагубна за по-възрастните. Като голямо количество се определя над 3090 мг чист натрий. Това е малко повече от чаена лъжичка сол. Толкова сол се съдържа в три и половина сандвича Биг Мак. Хората, които намалят приеманата сол с около 3 г дневно, колкото има в шест филии хляб, намаляват с една четвърт опасността от сърдечно-съдови заболявания. Също така много важен фактор за неприемливо високата честота на артериалната хипертония и на хроничните бъбречни заболявания в съвременното общество е прекалената употреба на сол. Намаляването на приема на сол с 6 г дневно може да снижи с около една четвърт смъртността от мозъчен удар и с около една пета - от сърдечен инфаркт. Това означава всяка година да умират над 2.6 милиона души по-малко! За голямо съжаление, ограничаването на солта е трудна задача, тъй като около 75% от нея се намират в обработените продукти като консерви, колбаси, сирена, хляб,подправки, сосове. Около 10% е в пресните продукти и само 15% е тази, която добавяме към храната при готвене или ядене. Излишната сол в организма води до задържане на течности, влошава работата на бъбреците и черния дроб, отлага се в тъкъните и ставите, склерозира артериите. Солта изсмуква влагата от кожата ни. Тя става вяла и суха. Пиенето на много течности, консумирането на плодове и зеленчуци спомага за извличането на излишните течности в организма.
Балансът все още не е ясен, водещ в полза на привържениците на използването на сол, или в полза на привържениците на човека с думите на ХХ век "Солта - бялата отрова".
Според едно проучване, на болни ефекти на сол върху човешкото око доброволци, които консумират големи количества сол, показа разочароващи резултати в случаите на катаракта. Ситуацията се обяснява с влиянието на солта върху повишаването на налягането в тялото, включително и окото.
Резултатите от друго проучване показват по-различни резултати: Екип от изследователи САЩ установи, че ограничаване на консумацията на сол увеличава риска от сърдечно-съдово заболяване и освен това увеличава вероятността от смърт от внезапно сърдечен удар или инсулт. Причината за това е един дисбаланс на натрий в организма, а именно натрия гарантира нормалното функциониране на клетките.
Тези изследвания ясно показват, че пълното отхвърляне на приема на сол води до прекъсване на дейността на нервните клетки, намаляване на инсулина, хормон, както и подобряване на кръвта на друг хормон - алдостерона, което води до повишен риск от смърт от сърдечен удар.
Внимавайте със солта!
Голямото количество сол е вредно не само за сърцето, но и за мозъка. Най-голяма опасност има за възрастните хора, които не се движат достатъчно и в чиято храна има много сол. Заради нея те губят умствените си възможности по-бързо от останалите. За вредата от солта за сърцето е изписано много, но въздействието й върху мозъка се изследва за първи път. Учените от университета на Торонто са проследили за три години колко сол приемат и колко се движат 1262 мъже и жени на възраст от 67 до 84 години. Те оценили и умственото им състояние в началото на изследването и в края на всяка година. Резултатите показват, че комбинацията от много сол и липса на движение е особено пагубна за по-възрастните. Като голямо количество се определя над 3090 мг чист натрий. Това е малко повече от чаена лъжичка сол. Толкова сол се съдържа в три и половина сандвича Биг Мак. Хората, които намалят приеманата сол с около 3 г дневно, колкото има в шест филии хляб, намаляват с една четвърт опасността от сърдечно-съдови заболявания. Също така много важен фактор за неприемливо високата честота на артериалната хипертония и на хроничните бъбречни заболявания в съвременното общество е прекалената употреба на сол. Намаляването на приема на сол с 6 г дневно може да снижи с около една четвърт смъртността от мозъчен удар и с около една пета - от сърдечен инфаркт. Това означава всяка година да умират над 2.6 милиона души по-малко! За голямо съжаление, ограничаването на солта е трудна задача, тъй като около 75% от нея се намират в обработените продукти като консерви, колбаси, сирена, хляб,подправки, сосове. Около 10% е в пресните продукти и само 15% е тази, която добавяме към храната при готвене или ядене. Излишната сол в организма води до задържане на течности, влошава работата на бъбреците и черния дроб, отлага се в тъкъните и ставите, склерозира артериите. Солта изсмуква влагата от кожата ни. Тя става вяла и суха. Пиенето на много течности, консумирането на плодове и зеленчуци спомага за извличането на излишните течности в организма.
Балансът все още не е ясен, водещ в полза на привържениците на използването на сол, или в полза на привържениците на човека с думите на ХХ век "Солта - бялата отрова".
Според едно проучване, на болни ефекти на сол върху човешкото око доброволци, които консумират големи количества сол, показа разочароващи резултати в случаите на катаракта. Ситуацията се обяснява с влиянието на солта върху повишаването на налягането в тялото, включително и окото.
Резултатите от друго проучване показват по-различни резултати: Екип от изследователи САЩ установи, че ограничаване на консумацията на сол увеличава риска от сърдечно-съдово заболяване и освен това увеличава вероятността от смърт от внезапно сърдечен удар или инсулт. Причината за това е един дисбаланс на натрий в организма, а именно натрия гарантира нормалното функциониране на клетките.
Тези изследвания ясно показват, че пълното отхвърляне на приема на сол води до прекъсване на дейността на нервните клетки, намаляване на инсулина, хормон, както и подобряване на кръвта на друг хормон - алдостерона, което води до повишен риск от смърт от сърдечен удар.
Внимавайте със солта!
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ