Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
01.02.2013 19:41 -
Човекът достигнал живот 252 години- познай как!
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 1453 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 02.02.2013 01:20
Прочетен: 1453 Коментари: 0 Гласове:
7
Последна промяна: 02.02.2013 01:20
Доц. д-р Димитър Попов Годжи бери- пакет- 200гр. 10 лв.
Ако искате да доживеете до 252 години, яжте годжи бери по примера на Ли Цин Юен, който е доживял до толкова според легендите.
В древна китайска притча се разказва за керван, пътуващ по Пътя на коприната, който спрял за кратък отдих.
И тук търговците станали свидетели на странна гледка – млада жена ругаела и налагала белобрад старец, който упорито отказвал да стори нещо. Единият от търговците попитал жената каква е причината за нейния гняв. Жената отвърнала, че това е нейният правнук, който отказва да пие отварата си от годжи бери и започнал да старее. Оказало се, че младата жена – неговата прабаба, е на триста години! Такава е притчата, но има и достоверни свидетелства за магическото действие на малките оранжево-червени плодчета на храста годжи бери, чиято родина са плодородните долини на Тибет. Първото по-обстойно описание на растението-чудо се съдържа в труда на китайския алхимик и лечител Тао Хун Цзин „Канон за лекарствените растения на Свещения земеделец”, в който се излагат основите на фармакологията и се описват 365 лекарствени средства. И ето, хилядолетия по-късно, в наши дни, светът е обхванат от истинска „годжимания”. Повод за това дадоха задълбочени изследвания върху състава и действието на уникалните плодове, както и някои сензационни статии в известни издания, описващи техните необичайни, почти свръхестествени, свойства. Горещи популяризатори на годжи бери са световни знаменитости като Мадона, Кайли Миноуг, Стинг, Мик Джагър, както и известни политици, актьори и спортисти. Каква е истината и къде започват легендите?
В миниатюрните (0,5-1,5см) плодчета бяха открити удивително големи количества от 18 аминокиселини (повече, отколкото в супер-храната пчелно млечице!), осем от които са незаменими, т.е. не се синтезират от човешкия организъм. Освен това в тях беше установено наличието на 21 важни минерали, между които желязо, цинк, мед, манган, калий, калций, магнезий, селен, фосфор, йод и германий. По съдържание на желязо плодовете на годжи бери превъзхождат петнадесет пъти признатия за „шампион” спанак, а растения, съдържащи германий, известен със своето противотумурно действие, са изключителна рядкост. В малките плодчета беше доказано наличието на редица жизненоважни витамини – А, В1, В2, В3, В5, В8, С и Е, каротеноиди, флавоноиди, фитостероли, глюкозинолати и изоцианати и т.н. По съдържание на витамин С годжи бери превъзхожда около 500 пъти портокалите и лимоните! Особено ценна съставка са откритите 22 полизахарида, съставляващи около една трета от масата на плодовете. Четири от тях са мощни антиоксиданти, които предпазват клетките (особено тези на черния дроб и бъбреците) от губителното действие на свободните радикали. Според изследване, проведено под егидата на американското правителство, годжи бери е плод с уникално висока антиоксидантна активност, превишаваща три пъти тази на нара, почти десет пъти тази на боровинката и над двадесет пъти тази на портокалите. Само 10-15 г от плодовете на годжи бери са достатъчни, за да осигурят надеждна защита от рушителното действие на свободните радикали. През 1998 г. беше установено, че полизахаридите, съдържащи се в плодовете на годжи бери, помагат за нормализиране на кръвното налягане, играят основна роля за поддържане на „вътрешната чистота” в организма, т.е. при неговата „детоксикация”. Счита се, че изотиоцианатите и в частност – сулфорафанът, съдържащи се в плодчетата, унищожават раковите клетки, потискат образуването на тумори и спомагат за възстановяване на засегнатите тъкани. Доказано е, че сулфорафанът способства за увеличаване на съдържанието на мощния вътрешноклетъчен антиоксидант глутатион, който има основна роля в борбата срещу стареенето и дегенеративните процеси в организма. В плодовете на годжи бери има и бета ситостерол, който притежава уникалната способност да понижава нивото на холестерола и кръвната захар в кръвта, да облекчава възпалителните процеси и да помага за заздравяването на язви, проявявайки наред с това антибактериално и противовирусно действие. Доказано е, че годжи бери подобрява и оптимизира нивото на мелатонина – изключително важен хормон, който регулира дейността на централната нервна система. Той управлява биоритмите на организма и цикъла бодрост-сън, т.е. „следи” за преминаването на организма от активен в „икономичен” енергиен режим, при който става регенериране на клетките. Бидейки мощен антиоксидант мелатонинът е последният рубеж при защитата на мозъка от действието на свободните радикали. Както е известно, почти половината от мозъка се състои от мастна тъкан, значителна част от която съставляват ненаситените мазнини, които са особено уязвими. Неотдавнашни изследвания показаха, че годжи бери е ефективно средство за нормализиране на функциите на костния мозък, в частност – при производството на червени и бели кръвни телца и кръвни плочки. Чудодейното действие на годжи бери не се дължи само на неговия изключително богат набор от биологично активни вещества, но и на тяхното невероятно съотношение, поради което се смята, че на Земята това растение няма аналог.
Естествено, най-добър резултат се постига при консумиране на пресни плодове (не повече от 20-30 г дневно), които обаче все още се намират твърде трудно. Значителна част от полезните качества на плода се запазват и при неговото сушене (най-добре на сянка или във вентилаторна сушилня). Сушени плодове годжи бери вече са достъпни, в т.ч. и на нашия пазар. Изпитана тонизираща напитка се получава при запарване на 1 чаена лъжичка плод в чаша гореща вода в продължение на половин час. Полученият извлек се изпива в рамките на деня на две-три равни порции. Плодовете могат да се добавят и към супи, десерти, млечни продукти и мюсли В китайската медицина ГОДЖИ БЕРИ се използва при: - Главоболие
- Високо кръвно налягане
- Импотентност, полово безсилие
- Диабет
- Ракови болести
- Преждевременно остаряване
- Недостиг на енергия и кръв
- Слабо зрение и очни заболявания
- Умора, отпадналост
- Висок холестерол в кръвта
- Шум в ушите
- Хроничен хепатит
- Анемия
- Безсъние
- Слаба имунна система
- Бъбречна недостатъчност
- Фригидност, стерилитет
- Сперматорея
- Остеопороза
- Атеросклероза
- Болки в кръста и коленете и др.
-ползва се като виагра
Ако искате да доживеете до 252 години, яжте годжи бери по примера на Ли Цин Юен, който е доживял до толкова според легендите.
В древна китайска притча се разказва за керван, пътуващ по Пътя на коприната, който спрял за кратък отдих.
И тук търговците станали свидетели на странна гледка – млада жена ругаела и налагала белобрад старец, който упорито отказвал да стори нещо. Единият от търговците попитал жената каква е причината за нейния гняв. Жената отвърнала, че това е нейният правнук, който отказва да пие отварата си от годжи бери и започнал да старее. Оказало се, че младата жена – неговата прабаба, е на триста години! Такава е притчата, но има и достоверни свидетелства за магическото действие на малките оранжево-червени плодчета на храста годжи бери, чиято родина са плодородните долини на Тибет. Първото по-обстойно описание на растението-чудо се съдържа в труда на китайския алхимик и лечител Тао Хун Цзин „Канон за лекарствените растения на Свещения земеделец”, в който се излагат основите на фармакологията и се описват 365 лекарствени средства. И ето, хилядолетия по-късно, в наши дни, светът е обхванат от истинска „годжимания”. Повод за това дадоха задълбочени изследвания върху състава и действието на уникалните плодове, както и някои сензационни статии в известни издания, описващи техните необичайни, почти свръхестествени, свойства. Горещи популяризатори на годжи бери са световни знаменитости като Мадона, Кайли Миноуг, Стинг, Мик Джагър, както и известни политици, актьори и спортисти. Каква е истината и къде започват легендите?
В миниатюрните (0,5-1,5см) плодчета бяха открити удивително големи количества от 18 аминокиселини (повече, отколкото в супер-храната пчелно млечице!), осем от които са незаменими, т.е. не се синтезират от човешкия организъм. Освен това в тях беше установено наличието на 21 важни минерали, между които желязо, цинк, мед, манган, калий, калций, магнезий, селен, фосфор, йод и германий. По съдържание на желязо плодовете на годжи бери превъзхождат петнадесет пъти признатия за „шампион” спанак, а растения, съдържащи германий, известен със своето противотумурно действие, са изключителна рядкост. В малките плодчета беше доказано наличието на редица жизненоважни витамини – А, В1, В2, В3, В5, В8, С и Е, каротеноиди, флавоноиди, фитостероли, глюкозинолати и изоцианати и т.н. По съдържание на витамин С годжи бери превъзхожда около 500 пъти портокалите и лимоните! Особено ценна съставка са откритите 22 полизахарида, съставляващи около една трета от масата на плодовете. Четири от тях са мощни антиоксиданти, които предпазват клетките (особено тези на черния дроб и бъбреците) от губителното действие на свободните радикали. Според изследване, проведено под егидата на американското правителство, годжи бери е плод с уникално висока антиоксидантна активност, превишаваща три пъти тази на нара, почти десет пъти тази на боровинката и над двадесет пъти тази на портокалите. Само 10-15 г от плодовете на годжи бери са достатъчни, за да осигурят надеждна защита от рушителното действие на свободните радикали. През 1998 г. беше установено, че полизахаридите, съдържащи се в плодовете на годжи бери, помагат за нормализиране на кръвното налягане, играят основна роля за поддържане на „вътрешната чистота” в организма, т.е. при неговата „детоксикация”. Счита се, че изотиоцианатите и в частност – сулфорафанът, съдържащи се в плодчетата, унищожават раковите клетки, потискат образуването на тумори и спомагат за възстановяване на засегнатите тъкани. Доказано е, че сулфорафанът способства за увеличаване на съдържанието на мощния вътрешноклетъчен антиоксидант глутатион, който има основна роля в борбата срещу стареенето и дегенеративните процеси в организма. В плодовете на годжи бери има и бета ситостерол, който притежава уникалната способност да понижава нивото на холестерола и кръвната захар в кръвта, да облекчава възпалителните процеси и да помага за заздравяването на язви, проявявайки наред с това антибактериално и противовирусно действие. Доказано е, че годжи бери подобрява и оптимизира нивото на мелатонина – изключително важен хормон, който регулира дейността на централната нервна система. Той управлява биоритмите на организма и цикъла бодрост-сън, т.е. „следи” за преминаването на организма от активен в „икономичен” енергиен режим, при който става регенериране на клетките. Бидейки мощен антиоксидант мелатонинът е последният рубеж при защитата на мозъка от действието на свободните радикали. Както е известно, почти половината от мозъка се състои от мастна тъкан, значителна част от която съставляват ненаситените мазнини, които са особено уязвими. Неотдавнашни изследвания показаха, че годжи бери е ефективно средство за нормализиране на функциите на костния мозък, в частност – при производството на червени и бели кръвни телца и кръвни плочки. Чудодейното действие на годжи бери не се дължи само на неговия изключително богат набор от биологично активни вещества, но и на тяхното невероятно съотношение, поради което се смята, че на Земята това растение няма аналог.
Естествено, най-добър резултат се постига при консумиране на пресни плодове (не повече от 20-30 г дневно), които обаче все още се намират твърде трудно. Значителна част от полезните качества на плода се запазват и при неговото сушене (най-добре на сянка или във вентилаторна сушилня). Сушени плодове годжи бери вече са достъпни, в т.ч. и на нашия пазар. Изпитана тонизираща напитка се получава при запарване на 1 чаена лъжичка плод в чаша гореща вода в продължение на половин час. Полученият извлек се изпива в рамките на деня на две-три равни порции. Плодовете могат да се добавят и към супи, десерти, млечни продукти и мюсли В китайската медицина ГОДЖИ БЕРИ се използва при: - Главоболие
- Високо кръвно налягане
- Импотентност, полово безсилие
- Диабет
- Ракови болести
- Преждевременно остаряване
- Недостиг на енергия и кръв
- Слабо зрение и очни заболявания
- Умора, отпадналост
- Висок холестерол в кръвта
- Шум в ушите
- Хроничен хепатит
- Анемия
- Безсъние
- Слаба имунна система
- Бъбречна недостатъчност
- Фригидност, стерилитет
- Сперматорея
- Остеопороза
- Атеросклероза
- Болки в кръста и коленете и др.
-ползва се като виагра
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ