Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. deathmetalverses
13. stela50
14. samvoin
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. deathmetalverses
13. stela50
14. samvoin
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1
Постинг
17.07.2015 12:34 -
БИСТЪР УМ ПОДДЪРЖАМЕ С ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА ДИЕТА
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 17.07.2015 12:35
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 17.07.2015 12:35
Бистър ум поддържаме с висококачествена диета
С храненето си можем да подобрим способностите си да се концентрираме и помним, категорични са изследователи от Американската академия по неврология въз основа на сериозно проучване с участието на 28 хиляди души. Нещо повече, съзнателният подбор на храни забавя когнитивния упадък, характерен за напредването на възрастта. Изследователският труд засяга хора над 55-годишна възраст от 40 държави и то с риск от развитие на сърдечносъдово заболяване,
Качествата на паметта и мисленето при доброволците били измервани няколко пъти, в началото на изследването, 2 и 5 години по-късно по сериозна скала, която се използва за оценка на когнитивните способности при деменция, в това число оценка на способностите за ориентиране във времето и пространството, умения за вербално изразяване и общуване, способности за съсредоточаване, смятане и др.
При анализа на данните учените намират, че при тези, които имат най-здравословно хранене, рисковете от поява на проблеми с паметта и мисленето са 24% по-ниски, в сравнение с хората, които консумират и по-вредни за тях продукти.
Диетичният режим, към който се стремели 5 години доброволците, почти изключва червеното месо и консумацията на алкохол. Плодове, зеленчуци, ядки и риба били основните храни в менюто на доброволците.
Свързани статии..
6 типа храни срещу висок холестерол Коментари 22
Храните, които ни състаряват Коментари 99
10 храни, които поддържат ума Коментари 55
В групата на отличниците по здравословно хранене медиците са отчели, разбира се, и положителен ефект на диетата спрямо контрола на високото кръвно налягане и риска от развитие на рак.
Несъмнено разумната диетата понижава риска от влошаване на мисловните способности и инсулт, тъй като с нея се предотвратява дефицита на важни за невроналната регенерация хранителни вещества, например витамини от В комплекса, витамин С, изтъква водещия изследовател д-р Андрю Смит, преподавател в Университета МакМастър в Хамилтън, Онтарио, Канада и Националния университет на Ирландия. Хранителният режим обаче трябва да се възприема само като част от комплексната грижа за здравето, която да се възпита отрано, а не да се прилага едва при навършване на определена възраст, добавя той.
Всеки е способен да запази ума си остър, придържайки се към висококачествено хранене, което ще помогне и на обществото да се бори с деменцията като негово съвременно бреме.
Прочети още на: http://www.puls.bg/health/diets/news_20173.html Бистър ум поддържаме с висококачествена диета
Puls.bg | 25 май 2015 | Коментари 1
Бистър ум поддържаме с висококачествена диета
Източник: dreamstime
С храненето си можем да подобрим способностите си да се концентрираме и помним, категорични са изследователи от Американската академия по неврология въз основа на сериозно проучване с участието на 28 хиляди души. Нещо повече, съзнателният подбор на храни забавя когнитивния упадък, характерен за напредването на възрастта. Изследователският труд засяга хора над 55-годишна възраст от 40 държави и то с риск от развитие на сърдечносъдово заболяване,
Качествата на паметта и мисленето при доброволците били измервани няколко пъти, в началото на изследването, 2 и 5 години по-късно по сериозна скала, която се използва за оценка на когнитивните способности при деменция, в това число оценка на способностите за ориентиране във времето и пространството, умения за вербално изразяване и общуване, способности за съсредоточаване, смятане и др.
При анализа на данните учените намират, че при тези, които имат най-здравословно хранене, рисковете от поява на проблеми с паметта и мисленето са 24% по-ниски, в сравнение с хората, които консумират и по-вредни за тях продукти.
Диетичният режим, към който се стремели 5 години доброволците, почти изключва червеното месо и консумацията на алкохол. Плодове, зеленчуци, ядки и риба били основните храни в менюто на доброволците.
Свързани статии..
6 типа храни срещу висок холестерол Коментари 22
Храните, които ни състаряват Коментари 99
10 храни, които поддържат ума Коментари 55
В групата на отличниците по здравословно хранене медиците са отчели, разбира се, и положителен ефект на диетата спрямо контрола на високото кръвно налягане и риска от развитие на рак.
Несъмнено разумната диетата понижава риска от влошаване на мисловните способности и инсулт, тъй като с нея се предотвратява дефицита на важни за невроналната регенерация хранителни вещества, например витамини от В комплекса, витамин С, изтъква водещия изследовател д-р Андрю Смит, преподавател в Университета МакМастър в Хамилтън, Онтарио, Канада и Националния университет на Ирландия. Хранителният режим обаче трябва да се възприема само като част от комплексната грижа за здравето, която да се възпита отрано, а не да се прилага едва при навършване на определена възраст, добавя той.
Всеки е способен да запази ума си остър, придържайки се към висококачествено хранене, което ще помогне и на обществото да се бори с деменцията като негово съвременно бреме.
Прочети още на: http://www.puls.bg/health/diets/news_20173.html
С храненето си можем да подобрим способностите си да се концентрираме и помним, категорични са изследователи от Американската академия по неврология въз основа на сериозно проучване с участието на 28 хиляди души. Нещо повече, съзнателният подбор на храни забавя когнитивния упадък, характерен за напредването на възрастта. Изследователският труд засяга хора над 55-годишна възраст от 40 държави и то с риск от развитие на сърдечносъдово заболяване,
Качествата на паметта и мисленето при доброволците били измервани няколко пъти, в началото на изследването, 2 и 5 години по-късно по сериозна скала, която се използва за оценка на когнитивните способности при деменция, в това число оценка на способностите за ориентиране във времето и пространството, умения за вербално изразяване и общуване, способности за съсредоточаване, смятане и др.
При анализа на данните учените намират, че при тези, които имат най-здравословно хранене, рисковете от поява на проблеми с паметта и мисленето са 24% по-ниски, в сравнение с хората, които консумират и по-вредни за тях продукти.
Диетичният режим, към който се стремели 5 години доброволците, почти изключва червеното месо и консумацията на алкохол. Плодове, зеленчуци, ядки и риба били основните храни в менюто на доброволците.
Свързани статии..
6 типа храни срещу висок холестерол Коментари 22
Храните, които ни състаряват Коментари 99
10 храни, които поддържат ума Коментари 55
В групата на отличниците по здравословно хранене медиците са отчели, разбира се, и положителен ефект на диетата спрямо контрола на високото кръвно налягане и риска от развитие на рак.
Несъмнено разумната диетата понижава риска от влошаване на мисловните способности и инсулт, тъй като с нея се предотвратява дефицита на важни за невроналната регенерация хранителни вещества, например витамини от В комплекса, витамин С, изтъква водещия изследовател д-р Андрю Смит, преподавател в Университета МакМастър в Хамилтън, Онтарио, Канада и Националния университет на Ирландия. Хранителният режим обаче трябва да се възприема само като част от комплексната грижа за здравето, която да се възпита отрано, а не да се прилага едва при навършване на определена възраст, добавя той.
Всеки е способен да запази ума си остър, придържайки се към висококачествено хранене, което ще помогне и на обществото да се бори с деменцията като негово съвременно бреме.
Прочети още на: http://www.puls.bg/health/diets/news_20173.html Бистър ум поддържаме с висококачествена диета
Puls.bg | 25 май 2015 | Коментари 1
Бистър ум поддържаме с висококачествена диета
Източник: dreamstime
С храненето си можем да подобрим способностите си да се концентрираме и помним, категорични са изследователи от Американската академия по неврология въз основа на сериозно проучване с участието на 28 хиляди души. Нещо повече, съзнателният подбор на храни забавя когнитивния упадък, характерен за напредването на възрастта. Изследователският труд засяга хора над 55-годишна възраст от 40 държави и то с риск от развитие на сърдечносъдово заболяване,
Качествата на паметта и мисленето при доброволците били измервани няколко пъти, в началото на изследването, 2 и 5 години по-късно по сериозна скала, която се използва за оценка на когнитивните способности при деменция, в това число оценка на способностите за ориентиране във времето и пространството, умения за вербално изразяване и общуване, способности за съсредоточаване, смятане и др.
При анализа на данните учените намират, че при тези, които имат най-здравословно хранене, рисковете от поява на проблеми с паметта и мисленето са 24% по-ниски, в сравнение с хората, които консумират и по-вредни за тях продукти.
Диетичният режим, към който се стремели 5 години доброволците, почти изключва червеното месо и консумацията на алкохол. Плодове, зеленчуци, ядки и риба били основните храни в менюто на доброволците.
Свързани статии..
6 типа храни срещу висок холестерол Коментари 22
Храните, които ни състаряват Коментари 99
10 храни, които поддържат ума Коментари 55
В групата на отличниците по здравословно хранене медиците са отчели, разбира се, и положителен ефект на диетата спрямо контрола на високото кръвно налягане и риска от развитие на рак.
Несъмнено разумната диетата понижава риска от влошаване на мисловните способности и инсулт, тъй като с нея се предотвратява дефицита на важни за невроналната регенерация хранителни вещества, например витамини от В комплекса, витамин С, изтъква водещия изследовател д-р Андрю Смит, преподавател в Университета МакМастър в Хамилтън, Онтарио, Канада и Националния университет на Ирландия. Хранителният режим обаче трябва да се възприема само като част от комплексната грижа за здравето, която да се възпита отрано, а не да се прилага едва при навършване на определена възраст, добавя той.
Всеки е способен да запази ума си остър, придържайки се към висококачествено хранене, което ще помогне и на обществото да се бори с деменцията като негово съвременно бреме.
Прочети още на: http://www.puls.bg/health/diets/news_20173.html
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ