2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
ДА СИ НАПРАВИМ КИСЕЛО ЗЕЛЕ ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ: ФЕРМЕНТИРАЛОТО ЗЕЛЕ Е ПО-ЗДРАВОСЛОВНО ОТ СУРОВИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ- от малкото храни, които съдържат доминираща разновидност (щам) на здравословни бактерии, които спомагат на храносмилателната система: стимулират имунитета чрез увеличаване на антителата, които се борят с инфекциозни болести, спомагат за потискането на патогенните организми: премахват свободните радикали, които са ракови предшественици, превръщат трудните за възприемане от млякото съставки, като лактоза в смилаеми. Неутрализират анти хранителни вещества открити в много храни Тези различни свойства са най-добрите научно доказани причини за това, че в продължение на хилядолетия кисело зеле лекува стомашно неразпо ложение и е най-добрата естествена физиологична среда за стомаха.. Кисело зеле и сока са народни средства срещу запек. Ферментацията всъщност увеличава хранителните стойности на зелето, особено с витамин С. Ферментиралите храни улесняват разпределение и усвояване на протеините. Те имат успокояващ ефект върху нервната система. Ползите от киселото зеле и сока от кисело зеле са признати. В някои семейства от южната част на Германия, децата са хранени със сурово кисело зеле седмично два пъти, за да се поддържа чревната им флора. Днес се смята, че тези благоприятни предимства се дължат на високия процент на млечна киселина в кисело зеле и сока от кисело зеле, които естествено подкрепят храносмилателните процеси, поддържат чревната флора и повишават чувството ни за благополучие. Едно скорошно проучване за ракови изследвания е установило, че киселото зеле е много ефективно за предотвраяване и лечение на рак
Суровото кисело зеле е изключително здравословно, затова го консумирайте, като салата, с добавка моркови, елда : отличен източник на витамин С, ниско рН, изобилие от здравословни лактобацили, както и други хранителни вещества, може да причини разстройство на червата при хора, несвикнали да ядат кисели храни Киселото зеле има повишено ниво на противоракови агенти. Запазването на кисело зеле в анаеробна (без достъп на кислород) среда (в саламура) води до предпазване на витамин С от окисление. Киселото зеле изглежда, че причинява проблеми- това е реакция от умирането на вредни бактерии и микроорганизми в червата при което се отделят токсини. Резултат: премахва главоболие, прилошаване или други симптоми. В такива случаи е да се яде малки количества всеки ден, докато човека се адаптира. Киселото зеле е източник на различни съединения за борба против раковите заболявания. Зелевият сок (зелева чорба)е високо лечебен, неговата консумация се препоръчва при превенцията на грип, като гастро регулатор за различни стомашно-чревни проблеми, от диария до запек, язви, бронхит, различни храносмилателни и дихателни заболявания и нарушения, анемия, но също е много популярно, като основно средство за защита срещу махмурлук, тъй като не само прогонва главоболие, но също така неутрализира действието на алкохола в стомаха и чревната лигавица и почиства черния дроб. С киселият зелев сок (зелевата чорба) можем да си прочистим червата сутрин преди закуска, като изпием 1чаша, /ако вие е много соленa трябва да я разредете с вода
Време е да направим киселото зеле!
Кисело зеле със свинско може и с червено вино да се консумира.
Закъснявам, още не съм го сложил, но другата седмица трябва да то направя.
Абе, това западноевропейците, дали консумират кисело зеле,
кисели краставички, туршии и прочие домашно приготвени вкусни неща?
Едва ли.
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ