2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Боб фасул- зелен и зрял даже цвят и шушулки са храна за здраве и лечение:
2.Отвара от сухи бобови шушулки действа пикочогонно ,пречиства 3.Настройка от стръковете или изсушени цветове се използват при заболявания на бъбреците и пикочният мехур, хипертония, сърдечна слабост, захарен диабет, ревматизъм, подагра. Супа от фасул се препоръчва като укрепващо стомаха средство. Отвара от изсушени шушулки -о.5 чаши 3-5 пъти на ден преди ядене се приема при ревматизъм, бъбречни отоци, захарен диабет. Като антидиабетно средство се използват шушулките, заедно с листа от черна боровинка, семена от лен и овесяна слама 6.Фасулът съдържа 23.2%белтъчини, 2.1 % въглехидрати, витамини В-1, В-6, К, РР, С, каротин, мин. вещества, желязо до 8 мг. , калции132 мг .%,фосфор 475 мг.%, ,калии, натрии, магнезии, йод 3 мг. лизин, аргинин, лимонена киселина. |
|
Любими стихове от Дамян Дамянов
ИЗВЪНЗЕМНИТЕ - МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ: НЕКА ДА...
За зелето- най важното- то има качества, които го правят по добро от зеленчуците- Господ ни е дал храна и мезе и за зимните дни- нали?! Малко ракия и... сланина... не вреди!
Вярно, зелевата чорба е здраве, даже "лекува" махмурлука, но не прекалявайте!
Въобще всички варива от семейство бобови са полезни.
Лошото е, че все по-малко ги отглеждаме у нас.
Поздрави за полезната за здравето ни информация.
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ