Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2016 10:13 - НАЧИН ЗА СЪСИПВАНЕ И МАЛКОТО РАБОТЕЩ БИЗНЕС С ЕДНА ГОЛЯМА МАНИПУЛАЦИЯ: БЕЗ ПРОМИШЛЕНОСТ НЯМА РАБОТНИ МЕСТА, РАСТЕЖ Не е Първоаприлдка!!!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1625 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 02.04.2016 22:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ИМА ЛИ ЛОГИКА И ЩЕ СТАНЕ ЛИ 600 ЕВРО МИНИМАЛНАТА  ЗАПЛАТА

 Интервюто    на комисар  г-н Ласло Андор  (  съкращения) ,

–Вярно ли е, че Европейската комисия с решение задължава страните членки да въведат минимална работната заплата 600 евро месечно?

– Да, вярно е.                                                                                                                          – Казвате геополитическата криза, а след това посочвате България и Гърция, бихте ли пояснили какво имате предвид?                                           –.  България и Гърция в момента са страните с най-голямо социално напрежение в Европейският съюз и като такива се явяват дестабилизиращ фактор в политиката на съюза. По стечение на обстоятелствата, вие сте и в особена близост до конфликта, а България и в огромна енергийна зависимост от Русия. Това е предпоставка за възникване на движения инспирирани отвън- няма да скрия, че става въпрос за партия „Атака“. Обединяването на социални искания с националистически и антиевропейски послания е особено опасно не само за бъдещето на вашата държава, но и на съюза като цяло.  Трябва да призная, че почва за възникването на подобни настроения създаде и прекалено меката политика на Европейската комисия, спрямо някой очевадни несъвместими с европейските ценности процеси протичащи във вашата страна, както по времето на договорния процес по присъединяването, така и след него.

– Бихте ли били по-конкретен? Какво точно имате предвид?

–Не мога да си позволя да не бъда конкретен и откровен. българите така и не разбрахте, че не сте вече тоталитарна държава и живеете в условията на пазарна икономика, където защитаването на правата ви, не се осигурява от държавата, а от собствените ви действия. Ако се вгледате внимателно, без предубеждения, ще откриете, че няма политическа сила в страната ви, в която водещите политически лица, пряко или косвено да не са свързани с бившата номенклатура на комунистическата партия и с репресивния апарат на тоталитарния режим. Те много бързо усвоиха уроците на пазарната икономика и смениха политическата си ориентация, наричайки се демократи, либерали, борци за права и свободи и т.н. Всъщност единственото за което те се борят е власт и пари. Няма друга държава в Европа, в която болшинството от наименованията на политическите партии, да звучат като откровени предизборни лозунги, това говори за липса на идеология и неистов стремеж към власт и пари. Вземете за пример енергетиката си, тя е доведена до плачевно състояние, именно благодарение на алчността на политиците ви. Няма политическа партия в страната ви, в която да няма политици с бизнес в енергетиката, те предварително създават законови условия които да им гарантират печалбите и след това „инвестират“ точно в тези енергийни отрасли, където са си гарантирали печалбата. Те съсипаха със своята алчност отрасъла на възобновяемите източници на енергия, те превърнаха Белене, от реално възможен за осъществяване проект в „Утопия“ и още, и още.

– Но все пак, подобна стъпка, рязко увеличение на минималната работна заплата от 170 на 600 евро, нямали да разклати икономиката на България и да доведе до още по-голямо социално напрежение?

– Не! И заявявам това с цялата отговорност на поста, който заемам. Ние много внимателно сме проучили реалната икономическа ситуация в България. Минимална заплата в размер на 450 евро е напълно реалистична към момента и дори може още. Изключително обидно е, европейски граждани, каквито сте и вие българите, да бъдат рекламирани като евтина работна ръка. Това, може би, би било логично за страни от третия свят, но не и за държава членка на ЕС. Българите неведнъж са доказвали, че са интелигентна техническа нация с огромен научен потенциал и подобно отношение към труда и способностите им е меко казано престъпление. Не мислете, че ние не знаем и не сме наясно с реалностите на пазара на труда в България, пазар подчинен на престъпната корупционна схема политици-бизнес. В която и банка да отиде българският работник за кредит, навсякъде го питат освен за заплатата която получава по документи и за реалната заплата. Всъщност на много позиции, реално заплатата и в момента е 600 евро, но официално, по документи работникът се води на по-ниска заплата с цел спестяване на данъци от страна на работодателя.

Освен,  че пести от данъци, по този начин бизнеса ощетява и държавата, и тези които разчитат на държавата и са най-уязвими, а именно пенсионерите, социално слабите и децата. Ощетява и самите работници, тъй като, ако бъдат уволнени или се разболеят , получават по-малки обезщетения, отколкото биха получавали, ако бяха осигурявани на реалната сума която получават. Наглостта на вашите бизнесмени и политици, обаче не спира дотук. Дори и малкото пари, които са внесени под формата на данъци в хазната, се източват чрез различни корупционни схеми на обществени поръчки и се връщат отново в джобовете на алчните ви бизнесмени и политици, като по този начин ви обричат на бедност, без знамение колко и какъв труд полагате. Общо взето на болшинството ваши работници се плаща толкова, колкото да успеят да се изхранват те самите, но не и да създават семейства и да живеят нормално.

Вашите държавници, смея да твърдя, умишлено не желаят да въведат строг ред и законност в трудовите правоотношения, защото самите те са и политици, и бизнесмени. Дори имахте един министър, който имаше наглостта да каже, че е по-добре сива икономика, отколкото никаква. Наглост, безподобна и нечувана, изказана в рамките на ЕС, та именно сивата икономика убива реалната икономика. Това безпрецедентно за страните от ЕС изстискване на силите на работещото население, доведе до масово бягство на българите в старите страни членки и от своя страна подби цената на труда там. Безподобната алчност на вашия бизнес, доведе до социални вълнения и даде почва за подем на националистически партии на територията на целия Евросъюз.

 Но все пак подобна мярка ще доведе до много фалити, особено в провинцията!

– Фалити на кого, на бизнеса или на местните феодали, срам за съвременната европейска цивилизация. Положението на населението на България в провинцията е доведено до откровено робско съществуване и точно тази мярка ще прекрати подобни робовладелски  взаимоотношения, несъвместими с днешния ден и с членството ви в ЕС. България има много икономически сфери, които биха процъфтели, ако не бяха налице подобни срамни, престъпни обвързвания на политиците с бизнеса. Да, ще има процес на прочистване от неспособни бизнесмени, станали такива благодарение на политическите си връзки, а не на бизнес умения. Ще се наложи на тези, които искат да запазят бизнеса си, да намалят печалбите си, печалби които са огромни в сравнение с фонда работна заплата, който отделят. Ние не можем да бъдем излъгани от крокодилските сълзи на българския едър бизнес, почиващ в най-луксозните курорти на Европа и света, купуващ най-луксозните стоки произвеждани в Европа и света. И това са хора без особено образование и умения, вие нямате Стив Джобс или Бил Гейтс, а някакви поставени лица на които са отпускани необезпечени държавни кредити, срещу задължението да се отчитат редовно за в бъдеще на своите благодетели.

Умишленото ограбване на българския работник от бизнеса и държането му в бедност, е една от причините за липсата на сериозни външни инвестиции, защото кой може да печели от бедни хора? Виждате, че дори и ЕРП-тата се задъхват, не защото цените са високи, а защото българинът е беден и на него всяка цена му се струва висока, но не ЕРП-тата ви плащат заплатите, а вашите работодатели.

 Всичко, което казвате е вярно, но смятате ли, че това повишение на минималната заплата реално ще се случи?

– Убеден съм! След три месеца минималната заплата в България ще бъде 600 евро. Този път няма да се оставим да бъдем будалкани от вашите политици. Единствената възможност това да не се осъществи, е страната ви да излезе от Евросъюза, но смятам, че българите няма да позволят това да се случи. Вече няма място за театър, нещата са сериозни и ние няма да се правим, че не забелязваме процесите, които текат в страната и няма да говорим политически коректно спрямо политическата мафия, която ви управлява.
   

  ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Партия  „Атака“   казва че имаме малки заплати и пенсии

1 Защото чужденци изнасят златото ни

2. Защото са окупирани от чужденци банки, енергетика,   оставят само 10% печалба изнасят другото на Запад

3. Защото Американските централи и новите   ни продават на 10 пъти по скъпа цена, правят ток и през нощта и в дни без слънце...

Според Комисара сме бедни

1.Защото сме зависими от Русия, която ни е направила АЕЦ

2 Защото получаваме руски газ, вместо да американците да ни произведат шистов газ

3.Защото бизнеса плаща малко, като го принудят да плаща над 600 евро ще фалира и ще се отвори път само на западните корпорации

ТОВА Е НАЧИН ЗА ДОСАСИПВАНЕ И МАЛКОТО РАБОТЕЩ БИЗНЕС С ЕДНА ГОЛЯМА МАНИПУЛАЦИЯ- БЕЗ ПРОМИШЛЕНОСТ НЯМА  РАБОТНИ МЕСТА, РАСТЕЖ.

А ВИЕ КАКВО МИСЛИТЕ??!!  Европа ни залага поредния капан ?!!??
 Първоаприлски поздрав и настроение: Пролет пукна  и ....  сватба, за "живеечите на семейни начала" - Закон ги задължава  до Великден да сключат... брак  ...  иначе глоба всеки ден по 100 лева.... до прекратяване  безбрачието...
Ха честито!!  


Гласувай:
12
01. olivie - какво мислим?
01.04.2016 11:05
Апостолапостолов веднага би ти казал, че 400 лв имат покупателна стойност в България, колкото 600 евро в ЕС. Просто влизаме в еврото по този курс и всичко си идва на мястото. Тогава мигрантите няма да се целят в Европата, а ще останат при нас - това се целИ.
цитирай
2. dedenze - Какво друго може да каже комисар евроатлант, освен да търси под вола теле !?
01.04.2016 16:04
Защо не каже нещо за монополите и неолиберализма !? Може ли прохождаш, български бизнесмен да пробие на някакъв световен пазар и с какво !? Та той ще баде унищожен за минути ! Защо нищо не казва за държавните фирми и държавния капитализъм, защо в Германия е над 50% !? Защо не каже, че поведението на нашите управляващи е управлявано и наложено от ЕС ! Бива лицемерие но да мислиш, че насреща си имаш аборигени е просто ужасяващо обидно ! Не се обиждат само управляващите гьонсурати, на които не им пука нито за държава нито за народ !
цитирай
3. kvg55 - Няма ли сме Стив Джобс и Бил Гейтс. ...
01.04.2016 19:37
Няма ли сме Стив Джобс и Бил Гейтс. Нямаме. Защото условията създадени у нас, със съдействието и на ЕС, позволяват съществуването само на идиоти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 10671141
Постинги: 5153
Коментари: 11270
Гласове: 57578
Архив
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930