Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2016 07:37 - БИВОЛ ЗА ГРАНДИОЗНИТЕ ЗЛОУПОТРЕБИ В ДЪРЖАВЕН ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ Черни облаци над боса на ДФ "Земеделие"
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2682 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 11.04.2016 16:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Понеделник. 10.35 ч. Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов продължава да се наслаждава на меката мебел в кабинета си. Преди това секретарката му е поднесла топло кафе и правилните вестници.

 image

Тъщата на уволнения чиновник Янаки Червеняков, която спечели два земеделски проекта, продължава да клати правителството и за злепоставя България пред Брюксел.

Защото Червеняков засега е единственият бушон, който изгоря заради милионните екстри под формата на палат в "Драгалевци" и автопарк, на който би завидял всеки бизнесмен от Виена, Берлин или Токио.

Другият бушон Юлиян Марков, за който се твърди, че си е затварял очите пред нередностите в множество проекти още си стои в електрическото табло и не е отвъртян.

Припомняме, че именно Марков е директор на отдел Противодействие на измамите в ДФ "Земеделие". Това е същото звено, което е проспало схемата на Червеняков.  

В цяла Европа оставки се подават дори при най-малките съмнения в корупция. В България най-ресурсната държавна институция се тресе от рушветчийски скандали и бе посетена от агенти на ДАНС, но босът й необезпокоявано заема поста си.

Крайно време е изпълнителната власт да се намеси категорично. Иначе ще се окаже, че тъщата на Червеняков ще дръпне шалтера пред стотиците милиони евро от Брюксел.  Нови скандални разкрития разтърсват из основи Държавен фонд "Земеделие", след вчерашната операция на ДАНС и Специализираната прокуратура, научи ПИК. 
Медията ни узна, че обект на проверката започнала след уволнението на богатия чиновник Янаки Червеняков са началникът му Румен Порожанов и дясната му ръка Юлиян Марков.

Последният е директор на Дирекция противодействие с измамите към ДФЗ, но е попаднал от близо година в полезрението на службите.   Твърди се, че той се ползва с особеното доверие на Порожанов при схемите с разпределение на проекти на специални бенефициенти. В службите е постъпил сигнал, че в ръководената от Марков дирекция често пъти са се самосезирали от сигнали, които самите те са сглобявали, а след това са поставяли определени проекти на трупчета заради нежеланието на земеделски производители да ги почерпят както подобава.    Интересно дали служителите на ДАНС и магистратите от спецпрокуратурата ще проверят задълбочено документите за сключваните във ведомството на Порожанов обществени поръчки и ще проверят ли дали дясната му ръка Марков е противодействал на измамите или е използвал служебното си положение в различна посока.

Крайно време е ДАНС да доведе докрай поне една операция в държавно учреждение, а не да вдига пушилка при демонстративното си влизане там. Началникът на родното ФБР Димитър Георгиев се ползва с доверието на кабинета и европейските партньорски служби, но дали служителите му ще проявят професионализъм при проверката във Фонда предстои да разберем.

Подозрителните финансови схеми в ДФ "Земеделие" тровят почтените български стопани и подкопават доверието към правителството пред Европейската комисия.

 ДФЗ: обясними злоупотреби с европари и необяснимо благосъстояние на чиновниците / април 3, 2016  Биволъ           Корекциите на проекти със завишени количествено-стойностни сметки: злоупотреби и фактор за корупционно поведение

 

Знаете ли какво е да ви споходи корекция по европроект? Това е да вземете едни милиони за европроект, като го калкулирате 3 пъти по-скъпо от реалното, да разпределите и изхарчите парите, включително за рушвети, след което да ви поискат да върнете половината, защото са ви хванали с некоректните разчети. Какво правите? А. Връщате парите, покайвате се за измамата с количествено-стойностните сметки и отивате на съд? Б. Търсите начин да отмените корекцията или поне да я намалите, със съответното материално стимулиране на имащите власт да го направят?

Държавен фонд земеделие (ДФЗ) е една от институциите, които най–активно разпределят европейски средства. В серия публикации Биволъ посочи груби нарушения в дейността на фонда (виж тук и тук). Разкрихме и схемите, по които се раздуват и усвояват от правилни фирми европроектите по Програмата за развитие на селските райони (ПСРС). За пръв път служител от ДФЗ застана, макар и със скрита самоличност, пред камерата на Биволъ и разказа за корупцията, на която ежедневно става свидетел. Посочи конкретни схеми и проекти. Назова и „действащи лица“ в корупционните сделки.

В ДФЗ цари омерта по тези въпроси. Според нашия източник шефът Румен Порожанов е наредил на всички служители, които карат лъскави коли, да идват на работа с по-скромни возила. Защо, ако нямат какво да крият?

Екип на Биволъ проучи материалния стандарт на „дясната ръка“ на изпълнителния директор на фонда Румен Порожанов – Янаки Червеняков. Той е започнал работа във фонда преди около 10 години. В различните етапи на кариерата си е заемал различни постове в ДФЗ от редови експерт до директор на дирекция. Той кара лъскави лимузини и джипове и живее в луксозен комплекс в полите на Витоша, от затворен тип. Стандарт, който няма как да бъде постигнат със заплата на държавен чиновник.

На името на татко  В рамките на около 30 дни екип на Биволъ засече Червеняков с две различни лимузини Audi. И двете са от модела А8. Първата е от 2011 година – бензинова, с двигател от 4 литра, внос от Италия. Засичаме я паркирана пред ДФЗ. В България подобно возило  се търгува между 70 и 100 000 лв. в зависимост от това колко е запазено.По късно установихме, че Червеняков се е качил на друго Audi A8, този път с дизелов двигател от 4.2 литра – най-големият предлаган за тази кола.И двете коли са на името на бащата на чиновника – д-р Нанко Червеняков. Той е детски хирург, практикувал в Пирогов, а към днешна дата е служител на болницата в Лом. Нито заплатата в Пирогов, нито тази в Лом предполагат докторът да е в състояние да си позволи подобни луксозни возила.

Пред Биволъ д-р Червеняков обясни, че колата била на много по-ниска стойност, тъй като била ударена и изчуквана. Той обаче отказа да назове на каква сума е придобил возилото. Първата регистрация на колата е от 15 ноември 2013 г. Според застрахователни експерти, стойността, на която се изчислява авто каско на подобен автомобил е 138 000 лв. В Германия, откъдето е внесена лимузината цената й към днешна дата е между 50 и  60 000 евро. Проверка в специализираните сайтове показа, че колата у нас се търгува между 130 000 и 150 000 лева.  Освен второто Audi А8, наша проверка показа, че доктор Червеняков притежава още джип Honda и Hundai купе. В миналото собственост на медика са били първото засечено от нас Audi A8,  джип Land Rover и  още 4 други автомобила.

И апартамент от тъщата  Янаки Червеняков живее в луксозно жилище в престижния столичен квартал Драгалевци. Поискахме да се срещнем с чиновника и да му зададем няколко въпроса. Притеснение буди фактът, че докато той работи в ДФЗ на името на двете фирми на тъщата му – Цеца Петрова Кръстева са одобрени 2 проекта във Фонда. Първият е къща за гости в село Попина Лъка, Община Сандански. Тя е вдигната по Програмата за развитие на селските райони. Вторият е по Програмата за развитие на сектор рибарство.

Когато се представихме на Янаки Червеняков пред луксозната му кола той започна да се държи като главния герой от филма „Транспортер“. Обявява, че сме в грешка и бъркаме човека. После отпраши с мръсна газ от паркинга на фонда. Все пак по-късно успяхме да разговаряме с Червеняков, който обясни, че е минал проверка на имуществото без никакви забележки. Комисията за конфликт на интереси не е открила нищо нередно във факта, че тъщата му е спечелила проекти по ДФЗ, а тя му купила апартамента в Драгалевци. Според имотния регистър декларираната стойност на сделката за имота е около 100 000 лв. По всичко личи, че тази цена е симулативна, тъй като имоти в този комплекс се продават за не по-малко от 1000 евро кв. м.  Свидетел разказва как Червеняков е притискал експертите в ДФЗ да не налагат финансови корекции по проектите на определени общини. Подобен натиск обаче рядко е безплатен. Думите на служителя от ДФЗ изгражат повече от вероятна версия за това, с какви пари се купуват такива луксозните придобивки.

Аферата „Земен“  Името на Червеняков се появява в одобрените проекти на община Земен, за които Биволъ направи подробно разследване. Инвеститорът Симеон Даскалов представя количествено-стойностни сметки за стадиона в Земен. Според тях стойността на заложените в този обект работи е между 760 000 и 1 000 000 лв. ДФЗ обаче финансира стадиона с над 3,4 милиона лева без ДДС.   През 2012 г. експертите на ДФЗ от отдела, който тогава е ръководен от Янаки Червеняков, са допускали сериозни пропуски в приложените количествено-стойностни сметки към договора. Фондът е изготвил приложение с по-малко позиции – детайли за изграждане на стадиона в Земен към договора, но е финансирал проекта с цялата сума. При това положение обаче, документацията за участие в обществената поръчка за стадиона става нищожна, защото приложените в нея количествени сметки не отговарят на тези в договора. Самият договор пък е с липсващи подписи. Подписан е от Янаки Червеняков, като началник на отдел, след него подписва Георги Танчев – директора на дирекцията договориране.

В документа обаче отсъстват два задължителни подписа – на директора на дирекция – правна, тогава Иван Боянов и на ресорния заместник директор на фонда Десислава Тодорова. Договорът, последн е подписал Румен Порожанов – Изпълнителния директор на Фонда. След около година, съгласуването от дирекция „Правна“ отпадна, но и днес, за да е валиден един договор, той трябва да е подписан от ресорния замесник, а този не е.

ДФЗ като система за кражби. Евроинституциите си правят оглушки. По важното от отделните случаи, които се подават като връх на айсберг е обаче, че разкъзът на инсайдера пресъздава общата практика в усвояването на европейски средства у нас. Освен със свидетелства, Биволъ разполага и с масив от документи, които анализира, за да представи една подробно документирана и вярна картина на злоупотребите. По-конкретно анализираме количествено-стойностните сметки на проекти, за които са открити данни за завишаване, но впоследствие корекциите са отменени или намалени. Ако се окаже вярно казаното от свидетеля, че над 90% от проектите са с нередности, то става въпрос за стотици милиони, с които е злоупотребено само през една институция – ДФЗ.  Въпреки настойчивите покани на Биволъ към директора на ДФЗ Румен Порожанов той отказа да отговаря на въпроси на живо за данните, които изнасяме тук. Изпратихме и конкретни въпроси на канцеларията на Кристалина Георгиева, която отговаря за злоупотребите с европейския бюджет. Тя от своя страна ги препрати до ОЛАФ. От Офисът за борба с евроизмамите се получиха дежурните витиевати отговори, че европейските институции внимателно следят и анализират за възможни злоупотреби.

OLAF непрекъснато анализира данните получени от държавите-членки, по-специално в рамките на своите задължения за отчет с оглед на нередности и съмнения за измама, както и данните получени от други служби на Комисията и от собствените си разследвания и при необходимост прави препоръки. Резултатите от този анализ се публикуват главно в годишния доклад за защитата на финансовите интереси на Европейския съюз.Пълният отговор на ОЛАФ можете да видите тук. На фона на тази мощна борба с корупцията у нас и в Европа става все по очевидно защо шефът на фондация „Фридрих Науман“ Даниел Кадик преди дни заяви, че има повече от основателни причини да се „спре паричният поток от фондовете за България“.

Обновена 4 април 2016: Червеняков е освободен от ДФЗ Ден след публикацията от пресцентъра на ДФЗ разпратиха следното съобщение до медиите:   Уважаеми колеги,
Във връзка с подаден сигнал и извършено разследване, при което са установени пропуски при подаването на задължителните декларации от държавните служители, Пресцентърът на Държавен фонд „Земеделие“ Ви информира, че днес е освободен от длъжност Янаки Червеняков, началник-сектор в дирекция „Договориране по ПМРСР“.
4 април 2016 г. Пресцентър на ДФЗ-РА

от Германия казаха:

Даниел Кадик: Еврофондовете за България да бъдат спрени, ако не спазва правилата

Безнаказаността на българските политици навежда на мисълта, че са свързани с хора от съдебната власт

Европа не потупва българските политици по гърба, а им зашлевява плесница през лицето, смята Даниел Кадик, директор за Югоизточна Европа на Фондация "Фридрих Науман". В интервю за Би Ай Ти Кадик каза, че трудно разбира премиера Бойко Борисов, който по думите му, понякога се държи "шизофренно". Според него в България продължава да съществува "безнаказаност за българските политици", които отказват да прилагат решения за борба с корупцията

Какви сигнали дава българското правосъдие за това, че към този момент в България имаме един осъден политик за хулиганство, а нямаме нито един осъден политик за корупция или конфликт на интереси?

Вие споменахте основен проблем. Изглежда има една безнаказаност за българските политици. Някои изглежда са въвлечени в корупция, организирана престъпност, връзкарство, но няма истинско разследване или присъда за тези хора. Това е проблемно и навежда на мисълта, че те са свързани с хора от съдебната система - както с прокурори, така и със съдии. Тези хора, които са съдени, изглежда не са разследвани качествено, което също изпраща много лоши сигнали към обществото – тези хора на върха могат да си правят каквото искат и нищо няма да им се случи. Видяхме колко отвратени бяха българите, когато излязоха по улиците през 2013-та и 2014-та година, как крещяха "мафия“. Това трябва да говори нещо на българските законодатели.

Хората не са щастливи от това, че няма нито една осъдителна присъда за български политик дори когато има ясни доказателства за това, че има нещо нередно. Това обяснява защо хората не гласуват и нямат доверие в институциите, защо хората напускат България. Лекари карат курсове по английски език, за да станат медицински сестри във Великобритания. Това е нещо, което българските законодатели също трябва да разберат – те разрушават една страна. Има нужда от независима съдебна система, има нужда от честни политици, има нужда от надежда в България, но няма да има надежда, ако има безнаказаност за хора, които вършат лоши неща. 

СТАРИ постинги:  

05.08.2014 22:26 - РУМЕН ПОРОЖАНОВ БЕШЕ ШЕФ НА КАНЦЕЛАРИЯТА НА СИМЕОН ДЯНКОВ, КОЙТО ГО СЛОЖИ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ... ЕВРОСУБСИДИИТЕ Категория: Политика   Прочетен: 734
27.08.2013 22:34 - РУМЕН ПОРОЖАНОВ Е ПОДАЛ ОСТАВКА, А СЛЕДВА И ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН, ЗАРАДИ ОГРАБВАНЕТО НА СЕЛСКИТЕ СУБСИДИИ Днес ( 27. 08. 2013 ) директорът на Държавен фонд "Земеделие" (dfz.bg) Румен Порожанов е подал оставка, съобщи БНР. От земеделското министерство са потвърдили за оставката, която е втора за деня. По-рано днес оставка подаде председателят на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.  От ГЕРБ  изявление:  "Напомням на лидерите на Тройната коалиция, че те не са първа политическа сила и никой не им дава моралното право да сменят поголовно шефове на агенции. Убеден съм, че след смяната на Порожанов като шеф на фонд “Земеделие”, след осем-девет месеца българите ще се разделят с европейското финансиране", написа в профила си във "Фейсбук" лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Порожанов оглави фонд "Земеделие" на 31 март 2011 г. Преди това беше началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков.     Да ама не!!Това ограбване на селото, което продължава в момента може да е причината партия ГЕРБ
..да се обяви за престъпна и се разформирова,  ..виновния „екип” да понесе съдебна отговорност  .. другите от ГЕРБ да се разграничат , защото не са участвали 

Измамени от екс министър Найденов  сега шеф на Партия БАСТА   -4443 селяни имат  законово  основание да си искат субсидиите за 2010 г  ТОВА СТАВА С НАЙ АКТИВНАТА ДЕЙНОСТ НА РУМЕН ПОРОЖАНОВ- ПРАТЕН В МЗХ ОТ ДЯНКОВ
  ГЕРБ да понесе съдебна и морална отговорност за ограбване селото в колосални размери от екипа на  МЗХ - ДФЗ,  Дянков- инициатор на проекта, главен ръководител  ??!! Проект Цанков камък” е „камъче” с 1.5 милиона, за които съдът се произнесе, че няма нарушение . Сега съдът , по инициатива на прокуратурата да посочи и накаже виновния „екип”  за грамадата  отнети стотици милиони субсидии, да посочи кои калинки тогава: 2011г  се „облажиха” с бонуси-    Калинки, некомпетентни са бял кахър!” при умишлено взети субсидиипо СЕПП, при употреба на съдебната система.  какво значи държава управлявана от мутри Борисов, на които ЕС повери огромна парична маса: ”уреди” съставят десетки хиляди нищожни за 2009 АУПДВ (актове за държавни вземания) и УП ( уведомителни писма) за години на управление на ГЕРБ, и лишаваха от подпомагане селяните?!  И нито един журналист не разследва, как площи годни докато ЕС превежда субсидиите , стават недопустими за получаване… вече утвърдени при регистрацията  Направи си оглушки  четвъртата колона на властта. За някакви си селяни за някаква провинция ли да рискуват- в МОЛ-овете има всичко?! Няма старт на селската икономика- като и се отнемат субсидиите?! По жесток начин- с етикета престъпник. Уж си представил негодни площи?!  Няма такава регистрация!! Има негодни актове и писма и съдът ги отмемя, ама след години. Така и съдът виновен и употребен.   Колко са милионите преведени от ЕС за селото и  взети, отклонени от и към Дянков?!  Компетентните органи да кажат! Върховния административен съд  да даде справка: броя актове на ДФЗ, отменени от съдилищата; Делата, по жалби за 2009- завършени ..и започват за 2010, после за 2011 : по дянковата програма за отнемане-  прилага щафетна система- щом съдът отмени акта за искано април 2011 връщане субсидии, получени есента на 2009, веднага връчват писмо ( УП ) отказ на субсидии за 2010-през 2012, отменено, от ДФЗ- връчват УП за отказ за 2011- което става през 2013 година. Делата започват  2013???  Продължават с ненужни и негодни, (удължаващи с месеци делата) продиктувани в централата на ДФЗ- експертизи, да доказват непосочени нарушения. Разнопосочни  съдебни решения, които не  прилагат регламентите на ЕС за едвисубсидиите  Редовната регистрация се основава на обстоятелството, че и площи и заявители отговарят на европейските изисквания. Ако бяха негодни- нямаше да ги определят- годни за подпомагане. Така ще се получат парите от ЕК . После се отказват от ДФЗ: . сумите се обсебват от Дянков: 
. ако не се отнемат, защото има жалба- . то да се задържат, с нови щафетно подавани откази  да се отклонят правата за получаване подпомагане за възможно най дългия срок-( към момента вървят дела за субсидиите за 2010 ) . за което се употребява съд ( хората правят жалби)  Така разположената във времето процедура продължава след мандата на ГЕРБ. Разполагал с милиони субсидии безнаказано Дянков.Реализирано и парите… ги няма. Фискалния резерв бе опразен- къде са отклонените субсидии?!
Обвинението ми към ексминистър Дянков и „екипа”има основание. Ще започна с най главното обстоятелство, начало на грабежа: поставяне на поста изпълнителен директор на ДФ-РА Румен Порожанов- взет от кабинета на Дянков.( той и до сега бе там, да ама от днес е подал оставка, а трябва да влезе в ареста ?!! ?!!)  На 31 март 2011 г. все още се задържат плащанията на субсидиите по СЕПП за 2010 се завърта латерната на лъжите в медиите и машината за печатане и връчване на актове от окръжни служби на ДФЗ-РА на  нарочените бенефициенти.Има и хитрини- акт от не оправомощен- минали са 10-12 месеца, съдът връща акта на ДФЗ, а той пуска друг с подписа на Порожанов добре обмислената технология на ГЕРБ за щафетно отместване датата на даване субсидии и сега ви омръзва да четете, а ваши близки на село нямат достъп до Интернет и кой ще ги защити-??? Измежду доволните, красиви умни протестиращи са и получилите бонуси, заради… негодните актове… над 6000 селяни, предимно животновъди, заради пасищата са … наказани, че са искали субсидии… 2009…  през 2011 !??  Така започва от ГЕРБ:
 Най мащабното ограбване на селото-  В момент на изостряне кризата, на очаквано  спасителното подпомагане срещу удвоените цени на смески за животните, на храните за хората и… вместо субсидии, към селото идват април 2011 актове, за незабавно връщане на субсидиите, получени есента на 2009 година. Написано във всеки акт- може да се оспори пред Административен съд –София град. Като за целта молбата се подава чрез органа издал акта ДФЗ- РА  Остава да си представим в този момента  на шок и ужас 
 Как селянинът, оставен в крайна нужда, лишен от средствата, да получи субсидии, притиснат от лъжата, че трябва дори незабавно да връща отдавна похарчените по предназначение субсидии, дадени есента на 2009 – сега, април 2011 да ги връща в момент, когато няма средства да си купи хляб и фураж за животните.      Поставени в жестока действителност, сътворена от ГЕРБ. Те- животновъдите имат „изход”- продават(на безценица) животни;  колят селото остава без животновъдство, бедните без възможност да преминат прехода, кризата с нищожни пенсии , безработица. Не са в състояние да заведат искове. Тогава Мирослав Найденов им предложи спасителен пояс- да подадат до него до 20 май 2011 жалби и го направиха 4443  селяни , подали молба до МИНИСТЪРА са измамеми -  лишени от субсидии. От къде се взеха 3000 към съда и 4443 до МЗХ,нали пред цяла България на  29 април по БНТ заявиха, че само 500 не са получили  субсидия... , защото имали стари  грехове...  да ама грековете са на ДФЗ  служителите  от април 2011 година...             
В предаване на 29 април по БНТ , където Бойко Борисов най тържествено заяви, че няма да уволни Мирослав Найсенов, защото успешно са платени субсидиите на над 91 000 заявители по СЕПП ( за ниви и пасища) и само , каза екс Премиера Бойко,  само на 500 са спрени, заради техни стари… нередности, ( стари?! защото се иска да върнат април 2011  субсидиите, получени декември 2009 ,( което е противозаконно :  по одобрени данни, издадени карти с площи за подпомагане ?! ) а само дни след тържеството на ГЕРБ : те се окават над… 6000, може и да са 12 000 и задържаните милиони… не са 20- 30 милиона ,   а десетки пъти по вече…,  а къде отидоха субсидиите им, определени за ... 2010, спрени с актовете, да си приловят "дължимото" по акта... гнусна история и... никой не се претече на помощ на селяните, срещу скалъпените документи. Не- съдът отмени актовете, но... само на около 3000 осмелили се да подадат съдебна жалба, въпреки примамливата ЛЪЖА на Министър Найденов- многократно излиза по телевизиите, да обещае, че той до 20 май... разбирай, ще отмени акта...

Щом за телефонни измами неграмотни цигани за няколко хилядарки осъждат строго, каква присъда заслужава екип от най висши управници реализирал стотици ( Общата сума за раздаване бе над милиард )милиони за всяка стопанска година.

 Доказателствата са налице- ВАС има броя дела.- висящи и завършени... 
Скоро вестник писа:
 „Над 3000 акта на ДФЗ  отменили към 30 юли 2013 г   административните съдилища?!! 
Никакъв отзвук от електронните медии- те сега са заети с
първата в света телевизионна революция- сваляне правителството  на Орешарски , законно избрано   Трябваше  да започнат разкритията, Бог забавя, а не забравя  макар след 5, 10  години ....   А сега :
 Трудно начало:  ГЕРБ превзе всички власти. Забави възмездието. Сега се готви на бял кон да се върне да ни управлява. Няма идеи, а  стари изпитани технологии за ограбване Има средства да  купува протестиращи, да купува избиратели на  избори. Президентът  сложи  гербажии организатори  на нови избори  служебно  правителство. Както каза поета: „борбата е безмилостна, жестока”  Остава единствено поне  сега, навреме да се чуе истината кой, как направи да сме  най бедната с най умиращи  от болести държава, в която си лишен от право на труд, да  купиш хляб за децата си.   Искам хората на селото, да разберат не само, как  даваните от ЕС субсидии бяха отклонявани в посока Дянков    ОТ ... СЪЩИЯТ ТОЗИ ПОРОЖАНОВ  още с влизането му в ДФЗ на 31 март 2011 .. стопира  стотици милиони.
ПАРДОН- МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ Е  сега   РУМЕН ПОРОЖАНОВ   на правителството на ПРЕЗИДЕНТА:   И КАК ДА ВЯРВАМ НА ПРЕЗИДЕНТА...
???!!!
 По добре късно,  отколкото никога- правото побеждава ... 

Гласувай:
13
01. kvg55 - Ако и премиерът се е облажил, дир...
11.04.2016 17:34
Ако и премиерът се е облажил, директорът на "ДФЗ" може да е спокоен за поста си.
цитирай
2. mt46 - И
11.04.2016 20:43
защо сменихме социализма, като шуробаджанащината остана, корупцията и партизанщината се увеличиха?...
цитирай
3. mt46 - https://news.bg/world/ungariya-si-izplati-dalgovete-kam-mezhdunarodnite-kreditori.html
11.04.2016 21:36
Унгария си изплаща дълговете, а ние трупаме нови...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 10671156
Постинги: 5153
Коментари: 11270
Гласове: 57578
Архив
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930