2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Прочетен: 1354 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 24.02.2017 11:08
Язвената болест на дванадесетопръстника- дуоденална язва- така написано заблуждава хората немедици
Живовляка- народната медицина го препоръчва: при много болести е от най важните билки. Винайги я имайте в дома си
1. листата и цвят - усилва стомаха, червата предпазва от рак, пие се суров лист
2. Отвара от листата във вино или вода се пие при маясъл. С каша от счукани сурови или сварени листа се налагат гнойни рани, лишеи, циреи, ухапвания от отровна змия, пчели, оси паяци и др. С отвара от листа се прави гаргара при зъбобол и компреси при очебол.
3. Използва се при, язвена болест, Намира приложение при възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, стомашна и дуоденална язва, чревни и стомашни колики, възпаление на дихателните пътища (бронхит, астма), сънотворно, понижава кръвното налягане. при възпаление на пикочния мехур, разширени вени, често уриниране, възпаление на венците, увеличена простатна жлеза, захарен диабет.
В Армения настойка от листата на живовляка се използват при рак на стомаха. Арабската народна медицина го препоръчва при язва, заболявания на черния дроб, кръвохрачене. В БНМ гастрит, язва на стомаха, ентероколит, високо кръвно, атеросклероза, увеличена простатата, диабет. Отвара се прави като 2 с. л. от листата се заливат с 500 мл. вряща вода и ври 5мин. Пие се по 100 мл. 4 пъти преди ядене.
Химичен състав: алкаалоиди, флавони, слуз, феноли, киселини, витамини С, К, каротин, танин, глюкозиди и др. Действие и приложение: противовъзпалително, секретолитично, отхрачващо, бактериостатично, хопогликемично и др. В малка степен стимулира кръвотворния апарат. Приложение: 2 с. л. дрога се слага в 400 мл. кипяща вода, ври 10 мин. и се пие по 50-120 мл. 3 пъти дневно 30 мин. преди хранене. |
И аз съм чувала подобен начин за лечение на гастрити и язви - гълтат се цели три живи охлюва |
Храненето при язва на дванадесетопръстника е изключително важно; при спазване на диета е възможно да бъде постигнато пълно оздравяване. Същевременно трябва да е ясно, че изработването на здравословна схема на хранене не може да има временен характер – някои ограничения трябва да се спазват цял живот / без пърнено!/ . При храненето е важно да се приеме, че застрашеният от язва на дванадесетопръстника ще го прави редовно: забравете гладуването и преяждането! В рамките на деня може да има 5-6 хранения с по-малки количества храна. . Никой не очаква от вас да бъдете вегетарианци, но месото трябва да е по-рядко на трапезата ви, да не е тлъсто – предимно пилешко и риба, варено или печено. Избирайте зеленчукови супи, плодови и зеленчукови пюрета и каши, компот, кисело мляко, ябълки. Пърженото е забранено, както и малките удоволствия от рода на кафе, черен чай, алкохол, цигари., твърдо сварени яйца ( рохки може)
Ето и опасните за язваджии храни, от които ще трябва да се откажете:
· рибни и месни консерви,
· ръжен и пълнозърнест хляб,
· тестени изделия от бутер тесто,
· пържени и твърдо сварени яйца (рохки може!),
· млечни продукти с повишена киселинност,
· солени сирена,
· шоколад,
· сладолед,
· газирано,
· кисели горски плодове.
Спазването на въпросния режим, известен като диета №1, трябва да е съчетано с достатъчно почивка, спокоен сън, избягване на стрес, физически и психически напрежения.
Вижте примерно меню при язва на стомаха или дванадесетопръстника – по framar.bg:
1-ва закуска: рохко сварено яйце, каша от елда, чай с мляко; 2-ра закуска: прясна некисела извара, отвара от шипка; Обяд: вегетарианска картофена супа, варено и запечено в сос бешамел месо, варени моркови, ошав (компот от сварени сушени плодове); Следобедна закуска: бульон от пшенични трици със захар, сухари; Вечеря: варена риба, запечена в млечен сос, щрудел от моркови и ябълки, чай с мляко.
Сок от прясно зеле, ценни лекове при цяла купчина от заболявания! Обикновеното зеле се прилага в народната медицина под различни форми. Използват се главно листата и сокът, но също с успех се прилагат семената и корените. В сока от зелеви листа се намира витамин U, който защитава лигавиците на стомаха и дванадесетопръстника и помага срещу възпалението и разязвяването. Същият витамин, приложен непосредствено върху кожата, подобрява кръвообращението и намалява болката при увреждания на кожата. Затова със зелеви листа се налагат натъртвания и насинявания. В зелевите листа има и фолиева киселина – витамин, който е нужен при анемии и продължителен стрес. Зелето е богато и с полезни микроелементи – фосфор, цинк и магнезий, които подпомагат възстановяването след изтощителни болести. За да се приготви сок листата трябва да се очистят от пръстта и евентуалните яйца от паразити. Най-добре е да се откъснат от кочана, да се измият и да се натопят в дълбока тенджера с гореща вода, в която се разтворени 3 – 4 лъжици обикновена сол.След като постоят 15 -20 минути, се измиват обилно с течаща вода. Така евентуалните яйца от паразити, които са полепнали по листата, се отлепват и се измиват с водата. Понеже зелето е сух зеленчук, при прекарването през сокоизстисквачка може да се добавя по малко вода. СРЕЩУ ЯЗВА НА ДВАНАДЕСЕТОПРЪСТНИКА СЪС ЗЕЛЕ И ВОДКА Настържете 1 зелка, така почистена с тегло около 3 килограма и я минете през сокоизстисквачка. Сокът смесете с половин литър водка и разбъркайте добре. Приемайте от тази смес по 2 супени лъжици 3 пъти дневно след хранене. Курсът на лечение е 3 седмици. По същия начин можете да си приготвите алкохолна настойка и от 1 килограм картофи. Дозите и лечението са същите. За да не се възобновява язва е важно да избягваме стреса
Доктор преди век дава указания срещу адосване / така викали преди век на стреса / : Като поставиш котлите със студената вода / току що донесена от кладенеца / вземаш голямата дървена лъжица с която бъркаш яденето при готвене и започваш да гребваш вода от котела и да я хвърляш из пруста и да броиш " Една лъжица, две... така до 7 лъжици" хвърляш студената вода, а осмата- изпиваш и така , докато изпиеш 7 лъжици вода , като след всяко изпиване казваш: "не се ядосвам" и така всяка заран, докато се излекуваш...това мама разказваше на приятели, на хора, да се излекуват от ядосване... може би днес трябва да се изпие чаша студена вода... пробвай... ...
С най добри пожелания за здраве на хора страдащи от язви заради ядове... стрес !
. Яд ме е. Ядосвам се, / предизвикан съм от нещо / гневя се. яд, ядът, мн. ядове, (два) яд, м. Остар. Отрова.
. Стрес : Състояние на нервно напрежение / предизвикан съм от нещо /, предизвикано от негативно емоционално или физическо външно въздействие върху организма.
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ