Тези избори откроиха сериозни проблеми, които предстоят да бъдат решавани. За това предупреди президентът Румен Радев в първото си обръщение към нацията. Държавният глава напомни, че вече е издал указа за свикване на Народното събрание на 19 април и с това първо изречение предпостави изявлението си като изказване на очакванията си от народните представители.

По думите на президента Радев е имало "организиран опит отвън за повлияване на изборните резултати" и само институциите и мъдростта на българските граждани "не позволиха това да се случи".

Радев засегна и накратко крайните възгледи и мерки, които са предприели някои партии, дори и в нарушение на законите

Проблемите, обаче по думите на Румен Радев остават:

 

"След изборите темата бързо бе погребана. Проблемите, обаче остават. Тези проблеми съвсем не се изчерпват само с външно вмешателство в изборния процес, а целенасочени опити за систематично и дълбоко проникване и влияние върху обществото и политическия живот в страната", посочи президентът.

 

Президентът Румен Радев приветства усилията на правосъдното министерство за промени в законодателството, целящи укрепване на разклатения ни имунитет.

Но не заклинания, а закони са необходими, подчерта държавният глава и изрази надеждата си в отговорното поведение на следващото Народно събрание.

Снимка на Засмей се.