Почетният председател на ДПС Ахмед Доган получи награда от Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство " - Русия. Поводът за този приз е сътрудничеството между Руската Федерация и Република България в областта на духовното сближаване на двата народа, съобщиха от ДПС.

На церемонията по връчването на наградата Доган отправи писмо-благодарност за високото отличие до ръководителя на Представителството на Россотрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център в София Павел Журавлев.

"За мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми. Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература", пише Доган в писмото си.

Той е убеден, че "който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя". Според него това е причината Русия да няма "граници". Тя винаги е била в друго измерение, пише почетният председател на ДПС.

Доган смята, че Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб.
Русия е гарант за мира в планетарен мащаб, пише Доган след руска награда