Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2017 21:51 - Да хвърляш камъни по хора, които спят с отвореени очи без да ги събудиш е опасно или ненужно??.
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1942 Коментари: 13 Гласове:
22

Последна промяна: 04.08.2017 08:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image
Да хвърляш камъни по хора, които спят с отвореени очи без да ги събудиш е опасно или ненужно??.
Геният Христо Ботев е написал :  "Свестните у нас считат за луди, глупецът, вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога измамил  с молитви, с клетви, с думи лъжливи".
Че у нас богатството е критерии за ум, чест и достойнство не е от вчера, както виждаме то е още от времето на Ботев. Силата и влиянието на авторитета се определят единствено и само от размера на материалното богатство. Затова много от духовните ни водачи са били непризнати от съвременниците си несретници и сиромаси.
В главите, сърцата и душите на българите геният е съзрял следното : "в нашите мозъци съществува плесен, че нашият патриотизъм прилича на побеляла дреха, че нашата чест е сляпа от рождението си, че нашето самосъзнание е изветряло, че нашата гордост е потъпкана, че нашите свещени обязаности са разпродадени, че нашите сърца спят от дългият, че нашите души са прокиснали и че нашият напредок се намира само в устата ни", тоест само на приказки, на думи, както е и днес у нас с обществения ни напредък, приемането ни в Шенгенската зона например, с премахването на монополите и реформата в съдебната система.
Любен Каравелов : "... българите и до днес още плачат по чуждите гробища и стараят се и за благосъстоянието на турската империя, и за цялостта на великата черкова, и за новоизбраното министерство в Гърция, и за акцизите в Румъния". А какво правят за себе си българите,    Каравелов обобщава така : "Един народ, който не е в състояние да облекчи своето положение, който не може да отстрани вредителните за него обстоятелства, той не е за нищо и за никакво" и също така "... българският народ и до днес още не умее да оцени честните и народолюбиви хора и че тоя народ почти всякога оставя своята съдба в ръцете на най-подлите шарлатани и най-калпавите личности". Колцина от днешните ни политици не се проявиха като лицемери и шарлатани, а правещите калпави закони депутати не са ли некадърници или корумпирани слуги на корпоративни интереси. Своята низост и безочие народните избраници показаха за пореден път последно при разискванията и решенията по предложения от президента референдум за промяна в закона за изборите. Те решиха и приеха, пренебрегвайки над половин милион избиратели, това, което е изгодно единствено на тях самите, а не полезното за напредъка на обществото.

Димо Хаджидимов е забелязал, че : "Всичките поклони, всичките усмивки, всичката вежливост, учтивост, благодарност и въобще всички знаци на почитание, с които е препълнен нашия живот, са фалшиви, са изкуствени, защото главната основа, на която се градят те, не стои в гънките на сърцето, а върху един груб материален мотив ... ". Така е, уважението на българина произтича от материалното влияние на отсрещната страна, колкото по-голямо е материалното влияние, толкова по-големи са уважението и почитта към собственика му. "Обществото днес се страхува от държавата, но същевременно я мрази и ненавижда", продължава Хаджидимов. Както преди повече от сто години, така и днес държавата у нас е заплаха и пречка за собствените си граждани и затова е разпространено схващането, че българите обичат отечеството си, но ненавиждат държавата си.

Петър Дървингов е написал, че "инатът е специфичност par excellence на социалния българин". За това ще кажа, че самият съвсем несъзнателно практикувам всякакъв инат към какво ли не. "Далеч сме още да бъдем високо културен и с инстинкта на историческите раси народ"; "... в нас се издават закони без да се изпълняват"; "... никаква идея за чистота не царува никъде по нашите населени места"; "България е фалшиво ориентирана"; "... има нещо гнило в нашето съществувание", продължава Петър Дървингов и заключава : "Страната ще издребнява все повече и повече всред егоизма на своите фактори и ще полети с още по голяма скорост назад, точно така, както това се е случило и друг път в историята на нашия народ".

Ние отдавна летим надолу в пропастта на самоунищожението с простотията, тъпотата и глупосттта си, които ни заливат отвсякъде и най много от телевизора, с пренебрегването на законите, с липсващото уважение един към друг, с физическата и духовна нищета, които ни владеят, с всепоглъщащата ни отвсякъде физическа и духовна мръсотия и с фалшивото приятелство с определени "велики" сили, които ни използват в услуга само на своите интереси. Съществуванието ни е повече от гнило, то направо е разкапано от порочност. Все пак напоследък се забелязва едно осъзнаване на обществените проблеми от населението, което е видно от сутрешните блокове и публицистичните предавания на телевизиите, където се поставят реални проблеми на битието ни.
Тодор Панов е написал : "... страната е не само без абсолютни, а даже и без относителни авторитети"; "Гдето има двама българи, там непременно има три партии". Ха-ха, у нас авторитети няма! Всички са маскари. Особено политиците и бизнесмените. А за броя на политическите партии и членската им маса, какво да кажем? Има хора сменили повече от три политически партии, има и такива, които вероятно членуват в две партии едновременно. И всички те водени от личната материална изгода.  Тодор Панов споменава и за "съвременната престъпна и гнила европейска цивилизация", от която българското общество "за съжаление ... възприема най-лошото и гнилото от запад". Това той публикува през 1914-та година в навечерието на Първата световна война. Днес в навечерието на нова световна война положението е абсолютно същото – Западна Европа отново е прогнила и разкапана в духовно и морално отношение. Тя няма съпротивителни сили срещу дрънкащите оръжие по цял свят САЩ и ги подкрепя безусловно във всяка тяхна агресивна акция.

Никола Кръстников:  "Недоверчивостта, хитростта и скритоста са характерни черти в нашите обществени отношения". Сякаш е имал предвид днешното съставяне на българските правителства и назначенията на министри и други висши държавни служители – скрито и потайно, защото политическите сили си нямат доверие.


Антон Страшимиров констатирал : "Нам липсва гражданска дисциплина". От 1918-та година, когато е публикувана тази констатация, та до днес ние не сме съумяли да изградим и култивираме в себе си гражданска дисциплина


. Разложеният духовно електорат по лесно се манипулира и владее от политиците, които са първоизточникът на унищожаването на гражданската дисциплина сред него, защото им липсва такава, понеже не им е изгодно в далаверите, които въртят.  Литературоведът и литературен историк Боян Пенев е написал, че : "Ние всички живеем тук като чужди един на друг".

 Писателят Константин Петканов е написал за българина следното : "Той не може да намери връзката между частния интерес и общия". Тази връзка беше трудна за възприемане и осъзнаване от българина дори при социализма, когато общият интерес беше административно толериран, тоест знаеше се кой интерес е с предимство. При съвременния български капитализъм частният интерес тотално погази обществения.

Професор д-р Константин Гълъбов от своя страна е прозрял : "Много сме свободолюбиви и затова много толерантни към чужденците – до увреждане на собствените ни интереси ...", което наше качество граничи с глупостта и въпреки тови старателно си го кътаме. Та не вършим ли глупост като толерираме някои вече споменати чуждестраннни инвеститори, които най-нагло ни ограбват с нашето мълчаливо участие и съгласие. Още от този автор : "Три са основните издънки на себелюбието, поради които българинът е доста асоциален: безмълвното отнасяне към посегателствата върху личността – несговорчивостта – завистта". В безмълвното отнасяне към посегателствата върху личността, несговорчивостта и завистта се коренят нашият живот като чужди един на друг, противообществените ни  прояви и саможивост.

Най-известният български народопсихолог Иван Хаджийски ни говори за българската работа така : "Българска работа"  (конгрес, културно тържество, състояние, обществено предприятие и пр.), това е работа необмислена или недомислена, зле започната, без ръководство или нескопосно ръководена, която сякаш по задължение свършва със скандал, за да послужи само за позорна регистрация на печалните си герои ... ". "българска работа" от  "демократичния" опит можем да добавим още и следното  обществените дела се вършат без мисъл за бъдещето, без перспектива, без съзнание за последиците от действията.
Построили магистрала, резнали й лентичката, но забравили да поръчат указателните табели и другите пътни знаци, които следва да се поставят на магистралата. И затова шофьорите не се движат по магистралата, защото не знаят къде ще ги заведе, а ползват стария познат им път. Иде реч за автомагистралата "Марица".Още НЕДОМОСДЛИЯ:
В една мюсюлманска страна, каквато е Турция, назначават за посланик жена. Меко казано неподходящо и неуместно назначение. Едно глупаво решение на министъра на външните работи и на президента. В една мюсюлманска страна авторитетът и влиянието на жената в обществото не може да се сравняват с авторитетът и влиянието на мъжът в обществото. Още повече, че става въпрос за дипломат, който да отстоява националния ни интерес в една важна и несъвсем настроена към нас дружелюбно съседна държава. От публичната биография на новоназначеният посланик е видно, че май не знае турски език.
Важното е, че сме уредили със синекурна длъжност нашия човек, а националният интерес кучета го яли.

Всяка година, един път в годината се увеличава цената на тока. Защо е този труд, защо е това изкуствено създаване на напрежение в обществото? Защо е тази тъпотия?  Нищо ново и докога ще се лутаме:  "Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша".  Така дядо Славейков през 1875-та, има-няма година преди Петко Славейков:  народопсихологично умозаключение – откъс от "За чуждото душа даваме" : "Но ако и да имаше български пансион в Букурещ и в Цариград, то българите пак щяха да дават децата си в гръцките, влашките, френските и други пансиони, едно, защото не им са фаща вяра, че в български пансион ще могат да са научат децата им колкото в иноязичните; друго, защото имат гибелната онази слабост, да не кажем порок, да презират своенародното и да предпочитат инородното. Добре ли правят? – Не, ама тъй ще правят, защото са българи; или по-добре тъй правим, защото сме българи! Ах, какви хора сме ний!! Чуждото ни хубаво и за чуждото душа даваме, а нашето си не щем да знаем. Не ще сбърка някои, ако би рекъл, че ний сме по-малко хора, отколкото сме добри овце, които носим вълна не за нас си, а с млекото си храним повече чуждите".


Славейков е написал още : "Ний сме народ, който лесно се предаваме  на надежди и затуй ни тегли главата". Трябвало е да добави – "на празни" надежди, което е точната формулировка на народностната ни черта да се самозалъгваме и отдаваме на празни надежди. 


И двете дядо Славейкови прозрения относно народопсихологията ни съвсем тривиално са актуални и днес. В много повече посоки и в много по-големи размери. Те са аксиоми – очевидни истини, които не се нуждаят от доказателства – за пример ще споменем само преклонението пред чуждестранните инвеститори.  Които ни ограбиха 

Ще завърша с кратката оценка на ПЕТЪР ДЪНОВ „Ще ме разберете сле 5000 години!“

Ето какво искаше да каже Петър Дънов: с израза :  5000 : 72 = 70
Ако 72 е средната продължителност на човешки живот , то българинът трябва да се преражда 70 пъти ( за 5000 години) за да се научи по време на човешкият си живот на земята, че тялото му има безсмъртна душа, че трябва да живее по божиите закони в безупречното им спазване. Засега сме  народ, които не признава Бог! Атеисти, полухристияни,  обвиняваме управниците и Бог - а  благодарност, за това, което имаме!

 Тези негативи за никого не са полезни  Те ни правят болен народ Искам да намеря хубави текстове напишете ги вие с надежда и намерение да ги реализираме

https://www.facebook.com/EleazarHarashOm/?fref=ts 

за любопитните  красота:

Учителя за Седемте рилски езера и езерото на Чистотата image

Местата на Езерата са магнетични и чисти. Цялата местност е магнетична и особено при чешмата, където има изобилно ултравиолетови лъчи. 

 

 image

Първото езеро наричайте Махарзи. Това значи “Голямата почивка”. Там ще си починеш. Първото езеро е физическият живот. То е средище на материалните блага.

 

 image

Второто езеро, гдето е нашият стан, наричайте Елбур. Това значи “Бог е силният”. Елбур можем да наречем още Езерото на изпитанията. То е граница между физическия и Духовния свят и е облог на доброто. Езерото Елбур откъм нашия лагер е магнетично, а от другата страна е електрично.

 

image

Третото езеро наричайте Балдер-Дару. Тези думи преведени означават “Онзи, Който дава благата”. Балдер-Дару е езеро на хубавото.

 

 image

Четвъртото езеро се казва Близнаци. Близнаците са езеро на приятелството.

 

image 

Петото езеро наричайте Махабур. Това означава: “Големият и Силният”. Махабур или Бъбрека, е на чистотата.

 

image

Шестото езеро е Сърцето. То е обмяна на Любовта.

 

Веднъж при езерото Сърцето Учителят каза:

– Всичко е светлина.

Всяка форма е светлина – камъкът е светлина, земята е светлина, тревицата е светлина, цветенцето е светлина.

Един ден тези форми ще се изменят и ще станат пак светлина. И хората, където и да отидат, пак ще се върнат в светлината.

Те ще станат светлина, защото всичко е светлина.

 

image

Седмото наричайте Главата или Шемхаа. Това е име на Мъдростта. Шемхаа е Божественият свят.

 

image

Езерото на Чистотата

Тук обстановката е чиста. Човек трябва да бъде чист, за да види каква е обстановката. Тук виждате драпировката, маскирано е всичко. Хубавите неща са маскирани, драпирани, за да не идват всички тук. Тук има публика, която ви гледа. Тя се интересува от вас. Вие сте актьорите. 

 

 източник "Разговори при Седемте рилски езера" и "Акордиране на човешка душа", том 2


Гласувай:
22
01. zaw12929 - Пениш се не пениш. . . Ако пък се ГН...
04.08.2017 00:00
Пениш се не пениш... Ако пък се ГНЕВИШ- БОЛЕСТ СИ ДОКАРВАШ. ЛЕЧЕНИЯТА СА СКЪПИ. ЗАТОВА ПОЗИТИВНИ МИСЛИ ИЛИ МЪЛЧАНИЕ
ОСТАВЕТЕ НАРОДА ДА МИСЛИ И ТОГАВА ДА ВИДИМ КО ЧЕ ИЗМИСЛИ!
цитирай
2. 4udovi6teto - Браво!
04.08.2017 08:03
Страхотен постинг.
Мога ли да го кача в своята фейс-група "Българи без граници"?
Благодаря.
Чу
цитирай
3. zaw12929 - Страхотен постинг. Мога ли да го ...
04.08.2017 08:34
4udovi6teto написа:
Страхотен постинг.
Мога ли да го кача в своята фейс-група "Българи без граници"?
Благодаря.
Чу


ДА МОЖЕ
БЛАГОДАРЯ ЗА ОЦЕНКАТА
БОГ ИСКА ДА СМЕ ДОБРИ, ДА ПРАВИМ НАЙ ДОБРОТО ЗА НАС И ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ХОРА
цитирай
4. ivanbaichev1878 - А ти защо хвърляш камъче по "картините" без да знаеш дали няма наобратно да полети паве ...
04.08.2017 08:46
Българите са МИШОЦИ , СТРАХЛИВЦИ , НАГАЖДАЧИ , БЛЮДОЛИЗЦИ но не и НАРОДНИ БУДИсти ..
Те са не повече от 2% - 4% от народа и всички Борби за свобода доказват необоримо това !
Днес българия е БОРОВАН а по 'Ботев-Левски' хвърлят камъни такива като теб зад маската на търсене на "грешки"...
Та Българите са такива каквито ги виждаш сутрин в огледалото :)
цитирай
5. zaw12929 - ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДА ПОЧИТА ЛИ БОГ ИЛИ ДА ТВЪРДИ ЧЕ НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА И ДА СТРАДА
04.08.2017 09:04
Животът не свършва със смъртта на тялото - това вече не е въпрос на вяра, не е една смела хипотеза, а научен факт. Учени от Русия, САЩ, Германия, Швеция и много други страни са били в състояние да установят контакт със света отвъд смъртта с помощта на технически ... И СЕ КАЗВА транскомуникация

https://triangle/lectures/search.html

ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДА ПОЧИТА ЛИ БОГ ИЛИ ДА ТВЪРДИ ЧЕ НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА И ДА СТРАДА
цитирай
6. troia - Страхотен постинг!
04.08.2017 09:29
Поздравления!:)
цитирай
7. krumbelosvet - Не издържах да дочета
04.08.2017 10:43
Малко ли са днес ХРАЧАЧИТЕ по майка си, та и ЗАВ със "свой" принос. Как не те домързя колега, да събереш всички дивотии, които са написали не-диви хора.
Не ми се търси в Стария Завет, май беше у Сирах или у Соломон, където се говори как умният сиромах се пренебрегва зарад глупав богаташ.
И кво мислиш, че правиш? Кой има полза от това храчене по майка си? Май ти е дежурна тема. Заедно с ХИЛЯДИ тиквеници по медиите.
цитирай
8. kvg55 - Такива текстове са необходими за да ...
04.08.2017 10:49
Такива текстове са необходими за да опознаем себе си.
Виж постингът ми от 31.07.2015 13:26 - Коментари(и) : За народопсихологията на българите.
цитирай
9. zaw12929 - Ако сте видял в цветята камък- ще се поправя
04.08.2017 14:03
ivanbaichev1878 написа:
Българите са МИШОЦИ , СТРАХЛИВЦИ , НАГАЖДАЧИ , БЛЮДОЛИЗЦИ но не и НАРОДНИ БУДИсти ..
Те са не повече от 2% - 4% от народа и всички Борби за свобода доказват необоримо това !
Днес българия е БОРОВАН а по 'Ботев-Левски' хвърлят камъни такива като теб зад маската на търсене на "грешки"...
Та Българите са такива каквито ги виждаш сутрин в огледалото :)

цитирай
10. zaw12929 - Блародаря ти за казаното Ще помисля!
04.08.2017 14:04
krumbelosvet написа:
Малко ли са днес ХРАЧАЧИТЕ по майка си, та и ЗАВ със "свой" принос. Как не те домързя колега, да събереш всички дивотии, които са написали не-диви хора.
Не ми се търси в Стария Завет, май беше у Сирах или у Соломон, където се говори как умният сиромах се пренебрегва зарад глупав богаташ.
И кво мислиш, че правиш? Кой има полза от това храчене по майка си? Май ти е дежурна тема. Заедно с ХИЛЯДИ тиквеници по медиите.

цитирай
11. zaw12929 - нужно е да мислим винаги доброто
04.08.2017 14:06
kvg55 написа:
Такива текстове са необходими за да опознаем себе си.
Виж постингът ми от 31.07.2015 13:26 - Коментари(и) : За народопсихологията на българите.

цитирай
12. zaw12929 - Мисля, като тебе! За България само добро и хубаво! Казах ДОБРОТО!
07.08.2017 05:13
krumbelosvet написа:
Малко ли са днес ХРАЧАЧИТЕ по майка си, та и ЗАВ със "свой" принос. Как не те домързя колега, да събереш всички дивотии, които са написали не-диви хора.
Не ми се търси в Стария Завет, май беше у Сирах или у Соломон, където се говори как умният сиромах се пренебрегва зарад глупав богаташ.
И кво мислиш, че правиш? Кой има полза от това храчене по майка си? Май ти е дежурна тема. Заедно с ХИЛЯДИ тиквеници по медиите.


Прав си да се гневиш, но виж ЗАВЪРШВАМ постинга с С ДУМИТЕ:
Тези негативи за никого не са полезни Те ни правят болен народ Искам да намеря хубави текстове напишете ги вие с надежда и намерение да ги реализираме

СЪБРАХ ГИ, ЗА ДА ГИ ОТРЕКА, ЗА ДА НАМАЛЯ СИЛАТА ИМ ВЪРХУ НАРОДА МИ, ЗАЩОТО ОБИЧАМ ВСИЧКИ, ПОЧИТАМ ИМАМ ЛЮБОВ КЪМ БОГ - ТЕЗИ ЛОШОТИИ ДЕЙСТВАТ, А ТРЯБВА ДА ГИ ОТРЕЧЕМ: БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ГИ ОТРИЧАШ!!!
цитирай
13. krumbelosvet - Г-н kvg55 пише
09.08.2017 14:01
Та, пише г-нът, "такива текстове са необходими, за да опознаем себе си". Той има право да го каже САМО ЗА СЕБЕ СИ, макар че не вярвам той да е такъв ГНУСЕН ЧЕРВЕЙ, какъвто описват "тия текстове". Не само у нас има "такива текстове". Срещат се навсякъде. Но трябва да има МЕДИЙНА И ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, да не се прекалява с ТИРАЖИРАНЕТО им. Точно такава политика СЕГА няма у нас. А я имат ВСИЧКИ УРЕДЕНИ ДЪРЖАВИ.
Пак ще напомня азбучен пример. На олимпиада в САЩ, някаквя чафка беше нацвъкала главата на Андре Агаси, американски тенисист от гръцки произход. И НИТО ЕДНА МЕДИЯ не публикува опясната снимка. Желязна, световна цензура. А нашият президант ЖЖ, безкрай беше показван как се търкаля по стълбите на самолета след случайно падане. Така, да, ТАКА се възпитава уважение към едни и презрение към други.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 9117794
Постинги: 4916
Коментари: 10346
Гласове: 52093
Архив
Календар
«  Юли, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031