Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2017 13:19 - НАЗАД, НАПРЕД СРЕЩА С ПУТИН ИСКА ТРЪМП
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 408 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 19.01 15:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
АМЕРИКАНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ДОНАЛД ТРЪМП ОКАЧЕСТВИ СЕВЕРНА КОРЕЯ КАТО "ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ", КОЙТО ТРЯБВА "ДА БЪДЕ РЕШЕН", ПРЕДАДЕ АСОШИЕЙТЕД ПРЕС.

ПРЕД РЕПОРТЕРИ НА БОРДА НА САМОЛЕТА СИ НА ПЪТ ЗА ЯПОНИЯ ТОЙ ЗАЯВИ, ЧЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ "В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 25 ГОДИНИ Е БИЛА ПОКАЗВАНА ТОТАЛНА СЛАБОСТ".
„Искам думата за здраве и дълголетие“

 

 ЧАСТ  Първа:  Пазарна храна, индустриалното или природно лечение

 

Индустриалното общество бори рака с  модерни пазарни индустриални методи, а той заема все по нови жертви, лекуваните не се излекуват.

Човешкото тяло е съставено от елементите  на земята. В Битие  четем: Бог създаде човека от пръста на земята и му вдъхна в ноздри живот“.- направил е  Адам,от най- богатите горни слоеве почва на земята, в която са били налични всички елементи. Освен това е установено, че  плодовете, ядките,  зърнените храни, и зеленчуците, раснали на тези същите почви съдържат химичните елементи- в различни съотношение с което допринасят за човешкото здраве при различни нужди, което налага да го  знаем. Отначало човекът  ловец, се храни с месо от улова.

После: Започва  да обработва земя и добавя земеделските продукти. След  време- Почвите се изтощили- намалили са  едни елементи, появили са се други, не само ненужни, а направо вредни- дошли от химикали от всякакви „подобрения“ , за подхранване, за унищожаване  на плевели, в резултат на което са изчезнали  важни качества, има доказателства за  устойчивото влошаване  качеството на почвата, въздуха и водата Така храните са станали по кисели, намалени са витамините, изчезнали са ензимите  Преди сто години диабетът, ракът, хипертонията били почти непознати, но днес милиони страдат и търсят лек. качеството на храната се е променили, в резултат от изтощаване на почвата, на замърсяване водата въздуха и почвата с всякакви отпадъци. Хората на моята „трета възраст“ си спомнят, едно забавление по телевизията и на живо ( в циркове) с един румънски хуморист Мирча Кришан,  на всякакви въпроси даваше един и същи отговор: който всеки помни  „краставичката, която съдържа 68% вода... „  отговори, които не съдържат никакви факти за въпроса . Тук въпросът е как да запазим здраве, работоспособност, бистър ум без болести, до столетие. Ще се възползвам всеки път да вмъквам каква е главната промяна причинила избуяването на болестите на модерната епоха: Променя се а/  начинът на живот- хората напускат нивите, домовете за да работят във фабрики  б/ тогава  на хората  водата  за пиене поемали когато се завръщат у дома си. Нарушили процеса на преминаване изядената храна от стомаха, към червата и...до клетките, за което тялото има строго регулярен план. Храната от стомаха стига до всяка клетка от кръвта,.само когато  водата в кръвта  стане 94% . Такава кръв предава енергията на храната на клетките. Храните ни разболяват и храните могат да ни правят здрави и дълголетни.и като състав и решаващ е и  по начинът на стигане до клетките на тялото, което не може да се осъществи без оводняването за  над 10 милиарда клетки  на тялото  под  грижата на мозъка.  На индустриалното общество  храната не е  домашна, , а пазарна, групирана в двете категории:        

1. Храна, преобладаваща  в порциите  , като обем и въздействие , като   подхранваща  причинителите на болести , рушащи  имунитета:  включва: токсини, плесени, киселинни храни, газирани напитки, захар, трансмазнини, кафе, глутамат, содиев нитрит, аспартам, преработени храни, храни с пестициди,  пастьоризирано мляко, сирене,  и рафинирани брашна, флуорид, хлор и  опасни добавки, наречени Е-та и  др. Ако сме оводнили тялото си- пили сме вода  вредните съставки се изхвърлят в по голямата си част веднага и ако постъпят в клетката и от там се „измитат“ от процедурата оводнена 94% кръв, храна с вредности и  става така: Поемаме вредните пазарни храни без да даваме на тялото си вода!                   

2. Храна, която се бори с  вредите, осигуряват нормално стареещи възрастни включва: изворна вода плодове и техните семена-  ябълки, кайсии, лилаво грозде, малини, боровинки, ягоди, пъпеш, моркови, чушки, домати, чесън, лимони, сурови орехи,  билки, белено семе  слънчогледово и тиквено, бобови варива, риба, пилешко месо, чесън, лук, кисело зеле  и др. Ключът към успешно здраве е  да ядете храни, които елиминират причинителите на болести. заедно с водата.

Преди столетие  у нас, (  на Запад- преди  2-3 века )  започва  модерната- индустриална  епоха   Ако  хората са консумирали домашна храна,  пили изворна вода.  Днес работещата майка не  готви. Семейството  хапва  понички, мекици, банички, възрастните пият кафе. Децата- мляко, газирани напитки. за обяд пържени картофки със сода, и сладолед за  десерт. Вечерята- пица, чипс и бира или сода, вафли и всякакви сладкиши. Какво получава  от най предпочитаните пържени картофки тялото ни: белени картофи тънко , нарязани, опържени  в заведението  с трансмазнини:  продукта няма фибри, няма хранителни вещества- само- несмилаем, силно-киселинен отпадък. С дефицит на ензими. А те в човешкото тяло,осигуряват смилането на храната. за да се разтвори във водата. А когато и вода няма- не пием когато трябва: Чудно ли е, че едва оцеляваме , под напора на болестите, които тръгват от хипертония и вървят за всяко тяло по специфична пътека и всички стигат до ранна смърт след страдания . Спасява ли и пиенето на вода от вредите на радиацията?! „През 1902 година немски лекар регистрира първият случай на човешки рак причинен от радиация. До 1911 година са докладвани 94 случаи на рак предизвикан от радиация, повечето от половината (54) от тях при лекари или персонал. До 1922 година над 100 радиолози са починали от рак, предизвикан от рентгенови лъчи. Според д-р Роберт Ф. Джоунс, написано в Сиатъл Таймс на 27 юли 1980. : „Много усложнения от радиацията не се появяват няколко години след лечението, давайки лъжливо чувство за сигурност, за години две след терапия. Костният мозък, в който се произвеждат кръвните клетки е силно унищожен. Това е необратим ефект от рак“, всъщност умират от лечението. В крайна сметка няма доказателство, че химиотерапията удължава живота., Това е голямата лъжа за химиотерапията, че някак има връзка между смаляването на тумора и удължаването на живота на пациента.“  Фактите- има ги в Интернет- няма  излекувани.  Въпросът е бил зададен  и отговора публикуван :  Мислите ли, че вашият онколог би се подложил на химиотерапия, ако самият той имаше диагнозата рак?  Раковият център МакГил в Монтреал, един от най-големите и  уважавани центрове за лечение на рак в света, анкетирал 64 онколози, за да проверят как биха реагирали на диагнозата рак. Резултатите ще ви разтресат. Петдесет и осем (58) отговорили, че химиотерапията е недопустима за тях и техните семейства. Означава че 91% от онколозите не биха се подложили на химиотерапия! Мислите ли, че знаят нещо, което не казват на обществото? Щом Бог е направил единствен човека с правото на избор- трябва и това да се осигурява и при лечението на туморите.    

„Искам думата за здраве и дълголетие“ : Не се шегувам, всеки трябва не просто да се грижи за здравето си, за да доживее столетието с бистър ум и работоспособно тяло.  Да се замислим не е ли здравето най голямото богатство, което трябва да пазим всеки миг, за да имаме всичко друго: самочувствие, радост за близки и приятели, гаранция за усвояване на знания, професионални умения,  за трудови изяви, за смислен изпълнен с успехи живот.

От 2007 година сме в ЕС, което ни прави европейци „де юре“, а   „де факто“ е време да се постараем. Докато чакаме  национална стратегия за здравето на българите сега и тук се занимавам с  въпроси, които слагат бариери пред актуалната  задача: да бъдем нация от столетници. Щом се вдига възрастта за пенсиониране, трябва да де вдига и възрастта на живеене- над 100!

 Никога по никакъв повод в никоя програма, не са ни казвали, как да спасяваме човек в инфарктно- инсултно състояние. Най голямата причина за смъртта на българина днес-  поразява мозъка и лишава тялото от управление. Тук ще запълним тази празнота- сигнална лампа срещу тази коварна болест. Знания за предпазване. Да не отминаване с безразличие всеки симптом на хората до нас и на нас самите, за да не допуснем инсулт на мозъка и навреме човекът  преди инсулта  да стигне до лекар. Тревогата  за здравето на българина, за да се намалят инсултите  може да стане, ако познаваме този коварен враг и елиминираме условията при които той действа в мозъка ни. Вярвайте в доброто и във възмездието над злото. Само така, светът ще става  по мъдър и успял.  Отървете се от злото- очистете душата си от гордост, омраза. Правете всеки път, когато е по силите Ви по едно добро, което дава надежда някому. Всички заедно да успеем. Късмет! Искам по вече превенция в здравеопазването на българите: Начини, при които опазването на здравето е в ръцете на всеки. Според общественото мнение, причина за лошото ни здраве-е бедността:  за  болести,  най висока смъртност, но такива проблеми имат и богатите страни: например според доклад от тези дни в САЩ болните от диабет  са над 50% от населението, а у нас са 25%.

След много търсения, установих, че главна причина за нарушаване статуса на здраве е  храната, която ядем, водата, която пием и въздуха, който дишаме. И се наблюдава,. че значителен %  от населението е с наднормено тегло и със затлъстяване- Болшинството не гладуват, щом са с наднормено тегло!? Тогава?!

Цивилизацията, в условията на която живеем има широки възможности човек с лекота да бъде до 100 годишна възраст работоспособен. Да живее двойно по дълго от днес- с  усилия, за преодоляване опасностите на сърдечносъдовите заболявания. И то да бъде здрав, работоспособен с бистър ум без пораженията а атеросклероза. Ако те са предотвратени и други болести няма да могат да ви навредят. Наслояването в кръвоносната система се оказва фаталния момент, който отнема сили, здраве, скъсява живота. Дава шанс и на други „зарази”.Ние с лекота и удоволствие приехме удобствата, които се наслагват в модерната епоха. Водят ни до извода, че сме богове, покорили природата. Немарливо оставяме лоши последствия да навлязат и рушат организма ни, без никаква намеса, да ни докарват до инвалидност и дори мигновена смърт. Атомът, може да е източник за енергия чрез АЕЦ, може и да унищожи света, като бомба. Нееизброими „удобства”( средства правещи човека  днес силен, бърз, информиран, да се движи и вижда в космоса и в най дребния свят на атома!) искат ново цивилизовано поведение. Иначе- живеем във все по модерна епоха и ставаме все по болни и умиращи с тежки, непознати преди век поражения на тялото, на ума ни.

„Безмълвен убиец застрашава живота на всеки четвърти от нас. Неговото име е инсулт, припомнят лекари от Великобритания, цитиращи статистика, според която тази болест поразява по един човек на всеки пет минути. “Тази опасност може да се избегне, ако наблюдаваме здравословното си състояние. Медици от Асоциацията за борба с инсулта, са установили, че 25-30 % от изследваните имат показатели над нормата, но дори не подозират за това. “ Пропускът е причина за инсулт и инфаркт- въпрос на късо време, да се прояви фаталното” -според лекарите. Днес се делим на маси за пушачи и непушачи-утре едни с дълголетие, други- не остарели, защото инсултът ги е покосил, докато са млади.  Днес в страните с напреднала икономика сърдечносъдовите заболявания са главен фактор за смъртността. Ако това поведение не се промени, ще расте смъртността. Чудо: „Море от информация, но глава шамандура  не чува!“ Не Няма тревога. Няма подобрение: Над 1/3 от пациентите с инсулт, умират веднага или през следващите 10 дни. Почти толкова остават живи, но частично или напълно парализирани и се нуждаят от сериозни  грижи. По малко от 1/6 имат шансовете за частично излекуване. С остатък на инвалидност! Развръзката на възела е да се пазим от пораженията на инсулта е  да не го допуснем: най малко един път годишно за профилактичен преглед посещение на  личния  лекар. А не да чакат  „бърза помощ”. Тогава е късно- влизаш  в посочената по горе статистика,  където шансовете да останеш с нормално здраве и жив са нищожни. Надценяваме възможностите, искаме от лекаря да ни спаси при всички положения, докарали тялото си до необратими вреди!

От друга страна всеобщата немарливост- причина за инсулт, инфаркт,  е бариера, премахването на която ще помогне на човека да преодолее границата,  да живее и работи над 100 годишна възраст. Овладяването на болестта на модерната епоха- сърдечносъдовите заболявания е път към дълголетието на човека. На човека на модерната цивилизация, която изисква друго поведение: без цигари, наркотици, алкохол, преумора. „Прекален светец и Богу не е драг!” Когато казваме- „Пазете се! Не допускайте инсулта!” ние ви каним: „Станете столетници! Даже и да сте в третата възраст започнете да го правите и ще се радвате на дълголетието си! Да опитаме! Заслужаваме го, вече да се държим, като хора на третото хилядолетие на човечеството!”  Учените прогнозират: това хилядолетие човекът ще достигне 100 и по вече години Най прекият път затова днес е през кабинета на личния лекар, докато сте здрави. Само той е компетентен да оцени състоянието Ви, да посочи изчистването на дребни според Вас симптоми, неразположенияк които могат да имат сериозни за здравето последствия.  Време е да погледнем на здравно осигурителното си състояние, като на възможност да сме работоспособни и доживеем до дълбоки старини. Като постижима мечта. Като всеобща за държавата ни цел- работоспособни дълголетници! А не, най бедни, най умиращи точно от болестите на кръвоносната система, след която идват и по тежки поражения, ако не сме предприели навреме лекуване.

Инсулт или как в незнаен ден и неочакван час   Оставате безпомощен, да разчитате на късмета си.      Ако изведнъж силите ви напуснат и не може да направите дори една крачка, ако загубите сръчност, равновесие, част от зрителното си поле или въобще не може да виждате, да говорите и не чувате, то това означава, че сте получили инсулт. Хората го наричат и мозъчен удар.  Вие няма да сте вече адекватен, за да обясните какво ви е. Оставате безпомощен  да разчитате на късмета си, че не сте пиян, а се нуждаете от спешна помощ. Преди това сте пренебрегнали сигналите за инсулт, каквито  ви е „излъчило”  тялото Ви!  Рискувате болестта да ви „настигне” на неудобно място в неудобно време. Не бъдете немарлив към живота си!   Причина за смъртта на всеки шести мъж у нас и на всяка пета жена е мозъчният инсулт. Докато в Европа покосява всеки десети мъж и всяка седма жена. На улицата паднал човек,  не значи- пияница, а  може би е инсулт

Бисери за здраве

Няма нелечими болести  Лечението е, когато си на  гарата с име „Болен” , откъдето да се качите на  влакове, по всяко време. Най ранно тръгващият е безплатен.Само той води  директно до гара „Излекуван”.  Всички останали са обиколни, скъпи и  не успяват да стигнат целта „Оздравял”.

Гаранционен срок на здравето   За всяка стока има гаранционен срок. Нещо подобно има и в болестите. Времето, през което не отивате до личния си лекар, за отстраняване на болки не е безкрайно. Идва момент,  когато болестта става хронична и неотстранима. Тогава се лекува само за облекчаване на болките, а коренът, пораженията оставят следи и периодично инициират болки, които принуждават отново и отново  употребата на лекарства, което е друг дразнител на тялото и може да има фатални за органите последици

Не е геройство, да се хвалите,  че никога не сте ходили на лекар или зъболекар. Най доброто е здравословен живот, а при наличие на смущения, колебанието, бавенето може да е фатално. Изтича  гаранционния срок на здравето, налага   неотложна квалифицирана медицинска помощ.

 Една крачка разстояние е достатъчна. Магия, която спасява завинаги!   Какво е инсулт?! Запомни: Ако  той изпревари,  ако  самия инсулт сам  се представи, ще е вече  жесток господар на живота Ви. Ще  Ви   забрани да говорите, да ходите, да познавате близките си, за да Ви превърне в жив труп! Една крачка…и  спасен! Защото 75% след инсулт са инвалиди, само 5 % са нормализирани, а 20% не са стигнали до болница.  Знанието - светофар, който дава чист път към живота: Прочети, знай! За себе  си се погрижи!

Столетници:  Пътека дълголетие   „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…”  Така възпя Ботев героя, толкова нависоко извисен, на Балкана, лежи… от своите рани… само пътеки  до  високото място! Където даваш живот за родина Магистрала или пътека?! Пътеките са атрибут на непроходимото. Далеч от магистралите. Там за техниката, за прогреса е табу. Пътеките са магистрала за душите… така е и затова избрахме пътеките С намерения добри. А сега се лутаме в гори от проблеми, в балкански глави родени…Ех… „Кажи ми, сестро, де е моята вярна дружина…” Всеки пита, мърмори, как да  стигне до „здравната пътека”…може и скоропостижно очи  затворил… Пътеки към безсмъртие или смърт…Здравната система е оправданието за здравето ни- незадоволително от време на демократичното ни управление. Вместо по добре- става  по зле и по чия вина?! Сменят се правителства, всяко ново дава все по вече и по вече милиони, а нещо побългарено ли има, но докато в чужбина  същата система прави чудеса у нас- лошо здравеопазване. Ето едно просто сравнение , което хората знаещи правят. Преди , в татово време! не е носталгия, но, истината не може да се отрича!  Като постъпиш в болница, ти правят пълни изследвания и те лекуват, не само за заболяването за което са те приели, а и за всички намерени отклонения, хронични болести, даже и на зъболечение подлагат болния и всичко- без да платиш нито лев. Споделям,, не защото искам онова време, а защото искам сегашната здравна система да е по добра, като се поправи сбърканото, защото: Сега  лекуват само по „здравната пътека”, но… трябва да си купиш консумативи, лекарства.  Ако си възрастен или те простудяват или ти дават „грешно” лекарство, особено на болните от мозъчен кръвоизлив и те ако не са починали, докато стигнат до болницата, защото бързата помощ или не идва въобще, или идва с голямо закъснение, после го няма специалистът на томографа и всичко се прави, за да изтекат поне 5 часа, време достатъчно, за да ти констатират смъртта. Голяма част от оцелелите са с различна степен на инвалидизация – една трета от тях остават завинаги лежащо болни…Дошло е време всеки в своята глава да е с  пътека на неговото дълголетие!? Другите да го спасяват от немарливостта му да не чака.

Здравейте кандидат столетници,  Не се шегувам, всеки трябва не просто да се грижи за здравето си, а да доживее столетието с бистър ум и работоспособно тяло.  Да се замислим не е ли здравето най голямото богатство, което трябва да пазим всеки миг, за да имаме всичко друго: самочувствие, радост за близки и приятели, гаранция за усвояване на знания, професионални умения,  за трудови изяви, за смислен изпълнен с успехи живот.От 2007 година сме в ЕС, което ни прави европейци „де юре“, а   „де факто“ е време да се постараем да станем. Докато чакаме нашите управници да направят една национална стратегия за здравето на българите можем и този блог се наема да се занимава със злободневните въпроси, които слагат бариери пред тази актуална задача: да бъдем нация от столетници. Никога по никакъв повод в никоя програма, не са ни казвали, как да спасяваме човек в инфарктно- инсултно състояние, което е най голямата причина за смъртта на българина днес. Болестта, която поразява мозъка и лишава тялото ни от управление. Искам книгата да запълним тази празнота, да е сигналната лампа срещу тази коварна болест.Със знания предпазване. За да не отминаване с безразличие всеки симптом на хората до нас и на нас самите, срещу инсулт на мозъка. Искам  да  разтревожа хората за здраве, Вярвайте в доброто и във възмездието на злото. Само така, светът ще става все по мъдър и успял  Който не отива на лекар кани смъртта!

                    Хранене при рак- мнение на онколози и лечители                                      Половин победа над рака е правилно хранене, съчетано  и  с правилно пиене  на вода се постига пълно излекуване, засега от малцина, чрез алтернативната народна медицина. Ракът е диагноза, при която едни хора изпадат в ужас, чувайки я от устата на лекаря, други се втурват да пробват различни средства, само и само no-скоро да се справят със страшната болест. Хаотичното приемане на отделни средства обаче не води до успех.  Първата крачка при поставянето на диагноза рак е правилното хранене. На този етап болният може би все още не е готов  психологически да се включи в борбата за своето здраве и живот; това са длъжни да направят близките му. 

Предлагаме ви  интервю с д-р, онколог, който е помогнал на мнозина чрез здравословно хранене.  Нещата стоят по следния начин: всички делящи се клетки, както раковите, така и техните убийци, имат еднаква потребност от подхранване. Така че панацея против рак няма и не може да има. Искам да акцентирам на друг момент. Става въпрос за гладуването като начин на лечение. Болните от рак трябва да се хранят поне шест пъти на ден, на малки порции. Храната им трябва да бъде богата на витамини и минерални вещества. Ястията да са приготвени малко преди да се консумират. Претопленото ястие се усвоява много по-трудно. А за болния това е важно - да се усвои нормално храната. Защото тези, които са подложени на химио- и лъчетерапия, усвояват много трудно, а понякога почти не усвояват продуктите и ястията. Желателно е продуктите за приготвяне на храната да са смлени предварително.  И още нещо: важно е да се дъвче бавно и храната да се сдъвква                                                                                                                                Кажете  за различните методи на прочистване на организма?  Едва ли ще допринесат за оздравяването на болния от рак човек. Няма нужда от това. Полезните бактерии ще се отмият, на тяхно място ще се заселят всякакви болестотворни микроорганизми вкл. и с канцерогенни.
- Какви други вещества и продукти са канцерогенни, освен нитратите?
Това е спирта. Въпреки че той е естествен продукт от обмяната на веществата- официално влиза в списъка на канцерогенните. Голям проблем в това отношение е водата. Например хлорираната вода ни защитава от болестотворните бактерии, но в нея се образуват силни канцерогенни. Те се наричат тригалометани. Смята се, че 10 на сто от случаите на рак на пикочния мехур са предизвикани от употребата на хлорирана вода. В този случай не помага и преваряването. Преди употреба трябва да оставите водата да се утаява поне 2 часа. Пийте  бутилирана вода.

Питам за процента на белтъчините, въглехидратите и мазнините в храната на онкоболните?
- При злокачествените тумори рязко се нарушава обмяната на белтъчините. Туморът за тях е като капан. Недостигът на белтъчини в храненето води до това, че туморът започва активно да “използва” белтъчините на болния и се стига до белтъчно изтощение. Болният слабее преди да има диагноза , рязко се повишава неговата физическа и умствена умора. Появява се чувство за зиморничавост. Засилва се отделянето на урина. Чувствително намалява мускулната сила, особено на краката. Те започват да изтръпват, а пръстите губят своята чувствителност. Може да се появи главозамайване. Затова не е допустимо ограничаване на белтъчните продукти. Никакво гладуване  След като не ги получи  с, туморът ще започне да се “храни” с вашите собствени белтъчини. А точно от тях се образуват клетките-защитници. Преди всичко- при лекаря за диагноза!
- А въглехидратите? И те ли са толкова важни в случая?
- Някои лечители, а и не само, съветват да се намали количеството в храната  на въглехидратите, защото туморът работи като “помпа за гликоза”. Обаче това не е точно така. Туморът лесно ще се справи с недостига на гликоза, защото точно той активизира процеса-  неогликогенеза, т.е. превръщането на аминокиселините (това са белтъчини) в гликоза.. Излишъкът на груба съединителна тъкан може да провокира рак на стомаха, но недостигът води до рак на дебелото черво. Така че нека всичко бъде в мярка

Стигнахме до мазнините. Кажете за тяхната роля за болните от рак.
- Непрекъснато се говори за ролята на мазнините за човешкия метаболизъм, Категорично не трябва да се употребяват прегорели мазнини. Натрупаните в тях продукти от окисляването на мазнините са много токсични и канцерогенни. А мазнините водят до натрупване и на килограми. Наднорменото тегло е рисков фактор за рак на млечната жлеза и матката, а може да провокира и  рак на задстомашната жлеза, особено при жените. Желателно да се ограничи употребата на мазна храна - така ще отслабне и процесът на образуване на метастази. Статистиката доказва, че употребата на един килограм повече мазнини на месец увеличава един път и половина смъртността на болните с метастази.
- Накрая  ви питам за витамините. - За витамините може да се говори много. Аз ще се огранича с телеграфен отговор. За профилактика и лечение на тумора много важни са антиоксидантите. Това са витамините Е и С, а също и каротин и витамин Р. От микроелементите най-важен е селенът. Никога не забравяйте обаче, че излишъкът на витамини също може да бъде вреден. Затова не ги приемайте с шепи както се казва. Доказано е например, че гъбите са полезни за онкоболните. Те не само потискат растежа на тумора, но и помагат за изхвърлянето на токсините, които се образуват при химио- и лъчетерапия.

Интервю на Яна БОЯДЖИЕВА:  Билки спират развитието на болестта
Лечението на раковоболните може да бъде допълнено с използването на лечебни растения. Ние сме публикували няколко пъти лечението с растителни отрови - аконит, бучиниш и т.н. Но съществуват и други растения, които оказват специфично противотуморно действие при някои видове рак. Предлагаме ви характеристика на някои от тях.

      Лечебната овчарка спира образуването на метастази

Лечебна овчарка - многогодишно тревисто растение с дълги пълзящи корени, стигащи до 2 метра дължина. Листата са големи, цветовете са пурпурночервени и ароматни. За лекарствени цели листата се приготвят през лятото, а корените - през септември и октомври. Лечебната овчарка съдържа флавоноиди, дъбилни вещества, етерично масло, смола, алкалоиди, инулин, холин, органични киселини и много манган. Настройките и отварите от тази билка оказват антикоагулиращо действие на кръвта - пречат на туморните клетки да се утаяват в нея. Препятстват образуването и на метастази. А листата на лечебната овчарка се използват при рак на стомаха. Ето и няколко рецепти:
От листа: 2 чаени лъж. сухи смлени листа се заливат с една чаша гореща вода, След 45 мин. се прецежда. Пие се по ј чаша 3-4 пъти на ден.
От корени: 1 суп. лъж. сухи смлени корени заливат с 300 г гореща вода,След  20 минути прецеждане и  се приемат по 2-3 супени лъжици 3-4 пъти на ден.; Пресни листа от лечебна овчарка се смилат на кашица и се налагат върху тумори, отоци и увеличени лимфни възли.
Синята метличина и камилският бодил помагат при лечение на рак на вътрешните органи  едногодишно растение с височина до 60 см, цъфти цяло лято. Растението се смята дори за плевел в житните култури, но някои хора си го отглеждат на вилата. За лечение на рак, особено на стомаха, се използват цветовете на метличината,. Ето и рецептата:Настройка от цветовете: 5 г изсушена билка се залива с една чаша топла вода, сместа престоява един час и се прецежда. Пие се по четвърт чаша 4-5 пъти на ден, 15-20 минути преди ядене.
Камилският бодил е многогодишно растение, полухраст със стъбла до един метър, продълговати листа и розови до виолетови цветчета. Плодчетата приличат на бобови семена. Камилският бодил цъфти от май до август. Растението съдържа гликозиди, дъбилни вещества и витамини С, В и К. Използва се отдавна за лечение на рак на много вътрешни органи. Предлагаме ви следните рецепти:
Настройка от листата и цветовете: 10 г от изсушената билка се залива с 300 г топла вода и престоява 2 часа в термоса, след което се прецежда. Пие се по една трета чаша 4 пъти на ден преди ядене. При склонност към диария и затруднено уриниране може да приемате повече от настройката.
Отвара от корени: 2 супени лъжици сухи смлени корени се варят 10-12 минути в 300 г вода, след което сместа се прецежда. Приема се по една трета чаша 3-4 пъти на ден.
Татулът е много отровно растение, затова трябва да се приготвя и приема много внимателно е тревисто едногодишно растение с височина до един метър. Стъблата са гладки, листата - големи и назъбени. Цветовете също са големи и бели. Плодчетата са като кутийки, обвити отвън със зелени шипове. Семената са матово-черни. Татулът цъфти от юни до края на август. Цялото растение има неприятен и тежък аромат. За лечебна цел се събират листата по време на цъфтене и семената - през есента, когато узреят и се разтворят плодчетата-кутийки. При събирането на суровината трябва да внимавате, тъй като всички части на растението са силно отровни - не докосвайте направо с ръце, ползвайте ръкавици, не допускайте да стигне до очите, носа, устните, а след като съберете от татула, си измийте ръцете със сапун.
Настройка от семената на татула: една част смлени семена се заливат с 5 части 70-процентен спирт и сместа престоява 7 дни. След това се филтрира. Приемат се не повече от 2 капки заедно с една супена лъжица вода, и то не по-често от 4 пъти в денонощието.
С прах от еньовче се поръсват ракови язви  Едногодишно тревисто растение с много устойчиви, направо лепкави стъбла. Листата са тесни и заострени, цветчетата са бели и ситни. Плодчетата са като двойка орехчета. За лечебни цели се събира през юли и август. Може да се приготвя и пресен сок. Еньовчето оказват диуретично, кръвоочистително и обезболяващо действие. Помага и за отделяне на жлъчния сок, освен това е кръвоспиращо средство. Настройка и пресен сок от билката еньовче се приема при възпаление на пикочния мехур, при бъбречнокаменна болест, при заболявания на черния дроб, гуша, а също и при рак на стомаха и другите вътрешни органи. Спиртна настройка от тази билка се използва за втривания на болните места при ревматизъм и полиартрит. Ето рецептата: настройка от билката: 2 чаени лъжички суха смляна билка се заливат с 300 г топла вода, престоява 3 часа в термоса и се прецежда. Приема се по четвърт или по половин чаша 3-4 пъти на ден преди ядене.
От пресения сок от билката еньовче се приема по една чаена лъжичка 3-4 пъти на ден преди ядене.

Серните съединения в хряна пречат за образуването на ракови клетки  Корени от хрян служат за подправка към месни и рибни ястия, добавят се и в маринати. Тези корени съдържат въглехидрати, витамини С, В1 и В2, флавоноиди. Използва се широко за лечение на рак на стомаха.. Затова се препоръчва за профилактика на онкологичните заболявания:  Настържете на ренде 8 г пресен корен, залейте с чаша гореща вода и разбърквайте 5 минути. След това прецедете. Приема се по една чаена лъжичка, може да стигнете и до една супена лъжица - 3-4 пъти на ден преди ядене.  Знаете ли, че......доматите са уникална профилактика на рак и диабет                          1. Доматите притежават едно удивително, общо с човешкия организъм свойство - те съдържат еднакво количество от природните пигменти каротиноидите. В тях има много макро- и микроелементи, преди всичко калий, който поддържа нормалната дейност на сърдечносъдовата система, фосфор, подхранващ мозъка, цинк - важен за растежа на съединителната тъкан и образуването на хормоните. 2.  Медици смятат, че на болните със злокачествени тумори може да помогне смес от доматен сок и сок от цвекло в съотношение 4:1. Трябва да се приема дълго време.

                  Раковите клетки се разпадат за 48 часа с чай от глухарче

Всеки от нас е свикнал по поляните пролетно време да вижда красивото  глухарче. Освен приятно за гледане, то е едно от най-полезните растения по нашите ширини. Не само че е полезно, но то може да действа и като природна химиотерапия на организма и дори да топи раковите клетки. Става въпрос за корените от растението. Но и стеблото и листата също са много здравословни тъй като съдържат високо количество витамин С и може да се слага в салатите на пролет и да гонят пролетната умора и да ни спасява от инфекции и други опасно заболявания. Лековитото глухарче помага също при анемия, авитаминоза, атеросклероза, кожни проблеми, умора, ставни заболявания. Коренът на глухарче действа по-добре от химиотерапията, защото тя убива всички клетки, а глухарчето само раковите клетки. Това заявяват учените от университета Уиндзор в Канада. Те са открили, че коренът от глухарче убива раковите клетки, без вредни странични прояви върху останалите клетки в организма. Чаят от корени на глухарче действа на засегнатите от рак клетки, така че те се разпадат в продължение на 48 часа, а за това време нито една нова здрава клетка в организма не се разболява, са установили учените.

72-годишният Джон ди Карло преживял оздравяване-  след 4-месечно лечение с билката  / Уиндзор, Канада   22 Апр. 2015, 10:17 / Това растение можем да видим навсякъде около нас в България. Глухарчето има много лечебни свойства и всичко, което трябва да направите, е да го съберете от двора, селската, улица, градските паркове или околните планини. Чаят от глухарче действа на клетките на рака, влияейки им по такъв начин, че те се разпадат в срок от 48 часа. Нашите баби са правили сиропи от цветчета от глухарче, знаейки за неговата оздравителна сила, но със сигурност не са подозирали, че коренът на глухарчето може да помогне на болните от рак. Учените са открили, че коренът на това растение работи “по-добре” от химиотерапията, защото “убива” напълно само клетките, които са заразени с рак. В допълнение към това има и диуретични свойства, стимулира секрецията на жлъчката, чисти черния дроб, помага при алергии и намалява холестерола. Той съдържа много важни витамини и минерали като витамин В6, тиамин, рибофлавин, витамин С, желязо, калций, калий, фолиева киселина и магнезий. Съдържа до 535% от необходимата доза витамин К и около 110% от препоръчителната дневна доза витамин А. Всичко това са факти, известни от години. Университетът Уиндзор в Канада извърши първоначално проучване в Катедрата по химия и биохимия, а резултатите дадоха нова надежда за болните от рак.  Беше установено, че коренът на глухарче ефективно “убива” клетките, заразени с рак, без вредни ефекти върху другите клетки в организма, пише „Natural News“.

Джон ди Карло, 72-годишен мъж, който лично е бил убеден в лечебните свойства на глухарчето, е бил подложен на интензивна и “агресивна” химиотерапия в борбата за своето здраве. Процесът на лечение бил тригодишен, преди лекарите да го изпратят у дома, за да прекара последните дни със своите близки-  поради липса на ефект от химиотерапията  Джон започнал да пие чай от корена на глухарче като последен опит за спасение. Само след четири месеца, според сайта Natural News, този човек се оказал излекуван от рака. преживял ремисия на болестта

Пиенето продължава 4 месеца- е наложително- осигурява очистване  от клетките от всякакви отпадъци от  ракови клетки, недопуска нови  което става с това, че чаят, от корени на глухарче  оводнява тялото с достатъчно вода, която повишава състава на кръвта до 94%  вода, която измита всякакви и канцерогенните отпадъци. Чаят се приготвя са всеки два дни  ден от  пресен или сух корен от глухарче, може да се добавят листа, стебло на цвят или цвят, но да има корен е задължително условие  от една доза се правят два дни чай. Вечерта се залива билката с  до 1.5 лит.  вода, като заранта се заварява до кипване, като се разделя на   се пие преди хранене половин час, по време на хранете и до час след това – така става за болния дневната вода за пиене.  и тази процедура се провежда 4 месеца  Всеки месец започва с чай от глухарче, последните 7 дни се пие само търпимо гореща вода с лимон и с новия месец-  отново се пие чай от глухарче и така 4 месеца- чай- с търпимо гореща вода и лимон. Следва  проверка-  за състоянието на рака.Като подсладители не може да се ползва мед, бяла захар- само заместители     или се пие без подслаждане

    Стевия пакетчета  заместител от българския пазар

Наричана медена билка, заради сладкия си вкус, Стевията (Stevia rebaudiana Bertoni) е известна преди повече от 1500 години. За съвременните хора обаче  тя е „открита” едва през 1887 година от южноамериканския учен Антонио Бертони.

100 броя  по   x 1 гр. | Now Foods  Доставка: 0887 077 988   Пакета СТЕВИЯ  100 бр. х 1 грам  за общо 40 лв.  с доставка  до вас -  Еконт!

С 1 пакетче  от 1 гр- подслаждате чая от глухарче за 2 дни. Може и за един ден  за 4 месеца е достатъчна за срока на терапия. „Искам думата за здраве и дълголетие“

 

 

- Източник: https://biomall.bg/bio-naturalni-hranitelni-dobavki/naturalni-podsladiteli/stevia-pakets-100gr-now-foods

Използвана по това  време от парагвайските индианци – гуарани основно за подслаждане на горчивите им напитки. В България стевия се отглежда от 30 години.  Спада към сем. Астрови, това многогодишно храстово растение е известно с качествата си на естествен подсладител. Въпреки, че е 300 пъти по-сладка от захарта, стевията не съдържа калории. В нея се съдържат редица витамини като А, С и от група Б, минерали като калий, цинк, магнезий, желязо, калций, пектин, фибри , аминокиселини, и много други.
Едни от най-големите консуматори на билката са японците, който са забранили износа
ѝ.? те не случайно са най дълголетната нация – пиат чая си подсладен със СТЕВИЯ.   В Русия също е широко разпространена и използвана, докато в Щатите например бива одобрена като хранителна  добавка след дълги научни спорове. В ЕС, без Франция,  е била забранена за използване като подсладител. В България нейното използване също е  била  забранено   за период от една година. Днес билката стевия е одобрена от Световната здравна организация. - Източник: https://biomall.bg/bio-naturalni-hranitelni-dobavki/naturalni-podsladiteli/stevia-pakets-100gr-now-foods       Как действа Стевия на пакетчета?

Стевията е известна с редица полезни свойства. Използва се за понижаване на нивото на лошия холестерол в кръвта. Има тонизиращо действие и укрепва имунната система. Stevia е медената билка, която предпазва венците, самите зъби от кариеси, от пародонтоза и редица други заболявания. Стевия пакетчета от Now Foods на добра цена има способността да успокоява нервната система и в същото време има антисептично и противовъзпалително действие. Stevia може да се включва в диети за отслабване, поради факта, че подпомага нормализирането на обмяната на веществата. Притежава свойството да извежда шлаките и солите на тежките метали от организма, тъй като има антимикробно и противогъбично действие. Според изследвания на британски учени редовната употреба на Стевия в храната, както и продуктите, които се произвеждат, оказват положително влияние на болни и здрави за дейността на:

  • черния дроб
  • задстомашната жлеза
  • отстранява последствията от гастрита
  • препятства образуването на язви на стомашно-чревния тракт
  • активно подпомага затварянето на вътрешни и външни язви и рани
  • подобрява храносмилането
  • най успешно замества захарта, за избягване вредите на бялата захар

Клинични изследвания на екстракт от Стевия, от който се получава стевиозид, показват, че редовната употреба дори и само на чай от листа на Стевия, подобрява в голяма степен състоянието на болните от захарен диабет и спомага за нормализирането на нивото на захар в кръвта. 
При редовна употреба на Стевия или екстракти от билката е възможно да се спре нарастването на туморните образувания - според редица водещи лаборатории, извършвали редица изследвания през последните години. Така, без да се променят хранителните навици, само със замяната на захарта с тази чудесна билка могат да се намалеят, а и съвсем да  се избегне риска от това заболяване.
За разлика от другите подсладители стевия е не само безвредна, но и изключително полезна билка, която може да се използва ежедневно като заместител на захарта, тъй като изследванията доказват липсата на токсичност и мутагенност на компонентите, съдържащи се в нея.   Начин на употреба: За естествено подслаждане на любимите си напитки и храни. Подсладете на вкус! Стевията е и подсладител и лекува тумори- включва се в лечението, предспазва здравите от рак и диабет.

- Източник: https://biomall.bg/bio-naturalni-hranitelni-dobavki/naturalni-podsladiteli/stevia-pakets-100gr-now-foods

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/lyubopitno/nauka-i-tekhnologii/rakovite-kletki-se-razpadat-za-48-chasa-s-chay-ot-glukharche_news332335.html

        Витамин В17  или амигдалин или лекарство В17 Амигдалин

 

Лечебната сила на плодовете Бог е сложил  и в семената и  в ядките на костилките на кайсии, сливи, череши, нектарини, праскови. Те ни предпазват сигурно от страшната  болест на модерната епоха- рака и го лекуват

 

Ябълките са мощен източник  на антиоксиданти, включително  полифеноли, флавоноиди и витамин С, на влакна и калий. .Тайната  е в кората, която  осигурява 2-6 пъти по-голяма антиоксидантна активност от обелената  ябълка. Поради това е важно ябълката да се яде с кората и семето, добре измита, за  да са налице всички ползи за здравето. Не е нужно да помним имената на съставките, а че са нужни. Ябълката прави  и другата поета храна полезна.   Яденето по една ябълка на ден държи не само доктора далеч от вас, но също така поддържа сърцето щастливо и здраво. Освен за сърцето, ябълката е свързана с предотвратяване на рак, поддържа   функции предотвратяващи  диабет. Преди години бе популярен следният виц:

 В купето на влака пътник  пита спътника си, които неспира  мляска.

-От както седнахме не спираш  да дъвчеш. Дай и на мен!

-Дъвча ябълково семе, имам още една семка, а как да ти дам: струва 100 лева тази вълшебна  семка. Една семка да изядеш- добиваш  невероятен ум ...

-Ето ти сто лева- щом е за ум...

Двамата дъвчат. След малко закупилият скъпата семка пита:

-Тия ябълкови семки от къде си ги купил?

-Купих ябълки от пазара и си извадих семките...

-И на каква цена ги купи?

-Както винаги- по 2 лева килото

-Тогава защо ми взе 100 лева

-Казах ти за акъл- Ето  ти 1 семка изяде и поумня...

 

По нататък все пак  на въпроса: Защо да се ядат ябълковите  семки, защо е  задължително ябълката да се яде със семките, като същите се дъвчат, а не се гълтат цели. И за други семки и ядки ще разберем:че най често  изхвърляме онези части на плодове и зеленчуци, които ни пазят от страшните, нелечими болести на модерната епоха рак, диабет, хипертония- няма да ги изброявам. Сега за качеството на храната- с какво ни дава здраве:

 

Ядки от кайсии     / въпросът е за горчивите ядки) Твърди се, че във всяко човешко тяло се появяват ракови клетки, които от храната, която консумираме се унищожават.  Има доказателства  (Ж. Едуард Грифин ), че ракът е болест, която се поражда от недостиг в храната на съвременния човек на витамин B17.

Това не се одобрява от Американското онкологично дружество нарича този способ за предпазване от рак - измама и шарлатанство. Какви са причините за този подход?  Отговорът не е в науката, а в политиката Да пропуснем политиката. Според статистиката ежегодно у нас от рак заболяват над 30 000  и умират над 3600 Сурови ядки от костилките на кайсии, на сини сливи  са изключително богати на витамин B17. Достатъчно е да изяждате  само две три горчиви ядки на ден и вероятността някога да се разболеете от рак става изключително малка. Като естествено не трябва да се взимат много на веднъж, за да причинят странични въздействия.

 

 Витамин B-17 е един от основните хранителни източници в култури като тези на ескимосите, народа хунза, абхазците и много други. Знаете ли, че в тези племена никога не е имало и един случай на рак? Според д-р Кребс на ден ние се нуждаем от минимум 100 мг витамин B-17 (равностойно количество на около 5 кайсиеви ядки), за живот без рак. Храни, съдържащи витамин В- 17  са :  Ядки или семки на плодове: Най-голяма концентрация на витамин B-17 в природата, освен в горчивите бадеми: ябълки, кайсии, череши, нектарини, праскови, круши, сини сливи, сушени сини сливи; Бобови: бакла, леблебия, леща , бял боб, зелен нахут градински боб; Ядки на : Горчив бадеми, Плодове: Почти всички горски плодове. Къпина, арония, червена боровинка, бъз, малина, ягода; Семена: Чиа, ленено семе, сусамено семе. Треви: люцерна (кълнове), водорасли, млечка, пшенична трева;  Зърнени: лющен овес, ечемик, кафяв ориз, лющена елда, ленено семе, просо,  ръж, фий, чиа,пшенични зърна;  Разни: акация, бамбукови филизи, обичка, сорго, дива хортензия

Две основни правила:  Първо, яденето на всички съдържащи B-17 плодове изцяло (наред с ядките), без да се ядат повече ядки, отколкото бихте яли, ако ги ядяхте в целия плод. Пример: ако ядете по три ябълки на ден, семките от трите ябълки предоставят достатъчно B-17. Не е необходимо да изядете половин килограм ябълкови семки.

Назад във вековете Витамин B-17 е противотуморно вещество (известно като амигдалин или лаетрил). Тези  съставки го правят жизненоважен за избягването на рака. Най-голяма концентрация се открива в кайсиевите ядки.
Различни документи от най-старите цивилизации като египетската по време на фараоните и от Китай 2500 години преди новата ера споменават за терапевтична употреба на извлеци от горчивите бадеми. Египетски папируси от преди 5000 години споменават за използването на ‘акуа амигдалорум’ за лечението на някои тумори на кожата. Но систематизираните изследвания на витамин B-17 всъщност започват едва през първата половина на деветнайсети век, когато химикът Бон открива през 1802 г., че по време на дестилация на водата от горчиви бадеми се освобождава циановодородна киселина. Скоро след това много изследователи започват да анализират този екстракт и така  изолират за първи път бяла кристална субстанция, която наричат АМИГДАЛИН (от амигдала = бадем).

 

Медицината и лекарството ( синтетично?! ) Амигдалин  В наши дни употребата на амигдалин (витамин B-17)  е лекарство за лечение на рака.  Метаболизмът е цялостната функция на човешкото тяло. За да функционира правилно човешкото тяло всички функции – физически, умствени и духовни трябва да са в хармония. Цялостната грижа е цел на метаболитната терапия. Елементи на метаболитната терапия се използват, за да осигурят на човешкия организъм най-добрата среда за борба със заболяванията и за възстановяване на здравето.

Метаболитната терапия е не-токсично лечение на рак на база на използването на витамин B-17,  и други добавки  Лаетрил (B-17) е основно противотуморно вещество. То е естествено химиотерапевтично вещество, съдържащо се в повече от 1200 растения, особено в ядките на често срещани плодове като кайсии, праскови, сини сливи и ябълки. То  е диглюкозид с цианиден радикал, който е лесно ‘био-усвоим’. Това означава, че той прониква през клетъчната мембрана и лесно достига високи концентрации в клетките.

 

Цианидът  радикал е причината за първоначалните спорове около витамина, B-17, но с годините бе доказано, че амигдалинът е напълно безопасен и не-токсичен. Нормалните клетки в нашия организъм съдържат ензим, наречен роданеза, който ‘неутрализира амигдалина. Ензимът роданеза  не позволява на амигдалина да освобождава цианида. По този начин амигдалинът служи само,  като гликоза за здравите клетки осигурявайки енергия. Злокачествените клетки (тумори и др.)  не съдържат ензима. При липсата на роданеза, амигладинът се активира, освобождава цианид  вътре в злокачествената клетка, причинява нейното разрушение.
Това е начинът, по който Бог е създал нещата: единствено раковите клетки са унищожени, а нормалните остават незасегнати
. Амигдалинът атакува нездравите клетки и ги трансформира в силикат, който е много подобен на аспирина. Той допринася в голяма степен за контролирането на болката. Стотиците клинични изследвания, проведени от много компетентни лекари в целия свят дават пълната увереност, че използването на амигдалин е не само безопасно. Задължителна превенцията на рака. Да консумираме горчиво и люто, да употребяваме като храна ядките на костилки- не е модерно, а приемаме модерни болести да завладяват телата ни и после... смърт.
Как функционира терапията с Витамин В17 Амигдалин?  Терапията с Амигдалин демонстрира ефективността си като убива раковите клетки и възстановява и изгражда имунната система, за да предпази организма на пациента от появата на метастази след ремисия или от бъдещ рецидив на заболяването. Когато молекулата на амигдалиновата съставка се сблъска с ракова клетка, амигдалинът се разпада на две (2) молекули гликоза, една (1) молекула водороден цианид (циановодород), и една (1) молекула бензалдехид. При началните изследвания на процеса на лечение се е смятало, че водородният цианид е бил в основата на успешността на съставката да унищожи раковите клетки, но след нови изследвания и наблюдения е доказано, че бензалдехидът е главната причина раковите клетки да бъдат убити.

За да се активира цианидът, е необходимо първо да се отключи (или разгради) молекулата на амигдалина и той да се освободи. Това може да се извърши само от един ензим, наречен бета-гликозидаза, който съществува в човешкия организъм в малки количества. Раковите клетки, от друга страна, съдържат същия ензим, бета-гликозидаза, но в много по-големи количества (до 100 пъти по-високи от нормалните). При разграждането на амигдалиновата молекула при досега си с големите количества на бета-глюкозидаза в раковите клетки, цианида и бензалдехида се освобождават едновременно само в раковите клетки водейки до опустошителен за тях резултат. Бензалдехидът действайки в синхрон с цианида, образува летална съставка многократно по-смъртоносна, отколкото бензалдехида и цианида взети по отделно. Комбинираният ефект на тези два елемента върху раковите клетки е унищожителен за самите тях. Комбинацията от цианид и бензалдехид произведена при разпадането на амигдалина и нейният летален ефект повдига въпросите, какво е нейното влияние върху човешкия организъм като цяло, дали е опасен за пациента и как комбинацията от бензалдехид и водороден цианид се неутрализира в човешкото тяло? Неутрализацията на леталната комбинация от бензалдехид и водороден цианид се извършва от друг наличен в човешкия организъм ензим наречен роданеза (rhodanese). Ензимът роданеза присъства само в здравите клетки. За наше щастие, по природен дизайн, раковите клетки не съдържат роданеза и това ги прави много уязвими пред убиващата комбинация от бензалдехид и водороден цианид. Злокачествените ракови клетки са атакувани и елиминирани много бързо и ефикасно от комбинацията на бензалдехид и водороден цианид. От друга страна, здравите тъкани в човешкото тяло съдържат много по-големи количества роданеза, отколкото отключващия ензим бета-глюкозидаза, което им дава способността лесно и бързо да разграждат цианида и бензалдехида в полезни за тялото продукти.

Витамин В17 Амигдалин прием: терапията с Витамин В17 Амигдалин (Лаетрил) може да се прилага паралелно с почти всички конвенционални химиотерапии и радиотерапии. Протоколът за лечение с Витамин В17 Амигдалин се администрира в две фази: Фаза 1 с продължение от 21 дни и Фаза 2 с продължение от 90 дни.

Ако имаме кайсиеви или сливови ядки- естествен продукт, а не аптечен ( синтетичен, тялото не го приема!)  правим терапия за 21 дни- х 4 бр. дневно, ядки, като плодово мляко Проверка и следва след почивка  Нова терапия от 90 дни- с плодово мляко от 2-3 ядки. Горчиви, достатъчни за лечението ( Целогодишно такива има в търговската мрежа, на пазара.

 

         
Гласувай:
7
01. kvg55 - zaw12929,
05.11.2017 13:42
Наложи се ново нарицателно - "тръмпене", тоест "нищоговорене".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 9489665
Постинги: 4985
Коментари: 10622
Гласове: 53560
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31