2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. getmans1
14. apollon
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. djani
8. metaloobrabotka
9. iw69
10. rosiela
Прочетен: 1695 Коментари: 12 Гласове:
Последна промяна: 16.08.2019 04:52
Кефирът е естествен антиоксидант- ферментирал млечен продукт за почистване на тялото, за отслсбване
Преведено от турски "kef" - здраве. Включва повече от 20 различни бактерии, които имат лечебен ефект върху тялото. Продуктът се гордее с натрупване на минерални съединения. Селен, калций, кобалт, флуор, манган, калий, молибден и сяра се считат за най-популярни. Също така в кефира концентриран йод, желязо, мед, хлор, цинк.Количеството алкохол варира в състава. Ако продуктът е с дневна експозиция, тази цифра е около 0.06%. В тридневния кефир се натрупва около 0.86%. Известно е, че кефирът може да бъде с високо съдържание на мазнини (до 7,5%), ниско съдържание на мазнини (до 1%), средно мазнини (2,5-3,2%), мазнини (4,5%). Що се отнася до съдържанието на калории, това зависи от количеството мазнини в състава. Обикновено индикаторите варират от 30-59 Kcal. на 100 гр. продукт. Кефирът натрупва няколко пъти повече калций, отколкото в известното мляко. Също така в състава има витамини от група В, които са отговорни за работата на периферната и централната нервна система.
Предимствата на кефира Елиминира ферментацията на храната в червата, освобождава вътрешните органи от стагнация и токсични вещества. Неутрализира ефекта на отрови върху структурата на черния дроб и възстановява неговата работа.Елиминират симптомите на отравяне. Намалява чувството за глад, така че често се използва в различни диети.
Предотвратява цироза на черния дроб, предотвратява преждевременното стареене на органите и системите на тялото. Възстановява калциевия дефицит, така че се използва за лечение на остеопороза.
Кефирът е незаменим за жени, които са кърмачки . Питието изпълва липсващия протеин, зарежда с енергия за образуване скелета и нервната система на детето.
Ферментирал млечен продукт се препоръчва за употреба от човек с висок холестерол в кръвта. Кефирът предотвратява патологичните промени на сърдечния мускул, потиска риска от атеросклероза. С кефир изплакнете устната кухина, за да отстрани кървенето на венците и да предотврати развитието на кариес. Напитката се използва за попълване на липсващи витамини. Действа срещу безсъние, раздразнителност, апатия, хронична умора. Кефирът е отговорен за клетъчната регенерация. Поради това тъканите се възстановяват бързо. Подпомага в храненето на хора с холецистит, диабет, уролитиаза. Възстановяване след продължителни заболявания и операции.
Кефирът предотвратява атеросклероза, премахва вредния холестерол от кръвните канали. възстановява съня, бори се с последиците от стреса.Кефир се използват в храната на хора, които искат да кажат сбогом на излишни килограми. Мъжете често имат бира- корем Да се справиш с този бич е лесно, ако консумираш кефир. Нискомаслен ферментирал млечен продукт (от 1% до 2,5%) се препоръчва за мъже, които имат злоупотреба с алкохол и тютюн. Пийте по-бързо извеждайте етилов алкохол и токсини, подобрявайте функцията на черния дроб.
Ползите от кефира за жените Продуктът възстановява баланса на ценните микроорганизми в млечните жлези. Попълва силата, психо-емоционалната среда, състоянието на органите на храносмилателната система. За отслабване- почиства тялото и да премахва натрупаните токсини. В този случай кефирът е по-добре да се приема през нощта.
Ползите от кефир за загуба на тегло Изчиства органите от шлака. Кефирът е нискокалоричен, а клетките получават достатъчно количество полезни ензими. В резултат на това получавате красиво и здраво тяло. Кефирът премахва задръстванията в жлъчния мехур, нормализира нивото на глюкозата в кръвта и възстановява активността на вътрешните органи. Тялото започва да функционира нормално.
Кефир с панкреатит Кефирът има положителен ефект върху панкреаса. Да се пие 1 час преди лягане. и е напълно в състояние да замени пълноценна вечеря, разтоварване на панкреаса. Да се поръсват плодови и зеленчукови салати.КЕФИР ИЛИ ЕЛЕКСИР ДА СЕ КОНСУМИРА САМО ПРЕДИ ЛЯГАНЕ : Кефирът да се пие точно преди лягане. В резултат на това получавате здравословно храносмилане и нормален сън. Важно е да знаете, че по време на почивката необходимите микроелементи са по-добре абсорбирани, по-специално калций. Потискат глада, затова се препоръчва консумирането. Незаменим продукт за чернодробно заболяване.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Забранено е да се пие кефир в каквото и да е количество с индивидуална непоносимост, при обостряне на гастрит с висока киселинност в стомаха по време на остра язва.
Уой Тубе за кефира : тема
ПОЛЗИ ОТ КЕФИРА и как го приготвям – YouTube https://www.youtube.com/watch?v=Wl3nC6Wb8L4
Когато обобщаваме всички характеристики на тези два млечни продукта, можем да направим някои изводи. Те са сходни по своята полезност, тъй като помагат за поддържане на имунитета, активират загубата на тегло, насърчават правилното хранене. Тези са подобни и вкус- от кули-нарната позиция, те са еквивалентни.
Но процесът за получаването им е различен. Кисело мляко се получава чрез ферментация на млечна киселина. Извършват се и заквасена сметана и кисело мляко. А кефирът, като кумис, се формира от комбинацията от два вида ферментация: млечна киселина и алкохол.
За подготовката на кефир изисква специален стартер (мляко или кефир "гъби"), и за да получите кисело мляко, абсолютно нищо не се изисква, защото се произвежда от "лични сили".
Различни напитки и консистенция - кисело мляко, в сравнение с кефир, по-дебело. Консистен-цията на кефир е относително хомогенна, а киселото мляко има млечни съсиреци.
Нивото на мазнините в киселото мляко е по-високо и е около 3.2%.На вкус кефирът е малко по-кисел.
Може да се яде само сметана и масло. Киселото мляко съдържа много калций, който при недостатъчен внос на силиций се отлага по съдовете ни и ги калцира. Освен това се пишеше нещо за галактозата в него и катарактата, която причинява.. Вярно е , че в миналото са яли краве мляко , но то е било току що издоено и съдържало в себе си и ензимите, които помагат за разграждането му.
това козе мляко ? Да не си и ти от село ?
Ферментиралите храни туршии, кисело зеле са по полезни за дебелото черво
Доктор Огнян Пелов препоручва ВСЕКИ ДЕН-
ТРИ ЛЪЖИЦИ КИСЕЛО ЗЕЛЕ СУТРИН< ОБЕД И ВЕЧЕР
или кефир
или туршия
ЗА ЖИВОТ БЕЗ БОЛЕСТИ, ЗА ДЪЛГОЛЕТИЕ
Прясното мляко и сиренето за възрасните- над 20 години стават все по вредни- отлагат плаки в кръвоносните съдове.
15.08.2019 23:16
16.08.2019 04:58
16.08.2019 05:00
Може да се яде само сметана и масло. Киселото мляко съдържа много калций, който при недостатъчен внос на силиций се отлага по съдовете ни и ги калцира. Освен това се пишеше нещо за галактозата в него и катарактата, която причинява.. Вярно е , че в миналото са яли краве мляко , но то е било току що издоено и съдържало в себе си и ензимите, които помагат за разграждането му.
Киселото мляко не се препоръчва , заради горните причини. Когато се прави съм чувала, че човекът трябва да сложи вътре слюнка, за да се размножат неговите млечнокисели бактерии.
Така, че на всеки му трябват негови симбионтни бактерии. Те трябва да са повече от гнилостните бактерии, които се размножават , когато ядем месо .
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ