Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2008 07:48 - животът продължава до дълбока старост
Автор: zaw12929 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1443 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 15.12.2008 06:45


 само за хората с добро настроение, защото са широко скроени. . Демократични- не се нагърбват с чужди проблеми ОБАЧЕ –СЪЩЕСТВЕНА ПОДРОБНОСТ:
Ако нямаше хората на честта нямаше да я има и държавата ни днес.  Има всеки право на избор как да живее
 Имаме ли  нужното чувството за сплотеност.? Аз съм оптимист. Знам, че ще сменим подхода и ще продължим по добрия път в ЕС. Трябва да се запитаме :
Държим ли се адекватно на новите условия?? И да- малко Не- в по вечето случаи. Имате все едно карта за пътуване към по добър живот, но... не проявявате интерес. Попадаме в мрежите на заблуждаващи информации. А времето лети."Господ дава, ама в кошара не вкарва!" ЕС -също!!
останалото прочетете в http://peceliotinternetwednaga.net/bp0058-sekret-za-dohod
Изглежда не си знаем интереса. Щом вместо да се заемем с работа се записваме в хора на недоволните оплаквачи на тема "Тези управляваши са неспособни. А Вие способни ли сте да си вземете безвъзмездно финансиране от ЕС? Това е Ваше лично дело. Това беше смисъла да сме там. Затова ни приеха, Да ни помогнат с пари за проблемите ни.Интересът
е чувството,което ни кара, да търсим най доброто, най изгодното, най хубавото. И не само това! У нас битува още, че интереса клати феса, че наведена глава сабя я не сече, -все изводи срещу преклонението пред парите и властта. Затова сега сочим, че управляващите са носители на лошото, на това кето не ни достига. Без да си даваме сметка , че и техните възможности са ограничени . Искаме закони прилагани за другите, като наказания и за нас като превилегии. Група младежи, студенти, стачкуваха, искайки превилегии. Учителите проведоха поличическа стачка и с принуда получиха учеличение на заплащането също- превилегия . А демокрацията изисква равнопоставеност, превилегиите са атрибут на феодализма, където правата се дават с грамоти, според прищявките на феодала.

Демокрацията означава плурализъм-много партии. В това сме доста напред или къде сме? Ако другите при население десетки пъти по голямо имат по 3-4 партии, а ние-100 пъти по-вече. Защото сме по демократични или защото всички искат да са управляващи?!  Ние сме държавата с най-много партии, на глава от населението,  а се твърди още, че на всяка партия,  се падат по три-четири фондации. директно или косвено свързани и нищожен електорат, защото са направени, не за защита интересите на групи от населението, а в по вечето случаи, за задоволяване амбиции, на които е склонен балканеца. Тук всеки се бори да води бащината дружина- от векове брат на брата си не отстъпва, та още по малко, да го ръководи и управлява друг. Абсолютно доказателство, за управленските ни амбиции и непокорство е , че при 3-4 милиона работоспособно население в началните години на демокрацията са регистрирани над милион фирми,от които една пета са действащи и най-вече са за търговия. Казват, като нация германците са дисциплинирани, англичаните са точни, французите-обичливи, японците работливи и упорити. Лъжат или е верно, дето казват, че балканците в това число българите държим монопола, по и сме ненадминати в способностите да замърсяваме, рущим, унищожаваме собствеността за общо ползуване. Още говорят, че държим монопола. по злоба, завист и злепостаяне, че сме интересчии във всичко и главите ни са захлупени с овчи кожи, през които не могат да пробиват новостите, че сме непокорни и самоуправни. Не се сещам какво още може да се добави, към тази темерутщина?!   Експерти признават, че това е така, но обесняват че причините за тези недъзи са прекараните години на робсто,  като народ. От една страна всичките тези дърдорения са политиканстване, от друга, ако има нещо верно за робство, то е че сега се отнасяме с децата си робски, лишавалки ги от собствен избор и мнение, лишавайки ги от добротата, която възпитава религията в детството и остава за цял живот. Ако една буря е увредила клоните на старо дърво, не може да се поправи - загива. Така обрулени и потрошени са устоите на вярата ни и само обесването на големи кръстове по вратовете няма да помогне.  Много е късно, за първо причастие. Вярата е част от характера, онази лъжичка от лекарство за душата, която се дава, обяснява от родителска ръка и уста- най авторитетните за всяко дете. Ако у дома няма вяра, това вече е чуто от детето, тази врата на душата е затворена и никой учител и никакво обучение, не може да я отвори. В детската душа монополист е родителската дума. Даваме ли си сметка ?! Колко важни са всичките ни думи и деиствия, докъто до снагата ни расте дете. Привързано е, като фиданка за предпазното си колче.
Удобно ни е да сме атеисти, защото религията гласи да почитаме родителите си, правото и на другите, да се оправдаваме с науката за атеизма. Тя не може да замести Вярата, нито обратното. Религията не замества Науката. Всяка църква си има гръмоотвод, така всеки човек трябва да е посветен от дете в Бог. Вярата на семейството на държавата, пази от гърмове на съдбата душата.  Водена от познания и мечти към цели и идеали. Векове хората са преживели извън пазарното общество.  И сега има такива. Това , което прави човека свободен, независим е свободата на мисълта и умението.  Да използваш най ценния капитал който не иска , а дава инвестиции- ума, да създаваш интелектуални продукти. Това са преуспяващите хора на света.  Да си в златната среда и да печелиш достатъчно се иска да си добре и адекватно квалифициран. Да се учиш. Докато си жив и ако не си политик, да не се занимаваш с политика, а да учиш и знаеш новостите на професията си. Пари за книги- има и библиотеки. Който иска намира. Другото е участие в клуба на мърморещите, както признавам го правя. Да си в крак с новото иска усилия. Не могат управляващите с магическа пръчка да променят живота.  А хората могат, ако искат да го направят, защото всеки има условия, но или не знае и не иска и не пита да ги научи.  Ако знае как, не иска да го прави.
Ако говоренето бе производство- първи сме. Ако сме учители- цена нямаме. Другото – е опасно за нас самите. Колкото по вече си втълпяваме че сме зле, защото примерно зле ни управляват, кметът не е от моята партия, класната на детето е рускиня и т.н. се вживяваме в недостатъците около нас- може да ни сполети ифаркт.  Но го правя аз и всички, за честта. За проява на зле употребена активност. Храним се зле с лоша храна – НАДЕБЕЛЯВМЕ Подхранваме честта си с лоши мисли – разгневяваме се. А животът продължава до дълбока старост само за хората с добро настроение, защото са широко скроени. . Демократични- не се нагърбват с чужди проблеми ОБАЧЕ –СЪЩЕСТВЕНА ПОДРОБНОСТ
Ако нямаше хората на честта нямаше да я има и държавата ни днес. Нямаме нужното чувството за сплотеност. Аз съм оптимист. Знам, че ще сменим подхода и ще продължим по добрия път в ЕС
Тагове:   Старост,


Гласувай:
0
01. zari - Със следното Ваше мнение -
10.03.2008 08:07
не мога да се съглася:
"Ако у дома няма вяра, това вече е чуто от детето, тази врата на душата е затворена и никой учител и никакво обучение, не може да я отвори".

Означава ли това, че тези деца остават безпътни завинаги...ако все пак имат в живота си среща с преподавател, който е търпелив, любящ, вярващ...
цитирай
2. zaw12929 - Не мисля, че остават безпътни, ако са атеисти
10.03.2008 08:58
Дори мисля, че Дарвин, всичко което де отприщи след него има божия пръст, да се даде път на науката, да се ускори прогреса,за да се промени по бързо човекът и да стане наистена образ и подобие на създателя си.
Вярата не трябва да се употребява за политика днес, но е било време, когато е било нужно това
Вярата е и си остава едно управление на душата в добро, което всеки сам избира. Да вяряа или не, бебетата ги кръщават и те нямат мнение дали да ги занесат в храма или не. Но какво би станало ако няма приемственост на религията на българщината?
Погледнете това, от което недоволствате, то е все резултат от липсата на вяра и принципи в душата. Задавате ли си въпроса Защо хората на Запад, въпреки Дарвин, си запазиха религията и развиха още по добре науката?
Как така религия която преведе нарога ни запазен е вдно тежко за уцеляване управление на най силната за времето си империя- турската , стана днес излишна , ненужна за българина
Демократите най първо се опитаха да унищожат Българската църква с публични и скрити( ограбиха и имотите) средства. Да я управляват. Тази църква даде първа сигнал за започбане на Освпбождението. Там прозряха че е време да се даде отпор, да се посочи греха отричащищте се от българщината юроди. Дори само това е достатъчно, за да отидем на църква и се поклоним за това дело!
Тя е онази най здрава част на нацията, която не се измера с наука а с обич кум България. Каквато е била и за да остане в нашите поколения
Днес църквата е превърната в погребално бюро.
А Българите се гордеем че сме безбожници, но... от това не сме прокопсали. По вече ще напиша тия дни. Защото обичам България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11943143
Постинги: 5393
Коментари: 12296
Гласове: 62058
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930