Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2008 07:46 - Престани да скубеш коси и се плашиш българино от сянката си, от сатанинското
Автор: zaw12929 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1723 Коментари: 2 Гласове:
0   лице, което рисуват за земите и  прадедите ни. Няма как да те запишат в книгата на Гинес, освен като  най лъгания от човеците, най нежелаещият да прочете истинската история на човечеството, на злините, причинени от насилието на раждането и растежа. Днес  ражданията са все по безбоезнени, но не винаги е било така:     Държавата възниква там, тогава, дотолкова, доколкото е възникнало правото. Всеки път това са норми налагани от управляващите. Налагани чрез насилие на репресивни органи. Редът днес, на който се възхищаваме в западните страни е постигнат с невъобразимо насилие , жестокост . отнели много животи!

Болката,спътник на всяко раждане съпътства началото, става повод за легитимиране като капиталистически на всичките най-развити днес държави. Ако искам да го припомним тук сега е, за да спрем да си посинваме главите с пепел, да демонизираме балканския полуостров, соц режима, като времето на най тъмното и кърваво време на човечеството. Да погледнем истината, каквато е. Да поставим всяко събитие на мястото му, да добием самочувствие на достойна от състава на човечеството част, имаща сили и упоритост да постигне подобаващо развитие

Който не знае миналото, не може да оцени настоящото и да определи правилно  бъдещето. Напоследък ни заливат с лъжи за нашата история или премълчават чудовищни факти за народите към които се присъединяване, така, че ние сами се унижаваме- подобно, до написването на Паисиевата история . Един българин написа историята на насилието на модерните времена, днешната цивилизация- последните 4-5 века от историята на света. Да прозрем и осъдим насилието

като форма, която не може да има място вече в отношенията между народите. Като средство едни народи да трупат печалби, да развиват икономика за сметка унищожаването а други.

   Болката, родила днешната цивилизация се нарича робство принуда, геноцид, глад, революции превъоръжаване, колонизиране  войни, окупиране, диверсии, тероризъм...И затова ще извикам на заспалите от медийните днес песни:

О,българино, дето се срамиш, мръщиш и посипваш главата си с пепел .  наричаш народа си див,.Не е бил соцрежима му най недемократичния на земята, нито най тъмен погреб балканския полуостров. Робството си е робство, но ще наречеш онова време турско управление над българските земи, когато прецениш извършените със стократна жестокост геноцид, каторга, глад, превръщане на хора от едни континенти в производствени средства без човешки права, каквито по нашите земи и султана не е позволявал да се случват. Ако можем с право да наречем всяка държава сопа в ръцете на управляващите, капитализмът се превръща в бич за цялото човечество, докато прави първото си натрупване на капитала , докато превръща икономиката от селскостопанска в индустриална. От подвластна на климата в пазарна. Първата стока са хората. Феодалното блато на западна Европа се превръща във вряща зона от принуда насилие, възраждане робството. В непознати до тогава размери и жестокост.

 Първите жертви на преустройството- да взема тази дума отпреди 20-30 години от нашата история, когато правехме промените с много говорене. Тук има само действия. Европа се нагажда с голяма бързина към възможностите на прогреса. Светът XV  век се нуждае от платове, дрехи в количества, каквито ръчното производство не може да осигури за нарастващото гръмоломно население, както и от средства за бързо предвижване на хора и товари. Талантливите умове вече изобретяват в Англия и непрекъснато усъвършенстват механичното тъкане, предене, пресукване Трябва и материал- производство на влакно То се организира по два пътя: непродуктивното земеделие в Европа се заменя с овцевъдство.В Америка се организират пантации с памук и захарна тръстика. Чрез труда на роби от Африка, Азия и Европа. Началото ни показва:

Отнемането собственост не е патент на социализма.

Съпътства началото, повод за легитимиране като буржоазни

всичките най-развити днес държави

 Първата класическа капиталистическа държава като скъсва с католическата църква и конфискува всичките и богатства, което включва над 300 000 манастири с техните сгради, земи ниви. При този акт са прогонени селяните, а манастирските ниви превърнати в пасища

   Английското развитие притежава огромно предимство. То се развива столетия благодарение на чужди ресурси , от директно закриляния от двореца пиратски грабеж по света с кралските кораби и се стигне до колониалните територии

 За началото на капитализма Томас Мор казва : „Овцете изядоха хората!” Изгонването на селяните дава началото на поголовно изгонване и на селяните от именията на лордовете. За да се превърнат в пасища за отглеждане на овце, за добив на влакно, което да захранва фабриките оборудвани с изобретените и постоянно подобрявани средства за предене, пресукване, тъкане..

   При това в Англия се издава и първия патентен закон, който преобърна света, правейки за първи път стока на пазара и продукта на ума- интелектуалния продукт, което въоръжи буржоазията с начини да произвежда по вече, да пренася по големи товари по бързо по суша и вода, което с появата си направи капиталистическата система глобална, недостижима и неуязвима от местна съпротива. Така въоръжена новата класа, печелеща капитали ги вложи в заробване на едни хора, изтласкване и унищожаване на други, без каквито и да било компенсации, че са жертва на обстоятелствата, на преустройството.От принудата да напуснат домовете и земите си.

 Малка част от прогонените по принудени стават работници в тъкачниците, моряци по корабите , миньори. По късно- надзиратели, ловци и търговци на роби. Установява се небивала до тогава казармена дисциплина при 17-18 часов работен ден.

 Другите прогонени европейци - скитат без препитание за живот И това е не само в Англия.

   И днес капитализмът носи основния си белег- да създава ред и порядък чрез закони. Тогава   издават закони – за кражба, дори на парче хляб- каторга. Доживотна работа в мините, където добиват въглища за растящата нужда пак на индустрията. Докато раждащите буржоа трупат печалби, по голяма част от прогоненото, превърнато в скитащо населени загива. Това са милиони , намерили смъртта си за кратко. Имащите късмета да намерят работа умират от непосилен труд. Продължителността на живота е 25-28 години

    По подобен начин се развива и процесът на изгонване на сеяните в Германия, Франция и тяхното „дисциплиниране” става с кървави закони които гласят, че всеки скитащ , на възраст между 16 и 60 години, се пращат на задължителна работа в мините, флота, други държавни институции на каторга. При залавянето се наказва с камшик и дъмгосва с нагорещено желязо със знак скитник ( S  ) 

     Хенрих VIII слага началото на модернизацията на Англия

с драстични мерки, 2,5% от населението е избесено, а осталите селяни превърнати в дресирани дисциплинирани работници, съответстващи на индустриалната цивилизация. Методи, с много по вече жертви от жестокости, които не се различават от това, което правят Петър Велики и Сталин в Русия и докато и при двамата, то става за десетилетия, при възникването на буржоазията се извършва за три четири века. Жертвите на Европа тогава - потресаващи по размер! Наложеното безмълвие, безправие превърнато в черта на безразличие, затвореност на хората, непонятни за жителите на балканския полуостров . Нелепо е обяснението, че се дължи на южният ни климат, То се дължи на суровата „зима” която с насилие и средства на прогреса роди пазарната икономика, съвременната цивилизация. Върху костите на над половин милиард човешки съдби – жертва на човечеството са „изгорени в „локомотива” на прогреса, който пренесе човечеството от епохата на феодализма, за да направи света в началото на 20 век свят на пазарната икономика.

    Хенрих VIII праща на гилотината 143 епископа, 12 херцози, 29 барони Плащат се награди за всеки убит католик. Осъществява се безцеремонно геноцида на милиони излишното население. Подложено на глад и ставащото надхвърля по размери и ужас глада в Украйна по времето на Сталин. С несравними размери за унищожените   хора, а не преувеличени от пропагандата за тези на комунизма за което ще погледнем и конкретната информация по нататък в постингите.

     В Европа модернизацията навсякъде е съпроводена с появата на излишно население. У нас началото на демокрацията, реституцията докара същото- безработни, които отидоха на работа в чужбина. Шанс. По онова време между XV и  XIX  век някой се спасяват като отиват в Америка.От своя страна заселниците на Америка започват избиване на местното население, както и доставянето на роби от Африка за работна ръка. Реализира се най голямото насилие над едни хора от други

  Робството не е патент на турската империя

Нито тяподлага населението си  ги подлага на такава жестоко насилие за извличане баснословни печалби, които ускоряват трупането на капитали Напрочив, то е част от управлението, което ще разгледам отделно. Българите имат църкви училища, сами определят и събират данъците си. А какво имат американските роби- само работни места.  Англииски работници са приковавани към машините си работни функции.Към докараните 1 милион роби трябва да добавим 200-300 000 измрели по корабите и още толкова  избити при залавянето им или общо милион и пловиа унищожени човешки съдби. 

    Когато в Европа се извършва преходът от селския труд, зависим от природата към градския индустриален труд, обусловен от пазара , от натрупването и циркулацията на капитала- това преустройване на световната икономика е свързано с най голямото използване на робството и геноцида и това е в продължение на 4 века – по голямата част от историята на капитализма е история на връщане робството на човечеството в най уродливият му вид. Когато робите не са считани за човешки същества . Те са използувани в тъкачниците на Европа, в захарните и памукови плантации на Америка.

       Роби са не само африкански негри. За американски или азиатски племена, а и за превръщане в роби на жители от собствените им страни. Продавани по галерите и стоварвани за работа във всички континенти. Печалбата от продукцията надхвърля 300-500 пъти, което дава нови инвестиции и открива нови средства за ускоряване на индустриализацията. От Африка,Европа карат роби дрехи

платове в Америка, обратно докарват памук, захар . Също       така пренасят за отглеждане домати, картофи, царевица .

Още от зараждането си капитализмът се опира на глобална икономика, на световен пазар. Върху жертвата на милиони роби.    

  Турското робство на българите изглежда, като детска игра на апаши, пред геноцида на  унищожените 200 милиона африканци, за да ги превърнат в роби, 100 милиона туземно американско население,  32 .5 млн.   погубени индийци, индуси, китайци   17 милиона англичани, 8 млн. германци... 4 млн. ирландци- невъзможно да се изброяват... Смея най  убедено да кажа (за ужас на тези, , които не знаят , което личи от постингите им  и ме предизвиквате с  необмислените си коментари  да  отвърна) :  Да се благодарим на султана, че не е допуснал главорезите ловци на роби в империята си, не сме асимилирани, а пазим език и култура, не за да пишем днес глупости, Ако ние не уважаваме държавата си, защо другите да го правят.  Прочетете, за да знаете истината, защо богатите страни са забогатели , а ние сме бедни...( защото не сме били робовладелци. В наше време прекалихме с антикомунизма, като си унищожаваме държавата Васил Проданов  в труда си „Насилието в модерната епоха”  на 647 страници прави енциклопедия на насилието от XVII век насам. Това е  периода на модерната епоха в която се разви и утвърди капитализма. Социализмът, е разновидност на капитализма при който управляваща  партия е на т.н. работническа  Нищо ново нищо изключително не се  случи. Продължи действието  за човечеството на неписания закон за стадото- управлява не най умния,  а най силния. Страните на социализма се завърнаха в „стадото а чичо Сам”    Книгата  на Васил Проданов „Насилието в модерната епоха” като статистика заслужава нобелова награда Дискусия Форум. . Не защото се открояват ( най образно казано ),  насилниците  на  човечеството  унищожавали народи и не са нито Турция, нито соц страните между тях( нито  комунистите ги засенчват , а жертвите на фашизма, не са малко, но... техните са стотици пъти по вече. Геноцид с гигантски размери. ) и данните са  от западни източници    Всичките жертви  са гавра с човечеството и да се спори кои са сатрапите му, като се сочат едни данни, а други се покриват със забрава е също чудовищно престъпление, което не трвбва да се допуска.

                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 Гласувай:
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. begetron426 - Браво!
16.09.2008 20:37
Браво за най-добре систематизиран постинг, съобразен с хронологията на истинските събития станали в света, за да се достигне до днешния НТП. Човечеството е минало само през пот, кръв и сълзи. На Земята са водени около 14000 войни и са загинали над 4 милиарда човешки същества, повечето, от които са жени деца и старци. Жената е раждала само войници за пушечно месо. Жалкото, е че и днес този процес продължава.
Затова човечеството заедно с индустриалното си развитие е раждало и идеите за хуманизиране на общественото управление, но постоянно те са догматизирани и идеологизирани от властоимащите. Затова не трябва да се забравят нито едни извращения срещу онеправданите за сметка винаги на определено малцинство. Най-пресните се помнят, за да може те да се идеологизират и да се извършват съвременните манипулации, които пак са насочени към ощетяване на народа.
Българската нация е велика нация, защото е сплав от народи, които най-много са ценели свободата, истината и човещината. Защото прабългарите не са имали роби и са презирали народите, които са имали роби. В пределите на държавата си са пускали всякакви племена да живеят и да се женят за прабългари. Славянските народи също не са имали роби и също са презирали робството. Траките също не са имали роби и са презирали народите имащи роби. Македонците също са били такива, а ние сме сплав именно от тези народи и сме наследили техните благородни качества, а не благороднически титли. Прескочили сме робовладелския строй, за да работим за всеобщото, чрез което ще достигнем до частното благоденствие на всеки човек. Западната цивилизация до преди 100 години имаше роби, за да работят за общото благоденствие чрез подтискане на най-частната единица на обществото човека. И двете форми са закономерна необходимост на нашето време. Едната ще създаде основата за всеобщото благоденствие чрез пазарната демокрация, а другата е призвана върху тази основа да облагодетелства личността чрез социалното равновесие, за да може тя свободно да се развива. Това ще бъде върха на справедливостта чрез обединение на демокрацията със социалното. Поздрав!!!
цитирай
2. zaw12929 - Благодаря - за мен България страна и държава
01.11.2008 04:53
са едното цяло. майка, която обичам и ме боли когато я хулят от незнание или с политически цели. Никого не оправдавам.
Вярвам в обединението на демокрацията стс социалното да има силата да преобрази неузнаваемо човечеството, да надделее над силата на управление със сила. Вярвам в силата на разума.
Идеите, как човечеството да живее по добре ще надделечт над идеите как да се печели по добре, Следва нова ера, която над всичко е хармонията в човешките отношения
Страдам, че ние българите не сме се поучили дори от собствената си история, как рухнахме, разединени на царства, а днес сме разединени на партийки. Днес "ордите" навлизат през душите с вълните на медиите и ни превземат отново и сме управлявани от външни сили, който пречат да потрерим епохата на разцвет и превръщане в просперираща за пример държава. По лесно е да слагаш прът в колелото, вместо да го изобретиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12904755
Постинги: 5570
Коментари: 12909
Гласове: 65566
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930