Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2008 17:03 - получават 100 000 лева
Автор: zaw12929 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 932 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.10.2008 17:06


Мичеви получават 100 000 лева от злополука   при която Мичев почина на място   Съпруга-вдовица .Двама сина сираци,  току що влезли във ВУЗ.  Но...на пострадалите-се полагало обезщетение   .Адвоката и застрахователя са потвърдили,че се полагат   100 000лева  според застрахователната полица.  Парите не могат да заменят убития  ,но са подкрепа за да продължи живота.  Затова не е разрешено никоя кола   да излиза на пътя без полица  .Сега специален инфоцентър следи и регистрира застраховането на всяка кола и в края на всяка седмица КАТ получава сведението,  Така пътния полицай знае като види колата тя има ли полица.  За да се обезпечат увредените и пострадали лица при  нужда   .По закона увредени са лицата наранени, дори до смърт от произшествието.  Пострадали са,  на които е починал близък  .ако са вписани в удостоверението за наследници
    Мичеви пострадаха. Следва подкрепата.  Но трябвало съдът да реши. А есента дойде, Трябват пари за такси,наеми, учебници. ..Мичева заложи панелката, Дадоха и отсрочка еда година за вноските, Делото се проточи  Синовете отидоха на ваканция в САЩ и там останаха, Банката продаде панелката. Делото започна. Мичева се ожени и разведе, Заживя при една самотна старица, на която близките бяха също в чужбина, а тя с нужда за грижи. Така Мичева продължи .Не и стигаха точки за пенсия. Мизерия,  Децата пращат и тя все ги дава за хонорар на адвоката а делото-ходи по съдебните инстанции от години.
    Като се върна от гробище-ходи да поочисти гроба на Мичев за девет годишнината от погребението му, намери писмо от съда, че делото приключило да получи изпълнителен лист. И телеграма че синовете пристигат.     Бе месец май с много почивни дни.  Направиха помена. Унасяха се и в мечти. Как ще похарчат 100 хиляди с лихвите за 9  години. И разходите по делото.За адвокатски хонорар само децата изпращаха от     Америка и са платили
28 000. Най сетне се реши,  Верно,девет години!, Синовете не си
завършиха образованието,  То пък едно образовние в България!? Но ...решиха,че с присъдените пари есента ще продължат ученето.
    Дните се изнизаха. След два месеца ги уведомиха ,че в следващите 100 месеца ще получават по 100 лева,до изплащане на пълната сума и второ, да съобщят адреса, местоработата и заплатата на платеца, името на работодателя му и банковата сметка, за да му наложат запор.
"Че той не е ли в затвора?"-наивно попита Мичева. "Не,  условно осъден ,   минал изпитателния срок и дори границата.  В чужбина е, никой не знае къде.  Че как да го намерят тогава?"
  В сметката им няма нито лев по тяхна вина. Не са дали нужнното на съда сведение.     Сетих се да питам Мичева а защо не им плаща цялата сума застрахователя? И ми каза,  че докато траяло делото са се  загубили правата по полицата. Парите ще плаща причинителя на вредата
  Така му се пада!  Извиках доволно аз. Причинил си смътр, плащай!
- То ние пострадахме по вече. Няма го. Но и да е тук от къде ще извади 100 000лвл Нали затова е правил застраховка-каза Мичева.
Страшно.Лош късмет.Или лоши закони
Или лош...А катастрофи стават всеки ден.Това са дела.Дела и пак дела.
Не ви ли замириса на нещо гнило в българското правораздаване?!
 Много такива случаи стават-компетентно ми заяви Мичева,
      Разбира се,че тя нещо не е разбрала. Може ли,докато съда се бави хората да си губят права от застрахователя?! Дано има компетентни хора и да ни отговорят в нормална държава ли живеем,да има губене на права от деиствия на съда и никой да не носи отговорност.  Помогнете на Мичеви.
   Този случай е уникален и може би единствен,а не трябва да го има.  Знаете ли други такива  как се оправят пострадалите.Излиза че застрахователната полица е само една квитанция да не те глоби КАТ,а не да се обезщетят пострадалите,заради което се прави застраховката "Гражданска отговорност"
Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12919234
Постинги: 5571
Коментари: 12910
Гласове: 65610
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31