Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2008 06:30 - раждане от деца в доход за оцеляване?!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.10.2008 04:37


Чуваме, че се води кампания с европари за ограмотяване и квалификация на ромите, но има една категория роми, която няма да бъде засегната: няма да се учи и квалифицира и ще остане преждевременно пенсионирана. Още по зле: Въпросът е за проблема Неграмотни деца раждат неграмотни деца!!!
Ромки на 12-14 г. масово раждат с една единствена интимна цел - да си осигурят средства за препитание, без да работят. За всяко раждане:
- 150 лв. за бременност
- 200 лв. при раждането
- 100 лв. месечно за 1 г.
- 61 лв. месечно за детето до 18 г.
- 400 лв. енергийна помощ
200 лв. еднократна помощ и т.н.
ПЪРВО: В чл. 53 на Конституцията е записано че:
"ОБУЧЕНИЕТО ДО 16 г. ВЪЗРАСТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО"
чл. 47 от Конституцията коментира отглеждането и възпитанието на децата като право и задължение на родителите, които се подпомагат от ДЪРЖАВАТА. Няма въведени ограничителни клаузи по отношение на биологична възраст или етническа. Тези мургави "самотни майки" по на 12-14 години нямат и начално образование ЧЕТВЪРТИ клас. Много от тях изобщо не почват и 1-ви клас. Тяхната основна "мисия" в живота е да се закачат за социалната каса и чрез непрекъснато раждане, цял живот да получават пари без да работят. Някои от тези "самотни майки" имат вече по 20 деца
Щом е записано в Конституцията че 8 клас е задължителен, значи е задължителен.
ВТОРО : Правилника към ЗСПД (Закон за Семейни помощи за Деца) е написано :
- когато майката е над 14 години, тя лично получава майчинството и детските - когато е ПОД 14 ГОДИНИ !!! нейните родители получават майчинствата и детските (т.е. за внучето си)
По този начин чл. 53 от Конституцията е превърнат в мъртва буква. Но не за първи път Основни конституционни права и задължения, на практика са ликвидирани чрез под законови актове.
Няма нужда дори да променяме конституцията. Трябва закон да постанови че майчинства и детски трябва да се дават САМО след завършване на 8-ми клас и 16 г.
Имам подозрението, че това не се урежда законово, за да се създава неграмотен готов на манипулации електорат.
Може да го променят на куково лято, но не и за другата пролет, СЛЕДВАТ ИЗБОРИ, А ТЕ РОМИТЕ ГЛАСУВАТ КИЛЕКТИВНО. САМО ЕТНОБЪЛГАРИТЕ СЕ ДВЛЯТ НА 300 ПАРТИЙКИ И НЕ ИЗЛИЗАТ ДА ГЛАСУВАТ. ДОКОГА ЩЕ ОСТАВЯМЕ СЪДБАТА НА ДЪРЖАВАТА ДС СЕ РЕШАВА ОТ НЕГРАМОТНИ. и ПОСЛЕ Я
обвиняваме за тази престъпна СИТУАЦИЯ за живота и здравето на подрастващите?! Родителите на детето,което ражда дете- но това е тяхната алтернатива да оцелеят щом няма за тях други доходи; Агенцията за закрила на децата- щом тези майки са още деца; Държавата, че не е създала норми, които да не стимулират превръщането на раждане от деца в доход за оцеляване, което е и главния фактор за тази уродливост. Само не мога да обвиня малолетните майки. Всеки търси начин да живее. Свещено право, на майката е да има възможност и право да отгледа децата си, Да, едно 12 годишно дете, което още не е станало пълноценен човек също трябва да получи закрила и условие, както да израсте, така и да се развие и в никакъв случай да бъде употребено, като средство за печелене на средства. Тази неграмотна майка не е в състояние нито да отгледам нито да възпита децата. Освен те същото, ако са момичета и да станат магистрални работнички?! Ако някой се кани да ме укорява, че искам да ограничавам правото на малолетни на живот и нещо подобно, нещо не е в час!!?? Който е правил секс с тези деца жестоко и грубо е злоупотребил с живота и здравето им. Те не са достатъчно узрели за да родят и отглеждат деца, като организъм и като социален статус/ ТУК ЗАКОНЪТ Е КЪС И НИСЪК. ЗА ДА СЕ ПРЕСКАЧА,ПРЕПИКАВА ОБРИЧА НА ПРОСТИТУЦИЯ.

Вгледайте се трезво в проблема. На България не са нужни деца да раждат деца. Които са лишени от условията да израстват в нормални семейства. Да получат адекватно образование, възпитание, квалификация По традиция българинът е продавал нива, добиче, за да си изучи децата Българите са умни. Знаят много по вече. Могат много по вече. Ромите на България са българи и е време те да променят нравите, да стават адекватни на 21 век, които изисква не само да знаеш азбуката, но и да имаш дигитална грамотност и възпитание в трудолюбие.
НЕ НАПИСАХ ТОЗИ МАТЕРИАЛ ДА НАСТРОЙВАМ СРЕЩУ МАЛОЛЕТНИТЕ МАЙКИ! ТЕ СА ЖЕРТВА НА БЕЗКРАЙНИЯТ ПРЕХОД. ДА СИ МАЙКА Е НАЙ БЛАГОРОДНАТА ПРОФЕСИЯ, ДАР БОЖИ И ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЖИВЯВА НЕ КАТО СРЕДСТВО ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРОСИЯ ОТ ДЪРЖАВНИЯ КАЗАН, А В ЕДНО НОРМАЛНО СЕМЕЙСТВО И ДОМ, КОГАТО СИ ГОТОВ ДА ГЛЕДАШ И ВЪЗПИТАШ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ. А НЕ НОВИ ЗА СОЦИАЛНИТЕ ДОМОВЕ ЖИТЕЛИ- предварително осиротели и лишени от родителски грижи. Признавам че аз самата съм един ниско грамотен човек защото трудовият ми стаж започна на 14 години, поради подобни причини. Днес, ако сме демократи и страна от ЕС не бива да осакатяваме живота на тези момичета и да ги обричаме на един непосилен неграмотен живот. Програма, комисия на НС или какво ще ни направи адекватни европейци. Тук ще ви прочета мисъл от "Къщата на Ванга " :
Ще дойде и времето България да тръгне много бързо напред, защото ще се потърси сметка от всеки, работещ срещу България!" Всички го правим. Докога? Кога ще погледнев в посоката на доброто? Всички за всеки от нас и обратното.

Тагове:   оцеляване,   доход,


Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12904705
Постинги: 5570
Коментари: 12909
Гласове: 65565
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930