Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2008 19:15 - ЧОВЕК, БОГ ЧОВЕЧЕСТВО СВЯТ ПРОГРЕС
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.12.2008 11:19


Винаги трябва да изслушаме и другата страна. Спомнете си:  При тоталитаризма поругават вярващите,като неориентирани хора без правилни, марксистки възгледи решаващо значение за получаване образование, работно место Стигна се до събаряне църкви, джамии, до занемаряване манастири-местата, където, когато България е само географско понятие възраждат българщината, пазят народността, спомагат най много да сме пак държавата България.

 От друга страна,псевдо вярващи,които не стъпват в църква обесиха по вратовете си огромни от всякакъв метал кръстове демонстрират, че са набожни, заеха места във властта и започнаха с всички сили да присвояват държавното, Религия не се демонстрира. Такова е слагането на всякакви атрибути по религиозни съображения, извън храма. Както всяко човешко изобретение и вярата е ползвана с лоши намерения, да се властва от името на Бог!

Но доброто, което оставя  омаловажава щетите.

 Както колелото, огъня,дават широка стъпка в крачките на човек по пътя на прогреса,така и вярата издигна човешката нравственост на неподозирана височина, слагайки ред на постъпките и граница между човечност и зверство, работа и мързел , кражба и честност като ги постави завинаги на двата бряга на реката. Време и те са брегът на Доброто и брегът на Злото! Човекът е уникален:

  1 /единствен сред животинския свят се оформя като вид,

който развива органът мозък.Оказва се,че докато добавя новости ,преобразява бита ,добавя и към големината на мо

зъка си.  Доказателство са    намерените     образци отпреди милиони години-тогава мозакът е значително по малък промяната не е оформена за кратък срок.Промените в цивилизацията се натрупват и в последните столетия познания и техника бележат скок.Човекът е свързан с бог, независимо,  дали е набожен или

атеист. Съжителстваме едните и другите заедно образувайки целокупното човечество, неделима част на космоса.

  2 /не може да има качество на ума и да съществува извън

съвместния живот с другите хора.Човекът и човечеството са неделима част на природата,резултат от развитието,което няма ход назад.Човекът успява да бъде човек да се реализи ра заедно с другите човеци.Само в човечеството.

 

3 / Човекът се ражда,като продължител на своите предци-на човешкия род.Добива уменията и знанията на родителите и съвременниците си.Така се осъществява една приемственост на познанието на човечеството. Всяко поколение, стъпва на знанията на предци,само разгадава нови закономерности на природата ,изобретява на тяхна основа по усъвършенствани и абсолютно нови технически средства, които оставя на новото поколение, като знание, интелектуална собственост и материално техническа база. В такова качество не съществува до появата на човека никое живо същество.

4 / Човекът е смъртен, човечеството-безсмъртно. То се развива, ще се оформя като един организъм, подвластен на демокрация и хармоия, даваши свобода на всеки човек да твори. Милиарди и днес за са подвластни на Бог!

  5 / Благодарение на човешкия разум, наред с познанията за природата човекът все по добре се организира, усъвършенстващите се с всеки изминат ден средства за комуникации превръщат света в едно селище,  дори в един многоапартаментен жилищен блок, където всеки има възможност да бъде осведомен за всичко, което се случва около него и по света, като отхвърля и осъжда старото и задължава просто да се приема новия начин на живот.  По-нататък в този дом ще се установи взаимопомощ ,  6. Днес действителността диктува да възприемем бъдещето-условията на утрешния ден. Като спомагат за по добър начин на живот’ други, което существува и в   наши дни

 Религиите са за човека необходимо обяснение на света от гледна точка на душата Как да се живее, при спазване на религиозите обреди и канони, създава ред, държави. Защото държавата се появява там, тогава и дотолкова. доколкото хората имат правила и норми за съвместен живот. Религията е първото общоприето право.   Тя отначало не приема науката. Когато науката набира сили е обратното.

7. Така човекът непрекъсато открива нови природни закономерности. С добитите познания изобретява техническите средства-създава паралелно с природата още един свят в който живее заобиколен от все по голям комфорт все по умно и по лесно. С удобства и технологични възможности-наречени цивилизация

 

8 / отдавна човешките знания са станали толкова много,че не могат да се поберат в главата на един човек,а са атрибут на цялото човечество

 

9 /В спора, Бог или еволюция е създала човека има такива съображения: не сме подобие на Бога, защото сме подобни на майнуни. Несъстятелно,като довод.Ако Бог имаше тяло,ще е смъртен Никой не го евиждал,като тяло, защото Бог е знание, наука. най пълната информация.В това е подобието ни с Бога. Ако Бог няма тяло, няма как нашето тяло да е подобно, на това, което го няма. а с другото, което той и ние имаме: ума, благодарение на което трупаме знания, умения. Със знанията човечеството добива ново качество-подобие на Бог.

 

10   Казаното”Човек се учи,докато е жив!” се отнася и за Бога. Ето какво разказват религиозните книги:

 „Бог нарекъл Адам “човек – човечество” и го поставил да живее в чудна градина, наречена рай. Той трябвало да се труди за райската градина, да я обработва и да се храни с плодовете, които тя давала. След това по Божия заповед, Адам дал имена на всички зверове и птици, но не намерил сред тях приятел и помощник, подобен на себе си. Тогава Бог дал на човека дълбок сън, и когато приспал, взел едно от ребрата му и запълнил празното место с плът. Така Бог създал жената от реброто, взето от човека. Адам я нарекъл Ева, т.е. "живот - майка на хората". Бог благословил първите хора в рая и им казал: ”Плодете се и множете се, пълнете земята и я обладайте...”.
          Като сътворил жената от реброто на първия човек, Бог ни е показал, че всички хора произхождат от едно тяло и една душа, затова всички сме длъжни да сме единни - да се обичаме и грижим един за друг.
       Земният рай, или прекрасната градина, в която Бог заселил Адам и Ева, се намирал между реките Тигър и Ефрат. Животът им тук бил изпълнен с радост и блаженство. Сред животните нямало вражда, живеели заедно и се хранели с трева и растения. Никое животно не се страхувало от тях, а всички ги обичали и им се покорявали. Всеки ден те беседвали с Бога. Той им дал пълна свобода: да го обичат или не, защото без свобода не може да съществува любов. А любовта се изразява в радостно изпълнение на желанията на този, когото обичаш. Бог започнал да учи хората на любов. Той им дал малка и не трудна задача за изпълнение – да не ядат от плодовете на дървото за познаване на добро и зло. Изпълнявайки тази заповед, те щяха да проявят своята любов към Него.
   Но дяволът завидял на райското блаженство на първите хора и замислил да ги лиши от райския живот. Затова приел образ на змия и се скрил в клоните на дървото. Когато Ева се разхождала наблизо, дяволът започнал да й внушава да хапне от забранения плод. Той с хитрост попитал Ева: ”...истина ли ви каза Бог, да не ядете от никое дърво в рая?” “Не, плодовете от дърветата можем да ядем, само плодовете от дървото за познаване на добро и зло да не ядем, защото ще умрем”. Но дяволът излъгал Ева и казал: ”Не, няма да умрете, но ще ви се отворят очите и ще станете като богове, знаещи добро и зло.” На Ева се харесали тези думи. Взела от плода, яла и после дала и на Адам. Но вместо да получат съвършенство, равно на Бога се получило точно обратното: разумът им се помрачил, съвестта започнала да ги мъчи и се лишили..  Изгонени от рая, Адам и Ева загубили блаженството си, започнали да страдат и били обречени на разни нещастия и смърт. От първите човеци грехът с всичките си гибелни последици преминал върху тяхното потомство. Оттогава всички хора започнали да грешат и да умират.
 Религия и Бог са две различни реалности,Религии много.Бог-един! Не оспорвам Вашето мнение с две думи, че църквата е за неуките . но бъдащето на човечеството ще покаже.Доброто предстои! 

 Ако сме демократи трябва да изслушаме двете страни и да не отричаме това, което не разбираме.             Тагове:   Бог,   човек,   прогрес,


Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11820592
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61742
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31