Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2008 12:24 - Няма спор наука или религия
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.11.2008 19:48


Най-ранните изследвания на човешки общества, открития са от епохата на античността. С падането на римската империя продължително време Запада изпада в изостаналост. Варварските племена, между които преобладават германци, вместо да оценят да го продължат, го разрушили, И защо тогава да се чудим, на български демократи, ликвидирали базата на индустриалното българско земеделие. Демонстративни палаткоеви лагери из стината палеха, унищожаваха книги, други символи на българщината, за да отмъстят на други българи, правили това след 1944 г и окаляли с кръв българския ден на победата над фашизма. Не са знаели или не са искали да пазберат, че то не води до нищо добро. Не взели поука от варварската мисия на победителите на римската империя. И днес 18 години след варварството не можем да се съвземем. Не се знае, до кога ще продължи. Тогава- трае векове. И ония- германските варвари, извършили мащабна ликвидация. над дворци, театри, училища, библиотеки, картини статуи. Затова не научават нищо от богатството на римската култура. От своя страна ангоезичните келти също не узнали по вече в стремеж за грабежи тогава на италианските днес земи. Нещо подобно на троянски кон устроил техен вожд Гестинг, селянин от Източна Франция. Той си послужил с измама. Негови пратеници съобщили на епископа, че вождът им умрял, молили да го положат в църква за поклон. По време на опелото Гестинг изкочил ,убил епископа, войните му извадили скритото оръжие, избили населението, , унищожават книги, библиотеки, културата на човечеството. Настъпва всеобща изостаналост на Запада. Ние също след 1989 г се връщаме назад, в икономика култура, обедняхме и не е нито по вина на библията, нито на църкватал И не е носталгия, нито повод да ме нарекат комунист, а УКОР, да не се руши интелектуална собственост. Тя, всяка интелектуална собственост, художествена и техническа е неоценима, тя е богатството на човечеството. Ако не сте вярващи, не се занимавайт с вярата и не угнетявайте вярващите. Иначе приличат на ония от средновековието хора, които с камъни убиват хора, които не мислят като тях, на стоящите край кладата, на която гори Джордано Бруно. Да, сега всички мислим като него, а подпалвачите са си отишли от този свят, убедени в правотата си и простотията на Джордано Бруно, на Галилей. Самият Коперник пред заплахата да бъде също изгорен пред инквизицията се отказва, но… теориите му не само се потвърдиха, а станаха начало на днешната нова, млада наука и на модерната епоха. На цивилизацията в която живеем. И чуваме:
  Вече са налице научни съобщения, подобни на съобщенията на Коперник , направени, преди да се роди Галилей, доказал с опити и изследвания първи хелиоцентризма. Учудващо е как в обществото на демокрацията се занимаваме с дескредитиране на църквата, правено години наред, като държавна политика в намеса в работата на църквата с “техен” патриарх и как продължаваме да хулим нашите духовни дейци. Това говори за две неща- политическа манипулация, при липса на знания за днешната наука, която постига начални резултати в изучаването на душата. В САЩ , Русия и др.
Като дете в 7 клас, бях много изненааадана и учудена  Заран влизахме под строй всеки клас и всеки срок с нова песен. Затова и днес мога да си попея или да си рецитирам,  Един ден директорът ме изправи пред цялото училище, за да покаже, че съм детето ( дощло преди година от близкото село) което е прочело най много книги в градската библиотека. И днес имам картони в няколко библиотеки и ме има в картоните чакащи ред за да прочетат значими книги. Някой си купувам от Интернет. Затова четейки постинги и коментари се изненадвам, от много плитките съображения и най вече от желанието на мнозина, да са на всяко гърне е меродия.  Цял ден мога да ви изброявам за доброто сторено от българската църква основана на тази” нямам думи … според  един блог  библия ( сравнена с лайно!!)
По време на комунизма( според някои , а такъв не е имало, не знаете ли?!) достойнството на църквата е , че оцелява и развива дейността си, укрепва вярата на вярващите… преди всичко в собствените сили чрез нещото наречено Бог и ако не вярвате, едва ли сте вие който да я унищожи. Тя преживя най страшното и вместо подкрепа, намира унищожение, съчетано с цееленасочено ограбване. Едва след 2001 г и върнаха имотите.
За разлика от животните, правещи на света поколение и тор, човекът , но не всички човеци постигат нещото, което днес виждам, като цивилизацията, която ни заобикаля. Предлагам, да не постъпваме като ония, варвари хвърлили Заапада векове в изостаналост. От нея ни извади църквата и тя не е виновна, че варварите прекъснаха моста , приемствеността на науката от античността до нас. От къде Паисий запали пламъка на възраждането?!.   Не се налага на религиите да спорят с науката, защото тя Науката има задачата да защити религията, когато му дойде времето. Но, самата тя съществува само от 170 години и не е намерила още способите да оцени това високо постижение мозъка и душата. Някакво електронно от висш тип , което подобно на мобилно устройство има централа, иска или получава контакти на подсъзнателно ниво Подобно тук на сравнението на библията с лайно са постъпвали варварител Толкова изостанали, незачитайки никого освен себе си и лакомията. да грабят и рушат. От една страна ще припомня, как и защо проходи науката и то със знанията на хора, от лоното на църквата и въпреки църквата
  Препоръчвам да на първо време да прочетете
1. "Великият преход на прага на на финия свят " от В.Тихоплав
2. "Тайната история на Библията"  от Мекод и Роже Саабах,
3. "От кого сме произлезли" и още 3 книги от Ернст Мулдашев
 за да намерите успокоителни за науката данни.
 Тагове:   религия,   наука,


Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11820703
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61742
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31