Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2008 05:58 - Нямаме патентна култура -ужас!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3282 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 24.12.2008 16:14


 Дискутираме на тема  интелектуалното творчество  единомислие че
frostblade - Политика в музиката....
Творчеството стои над всички, то обхваща всичко! Природата е дело на едно висше творчество, на висши художници и поети, които са усукали най-ярките и същевременно тъмни нюанси на една деликатна и мистична материя, вплели са бръмките в един гоблен и са нанизали като маниста човешките животи. Пък и политиката в България не ни е голяма музика, нещо не е лека като песен *смях*
zaw12929 - Има общо  с музиката , хармонията В ЕС уеднаквяването на правилата в страните членки се нарича хармонизиране. По сила на договора за присъединяване трябва у нас да действат всички правила( закони) каквито имат другите страни членки.

 1. Интелектът който ги създава и чувствата които пораждат за обществата.   Науката принадлежи на цялото човечество.
Какво друго е творчеството, ако не израз на интелекта, на уникалнстта на ума. Продукта на творчествто е интелектуалната собственост която бива художествена и техническа

2  В голяма степен, защото имаме правила- закон за авторството за защита на художествените ( собствености ) , те са защитени за правата на създателите ( художници, писатели...и т.н.)
 
 3.  В закрилата на техническото творчество в нашата държава има бели петна. Вече хармонизирахме закона си с този на ЕС, но като не се довеждат до знанието на обществото неговите правила, както това се прави в ЕС, то няма как да се спазва.

 4. Прогресът на всяка страна стъпва на собствените и научно технически постижения, за коити тя  трябва да получи правото ( монопола от другите страни , за определен срок от време ) Ние вече с ме в капиталистическата система и трябва да  организираме икономиката си  по капиталистически,  Там те се налагат от няколко века насам. Тези правила превърнаха  феодализма в капитализъм. Буржоата, които искаха законост и ред  поставяики в ред правилата за ползуване на интелектуалната собственст,  преобразиха икономиката си в пазарна а с те внедряването на техниката извършиха  научно- техническата промяна          така, че развиха производство под покривите на фабриките, незавицещи от климатичните промени. Патентната система даде на всеки правото да твоти и ползва творението си да печели, продавайки проектите си ( с лицензии) или самите изделия. Патентните права  са неотменима част от правата на човека. Казващи му как да защитава творчеството на ума си, като част от богатството на дуржавата. И трябва да се изучава в учебните заведения, както и да се посочи за какви специалности  не бива да отсъства. Такива са всички преподаватели ,научни работници, технолози, икономисти, както и са министри на съответни министеретва. Страните от ЕС има всякакви обеми обучения по всяко време. 

5.  Ние сме единствената страна в ЕС, която няма патентно обучение в училищата, универдитетите. Аспирантите, занимаващите се с наука преподаватели и кадри на БАН нямат патентна квалификация, както колегите им в САЩ, Япония, ЕС. Те не заявяват и не защитават техническите си постижения в Патентното ведомство. Единствения начин да получат оценка за абсолютна световна новост, което ги лишава от авторитет в световната наука. По този начин те може да симулират работа, докато преписват чужди трудове. Разбиура се, че " Творчеството стои над всички, то обхваща всичко! " е верно, но в случая има правила , които донесоха на света "Модерната епоха" , в която живеем на които се подчиняват творците на човечеството. Те са и международни и такива. за територията на всяка държава. Правилата са, за да не се преоткрива колелото или топлата вода, а науката на човечеството да върви напред. Защото природните закони са еднакви, не зависят от управленията на държавите. Те си действат и без човекът да ги знае. Но ако един учен открие природна закономерност, тя трябва да се узнае от всички, работещи в тази област учени. И да се ползва за всички технически решения. Това налага еднакви правила за защита на научното и техническо творчество. Има ги. Нашите управници, не са създали всички условия, те да се прилагат. Да има законност. Има дискомфорт- няма музика, Има шум. Нашите учени шумят, но техните твотби не се включват в общия хор на световната наука. Нежелаят. Което буди тревога, съмнение. Те, учените трябва да предложат програмата, защото политиците не могат да знаят всички конкретности на науката и техниката. Така нашите творци на научно-техническата наука изклинчват от правилата.
Резултата- няма изискване за прогрес, сякъш бягаме на място. Те не се включват в решаването на най важния въпрос- увеличаване интелекта в продукцията. Което прави нищожен износа спрямо вноса, Не е късно да започне прелом!
Техните колеги са богати, защото с творчестото си "финансират" държавата. Нашите учени ходят по стачки че не им стигат средствата имат малки заплати.
И още
В една бананова република хванали американец, германец и българин в прегрешение.
Казали им: "Можете да избирата - да изядете 10 кг. сол, да ви ударим 100 тояги по гърбината или да платите 100 долара."
Американецът се засмял, платил 100 долара и си тръгнал. Германецът попитал може ли да плати в Евро, платил равностойността и си поел по пътя.
Българинът казал: "Ше ям сол!"
Ял, ял, ял, на деветия килограм разбрал, че не може повече .....
- Удряйте тоягите!!
Към осемдесетата тояга вече му се струвало, че ще умре:
- Чакайте, чакайте, ето ви стоте долара и да си хода .....
Тагове:   ужас,


Гласувай:
0
01. vmir - Проблемът не е от вчера. Описах си отговора за
20.12.2008 11:27
интелектуалната собственост и иновационната политика в дискусията за БАН, няма да го поствам и тук, за да не ужасявам допълнително обществеността...
цитирай
2. frostblade - Музиката....
21.12.2008 18:18
Музиката може да ни въздигне в рая с най-изкусните мелодии или да ни захвърли в ада с най-тежките шумотевици. Никога не съм отричал, че политиката има нещо общо с музиката, но в крайна сметка достигнах до извода, че не трябва да бъркаме властта и изкуството.

1.Има ли нещо общо политиката с музиката? Много неща. Никога не съм отричал това и няма защо да се боря със собствената си гледна точка.
2.Две различни неща ли са? Колкото и общи черти да имат - да, такива са.
3. Песен ли е политиката в България? Да,тя наистина е песен - за глухите.

:)
цитирай
3. vladov2007 - Ne byrzajte
21.12.2008 20:46
Ще стане
цитирай
4. анонимен - В момента
21.12.2008 22:56
политиката в България е песен на един глас -едногласна, т.е мелодия, но тъжна, да не кажа погребална. Жалко за фолклора ,за хубавите ни народни песни и танци, хора, и ръченици :) Жалко за нас. Не можем или не искаме да направим мелодията двуглас поне?
цитирай
5. zaw12929 - Даже
22.12.2008 11:21
плач!
цитирай
6. zaw12929 - Нямането
30.12.2008 06:25
процължава
цитирай
7. vmir - Мчи то имането обикновено не се явява по заповед на щуката...
30.12.2008 08:15
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11820575
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61742
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31