Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2009 18:26 - Техника, патент, изобретение, откритие
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 899 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.10.2009 18:27


  да знаете  най същественото ето как ще  научите най бързо и ще запомните най лесно
image


image

Животните, защо са тук ?!
      Уточняваме: Какво е техника? : Запомнете Техниката е всичко извън нашето съзнание и не е  готова даденост на природата. Животните са природа, а не техника. Растенията?! Са природа. Но могат да се превърнат в техника. Имаме едно дърво.  Отсичаме го. Ползваме го за  отопление - гориво  техника  Правим прът. Със заостряне на единия край става: Кол! -Отсеченото дърво вече не е природа, а техника. Ако имате 0порна точка можете да го направите на лост, за повдигане на тежки предмети. Ако някой намери опорна точка и с прът "кол" подигне земята- това вече е ново решение на задача, защото никой още не го е правил.
   Идея има ( да се повдигне с лост земята, ) но няма техническо решение. Засега не е и нужно. Само че ни служи добре за урока. Да направите кола дърва за огрев, може, но природа от него вече не става! Ако с едно заострено дърво правим разни неща, наричаме това технология. Намирането на ново устройство или начин за ново приложение на вече известно такова се нарича в патентоването ТЕХНИЧЕСКО РЕШЕНИЕ НА ЗАДАЧА и когато е абсолютно неизвестно към момента в света се патентова. Това е опростеното разбиране за ИЗОБРЕТЕНИЕ .Това е първа стъпка един нагледен урок,какво е техническо решение на здача: то е техника, технология и ново приложение на познат обект
Тук поставените Животни не са техника Те са природа.  Когато при домашните животни , които човек отглежда  се създават  нови  породи - те също се подлежат на защитата .Има интересни материали да  прочетете за патентите.
   Запомнете! Никой не е застрахован да не направи изобретение! То идва от мислите ни, ако го търсим, ако правим някаква техника и технология. 
 Помислете си за подобни примери и си отговорете на въпроса: Какво е пърженето на яйца-техника, технология или нищо подобно? Да мислим винаги за точната същост на нещата.Тук в Интернет ние не гледаме животните на природата,а техните снимки. Снимките са резултат от поредица техники и технологии, Всички те се наричат още  продукт на ума- интелектуално техническо творчество. Ами ако бяха нарисувани? Тогава какво са ? Има ли там в нарисувано на картина животно техническо творчество ? Отговорете с емеил. На адрес : 
http://www.zaw12929@abv.bg
  Патентът е  паспорт на изобретението. Издава се от патентно ведомство на държавата, при особена процедура, която включва и проверка за абсолютна световна новост, като се публикува в специален бюлетин и се праща до всички патентни ведомства на другите страни.
    Учените откриват  закономерностите на природата  ( закон на Архимед, закон на ... ) Те си съществуват независимо дали човек ги познава...
След като ги открие ги публикува в научните списания. Тогава  хората на техниката  ползват  откритията за да изобретяват  нови устройства. 
    Благодарение  на  практикаста  по закон, приет най напред в Англия 1623 г  да се регистрират изобретенията с патенти, което прави  техническите решения ( създаваната с тях интелектуална собственост )  стока на пазара  и дава началото на модерната епоха. В която живеем!

  Патентът дава монопол на изобретаТЕЛЯ САМО ТОЙ ДА ИЗПОЛЗВА ИЗОБРЕТЕНИЕТО ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ЗА СРОК ОТ 15-20 ГОДИНИ.  зА ТОВА СЕ ПЛАЩАТ ТАКСИ,
 ДЪРЖАВАТА НЕ ДАВА ПАРИ НА ИЗОБРЕТАТЕЛЯ, А ПРАВОТО САМО ТОЙ ДА ПОЛЗВА ИЗОБРЕТЕНОТО.

Това е най накратко казано, а трябва да се знае много по-вече.
  Тагове:   откритие,   патент,


Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11719662
Постинги: 5372
Коментари: 12191
Гласове: 61568
Архив
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930