Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2010 15:57 - Има само едно решение за дворците- то не минава през булдозера,
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1318 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 21.10.2010 16:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     В предишния  постинг  вече написах непоклатима истина ,  която остана незабелязана.  Така  остана неразбрано, че "АКО ИМАШ НЕДВИЖИМ ИМОТ- НИВА, ДВОР, - ПРИТЕЖАВАШ ЧАСТ ОТ ЗЕМЯТА!" ( От планетата Земя!)
   Всеки първокурсник  от юридическия знае, че който притежава земята, парцела, двора - притежава всякакви  сгради, съоръжения, недвижимо поставени в   този имот.
    За дипломираните журналисти това е неизвестно или... те се забавляват  със заканите   и упреците, дето до сега не са  съборили незаконните строежи- незаконни  защото са: 
  
     БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ВЪРХУ ДЪРЖАВНА  ЗЕМЯ 

Журналисти повтарят - "изключителна държавна собственост" :   Има ли такава класификация?!  Има ли държавна, по държавна, най държавна... има ли значение  каквато и да е- всяка земя притежава  сградите...
    Да... ама  не ....
   Има  само едно решение за тези сгради и то не минава през булдозера, а минава през съда. Който трябва да установи-  кой кого е измамил:
 1. Държавните чиновници, като са оставили  тези строители, да построят имотите, на които не могат да станат  собственици.  Като са  им  "осигурили:  по един или друг начин вода, ток и са им вземали данък с което са  узаконили  и парите и  измамата. Всичко е станало поради действия и даже бездействия  на чиновниците от всякакъв калибър. На политиците, ако са вземали "подкрепа" от  притежателите на дворци. За което се намеси и ГЕРБ...
2.  Строителите,
въпреки забрани, предупреждения, заплахите са строили върху държавната земя
    Едните и другите трябва да го докажат. Искът тук  е само от страна на държавата, да  си иска  земята и да докаже престъплението - заграбване държавна земя по точка  2. 

Въпросът ,   с какви пари са строили,  е ирелевантен на този  казус. Той може да се разглежда отделно , като служителите на НАП  докажат, че  тези доходи не са законни или не са узаконени с плащане на данъци.

   Във всички случаи  държавата е собственик на тези сгради и ако се докаже  по  1. точка-  тя  дължи на тези собственици обезщетение, равно на стойността на  дворците. Трябва да им ги заплати  или да им даде  равностойни  домове.  Може да им поиска  наем за земята, досега и отсега  нататък.  Чу се че някой строежи са върху реституирани ниви... Затова съдът е, който може да провери и отсъди, но при иск. 
 Прокуратурата може да се само сезира, нали тя пази държавния интерес, но, като и се дадат материали от съответните държавни институции.  На някой им се иска просто   Бог Бойко да отсъди- но ... все пак не живеем в царство, а в парламентарна република, където всички са равни пред закона... 

   Ако се докаже  2. точка,  което не ми се вижда възможно, поради бездействието на чиновниците- умишлено или поради некомпетентност или мързел 
НЯМА КАК  ДЪРЖАВАТА ДА Е ИЗМАМЕНА, А СЕ ЧУХА И ГЛАСОВЕ, ЧЕ  НЯКОЙ ОБЕКТИ СА СТРОЕНИ ПО  по  програма "Сапард"- Първия предприсъединителен фонд.  За  селското стопанство , за  селски туризъм...

    Ужасявам се от  умишленото манипулиране, от злорадството , ако тзи хора бяха изяли изпили парите си или ги бяха потулили по банки в чужбина, нямаше никой да ги закача. Но... те са направили най доброто - построили са дворци. Украсили са  България.  Направили са я по привлекателна  туристическа  дестинация.  Тук трябва туроператорите да си купят  въртолети и да правят въздушни обиколки с туристите...   но се и забавлявам  с това продължаващо невежество  на всички,  което  си е реалност... тези 20 години университетите са "извадили" доста тъпаци  от всички  видове, за  чудо и  глупост... затова и не знаем  как да   живеем,  а  политиците  не знаят  най елементарни  правила и закони... само за протести сме  способни, за инатлъци  да направим зло , без  отговорност  за последствията ... без доброта,  готови сме само да  рушим, убиваме и  всяваме страх и ужас.... но това не е  морала  на  трудовите хора ... такива са 80% ...

    Може ли да има съвест  човек, който иска  тази красота да се  изрине с булдозери. Дава присъди, без да е съдия?!  Даже на съдиите  присъди произнася.

     Има само едно обяснение-  отклоняване на вниманието....  Както  бабите правят с малките деца, когато са гладни или ударени.  А нас  ежедневно ни "удрят" с всякакви  новини на тема "Как ще вземат някому свободата или имота"  , да не забележим, че ни  вземат хляба.... А като не стане, както на нас  ни се иска, а не според закона  - Съдът ни е виновен...  но в крайна сметка  сами сме си виновни и за кризата и за всичко, което  ни вълнува, когато не си гледаме работата, а се радваме на чуждото нещастие... и пропускаме  сами да си осигурим  най доброто !
     Вие, злорадвахте ли,  или  се забавлявахте?!

  

Гласувай:
7
01. liliyanaandreeva - ПОНЕЖЕ МНОГО УВАЖАВАМ,ЩЕ ВИ КАЖА,ЧЕ...
21.10.2010 17:27
...ЗАКОННИ СТРОЕЖИ СА САМО ТЕЗИ,КОИТО СА СТРОЕНИ ПО ЗАКОНА НА КАЛЕНДАРА И КВАДРАТУРАТА НА КРЪГА,КОИТО АЗ ПРОПАГАНДИРАМ.ДО СЕГА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО СТРОЕШЕ НЕЗАКОННО. ВСИЧКИ СТРОЕЖИ СА НЕЗАКОННИ.И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДО РУШИ ЗАЩОТО ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НЕ СА МУ БАЩИНИЯ.
И КАК ТАКА ЕДНИ ИМАТ ПРАВО ДА СТРОЯТ И ДА ИМАТ ЯДРЕНИ БОМБИ, А ДРУГИ НЯМАТ ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11809731
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61731
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31