Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2011 21:17 - Парите- кръвоносната система на световната икономиката
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2882 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 22.03.2011 22:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 След хипертония, световната икономика е в хеморагичен инсулт : човечеството  дава   ( много кръв ) човешки жертви -  не водят до подобрение  на икономиката, която е в парализа с неясен край ...

   Много пари не било на добро, а липсата им  е гаранция за лош живот. Ако това Ви успокоява- много пари- много ядове... който ги има, как да СТАНЕ ОЩЕ ПО БОГАТ...  


  Способността да се създават пари и да се регулират тяхното количество и стойности означава способност да се контролира животът на цяла държава. Ако са пуснати в обръщение много пари, цените се покачват и се получава инфлация, която предизвиква високи лихви, а те намаляват стойността на спестяванията. Ако няма достатъчно пари в обръщение, икономиката ще пропадне и задълженията не могат да се изплащат. Работниците ще загубят работата си, стопанството и търговията ще замрат.

Банките, парите- важни за циркулиране на икономиката
   ВЪЗНИКВАНЕ
 За притежателите на златото е било неудобно да носят със себе си тежкия метал, те го оставяли на съхранение у някой свой приятел,на когото имали доверие. С течение на времето тази система става популярна. Все по- квалифицирани хора стават пазачи на златото, и те започват да съхраняват съкровищата на повечето богаташи. По-късно в търговските си сделки притежателите на злато започват да обменят помежду си само разписките от пазача, така че не ставало необходимо златото да се изтегля от него. По този начин у пазача се натрупвали злато и скъпоценности. Въпреки че скъпоценният метал не им принадлежал,пазачите започват да го дават назаем на други търговци, които им заплащат някакъв процент за използването му. По-късно тези пазачи на скъпоценности стават известни с името лихвари. Така се поставя началото на лихварството - което през Средните векове бива забранено.


imageimage
По време на кръстоносните походи нарасналата търговия в Европа довеждадо създаването на първата международна банка. Към средата на XV столетие вече съществува първата международна банка на Козимо ди Медичи със седалище във Флоренция. В нейния римски клон се съхранявали авоарите на папата срещу 10 % лихва.

 През XVI в. се образуват и други международни банки, които дафинансират международната търговия, като трупат неимоверни печалби от лихвите и от валутната разлика. Някои от тези банки получават монополното право да печатат банкноти и да приемат депозити. Към средата на XVIII в. Ротшилд налага много по-модерна и усъвършенствана банкова система и обхваща всички финансови столици в Европа: Париж,Виена, Лондон, Неапол и Франкфурт. Ротшилдови стават господарите на международния капитализъм. Неслучайно философът Хайне пише: "Парите са Богът на нашето време, а Ротшилд и синовете му са неговият пророк".  Всички европейски държави и управления са зависими от банките на Ротшилд. Те заемат пари на Ирландия, финансират Кримската война, през 1876 г. помагат на Англия до закупи Суецкия канал от Египет.  Освен Ротшилдови по това време едни от най-известните банкери са и двамата синове на известния германски търговец на дрехи Йохан Берин, които през 1890г. фалират, а това дава отражение в цял свят, и по-специално върху лондонските вносители.
 
От много отдавна златото играе първостепенна роля
във финансовия и икономически живот на държавите.
Но докато в миналото стойността на жълтия метал се определяла от свободния пазар, т.е. от принципа на търсене и предлагане, вече започнала да бъде определяна от петимата най-големи световни търговци на злато. Два пъти дневно в Лондон в кабинета на Ротшилд и синове" петимата магнати се събират и определят цената, на която златото през този ден ще
се продава и купува .

  ПАРИТЕ СА се базирали върху притежаваното от държавата злато. По-късно някои владетели се възползвали и пуснали в обръщение много повече пари, отколкото златното им покритие.
 
Началото на такива финансови манипулации е сложено през 1716 и 1722 г. във Франция, за да просъществува и до ден днешен. Многото пари, които Франция пуска по това време в обръщение, като цяло намаляват действителната парична стойност, което довежда до покачване на цените на стоките, на услугите и въобще на всичко. Като последица настъпва инфлация и икономическа криза.

 КРИМИНАЛЕН НАЧИН  НА ОЩЕТЯВАНЕ  е  и примесването на монетите с неценни метали - мед, алуминий и др., които намаляват действителната стойност на парите. По този начин банките забогатяват неимоверно много за сметка на хората. САЩ са имали златно покритие на парите си до 1933 г., когато президентът Рузвелт насилствено събира с декрет златото и златните монети от населението, заплаща го с книжни банкноти и го предава на Федералния резерв. А той е съдружие на няколко частни банки и няма нищо общо с държавата. Само от този акт на пионката си Рузвелт те спечелват огромни богатства. Един от най-влиятелните опоненти на тази сделка е конгресменът Луис Мак Фаден. Извършени са няколко несполучливи опита той да бъде убит, докато в деня на дебата в Конгреса пада на катедрата и умира (предполага се - от отравяне).


ПРЕДИЗВИКВАНЕТО НА СВРЪХИНФЛАЦИЯ СТАВА С  пускане в обръщение извънредно много книжни пари. Такъв е случаят с Германия след Първата световна воина, когато напечатва огромни количества банкноти и унищожава стойността на марката. С тази маневра германците се опитват да заплатят наложените им от Версайския договор жестоки репарации - 269 милиарда златни марки, които следвало да бъдат изплатени в четиридесети две годишни вноски .Тази именно страхотна германска инфлация довежда Хитлер на власт с обещанията му, че незабавно ще я спре и ще се справи с репарациите, наложени от Версайския договор.

      ПАРИТЕ- СЪЗДАВАНЕ НЕЩО ОТ НИЩО.
Парите- се създават от човека.  Книжка с картинки и цифри. 

Печалбите на създателите и производителите на парите са неограничени, докато средната печалба на обикновения човек не е повечеот 5%. Паричната система не само че е крайно необходима, но без нея е немислимо да живее едно цивилизовано общество. Без пари са немислими както индустрия, така и земеделско стопанство. Отделните семейства или личности биха живели строго ограничено и биха произвеждали блага само за себе си. Никой не би произвеждал повече,защото няма да има какво да го прави. Функционирането на каквото и да е управление би било немислимо. Без паричната система би значело да се върнем с хиляди години назад и да живеем така, както са живели прастарите племена. Парите са потенциалът на цивилизованото общество.Международните банки създават изкуствено инфлации и депресии, които се отразяват болезнено и тежко върху обществото и човека. Тъй като хората не разбират тази експлоататорска система, те се оставят да бъдат жестоко ограбвани. Дългият опит доказва, че парите трябва да се създават и контролират само от държавата защото единствено тя е в състояние да защити интереситте на поданиците си.

image

  Доларът-  оръжието на САЩ за подчинение на света, което продължава.  Остава привързан към злато до кризата-  началото на 70-те години САЩ обявиха банкрут по златото.   Светът влезе в нова епоха, в която универсален еквивалент стана долара, печатан от Федерален резерв на САЩ. От нищо- нещо: Един къс хартия, който няма почти никаква стойност, се напечатва с различни цифри.Той дава възможност на САЩ  да си купи всичко в зависимост от големината на напечатаната цифра. В крайна сметка тази надута система банкрутира. Кризата започнала след 70-те години се разпространи с долара в целия свят. Това е началото...


по данни на 
http://vhod.awardspace.com/index.php?lng=bg    
Тагове:   оръжието,   САЩ,   за,   света,   подчинение,   НА,   доларът,


Гласувай:
6
01. zaw12929 - че за да бъде подчинен един народ не е ...
22.03.2011 21:36
че за да бъде подчинен един народ не е достатъчно само икономическия разгром. Необходима е и духовна разруха. Те могат да завоюват територията и богатствата му, и най удобния инструмент се оказаха медиите- ако преди вестници имаха еднакви скучни сиви страници- днес имаме над 500 печатни издания, над 300 телевизии....манипулирането е пълно и непоправимо....
цитирай
2. zaw12929 - Срещу кризата, която няма да при...
22.03.2011 21:41
Срещу кризата, която няма да приключи лесно и бързо есента на 2010 година в дискусия с американски финансови експерти, стимулиращи електронната търговия получих „важните тайни съвети” да купувам срещу долари, да продавам само срещу злато, сребро и платина този анализ показва точно това - паническо печатане, наливане в рухващите банки долари - няма да може да продължава заедно с претендиращите валути и страни за хегемония, като ЕС се явява една от "страните"
Кризата на системата - означава блокиране- тя е задръстена и търси изход..
Светът живее в грандиозни заблуди. На информираните не им става по добре, защото и да знаят как , нямат никаква възможност да го реализират...Силата на оръжието решава днес съдбата на човечеството...
Мисля въпреки това, трябва да се свалят заблудите. Да се казват истините и тук истините стават подвластни на ... най силно въоръжените...
цитирай
3. zaw12929 - Манипулацията лежи в основата на ...
22.03.2011 22:06

Манипулацията лежи в основата на контролирането на мисленето на хората и начина, по който те възприемат света и събитията.

Основно място в процеса на глобална и бързо осъществима манипулация заемат средствата за масово осведомяване, наричани често и не без основание „средства за масово заблуждаване”. Тъй като в огромната си част те са контролирани от корпоративни интереси и принадлежат на „елита”, една от основните им задачи е да внушават на хората чувство за безпомощност, за да се превърнат те в покорни, лишени от собствено мислене консуматори на това, което им се предлага „за тяхно добро”.
цитирай
4. liliyanaandreeva - Зад парите стоят природни ресурси,а ние ги унищожаваме!
23.03.2011 08:20
Според моята екология на календарните градове, ние трябва да преработваме годишно суровини на стойност30 000 милиарда долара, за да не предизвикваме еко-катастрофи с човешката си дейност.По официални данни човечеството годишно съсипва ресурси на стойност 300 000 милиарда долара или 10 пъти повече.Или друго яче казано КОНгресмените трябва да се движат с КОН с файтони с 30 км/час, (30 хиляди милярда/година), а те карат Формула №1 с зоо км/час (300 хилади милиарда долара/година).
цитирай
5. zaw12929 - Според моята екология на календ...
23.03.2011 09:15
liliyanaandreeva написа:
Според моята екология на календарните градове, ние трябва да преработваме годишно суровини на стойност30 000 милиарда долара, за да не предизвикваме еко-катастрофи с човешката си дейност.По официални данни човечеството годишно съсипва ресурси на стойност 300 000 милиарда долара или 10 пъти повече.Или друго яче казано КОНгресмените трябва да се движат с КОН с файтони с 30 км/час, (30 хиляди милярда/година), а те карат Формула №1 с зоо км/час (300 хилади милиарда долара/година).

КАЛЕНДАРНИ ГРАДОВЕ СЕГА НЯМА, а ресурсите свършват- ще измислят нови технологии
цитирай
6. liliyanaandreeva - Няма да стане!
23.03.2011 11:26
Такива нови технологии,които да угаждат на хорската алчност,бруталност и мракобесие Няма и Нама да има!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11821976
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61744
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31