Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2011 15:21 - Бюлетин №435/ 15.9.2011 г.
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 976 Коментари: 0 Гласове:
1 
 
 
Новини
Още новини   
Препоръчано от ЛЕКС... Магазин
Legal English for Bulgarian Professionals Издателство: Сиби
Автор: Георги Думанов, Пенка Няголова
Цена: 22.50 Постановления и тълкувателни решения по граждански дела (1953 - 2011) ... Издателство: Фенея
Автор: Съставителство и бележки: Любен Велинов,...
Цена: 37.80 Деликтът в международното частно право Издателство: Сиби
Автор: Боряна Мусева
Цена: 17.10
Още нови книги можете да откриете тук. Пълният каталог с юридическа литература и софтуер можете да откриете тук.
 
 

Семинари
Курсове по юридически английски език Организатор: Българска юридическа асоциация на Международната организация за развитие на правото със седалище Рим /ИДЛО/
Информация: адвокат Албена Симеонова
Дата и място на провеждане: 11.10.2011, София, ул. Тунджа № 27
Цена с ДДС: 500 лв. Повече информация за семинарите можете да откриете тук.
Интервю
Кой и защо нарушава Закона за защита на личните данни? Илия Вълков, Dariknews.bg Случаят със специалните служби е същият като при Столична община, която нарушава разпоредби на Комисията за защита на личните данни и съхранява записи от стотици камери, разположени по сградите на училища, детски градини и паркове. За разлика от софийската администрация обаче службите имат достъп до повече информация и по-широки правомощия, които им дава закона за специалните разузнавателни средства. Според правилника за дейността на Националната служба за охрана, освен, че отговаря за пропускателния режим, където често се събират данни от лични документи, службата извършва и техническа охрана. А тя включва изграждане и поддържане на сигнално-охранителни системи, организиране на надеждна радио и проводна свръзка,... Красимир Стефанов: Противодействието на ДДС измамите е сред приоритетите на НАП Марта Младенова, Dariknews.bg Новите осигурителни декларации ще са по-лесни за попълване и ще паднат част от административните бариери пред бизнеса. За това са се договорили шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов и новоназначеният председател на Националния осигурителен институт Бисер Петков. Това е резултатът от първата среща между двамата, откакто Петков оглави осигурителния институт преди седмица. Дали това е знак за бъдещо добро сътрудничество и още по-важно - за по-добро събиране на приходите, разговор с Красимир Стефанов: Как върви събираемостта на приходите до този момент - от данъци, от осигуровки?

Това, което мога да кажа е, че ние имаме точни данни към края на август. Националната агенция за приходи е събрала 8,160 млрд. лева или 63% от планираните приходи за годината. А в абсолютна стойност това представлява с 580 млн. лева повече за същия период, спрямо същия период на миналата година. Нееднократно сме коментирали, че има известно изоставане в приходите по отношение на...
Избрано от...Съд на Европейския съюз
Правото на Съюза допуска задължителна мярка, състояща се в забрана за доближаване, да бъде налагана във всички случаи на домашно насилие, дори когато жертвата желае да възстанови съвместното си съжителство със своя нападател Служба "Преса и информация" при Съда на ЕС, www.curia.europa.eu При малтретиране в семейна среда испанските наказателни съдилища са длъжни да постановят наказателни санкции и във всички случаи задължително да наложат наказание, състоящо се в забрана на извършителя на домашно насилие да се доближава до своята жертва. Тази мярка, състояща се в забрана за доближаване за определен минимален срок, е предназначена да защити жертвата. Неспазването на тази забрана за доближаване само по себе си представлява престъпление.
Г-н Gueye и г-н Salmerуn Sбnchez...
Хумор

Синоним на женска интуиция - подозрителност. Задача на жената - да харчи толкова, че да не стига за любовница. Жените най-много обичат мъжете, с чиято помощ могат всичко. Те са нарисувани на банкнотите. Обичайте жена си - тя ще ви научи да уважавате свободата.Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11968145
Постинги: 5405
Коментари: 12357
Гласове: 62146
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930