Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
24.09.2011 15:41 -
Учени създадоха храна, която осигурява по-голяма ситост...
Учени от Института по храните в Норич създадоха храна, която осигурява 12-часово чувство за ситост, съобщи в. "Дейли мейл". Откритието дава надежда за милионите хора, пазещи диети по света. Вълшебният продукт е смес от зехтин, вода и стабилизатор, който се използва в сладкарството. Той може да се послужи за компонент на различни хранителни продукти. Така те ще станат по-засищащи и може да бъде намалена свръхконсумацията на калории. Ефектът от сместа е изследван три години от учени от Нотингамския университет. Сканирайки стомасите на доброволци, те установиха, че стабилизираната емулсия от вода и зехтин се раздува в стомаха и остава в него по-дълго, отколкото отделните продукти. "Ако можем да задържим храната в стомаха по-дълго, ще се чувстваме по-сити. Това е по-приемлив начин за контролиране на теглото от ограничаването на приема на храна" - каза един от създателите на продукта д-р Уикъм. Вълшебният засищащ продукт ще се появи в магазините най-рано след пет години. Вероятно първоначално той ще бъде добавен в напитки. Подготвянето на съставките за твърда храна ще отнеме повече време. Потенциалните му приложения са много, защото повечето преработени храни и колбаси съдържат мазнини като емулсия от малки капчици. www.dnevnik.bg |
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ