Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2011 21:56 - Дните са студени, а храните на есента полезни и носят здраве и дълголетие
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1797 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 13.10.2011 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Поради неотложна заетост липсвах  тук, но мислите ми колко сте добри и колко полезно е, че си споделяме не ме напускаха. Продължавам, без Интернет дните са скучнно дълги...  и тревожно неприятни.  Нека се радваме заедно на природата, която не спира да ни предлага най доброто. Нали човекът е венецът на тази природа...

Разтоварващ ден със зеле
   Много по вече  може да прочетете  в

http://vasko777.blog.bg/profile.php
image   Разтоварващите дни със зеле се препоръчват при много заболявания. Зелево-месен ден се препоръчва при атеросклероза и при затлъстяване, зелево-ябълков разтоварващ ден се препоръчва при хипертония и затлъстяване. При затлъстяване добро действие има и зелево-рибният разтоварващ ден. По време на зелевия разтоварващ ден се препоръчва консумирането на един килограм и половина задушено зеле. Количеството се разделя на пет части. Освен консумацията на задушено зеле се препоръчва изпиването на две чаени чаши неподсладен зелен чай или шипков чай. Препоръчва се при разтоварващия зелев ден да се консумират и малко морски дарове. Ако искате да консумирате само прясно зеле, трябва да разделите килограм и половина прясно зеле на шест салати. image Във всяка салата добавете по пет милилитра олио или зехтин. Съществува зелево-млечен разтоварващ ден. За един ден ви е необходимо да консумирате една голяма салата от зеле или една голяма порция задушено зеле. През същия ден можете да изпиете един литър айрян. По време на зелево-рибния разтоварващ ден се препоръчва консумацията на четиристотин грама задушена или печена риба и деветстотин грама прясно или задушено зеле. Количеството се разделя на пет порции. По време на зелево-ябълковия разтоварващ ден се консумира един килограм ябълки и шестстотин грама зеле – прясно или задушено. Зелево-месния разтоварващ ден изисква консумацията на четиристотин грама сварено или задушено телешко месо и сто грама прясно зеле. Зелето се консумира на две части, а месото – на четири части. Съществува и вариант на еднодневна зелева диета. Консумира се течност по желание без ограничение. Закуската е два моркова, задушени с една ябълка. Обядът включва зелева супа с моркови, картофи, лук и домати. Можете да замените зелето с карфиол, който да сварите и да консумирате студен или топъл. Следобедната закуска са сто и петдесет грама йогурт. Вечерята е задушена риба с прясно зеле Картофи, тиква и стриди повишават имунитета Monday, 3 October 2011 image С настъпването на есенния сезон и обичайното зачестяване на настинките и грипните заболявания, вижте с кои продукти можете да засилите съпротивителните сили на организма си. image Картофи. Кореноплодното растение съдържа антиоксиданта глутатион (glutathione), който повишава имунната система. Освен това антиоксидантът пази от болестите Алцхаймер, Паркинсон, както и от чернодробни заболявания, проблеми с пикочните пътища, HIV, рак, сърдечни болести и диабет. Тиква. Оранжевият плод е пълен с бета-каротин, нутриент, от който тялото добива витамин А – ключов витамин за доброто състояние на имунната система. Стриди. Счита се, че стридите са един от най-мощните естествени афродизиаци. Това най-вероятно се дължи на богатото им съдържание на цинк. Цинкът участва в повече ензимни реакции, от колкото всеки друг минерал. Цинкът е жизнено необходим и за поддържането на доброто функциониране на защитните функции на организма. Домати. Вездесъщите домати имат свойството да правят организма резистентен към дегенеративните болести. Доказано е още, че доматите се справят успешно с лекуването на херпеси. image Смокини. Този плод е с високо съдържание на калий, манган и антиоксиданти. Смокините помагат и за балансиране на pH нивата в тялото, правейки труден достъпа и инвазията на патогените. Те са богати и на фибри, които понижават инсулина и нивата на кръвната захар, като по тази начин се намалява значително риска от диабет и метаболичен синдром. Гъби. Те намаляват уязвимостта на организма към ракови заболявания. Редовната консумация на гъби повишава продукцията на бели кръвни телца. В резултат се намалява въздействието на свободните радикали, а голяма част от токсините се унищожават. Нар. Това е един от най-добрите естествени противоракови продукти. Пиенето на сок от нар всеки ден ще държи рака на далеч, а имунната система на ниво. image Някои храни или нездравословен начин на живот могат да направят човек по-предразположен към настинки и грип. Избягвайте мазните и подсладени храни, тъй като те намаляват активността на имунната система. Добре ще е също да ограничите приема накофеин, който действа като диуретик и намалява запасите на вода в организма. Също така се разделете с вредни навици като пушенето например. Освен че вреди на дихателния тракт, пушенето може да разстрои защитните функции на тялото ви.   Продукти за отслабване Monday, 3 October 2011 image Винаги се хранете така, че в менюто ви да са включени хранителните продукти, които подпомагат отслабването. На първо място това са доматите, краставиците, гъбите, бялата риба и цитрусовите плодове. Засищащите продукти, които помагат на тялото да изгуби някой и друг излишен килограм, са пълнозърнестият хляб и макарони от твърди сортове пшеница. Освен това засищащите храни, които подпомагат отслабването, са овесените ядки, бобовите култури – боб, леща и нахут, както и ябълките – всички видове. Продуктите, които спомагат за отслабването, без да провокират резки промени на кръвната захар, са обезмасленото прясно мляко, гъбите, ягодите и малините, зелената салата. image Друг вид продукти, които са полезни при отслабването са тези, които имат намалено съдържание на мазнини. Това се обезмаслената извара, морските дарове, рибата тон. Продуктите за отслабване, които се отразяват добре върху външния ви вид, са авокадото, минералната вода, бадемите, зехтинът и лененото масло. Те ви снабдяват с разкрасяващи вещества. Полезните за отслабването продукти, които са приятни за ядене, са хрускавите плодове и зеленчуци – ябълките, морковите, целината, чушките. Продуктите, които не задържат вода в организма и така помагат да се вталите, са зеленият чай, портокаловият сок, разреден с вода, а също така целината и сокът от нея. Продукти, които можете без притеснение да използвате като следобедна закуска или когато огладнеете, без това да ви се отрази, са пълнозърнестият хляб, ядките, сушените плодове. Продуктите, които ви помагат при оформянето на новото ви, по-вталено тяло, са сирената с нисък процент на масленост, обезмаслената извара, бялата риба, белтъкът от яйцето. 


 Шоколадът цери куп болести Monday, 3 October 2011     image    

Шоколадът може да е висококалоричен, но пък цери куп болести. Той понижава риска от сърдечни проблеми, диабет и инсулт.

Учени установиха, че редовната консумация на какаовото изделие може да доведе до 37% по-ниска опасност от развитие на сърдечно заболяване. Шоколадът е полезен за сърцето, тъй като съдържа антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Те благоприятстват понижаването на кръвното налягане и подобряването на инсулиновата резистентност. Особено полезен е натуралният шоколад.

Според учените редовната консумацията на шоколад (означава повече от веднъж седмично. Резултатите показват, че хората, които консумират най-много шоколад (средно 7.5 г на ден), понижават риска от сърдечно заболяване с 37% и рискът от инсулт с 29% в сравнение с тези, които хапват най-малко количество.

Степента на полезност на шоколада зависи и от фактори като здравословно хранене и високи нива на физическа активност. Те съществено допринасят за намален сърдечно-съдов риск.

Все пак изследователите подчертават, че голяма част от шоколадовите продукти имат високо съдържание на мазнини, захар и калории, което може да доведе до наддаване на тегло.

То увеличава риска от редица заболявания, включително диабет, рак и сърдечни заболявания. Рискът от сърдечна недостатъчност при жените, които консумират шоколад веднъж до три пъти месечно, е 26 % по-нисък.

image  

Освен за сърцето, шоколадът е полезен и за мозъка, тъй като е един от най-богатите източници на магнезий. Какаовият продукт съдържа антиоксиданта epicatechin, който може да предпазва от натрупването на амилоидни плаки, които причиняват болестта на Алцхаймер и други мозъчни заболявания.

Японско проучване пък установи неотдавна, че фенолите, които са натурални антиоксиданти в шоколада, засилват имунната система




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14208819
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031