Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. mt46
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. mt46
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. bojil
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. bojil
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
18.10.2011 17:52 -
менюто е важно
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 610 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 19.10.2011 05:09
Прочетен: 610 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 19.10.2011 05:09
Прати на приятел
Смесването на храните е ключ към здравето Sunday, 16 October 2011 Важно е не само какво и по колко ядете, но и как съчетавате храните. Защото както има лоши, така логично има и добри комбинации. Вижте няколко съчетания на храни, които гарантират здраве. Зелен чай + лимон за сърцето Японско проучване, обхванало над 40 хиляди души, показва, че тези, които пият по пет или повече чаши зелен чай на ден, са с по-нисък риск от смърт, дължаща се на сърдечна недостатъчност или удар. Изследователите отдават този защитен ефект на катехините - силни антиоксиданти, съдържащи се особено в зеления чай. Проблемът в случая е, че едва по-малко от 20% от тези относително нестабилни вещества оцеляват след храносмилането. За да извлечете повече от всяка чаша, изстискайте вътре малко лимонов сок. Витамин С, съдържащ се в лимоните, помага на тялото да абсорбира 13 пъти повече катехини, отколкото то би получило от чистия чай. Спанак + авокадо за по-добро зрение Спанакът безспорно е полезен за очите, но авокадото го прави още по-ефективен. Установено е, че когато хората ядат салата от маруля, спанак и моркови с 3 лъжички авокадо, абсорбират 8 пъти повече алфа-каротин, 13 пъти повече бета-каротин и 4.5 пъти повече лутеин, отколкото ако ядат салатата без авокадо. Здравословните мазнини в авокадото повишават абсорбирането на тези мастноразтворимикаротеноиди, които се асоциират с понижен риск от възникване на петна в окото и катаракта. Средиземноморска диета + ядки за метаболизма Този тип диета, богата на плодове, зеленчуци, варива, риба, зехтин и зърнени храни, се свързва с много ползи - от намаляване на тегло до понижен риск от Паркинсон и сърдечна недостатъчност. Нови изследвания показват, че хора с метаболитен синдром (състояние, характеризиращо се с високи холестерол, кръвно налягане, кръвна захар и излишък от мазнини в коремната област) могат да редуцират тези симптоми, като прибавят допълнителна порция смесени ядки към здравословния си режим. Фибрите, калият, магнезият, калцият и и Омега-3 мастните киселини в ядките помагат да се регулират нивата на инсулина и кръвното налягане и намаляват риска от възпаления. Яйца + портокалов сок борят умората и анемията Ако не ядете много месо, може да почувствате обща слабост, защото не приемате достатъчно желязо. Тялото лесно абсорбира желязото от месото, но само 2 до 20% от желязото, което се съдържа в зеленчуците, варивата и яйцата достига до кръвта. Един ефективен помощник е витамин С. Той прави желязото до 6 пъти по-разтворимо, което значи, че тялото може да го усвои почти на 100% и да не чувства умората, която в случая е показателна за опасност от анемия. Печено месо + моркови за силен имунитет Морковите са много богати на витамин А (ретинол, играещ ключова роля в предпазването и борбата с инфекциите). Но без цинка, който се намира в телешкото месо, тялото не може да усвоява така ефективно ретинола. Витамин А се разпространява в кръвта само, ако е свързан с протеин. А цинкът е необходим за този протеин. Така че, ако няма достатъчно цинк, витамин А няма да се разпространи от черния дроб към тъканите, където изпълнява своята функция. Svejo
Смесването на храните е ключ към здравето Sunday, 16 October 2011 Важно е не само какво и по колко ядете, но и как съчетавате храните. Защото както има лоши, така логично има и добри комбинации. Вижте няколко съчетания на храни, които гарантират здраве. Зелен чай + лимон за сърцето Японско проучване, обхванало над 40 хиляди души, показва, че тези, които пият по пет или повече чаши зелен чай на ден, са с по-нисък риск от смърт, дължаща се на сърдечна недостатъчност или удар. Изследователите отдават този защитен ефект на катехините - силни антиоксиданти, съдържащи се особено в зеления чай. Проблемът в случая е, че едва по-малко от 20% от тези относително нестабилни вещества оцеляват след храносмилането. За да извлечете повече от всяка чаша, изстискайте вътре малко лимонов сок. Витамин С, съдържащ се в лимоните, помага на тялото да абсорбира 13 пъти повече катехини, отколкото то би получило от чистия чай. Спанак + авокадо за по-добро зрение Спанакът безспорно е полезен за очите, но авокадото го прави още по-ефективен. Установено е, че когато хората ядат салата от маруля, спанак и моркови с 3 лъжички авокадо, абсорбират 8 пъти повече алфа-каротин, 13 пъти повече бета-каротин и 4.5 пъти повече лутеин, отколкото ако ядат салатата без авокадо. Здравословните мазнини в авокадото повишават абсорбирането на тези мастноразтворимикаротеноиди, които се асоциират с понижен риск от възникване на петна в окото и катаракта. Средиземноморска диета + ядки за метаболизма Този тип диета, богата на плодове, зеленчуци, варива, риба, зехтин и зърнени храни, се свързва с много ползи - от намаляване на тегло до понижен риск от Паркинсон и сърдечна недостатъчност. Нови изследвания показват, че хора с метаболитен синдром (състояние, характеризиращо се с високи холестерол, кръвно налягане, кръвна захар и излишък от мазнини в коремната област) могат да редуцират тези симптоми, като прибавят допълнителна порция смесени ядки към здравословния си режим. Фибрите, калият, магнезият, калцият и и Омега-3 мастните киселини в ядките помагат да се регулират нивата на инсулина и кръвното налягане и намаляват риска от възпаления. Яйца + портокалов сок борят умората и анемията Ако не ядете много месо, може да почувствате обща слабост, защото не приемате достатъчно желязо. Тялото лесно абсорбира желязото от месото, но само 2 до 20% от желязото, което се съдържа в зеленчуците, варивата и яйцата достига до кръвта. Един ефективен помощник е витамин С. Той прави желязото до 6 пъти по-разтворимо, което значи, че тялото може да го усвои почти на 100% и да не чувства умората, която в случая е показателна за опасност от анемия. Печено месо + моркови за силен имунитет Морковите са много богати на витамин А (ретинол, играещ ключова роля в предпазването и борбата с инфекциите). Но без цинка, който се намира в телешкото месо, тялото не може да усвоява така ефективно ретинола. Витамин А се разпространява в кръвта само, ако е свързан с протеин. А цинкът е необходим за този протеин. Така че, ако няма достатъчно цинк, витамин А няма да се разпространи от черния дроб към тъканите, където изпълнява своята функция. Svejo
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ