Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2012 07:48 - България е постоянна жертва на руския имперски интерес, от което и произлиза българската трагедия
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2656 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Истинския сайт на Ангел Грънчаров
 http://humaig.blogspot.com/2012/03/blog-post_4543.html
  ИСТИНАТА НИ ПРАВИ СВОБОДНИ   31 МАРТ 2012, СЪБОТА
imageПубликувам сега за първи път на български пълния текст на мое интервю пред украинска медия, посветено на българо-руските отношения: 

1. Господин Грънчаров, Украина има много сложни отношения със съседна Русия. Но България е далеч от Русия и вече стана част от обединена Европа. Чувства ли се негативното влияние на Русия и във Вашата страна?

Да, чувства се, и прекалено даже. Това, че ние сме сравнително далече от Русия съвсем не ни помага. Нашата история ето вече 134 години след Руско-турската война от 1877-1878 убедително показва, че Русия, иимперската, и съветската, провежда една и съща политика в отношението си към България: Русия е най-коварният враг на българската независимост и свобода. Русия винаги е разглеждала България като своя Задунайская губерния. "Кокошката не е птица, България не е зад граница!" - на вас, разбира се, ви е известно това. Когато в периода 1997-2001 година в България управляваше некомунистическото правителство начело с Иван Костов, България направи решителни крачки към отхвърлянето на вековната руска доминация и категорично избра друга гео-стратегическа ориентация на страната, към западния свят на свободата и демокрацията, тогава именно руските тайни служби и руската агентура в България получиха от Москва заповед: да направят всичко та да не допуснат това, та да върнат България към сферата на своята имперска хегемония и господство. Русия тогава започна истинска пропагандна война с проевропейското правителство на демократичните сили, мобилизира всички свои ресурси и направи "чудеса от храброст" за да провали неговата политика. Всъщност, за да не допуснат втори мандат на това правителство КГБ и неговите агенти от комунистическата държавна сигурност на България решиха да играят "ва банк" и доведоха на власт бившия български цар Симеон, който, както сега разбираме, отдавна се е намирал в най-топли отношения с КГБ. Но и Симеон обаче не можа да обърне историята, независимо от старанията, той не можа да изпълни кремълската заповед: България стана член на НАТО, а след това и на Европейския съюз. Тогава именно в Кремъл замислиха своя коварен план: да превърнат България в свой "троянски кон" в НАТО и ЕС, така че отвътре да противодействат на европейската интеграция, отвътре да воюват с "врага". Вие сам разбирате, че имперското мислене на Путин и компания ни на йота не се е изменило. И, за съжаление, можем да признаем, че тази политика се оказа успешна. У нас агентите и проводниците на тази политика ги наричаме "рубладжии"; Вие сам разбирате смисъла на това прозвище. Основните медии в България се намират под контрола на хора на Кремъл; в икономиката като "капиталисти" се представят предимно бившите комунисти, които също са русофили и генетически са свързани с руската кагебистка мафия. България се намира под пълна енергийна зависимост от Русия. В политиката има много предани на Кремъл национални предатели, които сами себе си наричат "истински националисти" - и които също са на разположение на тайните руски служби и са на заплата при тях. Такива под "български патриотизъм" разбират не друго, а беззаветната любов към Русия и слугуването на нейните господари. Положението наистина е много тежко.

2. В една от своите статии Вие пишете, че "у нас, в България, всъщност има не една, а две Българии. Едната България е европейска, достойна, независима страна, а нейните граждани обичат свободата повече от всичко друго. Другата България се прекланя пред СССР и путинска Русия; нейните граждани искат и ние са си имаме свой Путин, а най-съкровената им мечта е България да стане Задунайска губерния на Русия". Може ли днес условно да разделим България на европейска България и неевропейска България?

Да, това е така. У нас се борят, и в историята ни, и сега, в съвременността, две начала: западно (европейско) и "славянофилско" (проруско). Борят се западната култура на свободната индивидуалност и на личностния суверенитет и достойнство, от една страна, и хунското, азиатското, ординското и общинническото начало - от друга. Това са две несъвместими ценностни системи и начини на мислене. За съжаление, има нещо, което много пречи на подлинната интеграция на България към западния, към европейския свят: значителни слоеве от населението са жертви на многогодишната русофилска и комунистическа пропаганда и смятат, че Русия е "най-близкия приятел" и "голям брат" на България, докато истината, уви, е съвършено друга: руският империализъм е най-злият враг на българската свобода и на българското достойнство. И на мен ми се струва, че в България сега се е получило злокобно равновесие на силите, именно на проевропейски и на проимперски мислещите в полза на Русия българи. Това е много опасно защото в такава ситуация всички пътища към просперитета са блокирани и отрязани. Затова и България се намира в перманентна криза; България е най-бедната страна в Европейския съюз и не само в него.

3. Може ли да прогнозираме, че с връщането на Владимир Путин в Кремъл влиянието на Русия в България ще се увеличи?

Да, несъмненно. ще ескалира, което и означава, че путинската диктатура е изцяло вредна не само за Русия и за руския народ, не само за "близката чужбина", за страните и народите от ОНД, но и за България и българския народ, защото противоречи на неговите коренни, истински интереси. Путин на власт е заплаха за Европа и за целия свят. Затова и ние, проевропейски мислещите българи сме много обезпокоени от такова развитие на европейските работи. И за България, и за целия свят е много нужна наистина демократична и интегрирана в Европа Русия, която напълно се е отказала от имперската политика и от стремежа към хегемония. Но такава Русия, за съжаление, засега е само фикция. Но трябва да се борим. Искам да пожелая на руските и украинските демократи сила и смелост в тежката им борба с руския, с путинския империализъм и тиранията.

4. Доколко влиятелна е руската агентура в България? 

Аз вече отчасти отговорих на Вашия въпрос, предполагайки го. Прекалено силна и влиятелна се оказва руската агентура и нейните български слуги, които за руски пари са готови да продадат не само родината, но и собствената си майка ако трябва. Продажни слуги на путинизма и на руския империализъм има у нас на всички нива и навсякъде, даже има глупаци и идиоти, които сякаш инстинктивно изпълняват заповедите, даже не искайки за предателството пари; у нас има, така да се каже, особена форма на "глупашки идеализъм", какъвто няма, чини ми се, в други региони на света. Руската агентура в последните 10 години има пълен монопол в политическия живот на България. У нас сега управлява създадена по примера на "Единна Русия" милиционеро-кагебисткая партия, наречена, за по-нататъшното оглупяване на глупците и наивниците "ГЕРБ", т.е. "граждани за европейско развитие на България". И другата основна партия, бившата комунистическа, се състои от генетически предатели на българската национална кауза. Има и други, по-малки партии, чиито вождове също са на руска заплата. Ние си имаме даже и свой Жириновски, т.е. у нас успяха да изкопират не само руския кагебистки олигархичен модел, но и неговата политическа форма, неговата политическа черупка. Вожд на същия този ГЕРБ, когото КГБ откри и издигна със свои пари, е бивш бодигард на комунистическия диктатор Т.Живков, една фигура от подземния бандитски свят, дълбоко свързана с руската казионна и чекистка мафия, която управлява и в Кремъл. Така че у нас положението е даже трагично.

6. Вече 5 години България е в Европейския съюз и НАТО, може ли сега да кажем, че Вашата страна вече измина пътя към европейската демокрация? 

В светлината на гореказаното - не. Младата българска демокрация беше от руските и българските кагебисти задушена, изопачена, осакатена, унизена, изтълкувана в техен интерес, беше превърната в нейната противоположност. България сега е олигархическа и вече авторитарна, а не демократическа страна, в която за по-нататъшно отвращаване на публиката от демокрацията се разиграва пошъл и скучен "демократичен" театър. В резултат голяма част от наивната народна природополулация сега ненавижда демокрацията и мечтае за "силната ръка" на вожда; на нея й се струва че вече го е намерила. Нашият роден български Путин е същият този Бойко Борисов. Ситуацията е много лоша. Нас, струва ми се, скоро ще ни изгонят и от Европейския съюз, и от НАТО. На такива страни като днешна България там не им е мястото.

7. Какви фактори, от Ваша гледна точка, определят българската национална идея?

Развитието на българската национална идея, както вече казах, е прекалено забавено от постоянната намеса на руските империалисти и на техните щедро платени "български" слуги в българските работи. Кълновете на истинската национална идея бяха унищожени без жалост. Всъщност, България исконно принадлежи на Европейската, на западната цивилизация, тук, на Балканите, в това число и на българските земи, както е известно, се намират изворите на европейската цивилизация и култура. Но изключително важното стратегическо местоположение на България доведе до това, че тя е постоянна жертва на руския имперски интерес, от които и произлиза българската трагедия. Нас Русия и СССР на два пъти ни "освобождаваха", но заради техните "освобождения" ние преглътнахме такива беди и страдания, че по-добре щеше да е изобщо да не ни бяха докосвали. Най-великият деец на нашата национална борба за освобождение, Апостолът на българската свобода Васил Левски неслучайно е писал: "Тоз, който ще ни освободи, той ще да ни и пороби"; затова и той е работил за това да се освободим сами. Но историята след неговата гибел тръгва в друга посока, от което и произлиза, повтарям, цялата българска трагедия.

8. Днес руснаците са третото по численост национално малцинство в България. Какво влияние върху българското общество има руското присъствие?

Негативно. Изцяло. Всъщност, у нас предимно руски бандити перат своите пари, купуват българска земя и всичко останало, което може да се купи, даже, както видяхме, купуват и "български" души, и "съвести". Всичко купуват. У нас, за съжаление, всичко може да се купи; всичко си има цена. Сега, струва ми се, дойде моментът и на хоризонта почна да блещука отдавна мечтаното осъществяване на руския имперски идеал: да я няма България и на нейно място да има просто една от губерниите на Руската империя, именно Задунайската.

Ето един много важен и при това съвсем съвременен пример, който показва тази зловредна роля, която играе путинска Русия по отношение на европейска България. Американската компания "Шеврон" започна у нас проучвания има ли на българска територия от т.н. "шистов газ". Даже още не беше започнала, а само се приготвяше да започне проучванията по силата на договор с българското правителство. "Изведнъж" се появиха "зелени активисти", "еколози", изключително добре организирани и финансирани от някакъв таен център, които започнаха удивително синхронизирани демонстрации във всички български градове против тези изследвания, чиято цел беше: просто да разберем има ли у нас или няма шистов газ. За всички здравомислещи хора в България стана ясно, че това е акция против българската енергийна независимост, която е заплатена от "Газпром", иначе казано, от Кремъл. Българското правителство сякаш очакваше този повод: незабавно забрани както самите проучвания, така и евентуалния добив на шистов газ за в бъдеще! Сега ние сме уникална страна в целия свят: даже ако в недрата на българската земя има природни богатства и съкровища, ние това даже и не искаме да го знаем; и това е само защото руските икономически интереси в България не бива да пострадат! Излиза, че руската агентура у нас разглежда България не иначе, а само като придатък към Русия. Прочее, самият Путин неотдавна нагло заяви, че ще прави някакъв "Евро-азиатски съюз" и покани България да излезе от Европейския съюз та да влезе в неговия собствен "съюз-чудо"! Каква наглост, представяте ли си?! Руският господар и самодържец се разпорежда с нашата съдба сякаш България не е суверенна страна, а негово феодално имение!

9 Българската национална мрежа от базови училища с изучаване на руски език - това е концесия на миналото или е спирачка за България по пътя на нейната интеграция?

И едното, и другото. Не елошо да се учат чужди езици, но когато това е елемент на стратегия за поробване на съответната страна, разбира се, е много лошо. У нас сега малко млади хора учат руски език. Разберете ме правилно: аз не съм против руския народ, аз не съм против руската духовна култура или против руския език; единственото, против което съм аз и са такива като мен, е руският империализъм. Тоест, в сегашния момент, путинизмът.

10. Вашата книга «БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА» е новаторски опит за анализ на българското историческо съзнание и на народно-психологическите комплакси на българите. Какво е нужно, та част от българите да престанат да виждат в Русия "по-големия брат"? Или "руският комплекс" на българското общество е много трудно да се преодолее? 

Малко се иска "руският комплекс" сред българите да се преодолее: разсъдък трябва. И някакъв морал е нужен. "Руският комплекс" всъщност е мит за "големия брат" и "вечната братска любов", иначе казано, е лъжа. Аз путинистите-кагебисти и великоруските ивпериалисти не мога да ги обичам. Даже това не е приказка за деца, а е именно лъжа. Затова и преди всичко се налага да почнат да мислят. Просвета е нужна. Трябва много да се говори с младите хора, защото "совките" - аз предпочитам да ги наречам "комуноиди" - не могат да се променят. Те ще си умрат с пораженията на комунизма и причинената от него личностна деградация. И затова трябва да се борим, трябва нещо да правим, та да водим борба с руския империализъм и неговите слуги. Трябва всички ние, всички народи, които сме негови жертви, и украинците, и българите, и грузинците, и преди всичко самите руснаци, да обединим своите сили за съвместна борба с този най-зъл враг на нашата собствена свобода, на нашето човешко достойнство и на нашия просперитет, и личностен, и национален.

Използвам случая да предам своя приятелски поздрав на всички приятели на свободата и борци против тиранията и във Вашата страна! Трябва да се борим, не трябва да се отчайваме - даже и когато имаме всички основания за отчаяние, и тогава не трябва да се отчайваме. Ако се отчаем, тогава и ще бъде вече наистина страшно...Гласувай:
8Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Грънчаров, е си въобразявай, че ...
11.04.2012 07:57
Грънчаров, е си въобразявай , че всички, които не мразят Русия са престъпници. На страхът очите са големи, на омразата- заблудени. Нека е вярно написаното горе, но зашо американците не мислят така, защо либералната демокрация се провали навсякъде- в Русия също, в България - най ужасяващо.
Виж идеолозите на САЩ: Самюъл Хънтигтън
http://chitanka.info/text/8364-sblysykyt-na-tsivilizatsiite-i-preobrazu
цитирай
2. boristodorov56 - Нищо не се е провалило. Там където ...
11.04.2012 08:25
Нищо не се е провалило.
Там където има либерална демокрация - държавите са цветущи - погледни в Азия.

Обаче няма - либерален комун. онанизъм, нали?
Или олигархичен либерализъм.
цитирай
3. zaw12929 - Нищо не се е провалило. Там където ...
11.04.2012 22:57
boristodorov56 написа:
Нищо не се е провалило.
Там където има либерална демокрация - държавите са цветущи - погледни в Азия.

Обаче няма - либерален комун. онанизъм, нали?
Или олигархичен либерализъм.


Дано да има добро и за нас
цитирай
4. анонимен - boristodorov
12.04.2012 11:39
Абе, дрисльо дърт, къде видя либерална демокрация в Азия? Ако говориш за Япония и Южна Корея си в голяма грешка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12919098
Постинги: 5571
Коментари: 12910
Гласове: 65610
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31