Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
06.06.2012 11:41 -
ЗДРАВЕТО Е УЖ НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО?! а защо не употребяваме ???
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 3629 Коментари: 7 Гласове:
Последна промяна: 06.06.2012 11:53
Прочетен: 3629 Коментари: 7 Гласове:
14
Последна промяна: 06.06.2012 11:53
Червеното цвекло, истинска бомба- от полезни качества! То доказано бори рака, левкемията, атеросклерозата, предпазва от диабет нормализира кръвното, теглото... и още...пречиства от токсини и след злоупотреба с алкохол...още помага при хроничен запек, смущения в храносмилането и при чернодробни заболявания... Червеното цвекло може да бъде намерено на пазара целогодишно. То е не само много полезно и диетично (100 г съдържат само 44 калории), но е и изключително вкусно, когато е пикантно приготвено.
Кореноплодите му съдържат средно 88% вода, 1,2% белтъчини, 9,3% въглехидрати, 0,9% минерални соли (калий, калций, фосфор, желязо, сяра, йод), малки количества витамин С, каротин, витамини" В1, В2 и В12. Благодарение на наличието на калиеви соли, сяра, фосфор и магнезий ускорява процесите на обмяна на веществата в организма. Заради хлорофила, който съдържа, е неотменна съставка в менюто на страдащите от анемия.
Парадоксален е фактът, че въпреки наличието на захари червеното цвекло е полезно за консумация дори от диабетици. То подпомага асимилирането на хранителните вещества и ускорява изхвърлянето на токсините.
В народната медицина с червено цвекло лекуват и болни от левкемия. Изцеленият сок (от 100 до 300 мл на ден) подобрява общото състояние на организма.
Особено полезен през зимните месеци е коктейлът от сок от червено цвекло, ябълки и изцедени лимони, истински букет от витамини. Той е подходящо защитно средство против тумор, рак, левкемия, жлъчка, грип и както вече споменахме - прочиства кръвта и забавя процеса на стареене. Установено е, че там, където населението консумира големи количества червено цвекло, раковите заболявания са много по-малко.
Съдържащата се в цвеклото целулоза, ябълчена, лимонена и други киселини усилват перисталтиката, съдействат за разграждането и усвояването на белтъците, повишават жизнената дейност на черния дроб. Затова при хроничен запек, смущения в храносмилането и при чернодробни заболявания се препоръчва изяждането на гладно по 100-150 г варено цвекло. Сокът от цвекло, особено смесен с равни части сок от моркови и ряпа, помага при анемии, подобрява обмяната на веществата и укрепва организма. Ако се смеси с мед, се прилага при високо кръвно налягане и като успокояващо средство.
Сравнително високото му съдържание на йод и магнезий го прави подходяща храна за възрастни и болни от атеросклероза. Лапи от стрито цвекло помагат при рани и отоци.
Най-удивително е действието му при ракови заболявания. Има случаи при рак на кожата, при които налагането с компреси от сок от цвекло по няколко пъти на ден е довело до пълно изчезване на злокачествените образувания.
Клип , който събра повече от милион лайк...
Открито е ново свидетелство за Иисус Хри...
Днес Светата православна църква чества С...
Открито е ново свидетелство за Иисус Хри...
Днес Светата православна църква чества С...
Следващ постинг
Предишен постинг
Червеното цвекло заема едно достойно място в салатите ми, докато го има на пазара. Научила съм и близките си да го консумират с удоволствие! Всички много го харесваме. Ето и една рецепта за любимата ми салата:
Една глава цвекло и една ябълка се стържат на ренде и се омешват с пресен копър, сок от лимон, малко сол и захар, олио/зехтин/. Гвоздеят на салатата са малко изпечени слънчогледови семки за около минута-две в микровълновата фурна/печените семки ухаят невероятно/, които прибавям накрая.
Ееее, виждаш ли, че има и фенове на червеното цвекло?)))
Пробвай, ще ти хареса и на теб, Zaw12909!
Поздрави! Успешен ден!:))))
цитирайЕдна глава цвекло и една ябълка се стържат на ренде и се омешват с пресен копър, сок от лимон, малко сол и захар, олио/зехтин/. Гвоздеят на салатата са малко изпечени слънчогледови семки за около минута-две в микровълновата фурна/печените семки ухаят невероятно/, които прибавям накрая.
Ееее, виждаш ли, че има и фенове на червеното цвекло?)))
Пробвай, ще ти хареса и на теб, Zaw12909!
Поздрави! Успешен ден!:))))
Редовно си го отглеждам в градината
и си правя салата с него...
цитирайи си правя салата с него...
Сокът от червено цвекло никога не се пие веднага след изцеждане-трябва да престои 2 часа на тъмно и хладно и едва след това да се смеси с прясно изцеден сок от моркови или др,зеленчуци .В противен случай рискувате да се натровите.
цитирайneprosvet написа:
Червеното цвекло заема едно достойно място в салатите ми, докато го има на пазара. Научила съм и близките си да го консумират с удоволствие! Всички много го харесваме. Ето и една рецепта за любимата ми салата:
Една глава цвекло и една ябълка се стържат на ренде и се омешват с пресен копър, сок от лимон, малко сол и захар, олио/зехтин/. Гвоздеят на салатата са малко изпечени слънчогледови семки за около минута-две в микровълновата фурна/печените семки ухаят невероятно/, които прибавям накрая.
Ееее, виждаш ли, че има и фенове на червеното цвекло?)))
Пробвай, ще ти хареса и на теб, Zaw12909!
Поздрави! Успешен ден!:))))
Една глава цвекло и една ябълка се стържат на ренде и се омешват с пресен копър, сок от лимон, малко сол и захар, олио/зехтин/. Гвоздеят на салатата са малко изпечени слънчогледови семки за около минута-две в микровълновата фурна/печените семки ухаят невероятно/, които прибавям накрая.
Ееее, виждаш ли, че има и фенове на червеното цвекло?)))
Пробвай, ще ти хареса и на теб, Zaw12909!
Поздрави! Успешен ден!:))))
БЛАГОДАРЯ ЗА САЛАТАТА
ПРИЯТНО МИ Е ДА РАЗБЕРА - АЗ ИМАМ В ГРАДИНАТА И СИ ПРАВЯ И СУПАТА С ЛИСТАТА МУ- ВКУСЕН, КАТО СПАНАК
gocho52 написа:
Редовно си го отглеждам в градината
и си правя салата с него...
и си правя салата с него...
ТОВА РАСТЕНИЕ НАЙ ЛЕКО СЕ ОТГЛЕЖДА....
stix написа:
Сокът от червено цвекло никога не се пие веднага след изцеждане-трябва да престои 2 часа на тъмно и хладно и едва след това да се смеси с прясно изцеден сок от моркови или др,зеленчуци .В противен случай рискувате да се натровите.
ЩЕ ОПИТАМ!
Все пак оставете настърганото или изцедено цвекло за около 2 часа в хладилника.
цитирайТърсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ