Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2012 12:31 - Климатичните оръжия- последна възможност...
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2367 Коментари: 2 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Когато  Владимир Путин и китайската  Държавната агенция "Синхуа" си позволяват  да поучават  Съединените щати  изглежда ,че  има  проблем. 

                        
"Те живеят над възможностите си", заяви  Путин визирайки трилионния дълг на суперсилата."Те прехвърлят  цялата тежест на отговорностите си  на другите страни и  действат като паразити ". В устата на бившия офицер от КГБ, терминът "паразит", който е бил използван в Съветския съюз срещу дисиденти, и други антисоциални елементи, носи в себе си съвършенно определен контекст.

             По този начин САЩ се превръща в паразит, който изсмуква кръвта на инвеститорите, т.е. на тези страни, като Китай и Русия,които им   дават пари. На Китай  главната  икономическа сила в света дължи 1.2 трилиона долара, а на Русия  само 122 милиарда.
           Китай се присъедини към Русия в критиките към американските политици. В коментара си "Синхуа" отбеляза, че по-високия таван на дълга, както и плановете за намаляване на разходите ,няма да бъдат достатъчни за да се отбележи значителен  принос в намаляването финансовата тежест на страната. Коментарът отбеляза също, че преди да бъде  постигнато споразумение в Съединените щати се наблюдава  "безотговорен  фарс на авантюризма."            "Най-лошото нещо в тази история е, че когато  магаре  и   слон  се бият,се нанасят  щети по икономическите интереси на много страни", се оплака агенция Синхуа.            Магарето и слонът - символите на демократите и републиканците  в САЩ ,които  в продължение на няколко месеца  разгорещено  дебатират за увеличаване  тавана на държавния дълг и намаляване на бюджетния дефицит. Кавгата приключи  след като двете страни в последния момент  стигнаха  до споразумение,а Барак Обама подписа закон, който позволява на САЩ  по-нататъшно увеличаване  размера на държавния дълг, като по този начин се предотвратява дефолт  и разклащане на световната икономика. В замяна на това Обама и неговата Демократическа партия трябваше да се споразумеят за значителни бюджетни съкращения, предложени от опозицията.            Правителството на САЩ трябваше да приеме нелицеприятния факт, че  добрите стари времена, когато можеше тъпо да се печатат пари за  нуждите си вече е  в миналото.            Китай като най-голям кредитор на  единствената свръхсила в света има пълното право да изисква от  САЩ решаване на  проблема със структурирането на дълга, за да се гарантира безопасността на деноминираните в долари инвестиции на Китай.            Също така" Синхуа" каза, че Америка трябва да намали огромните военни разходи и преувеличените  бюджети на социалните застраховки. Тези коментари отразяват желанието на Пекин  Вашингтон да намали военното си присъствие в Азия.Съединените щати са недоволни от нарастващата военна мощ на Китай, също така разкритикуваха Пекин за неговите бързо развиващи се разходи за отбрана.            Бързото  нарастване на задълженията и смешната политическа борба във Вашингтон урониха престижа на САЩ  в чужбина, подчертава   "Синхуа".  За да се възстанови от нездравословния начин на пристрастяване към дълговете, Съединените щати следва да  приложат здравия разум и започнат да живеете в рамките на възможностите си.   Официалният отговор на САЩ            През това време  Барак Обама мълчеше прекарвайки почивните си дни в Кемп Дейвид. Отговор даде  прессекретаря на президента Джей Карни, наричайки дебата за увеличаване на тавана на дълга с 2 трилиона прекомерно протакан и  продължителен  обвинявайки за това несъгласието  между парламентарните фракции.
Неофициалният  отговор  на  САЩ
  image           Беларусите получиха възможност  да видят изключително рядко явление - северното сияние.  
                        
Неотдавна  изригване   на слънцето с висока мощност   доведе до появата на мощен поток от заредени частици, които след известно време долетяха до Земята и се сблъскаха с по-горните слоеве на атмосферата - йоносферата. Полярното сияние бе наблюдавано и в други страни, намиращи се далеч от Полярния кръг - Канада, Финландия, Литва и други.  
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s-JePREsrVk          Събитието започва около 22 ч. Московско време на 5 август 2011 г. и има характер на атака: амплитудата на колебанията на магнитното поле в рамките на няколко десетки минути се увеличават от нивото на Kp = 2 до Kp = 8. Бурята  настъпва с планетарни мащаби е регистрирана от  мрежата от геомагнитни обсерватории, разпределени по целия свят. Към настоящия момент не е напълно изяснен  въпроса защо бурята не бе  прогнозирана от нито един от световните центрове за космическо време .            Магнитни бури от такъв мащаб са изключително редки. Последният път, когато индексът на магнитни колебания на Кр надхвърли стойността  8 бе през  нощта на 14 срещу 15 декември 2006 г.. Това се случи на фона на серия от големи изригвания от по-високия  X клас, а след това  слънцето в продължение на няколко години изпадна в състояние на дълбок спад на активността.            Буря, която би била по-силна от  съответства на 10-ти  бал по  скалата,каквато   последно бе отбелязана на  11 септември 2005г. Магнитните  смущения тогава най-силно   засегнаха Северна Америка ,в много от  регионите имаше  блокиране на високо честотните  комуникации и сателитната навигация. Буря от девето ниво може да доведе до дестабилизация в захранващото напрежение на енергосистемите и отрицателно въздействие върху спътниците, както в  сателитната и радио навигация.Въпреки това, много жители на земята ще бъдат в състояние да видят северното сияние - може да се наблюдава до тропиците.   
                        
Северното  сияние – това е процес на йонизация, която се случва само на полюсите или в "йонните лещи" (липса на защитния озонов слой). В случая е налице изкуствен произход на това явление, причинено от някакъв удар. В  интернет се появи видео с два НЛО, които се предизвокват изригвания на слънцето чрез  бомбардировките от 4 Август.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=esfVl1DGZAM          Принципът на действие  на HAARP (климатичното оръжие на САЩ), се основава  на намиране на такъв  дозиран алгоритъм на въздействие върху йоносферата с цел  дестабилизиране на земното магнитно поле по време на слънчевите изригвания, за да се "предаде"  контролирана по интензитет  енергия  на земното ядро или повърхността му с цел  предизвикване на геологически или атмосферни аномалии.            HAARP  магнитометърът чрез  сензорите си за поток ясно показва силно увеличаване на  активността на 6 август именно в този момент, когато слънчево изригване достига Земята и е фокусирана от йонната леща с цел  напомпване  на тайфуна.            Според  данните на  Индукционния магнитометър на HAARP ясно се вижда, че уредът е включен във фонов режим  вечерта на четвърти август, след това вечерта на 5 август следва  интензивно инфра-ниско честотно  излъчване  продължило около 22 часа (на 6 август в източното полукълбо в това време  набира сила тайфунът)     А.       Владивосток  е пострадва от мощния тайфун. Улиците на града са наводнени, има прекъсвания в трафика. Спасителите препоръчват на гражданите да не напуснат домовете си без сериозна причина.             Ураганният вятър ,силата на който достигна 20 метра в секунда, събаря десетки дървета и къса електропроводи. Няколко квартали на града останават без електричество, според "BBC News".            За едно денонощие   пада една трета от месечната норма на валежите за Владивосток. За броени часове водата залива магистралите  и улиците на града, които са разположени в равнините. Има прекъсвания на движението на трамваите. Автомобилите  по наводнените улици спират един след друг, нивото на водата достига височина на дръжките на вратите им.Закъсалите автомобили са  понякога  теглени от трактори. image   image 2.                3.                                Тайфунът се движи на северозапад. Скоростта на вятъра достига 56 метра в секунда.Диаметърът на атмосферната фуния се оценява от експерти на около 420 км.             Тайфунът донася  в крайбрежните райони  силни ветрове и проливни дъждове .      Според правителството на провинцията от крайбрежните райони са евакуирани 206 664.На  четири хиляди рибарски лодки е наредено да се върнат в крайбрежния град Нингбо иТайчжоу и да се подготвят за бурята. image     http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h1M_j_9tLnM            Тайфунът "Mуйфа", който удря  източния бряг на Китай ,поразаява 183 окръга, поврежда пет региона на страната,а щетите надвишават 3,13 милиарда юана (486 млн. долара) по данни наМинистерството на гражданските дела на Китай.            От бедствието са засегнати  3.65 милиона души в провинциите Ляонин, Цзянсу, Чжэцзян, Шаньдун и град Шанхай. Евакуирани са  повече от 1,35 милиона души. Унищожени над 600 жилища.

            Заключение:            1.       Проблемът с дълга на САЩ  е признат от международната общност, рейтинговите агенции и е фиксиран.  

         2.      Фактът че  Русия и Китай критикуваха американците е зафиксиран от средствата за масова информация.
 

         3.      Фактът на забавянето и  неглижирането на  отговора се отбелязва  в американските медии.
 .


         4.      
 Фактът за използването на климатичните оръжия се доказва от уредите за наблюдение на йоносферата и слънчевата активност, подходящи изследователски центрове, както и хидрометеорологичните станции, които следят движението на въздушните маси.
 

         5.      
 Фактът на активната работа на HAARP е регистрирана от магнитометър-метрика.
           6.       Множеството  факти на неестествените смущения и природни бедствия са засвидетелствани  от много напълно несвързани хора, видео и снимкови материали. Както и от журналисти. 

         7.      
 Съвпадението на всички гореспоменати събития в тесен интервал от време е аксиома не изискваща никакви доказателства. Вероятността за случайно съвпадение на всички тези факти е незначителна.
           Тази многоходова комбинация е планирана предварително, но очевидно е обречена на провал. Всички тези факти дават основа за изграждане на следната логическа верига:
           1.       САЩ са на ръба на дефолта, чрез симулиране на конфронтация в  Конгреса  протакат  възможно най-дълго, за да забавят неизбежното- часа на преразглеждане на кредитния рейтинг на страната на паразитите. В същото време, надявайки се да разпалят "спасяване" на икономиката си чрез война в Африка,  и нестабилност в Европа. Напразно.            2.       Русия и Китай са готови да работят заедно, за да се понижи  кредитния рейтинг на долара, и публично разкритикуваха финансовата политика на САЩ като  паразитна.            3.       Президентът Обама мълчеше, чакайки разгръщането на събитията, които вече са планирани в световен мащаб.            4.       НЛО провокират изригвания на слънцето а в същото време  адската машина  HAARP  си върши пъкленото дело.            5.       При достигане на Земята след два дни енергията на слънчево изригване с помощта на йонната леща, формирана от HAARP  ,насища и развихря  Тихоокеанския Тайфун Муйфа  до 5 категория, което по  напълно неразбираема за ортодоксалната наука  причина  изведнъж губи цялата си сила в топлото и плитко Жълто море   и се насочва  към китайския бряг  като тропическа буря. Русия получава само  ревящи  ветрове и проливни дъждове.            6.       Въпреки това, ефектът на Mуйфу в Китай е много важен, успешно се разпространява паника сред населението, евакуирани са милиони, стотици полети са отменени. Важна част от страната е  парализирана от морето.            7.       Междувременно във Великобритания, една от най-богатите страни в Европа, хилядите антиправителствени протести продължават.           8.       Фондовите борси по цял свят са отворени само за малко за да паднат котировките  с още няколко процента  и се затварят . До този момент, докато стане ясно, че дори и след намаляване на кредитния рейтинг на САЩ инвестициите там са по-стабилни от тези в  обхванатите от паника Европа и Азия.            Част от този план е бил успешени-на инвеститорите във валута е било демонстрирано, че бягането от  от долара към йената, юана или британския паунд  в момента е дори по-рисковано, отколкото задържането на долара, но все пак  най-бруталното зверство удавило  критично морската инфраструктура на Китай и Русия и целящо да нанесе много щети е напълно провалено.            Сега остава да чакаме  собствениците на  долара имат ли скрит жокер в ръкава си, или това беше последната конвулсия на умиращата  паразитна  финансова система. НагореГласувай:
15
01. hristo27 - Интересен избор.
01.08.2012 13:08
Интересен избор.
цитирай
2. neprosvet - Времето ще покаже!
01.08.2012 13:29

----------------------------------
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11941540
Постинги: 5392
Коментари: 12293
Гласове: 62048
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930