Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2012 23:46 - МОДЕРНО СТАРЕЕНЕ ДОНАСЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 793 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2014 17:50



   Живейте дълго , до  100-летие  и се чувствайте добре!


Дълголетието се постига благодарение на серия от фактори като: правилно хранене, физически упражнения, ниско ниво на стрес, добри наследствени фактори (генетика), добра физическа кондиция, а освен това и всички останали елементи, носещи смисъла на думите "добро здраве".

Симптоми: Стареенето на кожата и на клетките във всички органи на тялото, е част от един естествен процес, който се определя от гените. 
Имунната система играе огромна роля в този процес на стареене със своя главен оперативен център - Тимусната жлеза. Когато тази жлеза отслабне, имунната система също отслабва, а органите биват подложени на атака от вируси, бактерии и т.н.
Хранителните съставки, които помагат за поддържане на Тимусната жлеза в добро състояние са: витамините А, С и Е, заедно с минералите цинк и селен.
Причини: Известно е, че тютюнопушенето и замърсеният въздух образуват молекулярни хибриди, отговорни за втвърдяването на кожата и клетките, което води до "чуплива" и набръчкана кожа.
Появата на тези молекулярни хибриди може да се дължи и на свободните радикали, които имат тенденцията да разрушават клетките, протеините и тъканите, както и ядрото на клетката, ДНК, като ги подлагат на оксидация. 
Свободните радикали засягат мозъчните клетки, причинявайки заболявания, свързани със старческата възраст, като загуба на памет, депресиябезсъние, импотентност, артериосклероза и др.
Свободните радикали се образуват от ултравиолетовите лъчи на слънцето, от естественния метаболизъм на определени мазнини и от замърсения въздух.
Препоръки за удължаване на живота и добро здраве:
1. Консумация на зърнени храни - зърнените храни са богати на протеини, минерали (калций, желязо, калий, натрий, магнезий) и на скорбяла (нишесте).
Съществуват два вида зърненни храни:
а) житни растения: ориз, пшеница, жито, просо, ечемик, царевица и овес.
б) бобови (богати на протеини): всички сортове бобови  - фасул, леща, лима, гарбанзо, соя и грах.
2. Консумация на зеленчуци: Съществуват около 5 различни вида зеленчуци: зеленолистни, семенни (шушулкови), цветни, стъблени и кореноплодни.
а) зеленолистни: маруля, зеле, килантро, люцерна, спанак, магданоз, мента, лозови листа, кактус, листа лук.
б) семенни: всички сортове домати, тиква, люти чушки, патладжан, зелен фасул, краставица.
в) цветни: кафиол, броколи, цветове на тиква, артишок (ангинар), палмови цветове.
г) стъблени (пънчести): целина, аспержи, гъби и др.
д) кореноплодни: цвекло, всички сортове лук, чесън, моркови, репички, ряпа.
Консумацията им помага на организма да си набави необходимите витамини и минерали.
3. Консумация на плодове: Освен витамини и минерали, те съдържат монозахариди, които лесно се усвояват от организма.
Плодовете могат да се класифицират в 3 категории:
а) сок: портокал, грейпфрут, лимон, грозде, мандарина.
б) плод (пулпа): банан, манго, папая, ягода, ананас, диня, пъпеш, тамаринд.
в) ендосперма: ябълка, круша, праскова, кайсия, слива, дюля, Opuntia (ядивен плод на вид кактус), смокиня, грозде, гуава, киви, фурма, кокос, нар, юикама. Авокадото съдържа повече калории, отколкото всеки друг плод, а папаята - най-много протеини.
4. Консумация на клубени (подземни стъбла, грудки): Най-разпространени са картофите и сладките тропични картофи (yams). Те са с високо съдържание на монозахаридни въглехидрати (скорбяла). Захарите в плодовете и клубените са най-важният източник на енергия за организма.
Други жизнено важни елементи за поддържане на добро здраве са:
5. Фибри (растителни влакна): Разтворими влакна има в лука, плодовете, зеленчуците. Те помагат за понижаване нивото на холестерола и концентрираните захари в кръвта. Неразтворимите влакна, които се съдържат в зърнените храни и бобовите растения, са полезни за храносмилателната система и предпазват от рак на дебелото черво. Препоръчва се консумация на 20 до 30 г на ден.

6. Масти: В една добра диета не бива да липсват и мазнини, разбира се ако не надвишават 30 % калории на ден Важни коментари, отнасящи се до употребата на хранителни добавки за по-дълъг живот:
Dr. Earl Stadman from the National Heart, Lung and Blood Institute in Bethesda, Md., препоръчва да се взимат витамините А, С и Е. Лабораторните му опити доказват, че приемането на тези витамини неутрализира радикалите, предпазва от дегенеративни заболявания като рак, сърдечни проблеми, Алцхаймер, артрит и мускулна дистрофия, като по този начин удължава живота.
Dr. Charles Hannekens of the School of Medicine at Harvard University твърди, че пациенти със сърдечни проблеми, които са взимали Бета-каротин (витамин А), изпитват само частично проблемите, свързани със заболяванията на сърцето, в сравнение с друга група пациенти, които не са взимали този витамин.
Dr. Hannekens провел изследване сред 22 000 мъже и 40 000 жени, доказвайки, че Бета-каротинът ефективно предпазва от проблеми със сърцето и рак.
Друго проучване, направено в университета на Югозападен Тексас и в Медицинския център в Далас, демонстрира подобни резултати при сърдечни проблеми с прием на комбинация от витамините А, С и Е.
Dr. Carl Cotman, Director of the Irvine Unit of Cerebral Aging at the University of Californiа твърди, че комбинацията на витамините А (Бета-каротин), С и Е дава по-добри резултати, отколкото ако се взема само един от тях. 
Храненето е особено важен фактор за добро здраве и дълголетие. Една полувегетарианска диета е идеална за прибавяне на години към Вашия живот, тъй като съдържа голям брой витамини, минерали и растителни влакна.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни

Важни добавки:
1. Витамин А (Бета-каротин) с витамин Е и селен, мощен антиоксидант; подпомага съпротивата срещу инфекции;  възстановява телесната тъкан: 2 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).
2. Китайски Лициум + витамин С, мощен антиоксидант; предпазва клетките от оксидация; укрепва имунната система: 2 до 3 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).
3. Ginseng и/или Пчелно млечице, за енергия, потентност, укрепва имунната система: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 минути преди хранене).

Допълнителна помощ:
4. Мултиминерали (цинк, селен): цинкът и селенът са важни за имунната система: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
5. Алое Вера сок или нектар, полезен при инфекции, рак на кожата, артрит, алергии: 3 унции на ден (по 1 унция преди хранене: 1 у = 28,3 или 31,1 мл).
6. Пчелен полен (прашец), осигурява енергия, съдържа витамини, минерали, аминокиселини, хранителни вещества: 3 таблетки на ден от по 5 г (по 1 таблетка с храната).
7. Омега-3, рибено масло, съдържа ненаситени мастни киселини: 3 до 6 капсули на ден (по 1 - 2 капсули преди хранене).
  Целият материал, съдържащ се в тази публикация, цели единствено осигуряване на образователна информация, а не медицински инструкции.
Авторът на този труд не може да бъдае подведен под отговорност за съдържанието или информацията в тази тема. За всеки един от случаите, читателят трябва да се консултира със съответния специалист и в никакъв случай да не действа на своя глава. 
Информацията и мненията са дадени с най-добри намерения от страна на автора.
Читателят, който не се консултира с упълномощените медицински лица при предприемането на каквото и да е лечение или при взимането на който и да е продукт, поема всички рискове за щетите и уврежданията, причинени пряко или косвено от информацията в тази тема.
 



Гласувай:
0
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11832124
Постинги: 5378
Коментари: 12228
Гласове: 61767
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31