Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2012 20:55 - Цивилизацията е безгранична: няма таван
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1321 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 24.11.2012 13:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Накъде върви човечеството, има ли цел?!  1 779 993
На всеки етап от сменящата се цивилизация, хората имат своя картина за вселената и правдоподобно за времето си обяснение на явленията. Всяка епоха има своите достижения,които тухла по тухла градят зданието на науката. Отречени,заменени, тези тогавъшни обяснения, дават смисъл, начало на други съждения, дискусии и открития. Остават имената на Аристотел Коперник, Галилей, на миналото, като първи звезди, запалени на небосклона на науката, а днес, броят им е съизмерим с броя на видимата част от звездите в млечния път. Аристотел живее в трети век преди новата ера. Ученик е на Платон и учител на Александър Македонски, но не е това причината, да стои векове на небосклона, като учен с голяма величина. Той пръв създава философска теория с която, катообеснява устроистството на вселената, дава най задоволителни отговори на въпросите, задавани от хората. Непоклатима необорима изключително дълго време. Във вселената на Аристотел Земята заема центъра, поради което е наречена геоцентрична. Управлява се от четири елемента-въздух,земя, вода и огън. Приема, че някой е дал тласък, първоначално движение на небесните тела и оттогава те се движат ритмично и равномерно без промени, по кръгови орбити, а на Земята всяко нещо заема естественото си место-пушека се издига нагоре, камъка и водата падат към центъра на земята. Три века преди новата ера Аристотел пита : Щом всяко нещо се стреми да заеме естественото си място, тогава светът сигурно има цел и каква е тя?! Въпросите на учени към човечеството получават отговори пак от учени, макар и в някоя от следващите епохи. Което се опитвам сега да направя и аз на този въпрос, касаещ целта на развитие на човечеството излагам отговора, като сочейки най очевидните природни доказателства.
Човек е неделима част на вселената, поставен днес на Земята от Бог; поради развитие на материята;?! Няма доказан отговор. Всичко по ред. И когато му дойде времето, всеки въпрос получава отговор. Развитието на цивилизацията е 
едно от средствата за решаване на целта, която имаприродата. Като я изгражда и променя човекът трупа нови и нови познания за света, вселената, космос и стъпка по стъпка разширява обсега си на действи ибез да знае целта на света я изпълнява Майката не знае, че в утробата и се е оплодило яйцето, което расте по силата на природните закони на тялото и се ражда,дори и нежелано от душата и.Един дар божи, нов живот, същество, което без да може да общува с думи ни мобилизира да вложим грижи и обич за отглеждане и превръщане в човек. Природата знае всички отговори. Тя никога не лъже и не се ръководи от едни или други философии. Подчинява се на природните закони. Теорията на Аристотел има верни неща, като това, телата на вселената се движат по орбити и грешни, като това,че Земята е център на вселената. Но...за времето си е най добре измисленото обяснение. Така се казва днес и за демокрацията. Но откривателския Дух на човека не спира. Той търси и намира един по един отговорите. Подлага всичко на съмнение и продължава да търси. Като в една гигантска щафета, почнала в знайно време- модерната епоха се ускори предаването на знания и умения,нарастващи със сила, не на аритметична, не на геометрична, а на една нова, сферична прогресия, където всяко откритие инициира неизбриими подобрения на всичко за всички,за да доведе до космични по същество резултати Всяко нещо има начало и край. За една пръчка можем да кажем, че има две начала или два края. Ако отчупим, тя пак ще си остане с два края. Ще се промени само дължината и. Все по къси стават сроковете и периодите менящипредставите за света. Човечеството отчупва все по вече от списъка на неразгаданото , от една сфера- земята и незнанието намалява но... и много по вече предстои да се науччи като познание и умение! Едва Коперник и Галилей през средновековието, подложени на инквизицията на църквата, доказват действащата и днес хелиоцентрична теория за устройство на вселената, при която слънцето е център но само на нашата планетна система. Тук нямам цел да разглеждам теориите за света, развитието на философиите за познанието му. а невъзможността наведнъж да се види и обясни точно видяното. Познанието на човечеството също нараства, като жив организъм и дава плодове-нова цивилизация! Ако този свят прогресира,ако се изкачва по стълбите на напредъка, то е защото се опира на божия дар-таланта да се откриват нови и нови технически решения и природнизакони, основава се на гения на учени, изобретатели, възпитани да дават най доброто от себе си на човечеството. Постига се благодарение на етно културите, на онази част от религиозни обреди, за доброта, всеотдайност, обич къмхората, каквато имат всички изобретатели. НА НОВИЯ РЕД Не всички се занимават с изобретателство, но след представянето на всяка идея следват етапи в осъществяването, в които всеки участва, както може. И си дадем сметка,че благодарение на даровитите и талантливите са големите постижения, на прогреса.
Все още малцина се ползуват от тях, че трябва да се отделят средства затова цивилизацията да бъде достъп
на за всеки член на човечеството в максимална степен! Човечеството отдавна е започнало да създава своите армии на техническия прогрес,обучавайки децата си на технически знания и умения. Генералите на тези армии са инженерите, които ръководят техническите кадри и средства.
Откакто свят светува бавно, сигурно човечеството върви по начертания от природата път, за да постигне своя консенсус, за обединяване в общата цел-създаване космическа цивилизация.
Всичко тече, всичко се променя, а в живата природа-всичко се развива, дава нов зародиш, който се развива и от своя страна дава друго ново начало, като всеки зародиш придобива във все по голямо количство качеството, предмета на целта.

Уточнение:  
Човечеството е безсмъртно,

човек е смъртен,

но... човешката душа има вечен живот в служба на Бог, което ще получим само, ако живеем в доброта. Дълголетие, безсмъртие- това е мисията, която има всеки на земята

Човек, може да  бъдеш, само сред човеци, а добротата, да придобиеш от примерите на човечност, на изпълнение на божиите закони.

Животът ни на земята има цел- развитие на човерешката душа при всякакви обстоятелства, създавани от хората и природата... Сблъсакът  между добротата и злото.  Жертвите са много. В крайна сметка надделява добротата, напредъка няма заден ход. Ако животът е театър, филм, душите на лошите не получават шанса на безсмъртието, ако са живели в атеизъм, безбожие. Но... само Бог решава, как да получим прошка, като се покаем, като изповядаме греховете си. 


В главата на всеки има точка, която го свързва с неговя Бог  - достатъчно е да го потърси с мисъл, молитва. Опитайте!!!
Молбата не е нищо друго, освен желание, да се постига намисленото! Опитай! Преави го вссяка вечер преди да заспиш и всяка заран, когато отвориш очи! Какво искаш да направим през деня- само ако е добро, не засяга , не вреди на другите... Вечерта благодари на Бог, че... си още жив, помоли се да си здрав и добър.
               Успех!!Гласувай:
5
01. azbgisveta - Така е! :-)
23.11.2012 21:40
Човечеството ще продължи своя път напред!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11823475
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61747
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31