Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2012 21:06 - Бойко, не убивай хората , без това държим предните места по смъртност!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2022 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 11.12.2012 09:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Уважаеми управляващи,  не карайте народа да се съмнява в във вас!!

Кое е по важно?! Фалшивата тревога, за бизнеса на заведенията за хранене. За които се доказа, че показват една десета от оборота си. Укриват сервираното  особено в късните часове, за които сега искат да сложат отново пепелниците.
КАКВО
 Е ТОВА КОРУПЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ: ВИЖТЕ Започна се атаката от журналистите в полза на :...  имало и лоби в парламента Започна се атаката от журналистите: Не се говори за корумпирани журналисти, но ... фактите са на лице, вижте как защитават дима, пълния си джоб от ... лесно е да се обработят 240 депутати-  пардон- само тези, на мнозинството...а това е нагледна корупция- за да си затворят очите, са готови да продадат и завоюваното от партията си и децата, хората, които не са подвластни на този порок, но ще бъдат принудени да гълтат дима

 Цял народ сега вази гледаа!!! 
ВИЕ СТЕ НА ХОД!!!

 Лоби съм за децата, за непушачите, за нормалните хора, срещу дима. Чакам и аз подкрепа от некорумпирани медии и водещи... ХА СЕГА!!!  :

НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ  ХОРАТА, КОИТО СЕ ТРОВЯТ С ЦИГАРИ, ДА ТРОВЯТ ВСИЧКИ! И ЗА ТЯХНО ДОБРО Е, ДА РАЗБЕРАТ  НА КАКВО ЗЛО ПОДЛАГАТ ЗДРАВЕТО СИ.

 ИМАМЕ ЗАКОН. НАПРЕДЪКА НЯМА ЗАДЕН ХОД! 

В страните, към които се присъединихме, които са елита на света пушенето се забранява, единствено със цел запазване здравето. Там също има ресторанти. Но хората не са толкова бедни нашите доходи са 3 пъти по малки. Безработните настигат милион- чудя се, как пращат децата си на училище едва ли им идва на ум да дойдат на забавление. Да не обясняваме отлива от ресторантите само със забраната на дима.  Нали се показа как се крият обороти. Сложете граждански контрол във всяко заведение с претенции. Затворихме си индустрията, селското стопанство и кой да се забавлява?!  Които са държавни служители и вземат бонуси по 50 000 лева, депутати със 17 000 лева месечно, тези, които се знаят, а колко ще им платят да се прегласува закона. Прегласува ли се закона- не гласувайте за ГЕРБ!!
Всякакви претенции на ресторантьори са неадекватни, вредни за държавата. Не се поддавайте на глезотията на пушачите за които става ясно, че си пушат цигари, внесени без мито, за които вас обвиняват.  
  Преди 10 години в САЩ  годишно смъртните случаи от тютюнопушенето достигат над 400 000. На него се дължат 85% от рака на белия дроб при мъжете, 75% при жените и започна поетапната забрана съпроводена с масирана разяснителна работа, каквато у нас липсва.

Напротив, всеки ден по медиите излизат пушачи депутати, звезди- артисти, телевизионни водещи, които ни обясняват, как загивал бизнеса на заведенията за хранене. А за вредите нито дума. На защитниците на закона- не се дава трибуна. Ако има предаване, там поканени, те не могат да си кажат доводите, прекъсвани или изобщо окарикатурвани и от водещи- явно пушачи.
  Доц. Тихомир Кацаров не се уморява да съветва пушачите: за вредите, опасностите, последствията. Расте лавинообразно броят на  откриваните вещества с канцерогенно действие в тютюневия дим. Вече са изолирани 8000 вредни агента, отговарящи на пълния асортимент, на вредностите, отделяни от заводите за химически продукти.   Последните изследвания показват, че  тютюневия лист събира и задържа избирателно изотопите на полония и плутония, които преминават и в тютюневия дим. Те имат над 20 000 години период на полуразпад- поети веднъж от пушача за цял живот си остават в него. Силно канцерогенни са и съдържащите се в цигарите нитро замини. С такива се инжектират опитните мишки за да получат тумори в експерименталната онкология. Дори хартията и печатарското мастило, на цигарата, когато изгарят  натоварват с вредности. Пушенето вече убива всеки шести и продължава да увеличава тази си дейност.   Японски учени първи изучават вредното въздействие на тютюневия дим върху хората поглъщащи го, поради съжителство с пушачи. Наричат ги неволни, пасивни пушачи. Установяват, ако пушач изпуши 25 цигари, непушача край него е изгълтал дима равен на 20 цигари. Той гълта така наречената странична струя, която е по токсичната му част. Изследванията върху бременни пушачки дават толкова ужасяващи резултати, че се надига вълна от гласове- такива майки да бъдат съдени. Само 5- 6 секунди след вдишването на тютюневия дим никотинът и нитрозамините проникват в околоплодната течност. Това уврежда плода и децата се раждат с по ниско тегло, бавно развиващи се, изостават в умствено и физически статус. В по тежки случаи са инвалиди за цял живот. Продължавайки да растат в семейството на пушачи получават злокачествени заболявания, нелечими с лош изход.
Отделяме средства за лечението на децата, а трябва ли да позволяваме по този жесток и безразсъден от родителите им начин да бъдат разболявани?!
  Вече е доказана  връзка на тютюнопушенето с рака на панкреаса, както и вредата върху децата на пушачите от тютюневия дим. В Англия изследваната сутрешна урина на децааата, показва не само вредности, но и дали само единия или и двамата родители са пушачи. С тестове е доказано, че в средата на пушачи, в опушените кабинети, офиси работата е по непродуктивна, те трудно се съсредоточават. 
Първата пропушила жена е Качерина Медичи-  под предлог, че лекува главоболие.
  У нас  ГЕРБ веднъж върна старото положение. Сега- имали лоби в Парламента. Какво друго да правят депутатите, и политиците пушачи ,  освен да пушат. КАКВО ДА МУ МИСЛЯТ- ИМАТ СИ ЛИДЕР, КОЙТО РЕШАВА ВСИЧКО, КАЗВА ИМ КАКВО ДА ПРАВЯТ. .
Лош знак се получи от неделното  интервю пред БТВ, открехващо пак вратата за тютюнев дим след 22 часа в местата за забавления. Най лошото, което може да се направи- да се отстъпи от завоювана позиция, за пореден път заден ход. Ужасен начин на управление. 

Медиите не спират да експонират жалбите на ресторантьори, които щели да фалират. А за тези, които умират, за парите, които държавата троши за инвалидите  броят  нараства застрашително, най вече заради тютюневия дим.  Ако ГЕРБ се надява така да спечели изборите, нека да помисли, защо в този мандат 4 министъра не се справят със здравеопазването- нали над 50%  от населението, от учениците са  пушачи.
тоталната забрана трябва да остане:   а/. защото пушачите са доказани във всяко отношение не зачитащи другите. Имат възможност да пушат в своя дом  ако не виждат накъде върви света   б/. не случайно сме страната с най висока  заболеваемост и смъртност     в/. забраната , ще отказва от пушене, ще  предпази от дима хора на работоспособна възраст, ще ги спаси от инвалидна количка или катафалка.   г/. защото болестите  водещи до инвалидност и смърт се дължат на тютюневия дим; забраната, ще доведе до по вече средства за здравеопазването, за оздравяване народа   д/. на пушачките жени се дължат децата с вродени аномалии, които ги превръщат и семейства и деца в заложници на клета съдба, а държавата да изразходва милиони за здравето им, вместо да ги дава за щастливо детство, за развитие таланта на децата ни.
Ако родител приложи физическо насилие над детето си търпи санкции, даже и затвор. Трябва да се промени закона да се санкционират родителите, които тровят децата си, още в майчината  утроба с активно или пасивно пушене, за да бъдем нация от здрави, работоспособни, жизнерадостни, весели българи. За да не се раждат уродливи деца. За да не прави цигарата българите годни за инвалидната количка или катафалката.
  е/ всяка година заболяванията от рак, дължащи се на пушенето се увеличават катастрофално. Ракът е втора по честота причина за смърт след сърдечносъдовите заболявания. Онкологичния стрес засяга и болния и близките му, а отключващото за диабет е живот в непреодолим стрес, каквото осигуряват рака, инсулта, инфаркта, пътните катастрофи и всичките те нарастват.   Бойко, не  убивай хората с цигара, без това държим предните места по смъртност!

  "Капиталът" (видео)- едно блестящо предаване на Боян Аспарухов и ТВ АЛФА
Ние вѣрваме, че изключително силният Български дух, оцелѣл през вѣковете и дал толкова много на цѣлото човечество ще се прояви и сега
Гласувай:
11
11. mt46 - А
10.12.2012 21:14
кой е Бойко?! Да не е Господ?...
цитирай
2. zaw12929 - кой е Бойко?! Да не е Господ?. . . Не е ...
10.12.2012 21:27
mt46 написа:
кой е Бойко?! Да не е Господ?...Не е Господ, но в неделното предаване на БТВ "Нека говорят" каза нека се разреши след 22 часа в заведенията да се пуши... и през януари ще се направят промени на закона в Парламента.
Щом е казал, папагалите ще го гласуват... Жалко!
А Вие пушите ли, като пеете?
цитирай
3. zaw12929 - Започна се атаката от журналист...
11.12.2012 08:49
Започна се атаката от журналистите: Не се говори за корумпирани журналисти, но ... фактите са на лице, вижте как защитават дима, пълния си джоб от ... лесно е да се обработят 240 депутати- а това е нагледна корупция- за да си затворят очите, са готови да продадат и завоюваното от партията си и децата, хората, които не са подвластни на този порок, но ще бъдат принудени да гълтат дима
цитирай
4. saportok - Те че крият оборот, крият, ама ако не ...
12.12.2012 08:51
Те че крият оборот,крият,ама ако не крият трудно ще оцелеят, господин zaw12929.
Иначе и аз не харесвам пушенето,но мисля,че предишната мярка с разделение беше повече от достатъчна.Не харесвам и кафетата като бизнес,но в България всяко производство е разрушено,а всяка търговия е изложена на риск от МОЛ-ове...И хората някак си оцеляват.Многото кафета са индикатор колко сме затънали икономически,не са виновни кафеджиите.
цитирай
5. zaw12929 - Трябва да оцелеят, но да не причиняват вреди
12.12.2012 10:49
saportok написа:
Те че крият оборот,крият,ама ако не крият трудно ще оцелеят, господин zaw12929.
Иначе и аз не харесвам пушенето,но мисля,че предишната мярка с разделение беше повече от достатъчна.Не харесвам и кафетата като бизнес,но в България всяко производство е разрушено,а всяка търговия е изложена на риск от МОЛ-ове...И хората някак си оцеляват.Многото кафета са индикатор колко сме затънали икономически,не са виновни кафеджиите.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11953394
Постинги: 5398
Коментари: 12313
Гласове: 62089
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930