Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
09.01.2013 22:17 -
По ябълка всеки ден- за стройна фигура и столетие
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 2133 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 09.01.2013 22:22
Прочетен: 2133 Коментари: 2 Гласове:
14
Последна промяна: 09.01.2013 22:22
Поговорката : „Ябълка на ден, държи доктора далеч от мен“. Е спомената в печата е през февруари 1866 г. в „Notes and Queries“. Препоръката в статията гласи: „Яжте ябълка преди лягане, и ще оставите лекаря без хляб.“ Ако това е било предположение, днес е доказано. Но, започнете деня си с ябълка, Или по късно я включете в менюто си. Важното е – ядна ябълка само до 100 грама – достатъчна , да ви дари здраве и дълголетието фактите: Ябълките са отличен източник на пектин - вид разтворими фибри, които спомагат намаляването както на кръвното налягане, така и на нивата на глюкоза. Пектинът е ефективен и при намаляване нивото на лошия – LDL холестерол в организма. Пектинът, както и другите форми на растителни влакна, помагат за поддържането на здравето на храносмилателната система. В състава на ябълката влиза елементът бор, с благоприятен ефект за мозъчната дейност. Полезен за костите, помага за предотвратяването на остеопороза. Още, съдържа кверцетин - биофлавоноид, който има мощни антиоксидантни свойства. Според изследвания, хранителното вещество показва обещаващи резултати за намаляване на риска от различни онкологични заболявания, като рак на белия дроб и рак на гърдата. Спомага намаляването на вредата от свободните радикали. Неутрализира различни, свързани с възрастта, здравни проблеми, включително и болестта на Алцхаймер. Високото съдържание на витамин С в ябълката повишава имунитета, което пък спомага поддържането на цялостното здраве. Ябълките са богати на фитонутриенти, витамини А и Е и бета-каротин. Те имат огромно влияние върху здравето, понижават риска от диабет и астма. Ябълките имат действие на четка за зъби. Чрез консумацията на здравословния продукт, почистваме зъбите си и убиваме бактериите в устата, с което намаляваме риска от поява на кариес. Още два плюса на ябълките са тяхната достъпност и ниска калорийност, прави ги изключително подходящ елемент на всяка една диета. Една ябълка на ден е напълно достатъчна, за да увеличи нивата на добрия и намали нивата на лошия холестерол при жените, сочи ново проучване. С „ябълкова диета“, нивото на холестерола се понижава с почти 1/4 за период от 6 месеца. Освен това, дамите губят и тегло. За целите на изследването, 80 жени на възраст 45-65 г. са помолени да консумират по 75 г сушени сливи дневно в продължение на 1 година, а други 80 дами при същите условия са помолени да хапват сушени ябълки, като допълнение към обичайното си хранене. Кръвни проби са взимани в началото на изследването на 3, 6 и 12 месеца. Резултатите показват: по-ниски нива на лош холестерол, на C-реактивния протеин, показател за възпаление в организма. Липидните хидропероксиди, продукт на токсични свободни радикали, причиняващи клетъчно увреждане и смърт също са с по-ниски стойности, отколкото в началото на проучването, сочи изследователския екип. В проучването ползват сушени ябълки, ефектът ще е същият и с пресни, твърдят диетолози на Американската диетична асоциация. Ползата от ябълките за регулирането на холестерола се дължи главно на високото съдържание на фибри, ограничаващи освобождаването на инсулин и складирането на мазнини в организма.
Не изхвърляйте кората на ябълката – полезна е! Най-важните витамини в ябълките се намират в кората на плода. Установено е, че антираковитесвойства, които има ябълката, се дължат на кората й. Тя е хранилище на десетки химически съединения, които дават възможност да се потискат и ликвидират раковите клетки. Смята се, че тези съединения могат да предотвратяват метастазите на рака на млечната жлеза, черния дроб и стомаха. Яжте ябълката небелена, за да подсили имунната ви защита и спомагне за дълголетието ви - доказано е! Ябълките защитават от сърдечно-съдови заболявания Отдавна е известно, че ябълката е добър източник на фибри и полифеноли, стимулиращи разграждане на мазнините в кръвта, намаляват възпалението на стените на кръвоносните съдове- намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Ябълките съдържат голямо количество влакна, но техните свойства се загубват при изцеждане на сок от плода. Освен ежедневната консумация на ябълки, за поддържането на добро здраве, специалистите по хранене препоръчват да спазваме хранителен режим, който да включва разнообразие от плодове и зеленчуци. Като цяло всички плодове са богати на хранителни вещества, градивни елементи за добро здраве. Бананите, например, са богати на калий, важен за здравето на сърцето и правилното функциониране на мускулите. Къпините и ягодите съдържат витамин С и фибри. Боровинките помагат за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища. Сокът от нар и грозде са богати на антиоксиданти. Кайсиите пък са богати на бета-каротин. Приемът на богата селекция от плодове по няколко пъти на ден е сигурен начин да си спестим редица здравословни проблеми. http://www.puls.bg/health/food//news_6933.html
Масирана атака на украински БЛА срещу Ру...
"Прочетох писмата ти от Пастух
Спечели пари от блога си с Google AdSens...
"Прочетох писмата ти от Пастух
Спечели пари от блога си с Google AdSens...
Следващ постинг
Предишен постинг
1.
hristo27 -
Един от плодовете, който много о...
10.01.2013 15:02
10.01.2013 15:02
Един от плодовете, който много обичам!
цитирай Да, ябълката е добър плод за здравето ни, но внимавайте с измиването на кората.
През време на растежа си ябълката се пръска с отрови най - малко 25 пъти. Така, че тези отрови по някакъв начин са напластени или абсорбирани с отрова по кората. За това Ви препоръчвам да си белите ябълката и да не я ядете с корите, колкото и витаминозни да са те. ХИМИЯТА БАВНО, НО СИГУРНО УБИВА. Внимавай те!
цитирайПрез време на растежа си ябълката се пръска с отрови най - малко 25 пъти. Така, че тези отрови по някакъв начин са напластени или абсорбирани с отрова по кората. За това Ви препоръчвам да си белите ябълката и да не я ядете с корите, колкото и витаминозни да са те. ХИМИЯТА БАВНО, НО СИГУРНО УБИВА. Внимавай те!
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ