Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 20:23 - Разстрел, като „Баретата” или тих геноцид, най болни сме, от рак, хипертония, алцхаймер… най умиращи , по програма геноцид…
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2598 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 30.01.2013 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
. Хитлеристките концлагери ряпа да ядат… убиват ни по всяко време… Уверете се, спасете се, има време: Началото за всеки е Главоболие, световъртеж, страхово безпокойство или депресия. Обяснението-стрес. Нo, причината  за проблема са различни храни и напитки, съдържащи–не вредни, а  увреждаща здравето ви по непоправим начин… Да  започнем:
image

  1. / АСПАРТАМЪТ (Е951) е синтетичен подсладител , 200 пъти по-сладък от захарта. Състои се от аминокиселините аспартат и фенилаланин в комбинация с метанол. Всмукването му става в тънките черва, а освободеният метанол се отделя от аспартама при температура 30 градуса и се превръща във формалдехид /смъртоносен невротоксин/. Безвредната дневна доза метанол е 7-8 мг, а в един литър безалкохолна напитка се съдържат 500 мг – 70 пъти повече. Аспартамът влиза в състава на повече от 5000 продукта, в това число безалкохолни с представката “лайт”, дъвка “Орбит”, шоколади, кока-кола, кафе, какао, снакс, конфитюри, витамини, минерали, лекарства. Аспартамът, познат като подсладител Е 951, е създаден в края на 70-те години. Има мозъчно-туморно действие, причинява гърчове. Много проучвания доказват пагубното му влияние върху деца и възрастни. Пораженията са дълготрайни и “тихи”. Необходими са от една до 20 години, докато се натрупат патологични проблеми, а по-късно – появата на първите симптоми. Този подсладител носи милиони долари, управлявани от високи постове във властта – политици, бизнесмени, учени и журналисти, скъпо платени за своето мълчание. Действието на аспартама се усилва, ако беалкохолната напитка се взема на гладно, съхранена при температура над 30 градуса или на пряка слънчева светлина. Компонентите му проникват директно в мозъка и предизвикват главоболие, загуба на съзнание, умствена обърканост, гърчове. Остро и бързо отделяне на инсулин, който изтегля захарта от кръвта, превръща я в мазнини – настъпва затлъстяване. След въвеждането на синтетичния подсладител раковите заболявания в САЩ са скочили с 10%. Независимо от този резултат Световната здравна организация не е забранила напълно ГЕНОЦИДА, наречен АСПАРТАМ. Забранен е само за пилоти и капитани. По време на операцията “Пустинна буря” много от американските войници, консумирали храни и напитки с аспартам, развили “АСПАРТАМОВА БОЛЕСТ”. Оплакванията са десетки: тумор на мозъка, хронична умора, повишена захар и кръвно налягане, депресия. Пренасищането с подсладител Е 951 имитира автоимунни заболявания – мултипленна склероза, Алцхаймер, Паркинсон. Независимо от страшната патология той не само че не е забранен за употреба, а за пореден път прикрит.  

Понастоящем аспартам се добавя в повече от 6000 хранителни продукта и напитки, и се продава в почти 100 страни. През 1992 г. Нутрасуит подписа споразумение с компаниите Кока кола и Пепси кола с условието да бъде снабдителят им с аспартам. Най-голямата ирония и същевременно най-ужасяващото е, че този подсладител преобладава предимно в диетичните храни. Това е пълен абсурд - вещество, от което има, както ще видим по-долу, над 10 000 оплаквания и има регистрирани най-малко 92 болестни симптома, да се продава като диетичен продукт. Едва ли хранително-вкусовата промишленост е стигала до по-голямо безумие.

Ето някои от продуктите, в които се намира аспартам, като в повечето от тях не е отбелязан на опаковката:

безалкохолни напитки   дъвки без захар    какаови смеси   подсладено кисело мляко мултивитамини напитки с кофеин  сокове разтворими чай и кафе  сосове  бързи закуски

Ако аспартамът се нагрее до 30 С, то метанолът, съдържащ се в аспартама, се превръща във формалдехид, а от последния се образува мравчена киселина, която предизвиква метаболична ацидоза. Отравянето с метанол имитира множествена склероза. В случая с кожната туберкулоза ние открихме, че това заболяване се е разпространило толкова широко, колкото и множествената склероза, особено сред тези, които пият кола лайт и пепси лайт. Аспартам – съдържа токсични киселини, които могат да причинят мозъчни проблеми. Много хора съобщават за замаяност, главоболия, пристъпи, подобни на епилептични и менструални проблеми след употребата на този химикал. Аспартамът съдържа метанол, който се освобождава в дебелите черва, където се преобразува във формалдехид /Б.а. - т.е. формалин, споменавах го в козметиката, тъй като преминава и през кожата/, доказан канцероген. Хроничното излагане на много ниски дози от формалдехид се свързва с повреди в имунната и нервната системи, както и главоболия, общо влошаване на здравето, перманенти имунни увреждания и поредица от други сериозни здравни проблеми.

(Източник: Aspartame (Nutrasweet) slow death?)

Аспартам - безопасна доза: не повече от 3,5 г на ден !!

2. /  Цикламат Е952 - доказано причинява рак, от 1970 г. е забранен за употреба в САЩ.

Попадайки в стомаха, този заместител на захарта под действието на живеещите там бактерии се превръща в циклахексаламин — вещество, което не е изследвано и изучено. Вероятно поради това той е забранен в САЩ и страните на ЕС. Поради ниската си цена обаче този подсладител все още се използва в някои страни, особено в Източна Европа.

3. / Захарин - доказано причинява рак в САЩ е разрешен за употреба при условие, че на опаковката на продукта има надпис предупреждаващ за вероятна опасност за здравето поради съдържанието на захарин. В Канада захаринът е забранен.

Кока-колата" сред вкусовите добавки

Друг изключително разпространяващ се продукт на хранително-вкусовата промишленост в последно време е вкусовата добавка

4./
  "мононатриев глутамат" (МНГ) – наречен сполучливо “вкусът, който убива". Според Правилника на Европейската общност мононатриевият глутамат (MSG) и производните му съединения се обозначават с Е-621-Е623. 14

Мононатриевият глутамат попада в обсега на проблема храни с пристрастяващ ефект , защото има леко адиктивно действие. Масовото му разпространение изобщо не е случайно - и при него действа правилото: най-сигурният клиент е зависимият клиент!

 5. / АЦЕСУЛФАМ К {Е950, или още Sweet One}. 200 пъти по-сладък от захарта. Също като захарина, цикламата и аспартама не се усвоява от организма и бързо се извежда от него. Широко се използва в производството на безалкохолни напитки, смесен с аспартам.

 Минусите: Съдържат метилов етер, който влошава работата на сърдечно-съдовата система, и аспарогенова киселина — тя оказва възбуждащо действие върху нервната система и с времето може да доведе до привикване. Тестовете показват, че при животните тази добавка причинява рак. Ацесулфамът се разтваря лошо. Продукти, в които се съдържа този подсладител, не се препоръчват на деца, бременни и кърмещи жени.

   Консерванти

6. /Натриев нитрит и содиев нитрат са два близко свързани химикали, използвани за консервиране на месо, както и за осигуряване на желания розов цвят, и потискането на бактерии, причиняващи хранителни натравяния.

Нитратите могат да бъдат открити в много зеленчуци и са безопасни сами по себе си, но когато се превърнат в нитрити, те реагират с амини, формирайки нитрозамини. Нитрозамините отдавна се смятат като вероятна причина за рак на стомаха.

Сулфитите са клас химикали, които могат да запазят свежия вид на нарязани плодове и зеленчуци. Те се използват за предотвратяване развалянето и обезцветяването по време на подготовката, съхранението или разпространението на много храни.

7. /  Изкуствени ароматизатори

Детските храни също са пълни с изкуствени ароматизатори. Плодови бонбони, картофен чипс, криспс и плодови желета са само някои от храните, изкуствено ароматизирани с химикали.

Моносодиевият глутамат (MSG) е веществото в определени подправки, което добавя аромат към протеин съдържащи храни. Пакетирани сосове, ароматизиран ориз, спагети, гарнитури за салати, сухи супи, месни продукти и замразени храни често съдържат някоя форма на MSG.

За съжаление, прекалено много MSG може да причини главоболие, тежест в гърдите и изгарящи усещания в ръцете и врата. Той може да убива нервни клетки, възможен резултат от което са болести като тези на Хънгтинтън, Алцхаймер и Паркинсон. Бременни жени, деца, хипогликемици, възрастни и хора със сърдечни заболявания са уязвими от този химикал и трябва да го избягват.

8. /Също така, избягвайте употребата на хидролизиран растителен протеин (HVP), който може да съдържа MSG. Доколкото е възможно, избирайте храни с естествени ароматизатори, като билки, плодови екстракти, подправки, ванилия и т.н.

 

По материали на Асен Асенов 

Накрая  все пак нещо  развеселяващо:

Гласувай:
101. zaw12929 - Някой може ли да ми посочи, какво ...
30.01.2013 20:38
Някой може ли да ми посочи, какво мога да консумирам, освен чиста водичка
цитирай
2. hloris - Ами предполагам,ако си имаш градина,ръчно изцедени сокчета...
30.01.2013 23:47
мислиш ли,че след тази страховита статия човек може да спи спокойно?!
Аз мисля,че е невъзможно:DD
цитирай
3. zaw12929 - . hloris - Ами предполагам, ако си ...
31.01.2013 07:10
. hloris - Ами предполагам,ако си имаш градина,ръчно изцедени сокчета...
30.01 23:47
мислиш ли,че след тази страховита статия човек може да спи спокойно?!
Аз мисля,че е невъзможно:DD
цитирай
А КОЛЦИНА ГО ИМАТ!? ВСЕ ЩЕ СИ КУПИШ ХРАНА И ОТ МАГАЗИНА. КАФЕТО ИМА
Е341 И Е160А
цитирай
4. zaw12929 - аз това намерих межди 1000 Е-та, добавете ако знаете
31.01.2013 07:17
Списък на полезни или по точно безвредни Е- та
Е300. Щом е "Е", задължително е отровно, нали? Съмнение няма. Има го много и навсякъде. Само че Е300 е аскорбинова киселина, или иначе казано Витамин Це. Т.е., като се поразболеем, всички се блъскаме яко с Е300, за да се оправим по-бързо. Липсата на това Е в организма води до скорбут.

Е306. Пак "Е", пак отровно... И едно от названията му звучи стряскащо "токоферол". Въпросната вредност е известна още като Витамин Е. Наричат го още "Витамин на плодовитостта", а недостигът на тази отрова в организма води до анемия.

Е322. Кой знае какъв дявол наднича от тук. "Лецитинът" всъщност присъства в нашето ежедневие от комунизма. Много добре си спомням, че опаковките на абсолютно вафли пишеш, че има лецитин. В което няма нищо лошо. Въпросното "Е" се добива от яйчен жълтък и в готвенето предпазва от слепване.

Е330. Тази опасна субстанция е известна в разговорния език като "Лимонена киселина". Съдържа се във всички цитрусови плодове, т.е. тровим се с нея всекии път, като решим да бъде здравословни и хапнем лимон, например. Не бива да се пропуска, че отровата е важна част от Цикъла на Кребс (ох, колко ми беше трудно, като го учих в 9-ти клас) и участва в метаболизма на почти всички божии създания.

Е334. Мисля да приключа с нея. Излишно е да Ви казвам колко е отровна. Винената киселина е една от основните киселини във виното. От дълбока древност хората редовно злоупотребяват с употреба на продукти, които съдържат Е334. Злоупотребата с вино е лоша работа и нищо чудно, че хиядолетия наред хората гледат с лошо око на редовната консумация на Е334.
цитирай
5. zaw12929 - добавка
31.01.2013 08:32
Безвредни (условно): 100, 101, 132, 140, 160, 161 , 163, 170, 174, 175, 200, 201, 202, 203, 236, 237, 238, 260, 262, 263, 270, 280, 281, 282, 300, 301, 302, 303, 305, 306, 307, 308, 309, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337 , 400, 401, 402, 403, 404, 406, 480

цитирай
6. zaw12929 - Много опасни: 123 Опасни:102, ...
31.01.2013 08:33
Много опасни: 123

Опасни:102, 110, 120, 124, 127
Забранени: 103, 105, 111, 121, 125, 126, 130, 152, 181
Ракообразуващи: 131, 142, от 210 до 217, 239, 330
Подозрителни: 104, 122, 141, 150, 151, 153, 171, 173, 180, 240, 241, 477
Вредни за кожата: 230, 232, 233
Разсройва вътрешностите: 221, 222, 223, 224, 226
Унищожава витамин В12: 220
Вредни за храносмилането: 338, 339, 340, 341, 407, 450, 461, 462, 463, 465, 466
Разстройва кръвното налягане: 250, 251, 252
Екзема: 311, 312
Холестирин: 320, 321

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12919149
Постинги: 5571
Коментари: 12910
Гласове: 65610
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31