Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 14:06 - АКО НЕ СЕ ДАВА НА ДЕТЕ ДОСТАТЪЧНО ВОДА ЗА ПИЕНЕ, ТО... ОГЛУПЯВА ПРИРОДАТА НИ ПРЕДОСТАВЯ ХАПЧЕТО ЗА ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ НАД 100 ГОДИНИ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 4086 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 06.02.2013 14:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По принцип няма вреднА храна - има вредни количества на приеманите храни. Всички са необходими на организма Храни, които  да намалим до минимум са: захар, сол, рафинирани мазнини ( маргарин, олио, остатъчна кулинарна мазнина, рафинираното олио, меки сметани,; консерви и пушени колбаси; изделия от пшенично брашно и шлифован ориз , кифли, хлебчета, макарони, оцет, пипер, майонеза; алкохол (води до цироза); претоплена, застояла храна.  За хората от третата възраст дневно до   2200 калории, да се приема 6-7 пъти на ден.   Мазнини      Мазнините съдържат холестерол- вещество жизнено необходимо на организма.Той влиза в състава на мембраните на всички клетки на организма.; на по-вечето произвеждани в организма хормони;в състава на нервните тъкани. Холестеролът попада в организма само два пътя:  
1.
чрез храната 
2.
в резултат на синтеза в черния дроб. Мазните животински продукти са главният  източник на холестерол. Ако те преобладават в храната ни ще има много излишен холестерол, водещ до коварните болести- високо кръвно, инсулти, инфаркти. Всички мазнини са нужни-животинските- в по малки количества!   Добрите са от Риба, Ядки, Семки, Маслини, Орехи Ленено масло Олио Лошите мазнини насищат кръвта с холестерол и триглициди. Консумиране тлъсти риби от бременни- големи количества прави преждевременно раждане  В денонощие е приемайте по вече от 70 г мазнини, като 45-50 г от тях, да са от растителен произход 15-20 г само от животински Сутрин и вечер се приемат  черен хляб, скилидка чесън   и шарена сол.
ХРАНИТЕ МОГАТ ДА НИ ДОКАРАТ ДО ТЕЖКИ БОЛЕСТИ. МОГАТ ДА НИ ЛЕКУВАТ БЕЗ ЛЕКАРСТВА. КОЛКОТО ПО ВЕЧЕ ХАПЧЕТА ПИЕМ, ТОЛКОВА ПО БОЛНИ СТАВАМЕ
Храни, които изхвърлят мазнините от организма Грейпфрут Ако на всяко ядене консумирате Ѕ грейпфурд 150 г сок за 2 седмици сваляте 2 кг. Но  има лекарства, които заедно с грейпфурта  нричиняват бърза смърт- непоправимо, подобно на отравяне с гъби.

Ако добавяте сок от лимон  в чая си, се укрепва допълнително организма. Зелен чай-   5 чаши чай изгарят 80-100-- калории   
  Пикантна храна :чер, червен пипер стопяват мазнини. Обезмаслени млечни продукти : дават калций организма изработва витамин Д, за което стопява мазнини. Особено нужни за облачните дни. Излагането на слънце също стопява лошите мазнини   Ябълки   -антиоксидати, флавооиди с най успешно и бързо действие:  3 ябълки понижават съдържанието на мазнини в кръвта с 20 %   съдържат поли фенол, който разгражда мазнините. Намаляват риска от сърдечно съдови заболявания, като превъзхождат крушите и червеното вино   Вода стопява мазнина – пийте повече вода. Недостигът на вода води до отпадналост, главоболие, оглупяване .Деца, които не пият вода се развиват умствено по слабо.   Канела  ј чаена лъжица спомага за по добро усвояване захарта. Намалява нивото на захар в кръвта   Храна богата на белтъци – бялото пилешко, пуешко месо и риба. Създават мускулната маса, а колкото по вече е тя, толкова по вече мазнина се изгаря.   Подправки:  За да стимулирате обмяната на веществата приемайте в храната цвят и лист от глог; корени от девисил;   цвят от бъз; листа от ягоди; корени от репей или глухарче; листа от малина – като добавка в яденето, в салатата или като чай;  Ако имате високо кръвно- хипертония,  атеросклероза консумирайте лук, моркови, копър, чесън, глог, шипка, черна боровинка, коприва. 
За чая накиснете смес или отделна билка да постои 3-4 часа кипнете и пийте 3-4 пъти на ден.   При неврастения чай от бял равнец, живовляк, пелин
Подмладяват
удължават живота подправки, добавки пазят от диабет: защото съдържат феноли които предотвратяват вредите от високата кръвна захар, пречат и да се свързва с протеините да прави гликиране , което уврежда, състарява Тези подправки и съдържанието им на феноли са Карамфил 30% ; Канела 18 %; Риган 8%; Градински чай 6%;   Боровинки 5%.     Кафето- пийте по една чаша на ден Утолява жаждата; Намалява риска от инфаркт, инсулт и рак; диабет и Алцхаймер. Каймакът съдържа калций Добре е кафето да бъде с мляко; То ободрява , повишава настроението,Минуси на кафето : води до пристрастяване към кофеин; При употреба на над 5-8 чаши води до паника, хронична невроза, ускорено сърцебиене и даже гърчове.   Пъпеш срещу атеросклероза, укрепва успокоява черен дроб, бъбреци при лекуване цироза,нефрит, хепатит, почиства от камъни, хемороиди Заздравява кръвоносните съдове, понижава хипертонията, чай и сварени пъпешови семки изчистват от тении   Разтоварващи дни    Най много 1   път месечно само с един вид храна Като: а/се пият много течности минерална вода, зелен чай б/ се приемат само моркови, само банани, само ябълки ( Тиква, Салата Плодове всичко в ограничено количество  Риба, яйца Месо, Извара Примерно:    Моркови до Ѕ кг се настъргват, смесват с лъжица мед 1/2 лимон за три порции сутрин, обяд и вечер Не се прави по време на заболяване, бременност, кърмене отпадналост, диабет . Съвет от лекар.   Шоколад – 6 г снижава кръвното налягане. Пази от инсулт, ифаркт, дава енергия, подсилва мозъка, сваля кръвното лошия холестерол   Какаото – сваля кръвното налягане   Оцета лимона, киселото мляко подобряват инсулиновата чувствителност Полезно е салатите, рибата да се подкиселяват предизвикват ферментация, която подобрява работата в тънките черва   Целебна сила- дълбоко дишане безплатен механизъм, който в най голяма стечен остава неизползван Човек без храна може да преживее 3-4 седмици; без вода 3-4 дни без въздух 3-4 минути. Дишаме по два начина:  Чрез повърхностно дишане, което дава 10% от нужния кислород. То е по лесно и просто не изисква внимание При дълбокото дишане вдишването трябва да става само през носа. Косъмчета и слуз са механизъм за улавяне замърсяване, Сливиците улавят микробите. Попадналите токсини белите дробове изхвърлят в кръвта, от където се отстраняват през бъбреците. Дълбокото дишане  -Понижава кръвното налягане - по добра работа на мозъка Мозъка консумира 3 пъти по вече кислород , отколкото станалата част на тялото. - 55% от умствената изостаналост на децата се дължи на кислороден глад. От злоупотреба с цигари, алкохол, наркотици. -стимулира логическото мислене, таланта При дълбокото дишане мозъкът става по пъргав -предпазва старите хора от оглупяване, Алцхаймер -успокоява, нормализира нервната система. Пропъжда гняв, омраза ревност, алчност, завист, страх, преумора облекчава стреса. Предотвратява инсулта и инфаркта.    Яйце да се консумира 2-3 пъти в седмицата по едно яйце, малко хайвер, говежди език.

Природата е създа ла естествено хапче- плодче с размери 0.5-1.5 см- което в Китай , Тибет, Азия отглеждат няколко хиляди години  високо в планинната- селища около манастири и храмове. Вече започна да се отглежда и у нас- нарича се годжи бери. Намира се по апреки есента най вече, до изчерпване количествата. Ето какво научаваме за неговите качества:

В България вече се отглежда този легендарен, най-ценен плод на Земята
. По нататък в текста ще го наричам само годжи. Това е плодът с най-високо съдържаниe на витамин C и   желязо, на Земята. Измежду малкото растения, съдържащи селен.


Храст
с червени плодове
, бъбрековидни семенца. С доказан лечебен ефект: укрепва имунната система; справя се с  преумората; подобрява зрението; укрепва черния дроб; понижава кръвната захар; регулира кръвното налягане; пази от и лекува туморни образувани; регулира твърдия алкохол в жлъчката; забавя процесите на стареене на тъканите, има антиоксидантни свойства- го прави растение с най богата палитра лечебен ефект, без да е храна, като меда, без да уврежда, като продуктите на фармацията.  Тези мощни, ценни качества притежава плодът му- с размери 0.5 до 1.5 см. Препоръчва се дневния прием да се ограничава на 10-30 грама, да се употребява, като чай или хранителна  добавка. Той може да навреди, само, ако се консумира в големи количества.От този дар трябва да има за всеки- а не както някой от лакомия са струпали   само за себе си нещата, които принадлежат на всички. Затова едни са свръх богати, а други-бедни, едва си купуват храната и най насъщните нужди, нямат пари за лекарства. Годжи е универсално средства, прави първи стъпки на пазара ни- като фиданка и плод за консумация. Всички ново е скъпо, докато се утвърди, прекалено евтино сравнено с лекарствата, за букета от здравословни проблеми, които отстранява сигурно и безотказно. Изсушена форма прилича на стафиди с червен цвят. Храстът е с много здрави корени и може да вирее по няколкостотин години, като издържа на всякакви температурни условия. Хилядолетия е расъл  в тибетските Хималаи, Централен и Западен Китай. За да добие издръжливост, непретенциозност към условия                                                               Годжи е азиатско растение: колкото красиво, толкова полезно. С малко грижи- голям резултат: декоративна и лечебна стойност, радва.  гарантира здраве и дълголетие. Годжи е родственик на картофа, домата, които принадлежат към семейство картофени. Поради изключителните си лечебни и хранителни стойности, богатия червено-оранжев цвят и приятния плътен вкус, китайският, монголският и тибетският народ са отглеждали растението преди около 5 хиляди години. За да се запази плода,той се изсушава до конситенция,близка до тази на стафидата..

Познавачите обаче разказват, че плодът може да предизвика диария, газове и подуване на корема. Затова съветват да не се прекалява с консумацията на дневната норма, която е 30 грама. Годжи може да се консумира и от деца над 5 години. История, митове и легенди : Първото по-обстойно описание на растението-чудо се съдържа в труда на китайския алхимик и лечител Тао Хун Цзин „Канон за лекарствените растения на Свещения земеделец”, в който се излагат основите на фармакологията и се описват 365 лекарствени средства Годжи е дългогодишен храст. Плодовете му са най-ценената част в медицината, въпреки че цялото растение е лечебно. Храстът е с много здрави корени и може да вирее по няколкостотин години, като издържа на всякакви температурни условия. Вирее на височина до  4000 м. в Тибет, Непал и Китай. Дар божи: прави нрава сдържа, толерантен- доброта, осигуряваща здраве, дълголетие, красота, за хората, консумиращи го в подходящите дози и начини.                                                                               Лечебните свойства на билката годжи са познати в Китай от хилядолетия.  Древната медицинска книга „Трактат за билките и техните свойства” („Яо син лун”) отделя специално внимание на годжито и пише, че плодовете му „възвръщат запасите на телесните течности, успокояват духа, освежават и проясняват тена на кожата и укрепват очите”. В друга класическа китайска книга „Билки и хранолечение” („Шъ ляо бън цао”) се казва, че годжито „укрепва мускулите и сухожилията, предпазва от настинки и води до дълголетие.”  Поетът Лю Юйси от династия Тан (618-907 г.) възхвалява ефекти на билката в „Поема за Годжи.”  В нея пише, че дори водата от кладенец в близост до растението може да помогне на хората да постигнат дълголетие.                                                                                         Един от най-известните  китайски  фитотерапевти  и лекари в Ли Шъджън, в знаменития си труд „Основи на Фармакопедията” („Бънцао Ганму”) от 1578 г. споменава, че  почти всичките жители на село Нанчю са дълголетници- имали навика да ядат плодове от  годжи.                                                 Официалните китайски регистри документират, че Ли Чинюн е живял цели 256 години, името му по-скоро е свързвано с много легенди и фантастични разкази. Признат лечител, билкар и майстор на бойни изкуства, той надживява девет поколения императори, погребва 23 съпруги и оставя над 180 потомци. По спомени на очевидци, лицето на Ли Чинюн не се отличавало по нищо, от онези на по-младите от него с 200 години. Истинското му признание като лечител идва след 100-годишнината му- получава и първата си императорска грамота. На възраст 200 години, става университетски преподавател. Специалността му: очните болести и заболяванията на костната система. „За да живееш дълго – обяснявал Ли Чинюн – ти  трябва да имаш спокойно сърце, да седиш като костенурка, да ходиш весело като гълъб и да спиш леко, като куче!” Дълголетието си, споделя  Ли Чинюн, не   дължи на тайна, а на постоянната употреба на сурово и сушено годжи. Легенда гласи, че плодовете годжи и уникалните им свойства са открити от будистки монаси в Тибет. Няколко монаси,  тъй като храната им била оскъдна, се  престрашили да опитат плодовете, въпреки, че е могло   да са отровни. Вкусът допаднал. Гладът бил задоволен.  Всеки ден прибавяли към яденето си годжи и когато им осигурили храна- продължили да ги консумират. Тези монаси, въпреки, че били на пределна възраст, надживели с много останалите,  младите си колеги, които не се престрашили даже и да ги опитат.                                                          
По време на династията Тан, в близост до стената на известен будистки храм изкопали кладенец, а над него непосредствено надвесвали клоните си храст годжи. Всички, които идвали да се молят в храма и пиели от кладенеца, виждали, нападали във водата му презрели плодове от високия триметров храст, недостижими иначе. След години поклонниците установили, че дори 80-годишните нямали бели коси и имали здрави зъби.Така се уверили в чудото на тези малки нежни плодчета годжи.                       Разбрали, че годжито допринася не само за дълголетие, но често е свързван и с красотата.  на девойките от знатните фамилии  поднасяли  чай от годжи, за да изглеждат по-млади и по-красиви. Мъжете пък  използвали годжи за засилване на половите сили. Не случайно в Китай има поговорка: „Който отива на командировка далеч от къщи, да не взима годжи със себе си.”, тъй като той е силен афродизиак.
Най голямото желание на всеки е да има добро здраве, както и сигурно средство за предпазване от природата, да предотврати гълтането на хапчета, защото колкото по вече хапчета пием- по болни ставаме. Добрата новина в: 
В България вече се отглежда този легендарен, най-ценния плод на Земята- годжи, прославил се, като „храна за столетници”, използвано като виагра, срещу раковите клетки и целулита:
                                               В софийското село Петърч се появява през 2012 година първата плантация на 10 декара, които се запълват с насажденията. Два месеца след слагане на терена храстчетата са пуснали цвят, буйни клонки оформят началото на короната. Първа реколта се готви с много очакване да върне народа ни там, където е бил от векове сред хората на дълголетие, трудолюбие, почит и уважение.-езикът на здравето. Което не зависи от това, кой ни управлява, а каква е храната ни- тя е нашето здраве. За да повторим и ние чудото на монасите, спасили се от глад и старост. Докато си осигурим добри условия, за да надживеем надменници , които ограбиха и съсипаха държавата ни. Да добием сили и увереност да вземем живота и икономиката си в свои ръце. Да не  сочат с пръст, че сме най бедната държава с най болно и умиращо население. Това е друга тема. Нека сега разберем качествата на годжито. Как да ги приложим, за да имаме желаното здраве за нас и нашите близки.   
Изключително студоустойчиво растение
, непретенциозно, с успех може да се отглежда на всякакъв вид почви-от глинести до песъкливи и бедни, на почви с алкална и кисела реакция! Най-добре се развива на слънчеви места защитени от силните ветрове. Не понася прекомерно засушаване  и прекомерното преовлажняване. Със здрави корени и силен декоративен ефект, храсти годжи бери ползвали срещу ерозия по наклонени терени, като жив плет в градините на храмове и дворци. Не са консумирани плодовете от незнание за качествата им. Пропуснати да подобрят света на човечеството и като инициатори на здраве, дълголетие, доброта.

Цветовете му са бледо лилави или бели фунийкис дълги дръжчици, красиви, появяващи се в пазвите на листата по един или няколко. Цъфтежът, започнал през юни продължава до падане на сланите. Цветове правят завръз, който расте, зрее, докато се появяват нови цветове, за па преминат пътя, към даването на годен плод. Листата са тясно елиптични,сиво зелени.                       Плод - Оранжево-червен, дребен. Познато е като храната на столетниците,използва като виагра, активно бори раковите клетки и целулита, преждевременното стареене на кожата и редица сериозни заболявания. Регулира и подобрява работата на имунната система. Плодовете на годжи бери активно участва при борба с диабета, хипертонията, алергичните реакции и астмата. Консумирайте годжи ако се чувствате уморени или отпаднали, имате болка в очите или зрението Ви изневерява.... Пречиства организма от токсични вещества. черния дроб, бъбреците, очите, подсилва организма, дава енергия. съдържа редица жизненоважни микроелементи.  Според последните проучвания, количествата витамин C в годжи са приблизително 500 пъти повече от тези в Цитрусите. най-високо съдържания на витамин C сред всички познати до момента. Известно е още като "Плодова Виагра" Китайската медицина лекува с годжи: Главоболие, Високо кръвно налягане; Импотентност; Диабет;Рак; Преждевременно остаряване; Недостиг на енергия и кръв;- Слабо зрение и очни заболявания; - Умора, отпадналост;  Висок холестерол; Шум в ушите; - Хроничен хепатит; Анемия; Безсъние; Слаба имунна система - Бъбречна недостатъчност; Фригидност, стерилитет – Сперматорея; Атеросклероза; - Болки в кръста и коленете. В 100 гр плод се съдържат:                  

 Източник: www. nutritiondata.com

 

% от необходимата дневна стойност
Калории 82.7  
Калории от мазнини    
Мазнини 3.6 гр  
 В т.ч. наситени мазнини 0.92 гр  
Холестерол 0 мг  
Натрий 22 мг  
Въглехидрати 22 гр  
В т.ч. растителни влакна 7.4 гр  
Захар 17.1 гр  
Протеини 10.6 гр  
Витамин А   170%
Витамин С   20%
Калций   8%
Желязо   12%
Основни елементи съдържащи се в годжи         Витамини- в малките плодчета беше доказано наличието на редица жизненоважни витамини – А, В1, В2, В3, В5, В8, С и Е, Желязо- плодовете на годжи бери превъзхождат петнадесет пъти признатия за „шампион” спанак- желязото участва в много метаболитни процеси, но преди всичко е незаменим градивен елемент на хемоглобина. Недостигът на желязо в организма води до появата на желязодефицитна анемия. Смята се,че годжи е сред растенията и с най-високо съдържание на желязо;                                                        Германий, известен със своето противотумурно действие, а растенията, които го имат са изключителна рядкост. Полизахариди– изпълняват редица функции, сред които подобряване структурата на чревния епител, повишаване усвояването на минерали, регулиране нивото на глюкоза в кръвта, понижаване нивото на рH,като по този начин се редуцира риска от рак на дебелото черво, стимулиране на имунната система. Полизахаридите имат антиоксидантни свойства. Бетакаротин – каротиноид,съдържащ се в храни с оранжево-червен цвят като тиква, моркови, сьомга и годжи. Основен елемент в синтеза на витамин А-  има отношение към нормалното развитие на организма, доброто зрение, клетъчната структура, здравето на костите, зъбите и кожата;
Зеаксантин – каротиноид със основно  значение като пигмент в ретината;
Витамин С – пречиства организма от токсините, полезно е за очите и ставите;
Селен– има изявено антиоксидантно действие а съдържанието му в годжи  на приема 10-30 грама осигурява необходимия дневен прием;
Цинк – годжи може да бъде източник на 20% от необходимата дневна доза цинк, който от своя страна участва в синтеза на протеини,  на повече от 100 ензима. Той е ключов фактор в редица основни клетъчни функции;
Калций – основен градивен материал на зъбите и костите,елемент с многобройни функции,важен за сърдечната дейност,невропроводимостта и респективно мускулната дейност,хормоналната и ензимна обмяна,както и за преноса на вещества през клетъчните мембрани. Годжи бери съдържа между 8-10% от препоръчителната дневна доза калций;
Калий – освен,че е електролит и ензимен ко-фактор, калият, използван като заместител на натрия в хранителния ни режим, може трайно да понижи високото  кръвно налягане. Този текст е защитен с авторски права, при използването му посочете източника:(Овощен разсадник "ЕЛИТ"- www.razsadnik-elit.com) Начин на консумация: Годжи бери може да се консумира директно или след накисване в хладка вода за около 10 минути. Препоръчителната дневна доза на тибетския плод  20-30 грама дневно, преди хранене. Може да се приготви и запарка като 2 супени лъжици лиций се сваряват в 0,5 литра вода. Годжи се отглежда лесно. Понася всякакъв вид почва (даже и най-бедната). Доста са сухоустойчиви и издържат на сянка, на слънце плододават по-обилно. Растенията започват да плододават на втората година след засаждането, а около четвъртата встъпват в пълно плододаване. Цветовете се появяват рано през лятото, а плодовете се берат до падането на сланите. Годжи бери  се използва освен за добив на плодове и за жив плет и декорация в цветната градина.Разстояние на засаждане:При промишлено отглеждане 2-2.5 м между редовете и  1.5-1.80 м между растенията вътре в реда, и 1.5 м между редовете, 1 м вътре в реда  за домашни градинки или по-малки насаждения, при които обработнването ще бъде ръчно. Добре разклонен храст. Има многобройни тънки, изправени леторасти, достигащ височина и ширина до 2,5-3 метра.                                                   
 
Технологията, по която Био трии произвежда Годжи Бери или както е известено още Lycium barbarum (Лиций или Мерджан) е по метод на ин витро микроразмножаване. Първата в света разработена за този растителен вид и защитена с патент, като интелектуална собственост на фирмата. Технологията позволява за много кратък срок да бъде произведено голямо количество чист от патогени и с гарантирано постоянно качество превъзходен посадъчен материал (разсад от годжи бери). Предлагат посадъчен материал (разсад) от няколко сорта годжи бери, отличаващи се по между си по размера на плода, вкусовите качества и добива от единица площ. - подходящ за индустриално отглеждане добив на 3-та година 200-250 кг/дка сухо тегло, добив на 5-година до 400 кг/дка; Едри плодове; Подходящ за всякакви почви с отлични за устойчивост на абиотичен стрес. Започнете плодова годжи терапия: Препоръчителната дневна доза е не повече от 10 – 30 г. (разделена на два приема сутрин и вечер, на гладно) за период от 2-3 месеца преди хранене; . При гастрити и за регулиране на храносмилането плодовете се консумират направо; . За понижаване на кръвната захар и кръвното налягане плодовете се заливат с гореща вода, запарват се и се консумират заедно с водния извлек. Обичайната доза е 10-20 грама дневно, разпределени в 3 приема; Дневна доза 20-30 грама ако се чувствате умора, отпадналост, болка в очите, нарушения на зрението; чувствате се недоспали след дълъг сън; нямате желание за нищо; главата Ви боли; чувате ускорения пулс в ушите; податливи сте и към най-безобидните настинки; сексуалната Ви потентност е намаляла; виждате новодошлите бръчки по лицето и кожата си, която незнайно защо е започнала да старее; За не повече от 2 месеца редовен прием всички по-горе описани симптоми ще са само лош спомен и добрите стари дни ще се върнат отново във вашето ежедневие, още по-енергично от преди.             За подрязване и подхранване потърсете допълнителната информация тук:                                    http://jonada.weebly.com/10431086107610781080-.html     Съществуват и известни рискове при консумацията на Годжи Бери. Ако сте чувствителни към растения от семейство Картофови (Solanaceae), в които влизат картофи, домати и пиперки, е по-добре да избягвате хапването на иначе полезните плодчета. Ако сте предразположени към диария, газове и подуване на корема или моментното ви състояние е такова, също не е добре да приемате плодове от лиций. на женски пазар в София е 30 лв. колограм на спирката на трамвай 20 и 22 до шивашкото ателие има магазин за кафе
Отзвук на щастливка, купила си годжи  
"Още не съм ги пробвала.Днес случайно ги намерих в един павилион за зеленчуци във Варна на цена 3,50 за 100гр.,изсушени.Надявам се поне на половина от написаното за действието им да е истина!:))))   Тук пише, че се консумират по 30гр. на ден, а аптекарката от която ги взех каза да ги хапвам по 12бр. сутрин и 12бр. вечер, като 1 пакатче ми стига за цял месец..... "

 
     



Гласувай:
12



1. zaw12929 - Обичам ви, българи, искам да оце...
07.02.2013 07:40
Обичам ви, българи, искам да оцелеем, въпреки всички информационни бомби и да надживеем, тези, които ни мислят злото.
ВЗЕМЕТЕ СЪДБАТА СИ В СВОИ РЪЦЕ. АКО ИМАТЕ ДВОР НА СЕЛО- ЗАСАДЕТЕ СИ ГОДЖИ, НАПРАВЕТЕ СИ АСМИ ОТ КИВИ, НАПРАВЕТЕ ИМОТА СИ КРАСИВ С ХРАСТИ ОТ АРОНИЯ. ТОВА ЩЕ ОСТАВИМ НА ДЕЦАТА СИ, А ВЕСТНИЦИТЕ ЩЕ ПОЛЗВАМЕ ЗА ПОДПАЛКИ В КАМИНАТА И ЩЕ СИ СПОМНЯМЕ ЗА ТЕЗИ ТЕЖКИ ДНИ С УМИЛЕНИЕ, ЧЕ СМЕ ГИ ПРЕЖИВЕЛИ.
УСПЕШЕН ДЕН!
цитирай
2. zaw12929 - ВИЖ! ПОЛЕЗНО Е ДА НАУЧИШ : ПОКАНА ЗА ...
07.02.2013 07:46
ВИЖ! ПОЛЕЗНО Е ДА НАУЧИШ : ПОКАНА ЗА НОВИ ДВОРНИ КУЛТУРИ АРОНИЯ и КИВИ:http://zaw12929.blog.bg/politika/2013/01/15/pokana-za-novi-dvorni-kulturi-aroniia-i-kivi.1042474
цитирай
3. mariniki - научих много полезни неща...
07.02.2013 21:14
благодаря ти, от сърце..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14260311
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930