Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 14:47 - ОНИЯ 8% няма да се състоят, защото няма никакви писмени документи депозирани в компетентните институции , а сме 20 число и практически няма как да стане
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1470 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 20.02.2013 15:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
.
.
.
.Изчерпаха се, свършиха парите в хазната няма го фискалния резерв....
Яне каза  опозицията се договорила с ЕРП-тата да утроят разхода за ток  Ново двайсе- значи има начин да се повдигат киловатите на електромерите. Ами, ако са го направили управляващите.... което не е за изключване

 Чувам,, че Министър председателя е казал, че, ако  има кръв уволнявяа Цветанов но следва вариант 4 на манипулацията : Той  щял да подава оставка,  а го прави по начин с нито дума за собствена вина...  защото си е направил сметката, за да се върне на бял кон- сега са на ход пак и медиите

Манипулаторът е доволен. Улицата решава: Всички са маскари: Така е,   като ни управлявят мутри   
   да се хвърлят  вина на сключилите договори  но ....

Искат ли компетентните органи, сложени да налагат законност да спазват закона?!  Фразата:”Ние ги хващаме, те ги пущат!”  - Да знаем всички от кого е измислена, а ние, като ония възрастни, дето цигани са им плакали по телефона- вярваме и за нас и за ЕС съдът се оказа най корумпираният. Така се сложи началото на голямата измама на общественото мнение, срещу съда. Да, всяко стадо си има мърша, но не всички са мършави. Ние сме държавата на лъжата. Общественото мнение е задръстено с лъжи- знайни и незнайни

Какво става зад завесата на това, създадено с много медиен шум  обществено мнение?!: ставаme съучастник в „Проект за унижаване на съдебната власт” , за шанс на корупцията.  

 Реализира се, употребяват съда, с ктивна дейност,на медии,  заради които ни класират за най корумпирана страна,  за което виновник се сочи съдът. Точно  зад шума на медиите- сигурната защита- манипулирано обществено мнение, определящо съда като виновник за беззаконието, добилият популярност израз: правят обвинения, чрез прокуратурата, съдът, като ги прекарва през ситото на закона, налага законност, а медиите, като информират обществото, изпълняват превантивната роля на закона. Ролята на съдебното решение се оказа политическа.всички  се замесихме в изпълнението на хитрия, гаден „Проект за унижаване на съдебната власт” Ако тя не вземе исканото решение и се размахва пръст.

 Медиите, веднага ни съобщават, че с такава съдебна система: „ съдебните решения, трябвало да се приемат от улицата от обикновените хора. Медиите, вместо да  ни информират учат е съда,  заплашват,  че може и трябва да бъде заменен със съд, като в САЩ.  Не информират, по начин, да се измие лицето на България, а  я нареждате в редицата на корумпирана Европа, която, като ни има за заден двор изсипва всички вехтории у нас. Не за първи път, тя, когато  подменя оборудването си с ново, по производително, модерно, като пребоядиса старите машини и технологични линии- ги праща на нас. Осигурява  средства за ново оборудване и конкурентност- нали монтирайки старите изхвърлени техни машини ние никога няма да ги настигнем по производителност. Но това действие е за хора, които мислят за България, а не за политически клакьори.

Предупредихте съда, че трябвало, хората да приемят решението, че  улицата  решава, кое е справедливо. Обучение за съдии. Няма лошо, но грешен ви е урока. "Думам ти дъще, сещай се снахо- вашата цел са зрителите, да ги заблудите, защото, така имате изгода. Иначе, защо да го правите, толкова упорито.  Улицата не  раздава правосъдие, а хаос! Това е белег на общества, където няма държава и право, на варвари. У нас при роми шериата е също вариант на „американското прехвалено от вас „правосъдие”. В България правосъдната система е унифицирана с тази на страните от ЕС, по силата на  присъединителните клаузи. Оценката  справедливо или не е едно решение  се оценява само от едно – да е спазен закона. В по горните инстанции се проверява спазването на закона, решението се променя, заради разкриване на обстоятелства, доказване твърдения, което в първите инстанции не са били обсъдени, доказани. Каквото и решение да се вземе, винаги едната страна е недоволна. Защото винаги закона подкрепя  истината. Страната, погазила истината не само губи делото, но е и  понася  санкции за неоснователно обвинение.

В случая за държавата  е санкцията затова, че неоснователно, заради политически дивиденти, да унижава за да унижава самия съд.

 Брюксел, основан на непрекъснатите обвинения, непрекъснато се занимават с „недостатъците” на правосъдната ни система.  Съдът ни е унижен, употребен, за политика и в същото време тези, които са замислили и прилагат тази схема –зад завесата на плътната медийна завеса си правят корупционните схеми с никакъв шанс да бъдат разкрити. Защото съдът не може да се самосезира, но е длъжен да образува процес по всеки сигнал. В ръцете на далите сигнала е  да „дозират” доказателствата. Да шантажират обвинените, да си платят, да намерят „лясковски (цигани от Лясковец!)  „защитени свидетели” – за да бъде осъден, поне на първа инстанция обвинения. Съдът има инстанции, където разкритията продължават, както повелява Конституцията: до „разкриване на истината!”  Но благодарение на медиите, които 23 години ни пеят песента за лошия съд, за което дават тон политици, дивидент за упоритата справедлива работа на най натоварения съд в Европа и света- българския.

 В същото време парализирани, не действащи са всякакви до съдебни органи, законово оправомощени с превантивен контрол. От екрана чуваме закани на политици с папки, които, заплашват съдия ги „претегля” на символа на правосъдието- кантара, за да посочи присъда- на първа инстанция няма как да е окончателна. Но медиите, повтарят някакви 10, 20 години затвор. Стресиране на обществото,нямаме правосъдие! И когато делото завърши с оправдание или с глоба, нагнетявани с гадни, противозаконни коментари негативи  за съда. Наглостта на журналистите стига до там- да заплашват съда с  подмяна. Да го „наказват” затова, че не е изпълнил политическата поръчка. Българският съд употребяват с политически и икономически цели.  

То се прави редовно и на никой журналист не е потърсена сметка, но винаги има първи път. За какво става въпрос: Съдебната материя е специфична. Наемат адвокат, за представяне иск или ответност по иска , защото за съда и пред съда фактите се виждат само през закона. Не ругаене, а жалба, която по всяко решение се формира само от адвокат – само от засегнатата страна, но не с общи приказки, закани и определения, а с посочване на конкретни обстоятелства и факти, които не са взети в предвид. Новооткрити или не обсъдени. Затова съдът е самостоятелен. Има инстанции, което дава възможност да се отстранят пропуски, на страните по делото, за да докажат истината. Което е основната задача на съда: прилагайки закона, да установи истината. Съдът е длъжен да мотивира решението си. Когато даде решение, мотиви, съдът приключва.

 Никой съд  и той самият,  не може да промени издаденото  от него решение. С мотивите си съдът посочва на какво то се базира. Всеки съдия взема решение, без някой да му нарежда, да го насочва, да го упреква, защо е взел такова решение, защото ще се получи монолог- да упрекват съдията, а той няма никаква друга възможност да се защити- негова защита са мотивите  за решението. Контрола на всяко решение, от което страна не е доволна се контролира от следващата, по висша съдебна инстанция, гледа се от трима съдии. По жалбата довод са не общи приказки и закани, а събрани по делото материали: документи и твърдения, ако не са били обсъдени, доказани с експертни оценки и всички средства на процесуалния кодекс.

 Твърденията на медиите  не са обект на изясняване  в съдебните зали. но тях чуват хората и вярват.    жалба, недоволство, искане за промяна на издаденото съдебно решение да се прави по законов ред- по ГПК ( гражданския процесуален кодекс) Да се прави пред компетентната- следващата по закон инстанция. Законът предвижда какво може да съдържа жалбата и в никакъв случай не се включват рогатни, хули, определения, обвинения има в медиите.  Това е агресия към съдебната власт, която никой няма право да упражнява. Това вече е престъпление. 

 

Но какво се случва: годините на демокрацията: ГПК се промени,  извадиха клаузи, даващи първенство на държавата. винаги да бъде права, както и на хора, толерирани от управляващите, да избягват отговорността пред закона,  даващи  шанс на корупцията и свързани с нея извращения-политика на тоталитарна държава.

Промените гарантират никой да не се меси на Съда и  всеки доказва иска си. Затова има адвокатура- правната материя е сложна за да се разбира от улицата!! Оказва се, че у нас журналистите са по компетентни и от съдиите 

 Какво не се случи: когато на съдиите не се нарежда на ухо, какво решение да вземе: започна да им се нарежда публично. Отделят едни дела за по важни от други:  търси се политически ефект и ако не с решение, то с предавания се внушава на хората, че съдията  взема решения от лични интереси- обогатяване. Всяко стадо има мърша, но да се прави цяла съдебна система мършава- да видим кого обслужвате 

 

Съдебното решение, според закона има особен ред на употреба: Съдебните решения не се коментират, а се изпълняват, те са задължителни за всички. Всички са длъжни да съдействат за тяхното изпълнение. Да, ама медиите  не ни информирахте какво е решението по същество, като жълт вестник ни дезинформират: „Как може?!, Първо инстанционния съд да даде ефективни присъди, а този съд  ги оправда?!”  Тогава да премахнем горните инстанции. Един съдия на съд, да издава решения, както му се диктуват и това ще е достатъчно, да има законност, която служи само на интересите на управляващите. Как: подсказаха- закона е улицата, параван, докато медиите посочват решенията. Ето за такава правова държава мечтаят всички управляващи, овладели медиите. Какво направихте?! Къде ни връщате?! Ало, а как е в Европа, където за делата се информира , само, след като  има окончателно решение. До тогава всички са невинни  и сме отишли в съда да узнаем истината, а не да ги употребяване- дела и съдии. 

 

Така посяха съмнение в работата на съдиите. Поредния гвоздеи в ковчега на съда и на държавата. Тя се е появила там, когато и където  се е появило правото. Само там има държава, демократична, където има право, закони и законност- спазване на законите пред които всички са равнопоставени. Това е идеалът на демократичната държава. Защото в  предишните държави, правните норми се създават от управниците само в тяхна защита. Винаги в тяхна защита. При демокрацията: равнопоставеност. Но.. се оказва, че сме най корумпираната държава, въпреки, че за да бъдем членове на ЕС- хармонизирахме   законите си- отпечатахме нови. Имаме закони, имаме дела , а нямаме законност?! Имаме и медии, които не пропускат да „надзирават” съдиите. Не само ни информират, кои са заподозрени, арестувани обвинени, а и като коментират едностранно, обвиняват съдиите. Правната материя се изучава с години, после се стажува, за да се получи назначение. Съдиите са най квалифицираните държавни служители. Дописник, журналист или коментатор, водещ предаване практиката от тези 23 години се показа, че  може да бъде всеки с дар слово, хаплив език и лоялност към управляващите. Важното е да обвинява, да се търсят негативи на… прежди управляващите,  общественото мнение:  Съдът бави дела; не признава обвиненията;  пуска задържаните- нямало нужните улики Този съд е не реформиран, негоден да налага законност..; И в Брюксел така го оценяват;  Съдът е българския срам пред ЕС. Благодарение на тези внушения!!

 

Това е завесата, общественото мнение, което създадоха медиите при пълно нарушаване на закона. При това съдът не може да се само сезира, нито да отговори на критиците, които нагнетяват очаквания подсказвайки му, какво решение да вземе. Съдът няма  избор- той може да вземе само едно решение, което произтича от налични в папките на съда доказателства, дадени от страните, не от публикации в медиите- те са ирелевантни. Съдиите, по ЗАКОН обясняват решенията си, само в мотивите на решенията. Това обстоятелство дава шанс на управниците, ако не могат да постигнат съдебно решение, затова да бъде виновен съда. Държавата се тресе от корупция и обществото е известено за виновника- съдът разбира се!?? Нали медиите го пеят, но никой не знае, кой е дал тон за тази песен приспивна. Изпълнение с пълен успех  „Проекта за унижаване на съдебната власт”, прехвърляне не просто негативи, а престъпната корупция на съда. Затова, каквито и реформи да направихме, корупцията расте, не намалява. Расте и негодуванието срещу съда, загубата на доверие. С този престъпен проект авторите грабят необезпокоявано, виновни-съдиите, грабители- не осъдените, а истината, която съдът налага: че доказателства  не са представени и няма как да издаде осъдително решение, обществото не приема. А истината е- че наистина в делото няма доказателства. Този престъпен „Проекта за унижаване на съдебната власт” премина много етапи    и авторите му, истинските грабители, подобно на сапунена серия получават все нови и нови сезони. Резултатът е- унижението на съда продължава, бедността се задълбочава. Държавата пропада. Защото единствено условие за демократичната държава си остава: правото и законността. Право- закони има, законността не! Какво пречи: нашето всеобщо незнание. То не е порок, както вече споменах, знанието на законите е професия, но ние нямаме и елементарни знания и свободата на медиите у нас се изразява в свободата какво да ни информират, как да коментират, по специално- не ги санкционират за нарушението на информирането, споделено по горе, няма кой да го направи и така се създава грешната представа за съдиите, завесата зад която се вършат престъпленията.

Това, че не се дават доказателства за виновността и обвинените са оправдани е бонус по проекта. Обвинителите, сезирали съда са реализирали политическа поръчка- да има дело.  А  подаващите иска  дозират доказателствата, ако ги има, притискат иновниците да си платят на ръка и … папките на делото са празни.Удобно да си правят каквото искат зад завесата на така създаденото обществено мнение Ако решението на съда  е за оправдание  на престъпни, осъдени вече от обществото, заради изявите на медиите, на управляващите, осъден е съдът от общестрвото, като негоден а обвинителите внесли иска са герои на които съдът пречи. Ако съдът, според нагнетени очаквания издаде осъдителна присъда на първа инстанция, те тържествуват. Да, ама съдът не спира. С ужас, пак медии  информират, че  наглите престъпници, справедливо осъдени имат нахалството да подават жалба срещу справедливото решение и така затвърдяват  негативите към съда, които не е приел окончателна присъда, бави процеса с години. А той спазва процесуалния и материалния закон. 

Тройна е вредата от тези медийни извращения и аз искам да се сложи начало на ново отношение и да спре неволния или платен слугинаж на политиката и да се даде върховенството на закона, на законността, която ще ни спаси от корупцията, за да живеем всички по добре, а не само крадци на едро и платени журналисти.  Не искам по вече да търпя това, което пречи на държавата ни да просперира. Не искам медиите да задлуждават и манипулират с негативи

 Намерете доказателства, че Той  организира  протестите, за да настрои всички срещу  партиите  без ГЕРБ той е непредвидим има негови вандали в протестите

Странното е виждане на протертаните : че „АТАКА, ДПС и БСП са поискахли оставката на Правителството. Не. странни са те и медиите   Партиите са  законните ни представители в НС, дори пред света -  ние сме ги избрали и там в парламента ще се решават съдбите ни. Така е по конституция. Протеста е  нужен, а се оказва, че служи на властта, макар да е протеста на истината.

 В тези събития,има чудеса, те настройват все срещу опозицията, не се ли  организират от самия  Министър Председател за да ни  манипулира. 

Хората, които излизат са искрени, срещу тройните сметки , а той Бойко, като ги отмени и  накаже с глоби ЕРП ще е герой, но това не е достатъчно, трябва да се  елиминират другите партии как с помощта на медиите, които не спират да се занимават с приноса на старите управляващи. НЕ Е ТОЗИ НАЧИНА ИЗОБЩО, А ТОЙ ЗНАЕ, ЧЕ СМЕ ...

Ще се отложи с няколко години, ОТНЕМАНЕТО НА ЛИЦЕНЗА , ако въобще стане, защото съдът ще го решава до края на мандата на следващото правителство и тогава- никой не може да се меси! Той умее да използва всичко в своя полза. Талант, но, за себе си само!!!
Пак- излиза с номера - ние ги хващаме, съдът ги пуска
Доколкото ни липсва правна култура, това върши работа само на Бойко... Браво на него!
А ЗАЩО СЪДЪТ РЕШАВА ТАКА БАВНО- ЗАЩОТО ТАКИВА СА ПРОЦЕСУАЛНИТЕ ПРАВИЛА ПО ГПК, ПРИЕТИ ОТ ПАРЛАМЕНТА, ОТ КОНСТИТУЦИЯТА

 

Вижте какво говори  Премиера на пресконференцията  той не си намира никаква грешка, а само Костов, Станишев …. Партиите са му виновни,  настройва хората. Няма да подаде оставка. Кръвта  на бити протестиращи.

Тук всичко и на предаванията от митингите все срещу партиите се говори… те били пратили на митинга хора да хвърлят пиратки- не праща ги ТОЙ!!!  Само предаването „Лице в лице” бяха повикали обдусмана, да каже на представители на протестиращите, че по Конституция  само от партии се издигат депутати

Той иска да унищожава партиите- направи го със СДС, СЕГА ГО ПРАВИ   СЪС ВСИЧКИ  , ЗАЩОТО В ХАЗНАТА НЯМА ПАРИ И ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА ЗА ДА ОРГАНИЗИРА ИЗБОРИТЕ, ЗА КОИТО Е ПОДГОТВИЛ БюЛЕТИНИ ИЛИ  ПРИ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ ДА ГИ ОТЛОЖИ… ТОЙ Е ХИТЪР ИМА ПЛАНОВЕ САМО КАК ДА БЪДЕ НА ВЛАСТ.  Стига с думите яхане ная протеста, а да седнат лидерите ида действат. Нали има парламент.

Стига мевдии сте викали хора, които да нагнетяваят омраза. Трябва обединяване в името на България от всички.
ВАЖНО Е, КОЙ СЪЗДАДЕ СИТУАЦИЯТА С НЕКАДЪРНОТО СИ УПРАВЛЕНИЕ... А НЕ ДА ОНЕВИНЯВАМЕ  ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ И ДА ГИ ВЪРНЕМ НА ВЛАСТ. ДА НЕ СЪЗДАВАМЕ НА ХОРАТА ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ УЛИЦАТА ЩЕ УПРАВЛЯВА

Какви са рисковете за икономиката:
в момента имаме оставка на Дянков- парите са свършили
--от 14 милиарда лева сме усвоили само 2 и се хвалим без да спрем, че сме първенци
- има опасност да няма пари за социални плащания... фискалния резерв е под
минимума.
КОЛКОТО ПО БЪРЗО СЕ ПРОВЕДАТ ИЗБОРИТЕ, ТОЛКОВА ПО БЪРЗО ЩЕ СЕ СТАБИЛИЗИРА ДЪРЖАВАТА, А ТО НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ПО РАНО ОТ 5-6 МЕСЕЦА.

- има риск да се разруши работещото


zaw12929 - 250 000 Работни местая възможни ли ...
14:34

250 000 Работни местая възможни ли са Да
Тази нестабилност, щеше да се създаде май, юни защото има избори
Това, което стана беше очаквано. Зимата е тежка. Можеше народа да не се докарва до тук, защото и от дясно и ляво предупреждаваха, но ГЕРБ никого не чу!!! Такъв срив за 23 години не се бе случвало. Защото постепенно хората ще се осъзнаят и то през невероятните трудности които ще преживеят неминуемо.
В момента няма проекти за спасение, но те ще излязат , от всички партии и хората ще имат избор.

В момента няма полити1ески надежди, но има нужда от справедливост. За 2 месеца няма да има промени, но може да има арогантност, насилие... ако реалността се подменя с парфюмиран разказ.

Нагласите тепърва ще се появяват. Сега сме в положцение- сриване илюзиите и викането на протестиращите Не искаме старите управляващи е израз, че търсенето на месията продължава, а не на програмата, на отмъщението...
да гледаме напред е важно.

23 години приказките за национализация е страшно- остава да поискаме Тато. Лошото е сега статуквото, а доброто предстои... притеснителното е, 1е обобщаваме, 1е всичко било лошо, тук има 1 голям плюс- това не е тоталитаризма...

Буда представи приближената на ГЕРБ Даниела Пеловска като изразител на исканията на протестиращите Дъщерята на "предводителката на протестите" Пеловска е зам.-кмет в район на Столична община от Биволъ Вторник, 19 Февруари 2013 13:02

image

Даниела Пеловска. Снимка сайт на "Новото време"

След три дни мълчание Бойко Борисов даде пресконференция, на която отговори точка по точка на въпросите на някоя си Даниела Пеловска. Тя беше представена като носител на исканията на протестите, заляли страната.

Даниела Пеловска е известна фигура в Добрич, приватизатор на Макаронената фабрика. Чрез фирмата Сердика турист тя притежава и голям хотел на морето в Кранево - "София пласт". Проверка в Агенцията по вписванията показва, че Пеловска е доста имотна и на практика е милионер.

Била е член е на НС на СДС, напуснала през 2005 г, за да стане водач на листата на Новото време в Добрич на парламентарните избори.

Дъщерята на Пеловска арх. Павлета Пеловска, родена 1984 г. е била управляваща на Макаронената фабрика заедно с майка си, а сега е назначена от ГЕРБ за заместник-кмет в столичната община, район Изгрев.

Синът на Пеловска Васил Руменов Пеловски през 2010 г. печели конкурс и е назначен като юрисконсулт в Столична община.

Източници на Биволъ твърдят, че е близка с премиера Борисов, който често се консултира с нея по телефона. На днешната пресконференция обаче Пеловска излезе "от прикритието" и се яви на журналистите като опозиционер. Сега платени подкрепители са пред Парламентъа, обаждат се по медиите да плачат над падналите калинки
горки ми народе!!!
 

Гласувай:
5
01. zaw12929 - ОНИЯ 8% няма да се състоят, защото. . ...
20.02.2013 14:59
ОНИЯ 8% няма да се състоят, защото ...
14:43
ОНИЯ 8% няма да се състоят, защото няма никакви писмени документи депозирани в компетентните институции , а сме 20 число и практи1ески няма как да стане
цитирай
2. zaw12929 - Защо имаме ЕРП- та така се нареди от ...
20.02.2013 15:01
Защо имаме ЕРП- та така се нареди от ЕС , но това, че не са контролирани- си е вина на управляващите
цитирай
3. zaw12929 - Буда представи приближената на ...
20.02.2013 15:19
Буда представи приближената на ГЕРБ Даниела Пеловска като изразител на исканията на протестиращите
Дъщерята на "предводителката на протестите" Пеловска е зам.-кмет в район на Столична община
от Биволъ Вторник, 19 Февруари 2013 13:02

pelovska

Даниела Пеловска. Снимка сайт на "Новото време"

След три дни мълчание Бойко Борисов даде пресконференция, на която отговори точка по точка на въпросите на някоя си Даниела Пеловска. Тя беше представена като носител на исканията на протестите, заляли страната.

Даниела Пеловска е известна фигура в Добрич, приватизатор на Макаронената фабрика. Чрез фирмата Сердика турист тя притежава и голям хотел на морето в Кранево - "София пласт". Проверка в Агенцията по вписванията показва, че Пеловска е доста имотна и на практика е милионер.

Била е член е на НС на СДС, напуснала през 2005 г, за да стане водач на листата на Новото време в Добрич на парламентарните избори.

Дъщерята на Пеловска арх. Павлета Пеловска, родена 1984 г. е била управляваща на Макаронената фабрика заедно с майка си, а сега е назначена от ГЕРБ за заместник-кмет в столичната община, район Изгрев.

Синът на Пеловска Васил Руменов Пеловски през 2010 г. печели конкурс и е назначен като юрисконсулт в Столична община.

Източници на Биволъ твърдят, че е близка с премиера Борисов, който често се консултира с нея по телефона. На днешната пресконференция обаче Пеловска излезе "от прикритието" и се яви на журналистите като опозиционер.
цитирай
4. zaw12929 - ПРИ НЕГО- по комунистически, вс...
21.02.2013 01:40
ПРИ НЕГО- по комунистически, всичко е планирано: тези протести също имат си организатори

Защо няма студенти в протеста- защото те имат усет различават фалшивия тон.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11277666
Постинги: 5294
Коментари: 11759
Гласове: 59728
Архив
Календар
«  Октомври, 2020  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031