Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2013 08:37 - Протестите по Конституция са разрешени, но не съвсем
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 5669 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 26.06.2013 08:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Има ли училище за политици- няма и няма такива с дипломи политици- затова да се иска оттегляне политиците от властта е поредния повод да се крещи... da kre]i

ИМА САМО СПЕЦИАЛИСТИ НАВСЯКЪДЕ, А НА ПРОТЕСТА  СПЕЦИАЛИСТИТЕ- ЧИНОВНИЦИ ПО ПАРТИИНИ ОФИСИ И В АДМИНИСТРАЦИЯТА НА СТРАНАТА ИСКАТ ДА СИ ВЪРНАТ ВЛАСТТА, КОЯТО ИЗБОРИТЕ ИМ ОТНЕХА- ДЕМОКРАТИЧНИ ЛИ СА- ИМА ЗАДАЧА  К С  ДА ГО КАЖЕ- ЩЕ РАЗБЕРЕМ САМО ТОЙ ИМА ДУМАТА, 
НИЕ ВСИЧКИ ДА СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ- ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА:  Кучето лае, керванът върви- а това е от 19 век. В  21 век, на демокрация,управляват избраните от изборите.

Протести да, но без политически искания! За нарушенията има вина и ЕНП и Европа, която се страхува от Волен, който не иска да сме КОЛОНИЯ... ДА ИЗТОЧВАТ ПО 30 МИЛИАРДА ОТ ДЪРЖАВАТА НИ И ДА НИ СЕ НАДСМИВАТ НАЙ ГАДНО, ЧЕ СМЕ БЕДНИ И УМИРАЩИ- ДОКАТО ТЕ ИЗКУПУВАТ ИМОТИ, ПРЕВЗЕМАТ КРАСИВАТА НИ ЗЕМЯ С РАЙСКА ПРИРОДА... А ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИСКАТ ТОВА ДА ПРОДЪЛЖИ...  заради свой интерес... очевидно е.. а медиите- и те са в кюпа да защитават чуждите интереси... нищо , че България се стопи с 2 милиона, затова пък медиите нараснаха 400 пъти и са по платени от министри, затова с вестник се убива муха и министър- може и с микрофон, мез мухата!! Не мислете, че протестиращите не разбират колко опасни са тези управляващи за самите протестиращи и даже  за президентът и той не случайно ги поощрява… защото се страхува от Волен Сидеров- нали никой не иска да бъде омаскарен, а председателя на Комисията  няма да се спре, да изважда данни, които иначе не са укорими- поне за България:

 

-        да имаш незаконна вила край морето

-        офшорни сметки

-        недоказани доходи

Тук не е, като в Европа- за подозрение подават оставки- у нас е обратното- искат оставки на тези, които  правят верни разкрития.
Затова   от действията на Волен страховете на президента и на притежателите на недоказани богатства- са пресилени, даже неоснователни. Мандатът на управници и НС е 4 години, а такива дела продължават два пъти по дълго и в страните на ЕС. Не бойте се ... излишна е агресията ви към Сидеров!  С какво сте тогава по вече от него, ако му пречите?!

Верно е: сред „ходещите по улиците вечер”, в техните домове имат близки с много по тлъсти  офшорни сметки и „нерегламентирани доходи” Те пък са в администрацията с фалшиви дипломи или с несъответстваща за длъжността . Защото броят на чиновниците на бедна България бил много по голям, предостатъчен: С това  правителство, Парламент може да си загубят работните места защото: Нека видим кои са протестиращите: по точно какви хора участват в юнските протести?!  Кой са , от къде излизат всеки ден:

 Навярно сте забелязали,че те започват в 18 часа, в края на работното време на държавната администрация-  наброяваща в България,между 180 000 и 200 000 души. За София са над 35 000 души.  СЛЕД 18 ЧАСА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ! Там няма работници и селяни, простолюдие!? Разберете,кой за какво се бори ! 

Исканията на "протестиращите"се менят: кое от кое по-абсурдни. Лека полека към тях изпълзя от бърлогата си и  наречената "интелигенция", позната ни до болка през 23 годишният "Преход",със своята сервилност към всяка власт. Усетили,че в мътната вода на "протестите"могат да предяват претенции към властта-без всякакъв срам и свян ,заявиха,че те са образованата умна красива и богата  част от народа- поставиха разделителна линия, между хората от февруарските протести и себе си.
Свикналата да паразитира край всяка власт-така нареклата се интелигенция, поизправи изкривеният си гръбнак, от вечно приведената си раболепна поза пред силните на деня и набрала изненадващо кураж, закрещя с искания и лозунги по площадите, не по-различни от платените клакьори на ГЕРБ. Усетила,че с Правителството на Пламен Орешрски, ще се сложи край на безметежното им живуркане край властта от тук нататък, на "интелигенцията" ще и се наложи да бачка!
До къде ще стигне нахалството и алчността им, тепърва ни предстои да видим, но знам със сигурност, няма лесно да се откажат от своите привилегии и мераци за лесен живот, та ако ще и ГЕРБ да дойде отново на власт!  Може би това е скритото им желание?! Нали са негови администратори и ГЕРБ няма да ги съкрати…

 В същност да има гражданско общество, което контролира стъпките на властта е полезно, но този протест не го иска и няма никаква грижа за съдбата на държавата- той защитава само себе си.
Протестиращите 
не могат да понесат  исканията на бедните :   да живеят нормално, ЗАЩОТО  са стигнали  дъното, ограбени  от свои и чужди и.. защото:

през  февруари протестиращите излязоха на улицата, заради високите сметки, безработицата  и не искаха да свалят ГЕРБ. Спазен е закона- защото  Конституцията повелява: Чл. 12. (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.
(2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните,
не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.  Но… ГЕРБ даде оставка След избори на 12 май-  ново управление. Колкото то прави всичко за решаване  проблемите, толкова по нагло, противоконституционно, противоречво  на този чл. 12 , а и на редица други се блокира страната. Вижда се кой как организира протестите, които пречат страната да тръгне по  нормален път. В разрез с всякакви демократични правила.

Ние гражданите от дни сме подложени да търпим информациите на медиите, за които  тема са противоконституционно протестиращите.

Орешарски отзовава назначените , които противниците не одобриха, но това не промени отношението им и нищо няма да го промени- оказва се, че това е процес, при който загубилите избора партийки, заедно с ГЕРБ- неуспял да излъчи правителство  искат нови избори- протестират с политически искания, получават разрешения да протестират от 18 до 20 часа, а и след 22 са по улиците. Толкова много нарушения от тези, които обвиняват БСП, ДПС и АТАКА.

Друго конституционно нарушение е искането за отзоваване назначените областни управители – етнически турци и даже българи, но… били от ДПС, били турци и започват едни лозунги, едни викания, които изразяват само омразата към хората на ДПС, които са равноправни граждани на България. Омраза разделя, а се нуждаем от обединение за обща кауза да възстановим нормалния живот на страната. Ние сме парламентарна република, а фактически сме медийна диктаура. Не чух журналист, който да каже на протестиращите, че нарушават Конституцията .

Напротив,  в  репортажите, противозаконната  дейност се предства, като нещо похвално, направено от гражданите, които били умната част , защото могат да си плащат всякакви сметки- не са излезли заради икономически нужди, а защото не искат тези управници . Те са различни от  протестиращите  през февруари, които… нито са умни, нито красив, те са бедни, безработни нямат пари и когато това правителство се опитва да решава  икономическите  им искани, тези, богатите, умните, интелигентните с лозунги- „червени боклуци” и подобни антикомунистически внушения пречат, да живеем нормално.Може да имаме основателно подозрения за отношенията Ердоган- ГЕРБ, но не и към ДПС и хората му.
  Конституцията повелява  още : 
Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.    Ето защо моля, да се прекратят тези действия: Като се спре от община София,  от всички Общините да издават разрешения за  политически протести, такива след 22 часа, а на лицата, които го правят- админидтратори да се налагат глоби.

На гражданите, носещи аругантни  и политически искания,  арестувани заедно с „доказателствата”   да им се прочете конституцията  срещу солидна глоба-  УРОК за научаване клаузата на Конституцията, която нарушават, а тези пари да отиват за  социалното министерство - глоби с размери над 500 лева, нали те нямат проблем с доходите , а и за да се елиминират платени протестанти и да се вложи в нещо полезно богатството им  да се наложи култура на протестиране, която е съобразена със закона.
  Глоба за медии,като законът се прочете и на жърналистите, които са се поставили в услуга на богаташите красаввци, като по цял ден правят съобщения за организиране на протести и всеки път ако не съобщават, че протестиращите могат да имат само икономически искания да се глобяват със солидни глоби. И още- да манипулират хйората, че това НС не било предствено: от кого:не може  да изискваш правова държава, докато  не спазваш законите. Тези депутати и управници от 42 НС  са законно избрани. Които не са ходили на избори- са се съгласили да ги представляват избраните!!  Медиите да спрат да атакуват, че по голямата част от хората не били представени.
Да спре тази говорилня,  за протестите : не е това дневния ред на държавата, на 1 милион безработни, хора оставени без ток ни вода, защото нямат доход , а иимат  деца, които не могат да пратят на училище, докато на "протестиращите" децата учат в чужбина. Между организаторите са тези, дето са се уплашили истински от председателя на "Комисията зс борба с корупцията...", бързат  да оформят демоничния образ на Атака и ледерът и, защото, ще се разбере, че той може да е и нетолерантен даже непремлив, но верен на истината... защитава народния интерес и няма да направи компромис със сегашни и минали управници... затова, нека
да оставим свобода на Орешарски да работи, а
 красивите и богати да помълчат, да може правителството да изпълни конституционните си задължения, да осигури нормален живот.

Моля , стига манипулации, определяне дневния ред на държавата от тези, които избирателите пратиха зад борда.
 Имаме ли право на истинска демокрация, където всички са равни пред закона, особено, ако това е  Конституцията...   фотосите не са мои:

Две Българии:  гавроши и  сити  търбухи

image
Гласувай:
7
11. danailvdimitrov - точно така -февруарските протести бяха за високи сметки
25.06.2013 08:50
Те не бяха политически, а икономически протести!

Днешните протести са за това ,че Делян Пеевски е много дебел...(условно казано)
цитирай
2. zaw12929 - лъжата, тиражирана в медии и Интернет: че
25.06.2013 09:01
"Това е юнски фест „София извежда децата си да рисуват демокрацията”. Това не е привечерна разходка на усмивките...
Това е гняв и то е безспорно очевидно... казах горе много подробно защо- другото е лицемерие- десните винаги са лицемерни
. Ето защо никой OT ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НЕ ИСКАТ Орешарски, Станишев, Местан
НО СЕ НАЛАГА ДА ГО ПРЕЖИВЕЯТ, С МИНУСИТЕ И ЗАГУБИТЕ СИ, ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА България, тя на изборите ги изхвърли, като гадна престъпна система и сега те се страхуват, че тя ще им иска сметка Тя България избра Волен, а не който каза :Имаме воля!!! Народът го каза!!
цитирай
3. zaw12929 - Има ли училище за политици- няма и ...
25.06.2013 09:06
Има ли училище за политици- няма и няма такива с дипломи политици- затова да се иска оттегляне политиците от властта е поредния повод да се крещи...
Кучето лае, керванът върви- а това е от 19 век. Сега живеем в 21 век, на демокрация, където управляват избраните
Протести да, но без политически искания!!!! За нарушенията има вина и ЕНП и Европа, която се страхува от Волен, който не иска да сме КОЛОНИЯ... ДА ИЗТОЧВАТ ПО 30 МИЛИАРДА ОТ ДЪРЖАВАТА НИ И ДА НИ СЕ НАДСМИВАТ НАЙ ГАДНО, ЧЕ СМЕ БЕДНИ И УМИРАЩИ- ДОКАТО ТЕ ИЗКУПУВАТ ИМОТИ, ПРЕВЗЕМАТ КРАСИВАТА НИ ЗЕМЯ С РАЙСКА ПРИРОДА... А ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИСКАТ ТОВА ДА ПРОДЪЛЖИ
цитирай
4. zaw12929 - Те не бяха политически, а иконом...
25.06.2013 09:18
danailvdimitrov написа:
Те не бяха политически, а икономически протести!

Днешните протести са за това ,че Делян Пеевски е много дебел...(условно казано)


Той може да заведе иск, че са му отнети права и да го спечели и у нас и в Европа защото критериите са други- винаги срещу... България
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11820663
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61742
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31