2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Противоречиви са резултатите от изследванията за повлияването на тези заболявания при консумация на определени храни. Балансираното хранене обаче винаги е от полза за здравето. Освен това не бива да се пренебрегват наблюденията, че поддържането на теглото в норма и диетичният режим въздействат за подобряване симптомите при някои видове артрит, както и че някои хранителни вещества предразполагат или напротив потискат възпалителните процеси.
Храните, който подобряват общите симптоми на артрит, могат да се разглеждат в няколко групи:
· Плодове с високо съдържание на витамин С: ягоди, киви, праскови, манго, пъпеш, папая и ябълки.
· Зеленчуци с високо съдържание на бета-каротин и витамин С: зеле, тиква, сладки картофи, броколи, спанак, брюкселско зеле, чушки.
· Риба – предоставя омега-3 мастни киселини и витамин Е. Най-полезните видове са: сьомга, риба тон, скумрия, сардела, херинга, пъстърва.
· Ядки – също богати на мастни киселини и витамин Е: орех, бразилски орех, бадеми, слънчогледово, ленено и тиквено семе.
· Леща, кафяв ориз и пълнозърнест черен хляб.
· Заради противовъзпалителното им действие: куркума, джинджифил, чесън и ябълки.
Изграждането на меню, богато на тези плодукти, е особено подходящо при ревматоиден артрит, остеоратрит и подагра.2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ