Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2013 11:53 - ВАЖНО Е ПРОТЕСТ ДА ИМА: ДА СЕ ИЗБИРАТ СЪДИИТЕ, ОТ ХОРА, КОИТО НЕ ЗНАЯТ ДОРИ, НАКЪДЕ СЕ ОТВАРЯТ ВРАТИТЕ НА СЪДА.
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2287 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 11.08.2013 08:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
защо  съдебната система се превърна в удобната мишена, защита на истински корумпирани в страната управници и медии.   При управлението на ГЕРБ се разигра   проект: „Зад завесата на общественото мнение!?”   

Да, завесите-  закриват- в случая истината за технологията на корупцията.  
Съдът на България е употребен за нуждите на… корупцията. Тя съществува там, където управници „контактуват” с имащите, за да получат облага.  Които отказват се подлагат на принуда, в други случаи- просто ги дават на съд, за да вземат значителни суми. Как започна и как става това?!
  Началото постави човекът произнесъл фразата „Ние ги хващане, те ги пущат?!” 
  Бързам, спешно е, да ви коригирам, за   направление във важен за държавата ни сектор: отношението към съдебната власт, за да не ставате съучастник в един „Проект за унижаване на съдебната власт” , който се изпълнява, давайки шанс на корупцията...  защото  все още хората на Цв. Цв. са там, има  арестувани, обвинени и няма доказателства- съдът ги чака, а в същност:  
  Реализира се, употребяват съда, с ваша активна дейност, на електронните медии,  заради които ни класират за най корумпирана страна,  за което виновник се сочи съдът. Точно  зад шума на медиите- сигурната завеса, манипулирано обществено мнение, определящо съда като виновник за беззаконието, добилият популярност израз: „Ние ги хващаме, те ги пущат!”  Правителството, прави обвинения, чрез прокуратурата, съдът, като ги прекарва през ситото на закона, „налага законност” .Медиите, информират обществото, изпълняват превантивната роля на закона. Да, но при спазване на правилото „Всеки е невинен докато съд не го осъди!”  Защото имаме само решение, подлежащо на обжалване. Така се  замесихте в изпълнението на хитрия, гаден „Проект за унижаване на съдебната власт”
image
Медии:
   Вместо да информирате, за съдебното решение, обвинихте съда,  заплашихте, че може и трябва да бъде заменен със съд, като в САЩ. Информирахте, по начин, не, да се измие лицето на България, а  я нареждате в редицата на корумпирана Европа, която, като ни има за заден двор изсипва всичките си упреци към държавата, а вие давате основание!  Предупредихте съда, че трябвало, хората да приемат решението, че  улицата  решава, кое е справедливо. Обучение за съдии?!  Няма лошо, но грешен ви е урока.   Улицата не  раздава правосъдие, а хаос! Белег е на общества, където няма държава и право, на варвари. Шериата е вариант на „американското прехвалено от вас „правосъдие”. В България правосъдната система е унифицирана с тази на страните от ЕС, по силата на  присъединителните клаузи. Оценката  справедливо или не е едно решение  се оценява само от едно – да е спазен закона.

В горни  инстанции проверяват спазването на закона , решението се променя, заради разкриване на обстоятелства, , които в първите инстанции не са обсъдени, доказани. Каквото и решение да се вземе, винаги едната страна е недоволна.

Защото винаги закона подкрепя  истината.  Страната, погазила истината не само губи делото, но е и
 понася  санкции за неоснователно обвинение ,   В случая  за пореден път: политически дивиденти, да унижава опозиция, политически противници, дори, за да унижава самия съд, че, дава несправедливи решения е победа, която постига чрез медиите- чрез Вас!?.( Това се отнася до предишните две управления на ГЕРБ - на ББ и МР...
  Обществено мнение, Брюксел, основан на публикации непрекъснато се занимават с „недостатъците” на правосъдната ни система. Която има само един грях, че спазва закона, а не политически нареждания, давани и чрез медиите. Съдът е унижен, употребен, за политика и в същото време тези, които са замислили и прилагат тази схема – управляващите зад завесата на плътната медийна завеса си правят корупционните схеми с никакъв шанс да бъдат разкрити. Защото съдът не може да се сезира, но е длъжен да образува процес по всеки сигнал.

В ръцете на далите сигнала, (хората на Цв.ЦВ.) е правото   да „дозират” доказателствата. Да шантажират обвинените, да си платят, да намерят „лясковски ,  „защитени свидетели” – за да бъде осъден, поне на първа инстанция обвинения. Ако  има подложен на натиск съдия, които знае, че нагоре няма да мине! Съдът има горни инстанции, където, след жалба срещу първоинстанционното решение делата и  разкритията продължават, както повелява Конституцията: до „разкриване и потвърждаване на истината!” . Медиите, 23 години ни пеят песента,  за лошия съд, за което дават тон политици,зачерквайки упоритата работа на най натоварения съд в Европа и света- българския.

Атрофирали, парализирани, не действащи са функциите на всякакви комтролни, до съдебни органи, законово оправомощени с превантивен контрол. От екрана: закани на политици с папки, които плашват със съда.
Манипулират у нас: че,нямаме правосъдие! С неверен сигнал,  разколебават българите да не се отнасят до съда, чужденците, да не правят инвестиции-  ако има чужденци - те идват за ниско платен труд - ще си оставаме най бедни. Мислете!!

Какво не се случи: когато на съдиите не се нарежда на ухо, какво решение да вземе: започна да им се нарежда публично.   От Цв.Цв или сте забравили изявите му- критика, за   ЛОШИТЕ решение и дори Международната организация на съдиите се шпроизнвсе?!!

Да се отделят едни дела за по важни от други:  да се гледат от специализирани състави и няма как да се попита КС това не е ли нарушаване правата на обвинените и внушаване на обществото, че има по обвинени и този съд издава само тежки присъди; Къде е равенството пред закона?!

Всяко стадо има мърша, но да се прави цяла съдебна система мършава- да видим кого обслужвате?!  Вие, медиите, информирайки, че най корумпирани държавни чиновници са тези в съдебната система.  Конституция променяхме. Резултат- нулев. Някой дава тон и хорът на медиите  пеят: Ние ги хващаме, те ги пущат!?”

Съдът- българския срам пред ЕС. Благодарение на тези внушения!!

Истината, която съдът налага: че доказателства  не са представени и няма как да издаде осъдително решение, обществото не приема. А истината е- че наистина в делото няма доказателства-по „Проекта за унижаване на съдебната власт” . Премина много етапи-  с много дела- капани за арестуваните,  които съдът не осъжда и  това пак по внушение за съда от медиите е беззаконие . Автори на делата- истинските грабители, подобно на сапунени сериали с нови и нови сезони. До тък!!  но, Резултатът е : унижението на съда продължи твърде дълго и задълбочи  бедността.
Държавата пропадаше- условие за демократичната държава е законността. Право- закони имаме , законност не! Какво пречи: нашето всеобщо незнание. То не е порок, както вече споменах, знанието на законите е професия, но ние нямаме и елементарни знания и свободата на медиите у нас се изразява в свободата какво да ни информират, как да коментират, по специално- не ги санкционират за нарушението на информирането, споделено по горе,

Нека уточним: законност няма според медиите! За шумните дела, които съдът бави- според това, какво се подава. Но.. за  90% от делата не се шуми... да же се лъже!
Бойко Борисов заяви на 24 април  2011 год. по БНТ ( в предаване, че са получени от селяните субсидиите за единица площ , забавени от октомври  2010 до май 2011 - цели 7 месеца, че само нямакви си 900 заявители не са го получили- заради нарушения. А те се оказаха над 6000 и за 3000 подали жалби Аднинистративен съд уважи иска им да отменят актовете и.. да ама Дянков е измислил щафетни актове и сега   три години по късно те ходят , задръстват съда с неоснователни от ДФЗ откази. Това е съдът, може и да бъде употребен от корумпирани чиновници и те още са там и ако ги уволнят, а трябва, ще чуете- политическа метла, а съсипването на селото- най вече животновъдството каква метла е - на чужди интереси: да има внос на чужда продукция у нас, без шанс на нашите безработни да стартират селски бизнес- да се лансират в Моловете боклуците на Европа!! Съдът има решаваща роля и тя може да е и отрицателна, ако така искат управниците-  да бъде употребен за защита на корумпираните. Това се случи! И съдът се противопостави и делата са...  или отхвърлени или стоят без решение...
а ние трябва да се замислим и да намерим вярната оценка, да отхвърлим лошотията, наслоена около съдиите. Не го заслужават!

  Завесата- общественото мнение- създадоха медиите при пълно нарушаване на закона. При това съдът не може да се само сезира, нито да отговори на критиците, които нагнетяват очаквания подсказвайки му, какво решение да вземе.

Какво се случва днес, под ръководството на хора, които изпаднаха от каруцата на властта, но.. като се надяват скоро да си я върнат, и като се плашат, че тази власт- съдебната, ако я сезират, може да им потърси сметка, да изхвърли завинаги политическите им образования, спечелили само "субсидия от бюджета"  с тази субсидия  наемат дори непълнолетни да викат пред съда "оставка" а великоумни  журналисти да предлагат- да избираме съдиите. Да подменим, че сега те се избират в гилдията си, където се знаят и знаят правилата, съдиите да  избират хора, които не знаят накъде се отваря вратата на съда - важното е протест да става
ЗАКОННОСТТА: осиггурява съда, като спазва законите, а не  по нагласи на обшественото мнение, обработвано от НАШИТЕ ПРОДАЖНИ МЕДИИ, КОИТО УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ... БЪРЗО И УПОРИТО..., А СЪДЪТ НЯМА КАК ДА СЕ ЗАЩИТИ ... НЯМА ТАКОВА ДЕЛО ПРЕД НЕГО ЗА НИТО ЕДИН ЖУРНАЛИСТ- МАНИПУЛАТОР!! ВРЕМЕ Е !!  ДА СЕ ПОЧУВСТВА ПРОМЯНАТА!Гласувай:
10
11. born - Че законът трябва да се спазва няма ...
09.08.2013 01:00
Че законът трябва да се спазва няма спор. Проблемът е, че законите в БГ не са изпипани /меко казано/ и са толкова претрупани с подзаконови актове, че в определена ситуация се появяват противоречия и тълкуванията са в състояние да обезсмислят целия процес,респективно присъда. Законът трябва да бъде ясен и категоричен, както са десетте божи заповеди. В противен случай се получава едно изкривяване на реалността, което на моменти може да доведе до обезсмисляне и изопачаване.
цитирай
2. zaw12929 - ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ВСИЧКИ- ЗАКАНВАТ СЕ П...
09.08.2013 07:51
ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ВСИЧКИ- ЗАКАНВАТ СЕ ПРОТЕСТИРАЩИ, ВИКАЩИ "оставка"
ИЗЛЕЗТЕ! ДЕ ПАРИ ЗА ВСИЧКИ!!
ТЕ СА ЗАКОННО ИЗБРАНИ- НЯМАТ МОРАЛ И СЪВЕСТ КОИТО ГИ СВАЛЯТ И Е ПРОТИВОЗАКОННО

СИНИТЕ И ГЕРБ РАЗБИХА БЪЛГАРИЯ, ТЕ СА ОЛИГАРСИТЕ, ТАМ СА И МАФИОТИ И МУТРИ
цитирай
3. leonleonovpom - Не искам да те разочаровам, но съ...
09.08.2013 14:10
Не искам да те разочаровам, но съдебната система е най-отвратителното нещо в България. Една митничарка ни разказа играта. Решенията на този съд се вземат с пари под масата и решенията му нямат нищо общо с истината.
Може да има промяна само когато съдиите носят отговорност за решенията и то материална, свързана и с наказания, включючително отстраняване за определен срок или завинаги.
И когато делото стигнес лед десетина години в Стразбург, да плаща съдията, не държавата, нали са независими. Но той знае , след 10 години,я камилата, я камиларя, пък и не го търсят, защо да не вземе хилядарките, после серсемите да плащат
Така е, отврат е!
Те са бетер от политиците, които стават такива, за да оправят себе си до стотно коляно, а другите да духат супата, за да се стопли!
Поздрави!
цитирай
4. leonleonovpom - Въпреки отрицателното ми мнение за ...
09.08.2013 20:51
Въпреки отрицателното ми мнение за съдебната система, гласувал съм с за за материала. Не смесвам двете неща. Сутринта в бързината съм пропуснал, направих го сега
цитирай
5. zaw12929 - бОРИСОВ Е ЗАБЛУДЕН ИЛИ ЗАБЛУЖДАВА ...
11.08.2013 08:15
бОРИСОВ Е ЗАБЛУДЕН ИЛИ ЗАБЛУЖДАВА НАС: ЯЕ "Атака" е това, което крепи БСП и ДПС на власт, отсече Борисов "

И КАК ГО КРЕПИ, КАТО ИЗПЪЛНЯВА ЗАКОНОВОТО СИ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ПРЕД ИЗБИРАТРЛИТЕ 280 000 ДА ХОДИ В ПАРЛАМЕНТА С ДОСТА УМНИ, РАБОТЛИВИ ДЕПУТАТИ. "аТАКА" НЕ Е САМО сИДЕРОВ И ТОЙ Е ЛИДЕР, А бОЙКО Е МНОГО ПО ЛУД И НАЙ ВЕЧЕ ОПАСЕМ И ВРЕДЕН С ДЕЙСТВИАТА СИ И НАВРЕДИЛ ПРЕМНОГО

"ДУМА ДУПКА НЕ ПРАВИ- ТОВА Е ВОЛЕН!!"
цитирай
6. zaw12929 - Въпреки отрицателното ми мнение за ...
11.08.2013 08:16
leonleonovpom написа:
Въпреки отрицателното ми мнение за съдебната система, гласувал съм с за за материала. Не смесвам двете неща. Сутринта в бързината съм пропуснал, направих го сега


Благодаря- всичко е правилно казано.
цитирай
7. zaw12929 - Че законът трябва да се спазва няма ...
11.08.2013 08:18
born написа:
Че законът трябва да се спазва няма спор. Проблемът е, че законите в БГ не са изпипани /меко казано/ и са толкова претрупани с подзаконови актове, че в определена ситуация се появяват противоречия и тълкуванията са в състояние да обезсмислят целия процес,респективно присъда. Законът трябва да бъде ясен и категоричен, както са десетте божи заповеди. В противен случай се получава едно изкривяване на реалността, което на моменти може да доведе до обезсмисляне и изопачаване.


имате право, но и на адвокатите това им е работата да заблуждават, тогава съдията маха с ръка и казва- има горни инстанции- нека те да режат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11954805
Постинги: 5398
Коментари: 12314
Гласове: 62091
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930