Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2013 13:36 - Затишие пред буря: Ес готви ромска държава - тук в България Готвят протестиращите нов рунд- удар: „Оставка!”
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2530 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 13.08.2013 13:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Децата ни невинни?! Такова ли бъдеще заслужават?! Ще допуснем ли да затворим вратата,на държавата да изчезнем? Сериозно!! Да помислим и... да ги спрем!
 2. "върховенството на закона"
- е уж ... рецепта на  протестиращите,  многократно  ежедневно нарушили  не една от действащите норми в страната, Най вече Конституцията. С газене на закони да зовеш "върховенство"- меко казано циничноВажен коз: срещу БСП, ДПС и АТАКА- задкулисие,  мафия,  олигарси- лошотията  за България!? Така ли е?! Да видим:

          
image


  ОНОВА,Че:НПО се създават отвън с цел намеса във вътрешните работи на България нее безпочвено. Няма смяна на системата в призива "Оставка"! Има интереси и пари. Чужди интереси , защитени с $$$- десетки хиляди ИСТИНА е: ."Тръстът за гражданско общество" - американски , разпределил $75 млн. долара до края на 2012 г. за български НПО-та, е създаден от  група частни американски фондации.
                                                
               image
Малка България, а кой обира плодовете и ни оставя гладни, болни и нещастни? Малка и ще расте и ще дава много плод- или ще позволим да я изтръгнат от корен?!
    ОЩЕ : Институтът за развитие на публичната среда, чийто директор е А
нтоанета Цонева е финансиран  със 76,500 долара за периода 1 юли 2011 г. – 1 октомври 2012 г. и със 75 000 долара за периода 15 юни 2012 г. – 15 юни 2013 г. по проектите „Граждански дневен ред 2.0” и „Програма за развитие и устойчивост”. .Фондация "14 февруари", чийто съосновател е Асен Генов, администратор на събитието #ДАНСwithme е получила 79 960 долара от Тръста за гражданско общество- проект „Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталната среда”. Това е задкулисието на    Антоанета Цонева и Асен Генов- КОИ СА ТЕ: Антоанета Цонева - директор на института за развитие на публичната среда и

           
Асен Генов, представен като съосновател на фондация "14 януари".

            image

             image
Асен Генов и Комитата взеха голямата награда в памет на Валя Крушкина ( неговата популярност е старателно подготвяна)
И двамата активни участници
( и организатори) в протестите. ДВАМАТА, свързани с неправителствени организации, финансирани от американския Тръст за гражданско общество с десетки хиляди долари. И двамата с претенцияБорят се срещу задкулисието срещу мафията и олигархията на БСП, ДПС,  АТАКА. АЛО това нито са мафия, нито олигархия?!

По въпроса ...;Сорос
ПЛАЩА: Не е толкова важно кой плаща на нашите тинк танкове, а за какво им плаща - това е по-важният въпрос. Случайно ли мантрата "държавата е лош стопанин" се върти от 20 години по телевизорите от точно тия хора? Случайно ли най-върлите пазарни фундаменталисти са ИПИ (Институт за пазарна икономика) и нашите хубавци? Случайно ли наричат всеки несъгласен с пазарната догма комунист и го пращат да живее в Северна Корея? Какъв точно е интересът в България на Рокфелер, който притежава половината свят? Развитие на демокрацията? НПО дейците скачат като ужилени, като ги попитат за какво точно харчат парите, които получават, в какво ги влагат. Отговорът е много прост - формират обществено мнение. Ако броят делфини или помагат на жертви на насилие и дискриминация - окей, но когато става въпрос за определяне на политики в България, имаме пълното право да задаваме въпроси и да настояваме за отговори.
Какво след оставката?!
„Протестиращите искат оставка на правителството, настояват същевременно този парламент да се разпусне и да се проведат нови избори – незабавно, .. не приели  истеричния реваншизъм на БСП и ДПС към ГЕРБ. Истерични са виковите им Оставка и Червени боклуци- същите, като на сините от 1990 - за същите господари.. ултиматумът изключва диалог- недемократично!!!

По отношение на ГЕРБ– ако го харесваха толкова много, щяха да му дадат абсолютно мнозинство.  До сега никой не е успял да опровергае аргументирано една фундаментална истина, изказана от Карл Маркс и Фридрих Енгелс: „Историята на всички досегашни общества e история на класови борби. Свободен и роб, патриций и плебей, феодал и крепостен селянин, цехов майстор  и калфа, накратко - потисници и потиснати са се намирали в постоянен антагонизъм един към друг, водили са непрекъсната ту скрита, ту открита борба, борба, която винаги е завършвала с революционно преустройство на цялото общество или с обща гибел на борещите се класи.” К. Маркс Ф. Енгелс. МАНИФЕСТ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ. Ясно и категорично: от едната страна на барикадата е „народът”, „улицата”, или „шаечената правда”, а от другата страна –партиите, останали без власт           image

Обяснение на ситуацията
: на предсрочните избори на 12 май се случи нещо почти невероятно: „народът” , и силите, зад протестиращото „множество субекти” излъчиха по равен брой депутати – 120 на 120.. Властта бе отнета от буржоазната класа. И тя избухна в праведен гняв.
Но...БСП мнооого отдавна не е комунистическа. Кого представя?

Най грубо казано, днес обществото, каквото е българското, се състои от две основни класи: буржоазия и хора на наемния труд. Към буржоазната класа спада всеки индивид или член на неговото семейство, който е собственик на средства за производство, което му дава право да получава не трудови доходи под формата на принаден продукт произведен чрез експлоатацията на чужда работна сила. Прието е буржоазията да се дели на едра и дребна. Представителите на едрата буржоазия още се наричат олигарси или плутократи. Представителите на едрата и средна буржоазия се самоосъзнават като „гражданско общество”.
Всичко останало извън посочения състав на буржоазната класа се определя с традиционните понятия „народ”, „трудещи се”, „дребна буржоазия”, „пролетариат”, „дъно” или с по-нови като „офисен планктон”, Интелигенцията като съсловие също не е хомогенна; според доходите и начина на живот нейните представители се самоосъзнават или като буржоа, или като част от народа. Тогава: Никола- петковистите, предци на сините, трябва да съдим за жертви на интелигенцията, Смирненски, Вапцаров… удушени…, разстрелвани…  или тези на Народния съд след 1944- от тях- от никола- петковистите  организиран и изпълнен- нищо, че го преписват на комунистите, които точно тогава не са били властта, но са били фронта, които ни нарежда и сред държавите победителки над хитлеризма. А съдът е бил нареден от страните победителки…  а ние винаги народ разделен от омраза до унищожение, удобен само за чужди интересида се съди БСП за действията на БКП ще е смешно, ако не е фашистко- глупаво и невярно. В момента на власт няма комунисти - неоснователни са всякакви обвинения , няма и тройна коалиция. АТАКА не  е само Волен и депутатите и се държат като  национално отговорна опозиция...  БСП е дребнобуржоазна реформистка (немарксистка, нереволюционна) партия, със социалдемократическа идеология и политика има за цел запазване на капитализма чрез непрекъснатото му реформиране.

Не е случайно, че Сергей Станишев е лидер на ПЕС- социалистите в  ЕС и на следващите избори той ще е един от водещите лица в Европарламента- където ПЕС ще смени провалящата се  ЕНП.Затова борбата срещу БСП  има и евроинтереси на партиите от ЕНП, затова се опитват ако не го свалят, да го очернят.


А за България- това е нужното управление, то е защита интересите на 95% от населението, то е защита на 100% и на биузнеса, ако той ее в законови рамки, ако отваря работни места, а не да източва бюджета и взема държавни поръчки, за да окраде сумите, както се случи последните 4 години. Не са забравили хората че при БСП се удвоиха доходите, скочи раздаемостта, защото имашв тъст на икономиката 8-9% безработица 5% ( сини, сега нарекли се реформатори я оставиха на 18%, а при герб 14% със занразени доходи 4 години и бонуси за чиновници по 50-70 хиляди лева). Засега БСП, ДПС заедно с АТАКА са  Единствен значим (за сега) представител и защитник на интересите на всички хора, които попадат под обхвата на понятието „народ”, ( НФСБ- остана извън с машинации!!) хората,населяващи пространството в ляво от невидимата барикада, която разделя буржоазното общество на две антагонистични части. Точно този й обективен статус вбесява буржоазията и особено нейните кресльовци, всеки път, когато тя посегне към властта. До сега два пъти под уличен натиск 1991 и 1997 БСП даде  на "реформаторите" власт  и те съсипаха държавата с ликвидадори, подаряване перлите на селското стопанство и ииндустрия- сега държавата няма такива, а е страната с най много молове на глава от населението и изтъичащи навън богатства и затова има кой да плаща и да заблуждава хора немислещи за бъдещето на България искат веднага оставка...   Що за същества обитават пространството в дясно от барикадата? На този въпрос може да се отговори точно само с посочването на едно, достатъчно представително име. В предаването „Панорама” на БНТ  Сашка Безуханова заяви, че почти всеки ден участва в протестите. Не всичките протестиращи са крупни бизнесмени като нея, но подплатени с $$ долари или манипулирани са срещу
намеренията на правителството на Орешарски: казват 

Ние сме и за разбиването на монополите, и за разплащането на държавата с бизнеса, и за осигуряване на условия за развитието на средния и дребния, семеен бизнес, и за пресичането на контрабандата, и даже за по-високи майчински.

Но не сме "за" това тези неща да оставим в ръцете на това управление, защото не му вярваме, защото сме даже напълно убедени, че то не може да извърши всичко това. Защото му нямаме доверие! Толкоз!” Защото ви мразим! Защото мразим Русия

Посетих „протестите”. Преминах заедно с тях целия маршрут. Вглеждах се в лицата и облеклото на младо и старо, на мъже и жени, защото, убеден съм, външният вид и поведението дават някаква представа за социалния статус и манталитет на индивидите. Убедих се че една не малка част от протестиращите са от най-дребната буржоазия: бакали, собственици на кафенета и кръчмички, чиновници и др. под. Те са против цялата „политическа класа”, нея наричат „мафия”. Зад тази привидност не забелязват истината за тежкото и ставащото все по-тежко състояние на Страната. Част от вината за съществуващия интелектуален колапс на обществото носи и българската т. нар. интелигенция, която се оказа много по-продажна, отколкото е по определение. Истинската причина за бедите, които сполетяха Родината ни и които са в основата на протестите, е скрита. Действителните виновници са особена ”каста” от хора, като споменатата по-горе Сашка Безуханова, Росен Плевнелиев, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Васил Божков и още стотина босове на едрия компрадорски капитал. Която и партия или коалиция да победи на следващите, и на по-, и на по-следващите избори, действителната власт винаги ще е в техните ръце. Защо? Вместо да обяснявам, ще вмъкна цитати от една новоизлязла на български книга. „ИЗПОВЕДТА НА ЕДИН ИКОНОМИЧЕСКИ КИЛЪР” на Джон Пъркинс. ( На руски език в Нета, Джон Перкинс. „Изповедь экономического убийцы”) Икономически килъри (ИК) – на английски Economic hit men {EHMs) – са високо платени професионали, които чрез измама добиват от държави по целия свят трилиони долари. Парите получени от тези страни от Световната баннка, Агенцията на САЩ за световно развитие (USAID) и другите, оказващи „помощ” международни организации, те прехвърлят в касите на най-големите корпорации и в джобовете на няколко от най-богатите фамилии, контролиращи световните природни ресурси. Те използват такива средства, като мошенически манипулации с финансовата отчетност, фалшификация на избори, рушвети, изнудване, секс и убийства. Те играят старата  като света игра, приемаща заплашителни размери сега, във времената на глобализацията. Аз зная, за какво говоря. Аз самият бях ИК Аз написах тези думи през 1982 г. Така започваше книгата с работно заглавие „Съвестта на икономическия убиец”. В книгата се разказваше за президентите на две страни, мои клиенти, хора, които уважавах и ги смятах за родствени души. Хайме Ролдес, президент на Еквадор, и Омар Торихос, президент на Панама. Малко преди да напиша книгата двамата загинаха в ужасни аварии. Тяхната смърт не беше случайност. Отстраниха ги защото се обявиха против съюза на босовете на корпорациите, правителствата и банките, целта на който бе създаването на глобална империя, На нас, ИК, не ни се удаде да въвлечем Ролдес и Торихос в тази компания, и в играта влязоха убийци от друг вид – изпратени от ЦРУ чакали, които всякога подсигуряваха нашите действия.” „Както и значителна част от гражданите на САЩ, мнозинството сътрудници на МЕЙН (крупна частна консултантска компания), смятаха, че ние действаме в името на благото, съоръжавайки енергийни предприятия, пътни магистрали, пристанища. Нашето училище и нашите масмедии ни научиха да възприемаме всичките си действия като алтруистични. В продължение на много години аз постоянно слушам изказвания, подобни на следното: „Щом те изгарят знамето на САЩ и устройват демонстрации против посолството ни, защо да не се махнем от тяхната проклета страна, и нека те се валят в своята си кал”. Често това говорят хора, имащи дипломи за висше образование. Още по-малко те си представят, че основната Цел, с която ние изпращаме посолства по целия свят, - обслужва нашите собствени интереси, които, в течение на последната половина на ХХ век предполагаха превръщането на американската република в глобална империя. Независимо от своите дипломи, тези хора са също така необразовани, като онези колонисти от ХVІІІ век, които са смятали, че индианците, сражаващи се за своите земи, са слуги на дявола.” (Глава 2) 
 Затова е неприемливо управлението на Орешарски за тази кохорта, за ГЕРБ- също.  Народът обърна палачинката, връщане назад няма…  няма никакво върховенство на закона при лицемерни протестипащи. Упорити. Защото- кучето скача според кокала … и от тоягата отскача. Какво се задава?! Ще поживеем, ще видим.
 
ЕС предлага шокираща идея, която България няма да понесе!?  НО...БСП, ДПС и АТАКА- няма да допуснат и затова така неистово се борят да ги свалят от власт: 

Читателка на Флагман.бг съобщава за шокираща статия във “Франс прес”, лидерът Ян Слота от националистическата партия в Словакия е призовал за създаване на циганска държава за най-пренебрегваното малцинство. Този идея е породена от искането на Слота да се помисли по темата, макар да знае, че предложението му е невъзможно.  предлагам, да се организира  Циганската държава в Словакия!! Може би- най добре е около Брюксел- да ги образоват и възпитат- за това трябват  средства те имат капацитета!!А не да унищожават най древната държава на Европа с помощта на рефорнирани предатели
 Идеята се подкрепя от ЕС след  дълги спорове и размисли.  Искането се мотивира поради факта,  че ромите създават големи проблеми. Въпреки помощта, която се оказва от всички европейски органи, мнозинството от тях не полагат абсолютно никакви усилия да учат и да изкарват сами хляба си. Още по-лошото е, че не плащат данъци  и отказват да спазват законите. ЕС смята, че ромите трябва да имат своя държава, подобно на евреите, на които е даден Израел. Етнос като циганският има особен статус и трудно държава би могла откаже да им даде убежище. По данни от ЕС ромите са най-голямото малцинство в Европа – 9-10 милиона, най-разпространени са в държавите България, Испания, Франция, Словакия, Чехия, Исландия, Унгария и Румъния.  Еврокомисията взема решение, че тази въпросна държава Ромелия трябва да бъде създадена на територията на държава, която вече има обособени граници в Европа и това е именно България. Другото по-лошо решение, което се взема от Европейкста комисия е всички, които не са от ромски произход,  да се изместят, в която и да е било страна, като всичко, което не успеят да вземат със себе си, да им бъде платено или осигурено – тук се включва жилище и осигурена работа. За тази цел ще бъде необходимо само да отидат до посолството в дадената страна и да подадат молба. Българският народ е един от най-трудолюбивите, дисциплинирани и толерантни народи от всички. Като извън граница те разчитат само на себе си, без да се доверяват на когото и да е било.  Българите са застаряваща нация и освен това са крайно миролюбиви. Всеки българин е индивидуалист, което още повече усложнява създаването на държава, а в случаи, в които се създаде тя, ще съществува съвсем за кратко. Ромелия ще е новото име на циганската държава, а времето за което тя ще бъде съзададена ще е около една година. През тази година в страната ще има голяма активност, роми ще бъдат екстрадирани  в новосъзадалата се държава, а българите ще бъдат изпращани в държави по техен избор. Държавата няма да е част от ЕС, но въпреки това ще използва помощта му. Границите ще бъдат затворени и тя няма да има връзка с другите страни от Европа.   Как ви изглежда:
Когато двама се карат- други се възползват да им оберат и съборят дома
- това ли заслужаваме?!  

            
image  

     Децата ни невинни?! Такова ли бъдеще заслужават?! Ще допуснем ли да затворим вратата,на държавата да изчезнем? Сериозно!! Да помислим и... да ги спрем!
           26.07 22:31 - ПАЛАЧИНКАТА СЕ ОБРЪЩА- СЕГА ЩЕ РАСТАТ ДОХОДИ И ПЕНСИИ,. 20 253

Прочетен: 20383 Коментари: 45

                 НагореГласувай:
11
01. zaw12929 - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Разиграва се режис...
12.08.2013 13:55
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Разиграва се режисирано опасна омраза, злоба и желание за мъст,
само при управлението на БСП : България
- стана страна членка на ЕС
-удвоиха доходите заплати и пенсии
- намалиха външния дълг
- привличаха по 20 милиарда инвестиции на година затова имаше ръст на икономиката над 8% , безработица 5% към 12 май от ГЕРБ регистрираната е 15%

протестиращите иМат задача унищожаването на България- само това могат реформаторите: НАМАЛАВАНЕ ДЪРЖАВНОСТТА ДО ХАОС, ИКОНОМИКА И НАСЕЛЕНИЕ ДО НУЛА-
ТОВА ЩЕ ПРЕСЕЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО...


Сигналите, които излъчваме са безумни: сваляне на легитимното правителство от партии загубили изборите и да сме демократична страна , членка на ЕС?!
цитирай
2. zaw12929 - ИСТИНА е:. "Тръстът за гра...
12.08.2013 13:59
ИСТИНА е: ."Тръстът за гражданско общество" - американски , разпределил $75 млн. долара до края на 2012 г. за български НПО-та, е създаден от група частни американски фондации.
цитирай
3. zaw12929 - По въпроса защо плаща Сорос
12.08.2013 15:39
По въпроса ...;Сорос Не е толковаважно кой плаща на нашите тинк танкове, а за какво им плаща - това е по-важният въпрос. Случайно ли мантрата "държавата е лош стопанин" се върти от 20 години по телевизорите от точно тия хора? Случайно ли най-върлите пазарни фундаменталисти са ИПИ (Институт за пазарна икономика) и нашите хубавци? Случайно ли наричат всеки несъгласен с пазарната догма комунист и го пращат да живее в Северна Корея? Какъв точно е интересът в България на Рокфелер, който притежава половината свят? Развитие на демокрацията? НПО дейците скачат като ужилени, като ги попитат за какво точно харчат парите, които получават, в какво ги влагат. Отговорът е много прост - формират обществено мнение. Ако броят делфини или помагат на жертви на насилие и дискриминация - окей, но когато става въпрос за определяне на политики в България, имаме пълното право да задаваме въпроси и да настояваме за отговори.

Да си спомним кой дава тон за песен на всяко управление от 90-те години на миналия век до днес. Да се огледаме какъв е резултатът от това даване на акъл. И после да говорим кое е полезно за "демокрацията" (разбирай пазара).
цитирай
4. zaw12929 - Мая Манолова обяви, че ръководс...
14.08.2013 11:23
Мая Манолова обяви, че ръководството на парламента официално е поканило президента на извънредното парламентарно в петък, когато депутатите ще обсъдят и гласуват отново актуализацията на държавния бюджет.

Тя обяви, че в петък всички депутати от БСП ще бъдат в пленарна зала. Тя е убедена, че ветото на президента ще бъде преодоляно, защото освен социалистите и депутатите от ДПС ще подкрепят отново актуализацията.

"Не се налага да водим преговори с Атака, те са достатъчно отговорни пред избирателите си и нямам съмнение, че ще се явят в петък и ще защитят интересите им", коментира още зам.-председателят на НС.

„Няма друго правителство, което стъпка по стъпка да изпълнява това, което е обещало. Силата на това правителство е в това, че то стриктно изпълнява своята програма. Няма друг парламент, който плътно да се приближава към това,което е обещал и да работи в интерес на българските граждани. Големият страх на организаторите на протестите и на президента дори е, че правителството ще свърши добра работа. И ветото, и радикализирането на протестите цели да пречи на правителството да работи за хората”, заяви Манолова.

Тя коментира още, че не парламентът е институцията, която е прекъснала диалога с гражданите.

„Тъй като бях свидетел как в предишния парламент имаше тотална липса на чуваемост, аз се бях зарекла, че ако имаме мнозинство в парламента, ще направя всичко възможно, за да поставим по друг начин нашите отношения с гражданските структури. Съжалявам, че започнахме с фалстарт и сега всички разговори и обществени дебати, които прави правителството, изглежда се случват под натиск”, обясни депутатът.

Според нея обаче това не е така, защото има обществени съвети и за пръв път има премиер в лицето на Пламен Орешарски, който се среща с хората непрекъснато.

Зам.-председателят на Народното събрание съобщи още, че експертната група по новите изборни правила работи усилено, така че в края на месеца да има във всички възможни варианти на Изборен кодекс, който да бъде основа за дебати.

"Така ще има база за обсъждане, за да се вземат решения по най-важните въпроси, като например каква да е изборната администрация, предизборната кампания, отразяването от страна на медиите на кандидатите и как да се осигури равнопоставеност на всички участници и да има мажоритарност", заяви Манолова.
цитирай
5. zaw12929 - 1. "В началото Бог създаде ...
14.08.2013 14:16
1. "В началото Бог създаде мъжа. После създаде жената. После на Бог му стана мъчно за мъжа и той му даде тютюна."

2. "Най-лесното нещо на света е да откажеш пушенето. Аз самият съм го правил хиляди пъти."

3. "Няма нищо по-дразнещо от добрия пример."

4. "Честността е най-добрата политика, когато има пари."

5. "Богатият може да има всякакви принципи."

6. "Не отлагайте за утре, когато можете да го направите вдругиден."

7. "От борсови спекулации трябва да се въздържате в два случая: ако нямате средства за това и ако имате такива."

8. "Истината е най-скъпото нещо, което притежаваме. Нека я пестим!"

9. "Когато се колебаеш кажи истината."

10. "По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения."

11. "Има три неща, които една жена може да направи от нищо - шапка, салата и семейна сцена."

12. "Не искам да си развалям отношенията нито с рая, нито с ада. Имам приятели и на двете места."

13. "Според мен, небесният отец е изобретил човека защото се е разочаровал от маймуната."

14. "Адам е бил най-обикновен човек. Пожелал е ябълката не заради самата нея, а заради това, че е била забранена. Ако забранена е била змията, щял е да изяде нея."

15. "Ние в Америка получихме три безценни подаръка: свобода на словото, свобода на съвестта и благоразумие, предпазващо ни да се ползваме от тях."

16. "Славата е дим, успехът - случайност! Единственото сигурно нещо тук, на земята, е неизвестността."

17. "Истината е по-необичайна от измислицата: измислицата трябва да се придържа към правдоподобността, докато истината не се нуждае от това."

18. "Пазете се от хора, които се опитват да омаловажат вашите стремежи. Незначителните хора винаги правят това. Истински великите са тези, които ще ви накарат да чувствате, че и вие също можете да станете велики."

19 "По-добре млад торен бръмбар, отколкото стара райска птица."

20. "Слуховете за моята смърт са силно преувеличени."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12181202
Постинги: 5480
Коментари: 12603
Гласове: 62863
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930