Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 23:10 - ИМА ТРИ ПРИЧИНИ ЗА СЪТВОРЯВАНЕТО НА ВСЕКИ ГАФ: СТРАХ, МЪРЗЕЛ И ГЛУПОСТ?? А какво сочат законовите норми?!!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1740 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 26.09.2013 07:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ, ЧЕ ГАФОВЕТЕ НИ СА УНИКАЛНИ – ДРУГИ НАРОДИ И ТЕХНИТЕ УПРАВНИЦИ ДОРИ НЕ СА СИ ПОМИСЛИЛИ, НЕ СА СЕ ДОСЕТИЛИ ДА ГИ… НАПРАВЯТ

ВИЦ ИЛИ ОДА НА ГЛУПОСТТА:

ПЪРВИЯТ УНИКАЛЕН ГАФ , СЕ СЛУЧИ с  правителството на Филип Димитров! Той поиска „ВОТ НА ДОВЕРИЕ” от своята партия в парламента.  При гласуването  опозицията- социалистите напуснаха залата. Но сините имаха  внушително мнозинство.  И това мнозинство- свали собственото си правителство. Уникален случай в световната практика- все с партии на ЕНП  

ВТОРИЯТ ГАФ СЕ СЛУЧИ ДНЕС:
Днес  25  септември 2013 , лидер на Партия , поискал „ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ” пък дал заповед на депутатите си ( те явно не разполагат нито с глас, нито със собствено мнение и възможност, да попречат на глупавата постъпка )   да не се регистрират  и провали разискванията . Искал да докаже, нещо за АТАКА, а доказа собственото си невежество

Да не присъстваш на собствения си вот- да провалиш дебата; Има три причини  за  сътворяването на всеки гаф: :

 СТРАХ, защото вота е загубен за ГЕРБ

 МЪРЗЕЛ- днес  не им се работеше, а  да са мислили няма следи, по делата безумни се познават

 ГЛУПОСТ –каза, че така е спечелил вота… сигурно си вярва  и  нас  мисли за олигофрени: Прав е, като го търпяхме 4 години и… той си осигури 24 часа да се радва на „победата” …на вота

 НЕ СЕ СЧИТА ЗА ДЕПУТАТ-  ИЗПРАТЕН ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА РАБОТИ, А НЕ ДА ОТЪРКВА ЗАДЪХАНИ ЖУРНАЛИСТКИ по коридорите  на Парламента. Държи се, като Министър председател и само една работа върши- да напомня на  законно избрания от НС ПРЕМИЕР ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА... А МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР- Първо на него дадоха мандата и той го отказа-  гафче

 Тези два гафа   на Филип Димитров и на ГЕРБ  днес- трябва да бъдат записани в историята на българската демокрация. Издигане паметник и то какъв:  на световно ниво: като ги

регистрираме в рекордите на ГИНЕС.  Нали днес нерегистрираните депутати останаха без надница… горките

ИЛИ ДА ИЗЧАКАМЕ ДО УТРЕ ... ЩЕ ИМА ТРЕТИ ЦИРК...  ХЛЯБ МОЖЕ ДА НЯМА, ЗРЕЛИЩАТА СА ГАРАНТИРАНИ...
ПРИЯТНА ВЕЧЕР. ЧАКА НИ ВЕСЕЛ ДЕН!

ИЗВАДКИ ОТ НОРМАТИВНИТЕ АКТОВЕ

КОНСТИТУЦИЯ

 

 

Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително.

 

(2) Народните представители действат въз основа на Конституцията и законите в съответствие със своята съвест и убеждения.

 

 

Чл. 68. (1) Народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.

(2) Народен представител, избран за министър, прекъсва пълномощията си за времето, през което е министър. В този случай той се замества по определен от закона ред.

 

Чл. 69. Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

 

Чл. 70. (1) (Предишен текст на чл. 70, изм. - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) Народните представители не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбуждано наказателно преследване освен за престъпления от общ характер, и то с разрешение на Народното събрание, а когато то не заседава - на председателя на Народното събрание. Разрешение за задържане не се иска при заварено тежко престъпление, но в такъв случай незабавно се известява Народното събрание, а ако то не заседава - председателя на Народното събрание.

(2) (Нова - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) Разрешение за възбуждане на наказателно преследване не се изисква при писмено съгласие на народния представител.

 

Чл. 71. Народните представители получават възнаграждение, чийто размер се определя от Народното събрание.

 

Чл. 72. (1) Пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при:

1. подаване на оставка пред Народното събрание;

2. влизане в сила на присъда, с която е наложено наказание лишаване от свобода за умишлено престъпление, или когато изпълнението на наказанието лишаване от свобода не е отложено;

3. установяване на неизбираемост или несъвместимост;

4. смърт.то събрание, а в случаите на т. 3 - от Конституционния съд.

 

 

 

ПРАВИЛНИК ЗА РАБОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА

 

Кворум:

чл. 48. (1) Председателят открива заседанието, ако присъстват повече от половината от народните представители.

(2) Проверка на кворум се извършва чрез компютризираната система за гласуване преди откриване на заседанието.

(3) Председателят, във връзка с предстоящо гласуване, може да извърши по своя инициатива или само веднъж в едно заседание по искане на парламентарна група проверка на кворума чрез поименно прочитане имената на народните представители или чрез преброяване на народните представители от секретарите на Народното събрание.

(4) Председателят прекратява или прекъсва заседанието, когато в залата няма необходимия кворум. В случаите на прекъсване председателят може да възобнови заседанието не по-късно от един час, в рамките на работното време, ако при новата проверка е налице необходимият кворум.

 

 

 

Вот на недоверие

 

 

Чл. 104. Една пета от народните представители могат да предложат Народното събрание да гласува недоверие на Министерския съвет или на министър-председателя, като внесат мотивиран проект за решение.

 

Чл. 105. (1) Разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от 3 дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението.

(2) По време на разискванията не могат да бъдат правени промени и допълнения в текста на проекта за решение.

(3) Гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

(4) Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители.

 

 

Чл. 106. При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение за недоверие на същото основание не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

 

 

 
Гласувай:
9
01. zaw12929 - ИМА ЕДНА МАКСИМА: "Прави к...
25.09.2013 23:25
ИМА ЕДНА МАКСИМА: "Прави каквото трябва, да става каквото ще,"

а ето какво става, при обратния случай ""ПРАВИ КАКВОТО НЕ ТРЯБВА... И СЕ ЧУДИ... ЗАЩО СИ ЗАГУБИЛ... КАКВО?! Няма значение, нсали милионите нама кой да ти вземе...
цитирай
2. zaw12929 - - Имам мечта- споделя ИВАНЧО С МА...
25.09.2013 23:47
- Имам мечта- споделя ИВАНЧО С МАРИЙКА
- КАКВА
- ДА СЕ СПРАВЯ С ПИЕНЕТО
- МНОГО ХУБАБО. НАПРАВИ ГО!
-ДА АМА ТОГАВА ЩЕ ОСТАНА БЕЗ МЕЧТА...ПРОПЛАКЪЛ ИВАНЧО
цитирай
3. zaw12929 - Реформаторския блок - не е ли по т...
25.09.2013 23:59
Реформаторския блок - не е ли по точно РЕАНИМАТОРСКИ

НАЛИ ЗНАЕТЕ КОИ СЕ РЕАНИМИРА- ПАДНАЛИЯ В КЛИНИЧНА СМЪРТ
цитирай
4. zaw12929 - Кажете си мнението... напишете ВИЦ ИЛИ ОДА НА ГЛУПОСТТА
26.09.2013 07:22
Вижте текста
w.dnes.bg/politika/2013/09/25/kyshtata-osnovi-niama-te-iskat-da-debatiram-za-komina.200588?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=insidebanner#comment-newest

и към него коментари 217 до 220
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11832190
Постинги: 5378
Коментари: 12228
Гласове: 61767
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31