Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2013 18:39 - ИНИЦИАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА НА ДЪРЖАВАТА СЪЗДАВАТ РАБОТНИ МЕСТА, АКО ИМАТ ОБЩА ЦЕЛ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1696 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 04.10.2013 07:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През 2013 година  не се извърши поредното повишение на минималните прагове - резултат: . През 2013 приходите от осигуровки растат – най-вече защото се увеличава броят на заетите в икономиката. Липсата на намеса от  администрацията на държавата облекчи икономиката и подпомогна приходите в бюджета.
ДЪРЖАВАТА И БИЗНЕСА:
Как се меси държавата в бизнеса: с данъци, такси, разни вноски, за да пълни бюджета. Ако тези разходи се увеличават.  за бизнеса, където има над 10 работника, стават непосилни и работниците стават- 9 или 8. На 1000 заети 100-200 безработни, на 1 милион 100 000 до 200 000, а общо стигат и до 500 000. Тогава, 0тпада свършена работа и ... няма попълване и на бюджета. Мерки- това правят експертите на правителството.

Имало 1200 такси, по режими на разрешения и чиновници. сложени да ги събират. Вместо таксови марки- чакат да получат банково бордеро- като сме платили и най малко 3 лева такса за банката. Държавата така осигури двойно "облагане".
Ако  стотинки  е таксата- например за няколко листа копие от съдебно дело, таксата на банката е пак същата. Трябва да има такси, но съразмерни на услугата.
 
Не случайно Меркел иска да се облагат транзакциите. Важното е да се вземат от готовите пари на хората работетещи  на светло- компенсиране  корупция, ограбването от монополи.
Малки стъпки на правителството и се получава видим резултат- който иска да го види?! Да оцени реалността:
Според данни на НОИ през юли 2013 година броят на осигурените се увеличава с над 50 хиляди спрямо юли 2012 година. А това значи работни места, защото се знае, че безработните са над 500 000. Има надежда за доброто, което иска общи усилия.

И данните на статистиката за пазара на труда показват увеличение на броя на заетите. За първи път от началото на кризата имаме подобен растеж на работните места.

Затягането на административното бреме върху пазара на труда, което се правеше последните няколко години 
с цел събиране на повече бюджетни приходи, не може да сработи,  когато е толкова силнo, че убива работни места и фирми. 

И държавата е фактор, който помага
( когато държавната политика се основава на икономическата лигика)    или.. вреди  ( ако прави обратното)
  Вече ще  постига позитивен ефект както за икономиката и пазара на труда, така и за бюджета. Чакаме:
 Нов бюджет- нова рамка- условия да се развива бизнеса, да се привлекат инвестиции: по закони които спират изтичане на национално  богатство.
Ако денят се познава по сутринта- правителство- по  мерки, които ще предприеме за справедливи такси.
Питам, ако у нас  данъкът е 10% защо ЕТ ( едноличнните търговци- гръбнакът на дребния и среден бизнес се облагат с 15%. Нека така да се облага и едрия бизнес или "едри" печалби. Сега е моментът да се реши, което ще налива фиска и ще нормализира пенсионирането. Да се на;ожи 15% данък на сумите, които ЕРП и всякакави монополи вадят навън пари, руди, злато- наше национално богатство.

Защото тези управляващи дойдоха на власт с обещание да създават условия за бизнеса, за пазарната икономика, за увеличаване доходите и това не става с магическа пръчка, а с налагане добрите практики от световната икономика.

Уважаеми, реформатори, вместо да плашите хората със зимата, която никой не може да отложи или отмени- нали сте интелигенти- помислете как да се спре изнасянето на печалбите- това ни прави най бедни, болни и изчезващи. Трябва да си заслужите място в управлението с програми за връщане богатствата, които вие, като сини управници дадоха на чужди- обрекоха сини "демократи"   народа си на изчезване. 

Бонуси и заплати при кабинета "Борисов" Депутатът от КБ Петър Мутафчиев изнесе данни за бонусите и заплатите във ведомствата по времето на кабинета „Борисов”. Мутафчиев цитира протокол от заседание на Министерски съвет от 28 ноември 2012 г., от който става ясно още, че с новата система на заплащане, въведена от Симеон Дянков, заплатите в министерствата, в комисиите са увеличавани за разлика от заплатите и пенсиите в страната - замразени за 4 години:
Увеличението на работната заплата
...в Комисията за защита на конкуренцията е със 103%.  ..
...изпълнителните агенции е 16% ..по геодезия, картография и кадастър увеличението е с 68%; ...по трансплантациите 48%
...в  държавен финансов контрол – ръстът е 46 на сто,
...Морска администрация“  с 40 %
Най-високо е увеличениеето в  „Гражданска въздухоплавателна администрация“ 153%

При управлението на ГЕРБ не само, че е нямало съкращения, но е имало увеличение на персонала в държавните ведомства”, заяви Мутафчиев.

 Депутатът от КБ заяви, че е недопустимо да се увеличават заплатите в отделни държавни ведомства, а да се замразяват пенсии, учителски и полицейски заплати. Според него, предишното правителство и премиер дължат отговор за това.
Гласувай:
5
01. zaw12929 - Бонуси и заплати при кабинета &q...
04.10.2013 07:45
Бонуси и заплати при кабинета "Борисов"
Депутатът от КБ Петър Мутафчиев изнесе данни за бонусите и заплатите във ведомствата по времето на кабинета „Борисов”. Мутафчиев цитира протокол от заседание на Министерски съвет от 28 ноември 2012 г., от който става ясно още, че с новата система на заплащане, въведена от Симеон Дянков, заплатите в министерствата, в комисиите са увеличавани за разлика от заплатите на много други български граждани, които са с бюджетно финансиране.

По думите му увеличението на работната заплата в Комисията за защита на конкуренцията е със 103%. Средният размер на месечната заплата на служителите в изпълнителните агенции е нараснал с 16 на сто. В Изпълнителната агенция по геодезия, картография и кадастър увеличението е с 68%, в Агенцията по трансплантациите то е 48 на сто, в Агенцията за държавен финансов контрол – ръстът е 46 на сто, в „Морска администрация“ заплатите са скочили с 40 процента. Най-високото увеличение е в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ - със 153 процента. „През управлението на ГЕРБ не само, че е нямало съкращения, но е имало увеличение на персонала в държавните ведомства”, заяви Мутафчиев.

Депутатът от КБ заяви, че е недопустимо да се увеличават заплатите в отделни държавни ведомства, а да се замразяват пенсии, учителски и полицейски заплати. Според него, предишното правителство и премиер дължат отговор за това. От ГЕРБ заявиха, че нарушения няма и изчисленията на Петър Мутафчиев били неясни. Бившият здравен министър Десислава Атанасова обеляза, че въпреки днешните твърдения, в здравното министерство не са получавали бонуси. Тя цитира писмо на наследничката си в кабинета „Орешарски“ д-р Таня Андреева, че през 2012 и 2013 година държавните служители във ведомството не са получавали Допълнително материално стимулиране.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11955006
Постинги: 5398
Коментари: 12316
Гласове: 62092
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930