Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2013 19:39 - ИЗБИТИ са между 12 и 16 милиона души. Ужасяващ световен рекорд!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2519 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 30.10.2013 22:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„САЩ – Империята на залеза”*. прогноза,  .  50 0 3 $13, 172, 635, 234, 801-  това са 13 трилиона, 172 милиарда, 635 милиона, 234 хиляди и 801 долара- цифрата отразяваща официалния национален дълг на Съединените американски щати.Тази цифра, както знаете може във всеки един момент да бъде видяна на така нареченият Часовник на дълга в Ню Йорк. Разбира се, както споменах това е само официално оповестеното, т.е. върха на айсберга, според някои източници, реалният дълг на Америка към света е вече над 60 трилиона долара и той не може посмъртно да бъде изплатен, не че някой въобще има някакво намерение да го изплаща.

Накратко казано, САЩ с производството на 20% от БВП на планетата, консумира 40% от БВП на планетата, и при положение, че структурно приносът към БВП на сферата на услугите(непроизводителна сфера!) е над 70%! Ще се повторя като кажа, че най-големият длъжник на планетата никога няма да се издължи.


Америка излиза от кризата, инфлацията е близка до нулата, а безработицата е само 9%…
А дали е така? Във всеки случай, чини ми се, че стъкмистиката не е българско изобретение, а има презокеански произход, но да не се отвличаме и да видим какво казват учените.

На една скорошна своя лекция асистентът от УНСС
Митко Хитов заявява следното: „Инфлацията в САЩ в момента не е близо до нулата, а е около 10%, а безработицата не е 9%, а 22%.

Данните са на база използваните допреди няколко години статистически методологии в САЩ. Статистическият трик е, че ако някой дълготрайно безработен продаде стария си шкаф чрез интернет, за да си купи хляб, статистиката го включва в графата на работещите като частни предприемачи. Статистическата методология в САЩ е била изменяна на два пъти в последните десетилетия”.**
Световният гуру на маркетинга
проф. Филип Котлър направи изказване от което могат да ти настръхнат косите: „ Настъпва ерата на хаоса”. Котлър говори за турбулентни полета, които създават несигурност и невъзможност за предсказуемост, затова новото нормално състояние е не просто криза, а турбулентност.

По този повод друг наш водещ учен
доц. Боян Дуранкев е не по-малко мрачен: „Намираме се в ситуация на нестабилност, несигурност, недоверие към бизнеса, недоверие във възможността на финансовите организации да генерират идеи и да решават проблеми.”

И отбелязва един особено показателен страничен ъгъл на зрение към проблема: „Една от причините за кризата са деформациите в мисленето, като най-големият враг е широко пропагандираната, особено в САЩ, „теорията за позитивното мислене“. Ако мислиш позитивно, всичко добро ще стане, като тази теория е голям проблем. Например Freddie Mac казваше, че може да нямаш доходи, но, ако мислиш позитивно, ти правиш инвестиция, купувайки жилище с ипотека за 1400 долара на месец, когато цялата ти месечна заплата е само 1500 долара. Това позитивно мислене изгони милиони[американци] от домовете им.

опит за прогноза, с помощта на световно известния норвежец проф. Йохан Галтунг, носител на Алтернативната Нобелова награда за мир.
– Имате ли нови прогнози?
– Да, те се отнасят за гибелта на империята САЩ. За първи път аз публично заявих за това през 2000 година и предположих, че това ще се случи през 2020 – 2025 година. След като президент стана Буш-младши, съкратих срока с пет години, т.е. до 2020 г., защото този човек ускорява събитията. Това разбира се, въобще не означава, че Щатите ще изчезнат от картата на света. Става реч за освобождаването на Америка, която буквално ще разцъфне, веднъж избавила се от империята.
– Марксистката теория утвърждава, че буржоазните производствени отношения са безпощадни. От друга страна световният пазар ще способства за всеобщото освобождения, ако тези отношения бъдат ликвидирани?
– Основният тезис на Маркс е в това, че към освобождение се стремят най-бедните слоеве на населението. Ако разглеждаме капиталистическата система като световна система, то действително, бедността е особено много в страните на Юга. Маркс обаче е мислил с икономически категории, пропускайки да види военната страна на въпроса.

Например, след Втората световна война, Щатите са извършили 70 интервенции за защита на системата, което преидизвика протестите на ислямските страни, които най-често са били подлагани на нападение. Поради това, Американската империя заплашва не толкова така наречената пролетарска революция, колкото тези, които не искат да бъдат жертви на интервенция. А такива има много. Според някои данни, след 1945 година САЩ са унищожили между 12 и 16 милиона човека, за да съхранят своя икономически натиск…

 

 

ФАКТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНОТО ДОСИЕ НА ИМПЕРИЯТА

Изследователят Уилям Блум има 300 страници изложение в пътеводителя си за единствената световна суперсила – факти и свидетелства за огромното страдание, жертви, лишения, съсипана природа, изпепелени култури от империята САЩ чрез – използване на пряка и косвена сила, открита(Пентагона) и прикрита(ЦРУ), с откритата или прикрита помощ на американските съюзници. Резултатът е достигане на международна класова структура с все по-увеличаващи се пропасти между богати и бедни страни, между богати и бедни хора.

Няма никакви признаци за широко прокламирания от имперската пропагандна машина – „сблъсък на цивилизациите”. Но е налице огромно мисионерско усърдие и огромно самодоволство. И разбира се, постоянно променяща се според обстоятелствата, но една и съща по мотивите си реторика – ту сдържане на съветската експанзия и борба срещу комунизма, ту срещу наркотиците, интервенции за насаждане на демокрацията и защитаване на човешките права, сега пък – срещу тероризма…
Цитираната книга на Блум представя само от 1945 г. до 2000 г. пълен списък на:
• Интервенциите на империята САЩ, представящ 67 случая
• Бомбардировки на 25 суверенни държави
• Намеса в изборите или провалени избори в 23 суверенни държави
• Политически убийства(или опити) в 35 държави
• Прилагани изтезания в 11 държави
Според статистиката на Блум това прави общо 167 случая на тежко политическо насилие извършено от империята по света, след Втората световна война. При което империята САЩ е убила

между 12 и 16 милиона души. Ужасяващ световен рекорд!

И в този момент се сещаме за един наистина голям мъж, великолепен учен и човек – норвежецът Йохан Галтунг, който предрече рухването на Съветската империя през 1990 г. Прогнозата му се сбъдна напълно. През 2000-та обаче, той направи още едно предсказание и то гласи:

Империята САЩ загива през 2020-та.
Кой е Йохан Галтунг?

Йохан Галтунг
е роден на 24 ноември 1930 г. в Осло, Норвегия. И двамата му родители са лекари. Галтунг е женен два пъти. Има двама сина Харалд и Андреас от съпругата си Ингрид Айде. Втората му съпруга е японка, Фумико Нишимура; от нея има две деца – Фредерик и Ирене (и двете имена означават “мир” съответно на норвежки и гръцки). Първата си докторантура защитава по математика, а втората – по социология в Университета в Осло. Галтунг е създател на Международния институт за изследвания на мира (РКЮ) в Осло през 1959. Преподавал е в много университети по цял свят, носител на редица награди между които и на Алтернативната Нобелова награда за мир. Успешен медиатор в редица международни конфликти…

Тук ви представяме част от пространното интервю дадено от проф. Галтунг на 15 юни 2010 във Вашингтон за независимото тв предаване „Демокрация сега” на Ейми Гудман, излъчвано от повече от 700 тв, радиостанции, кабелни мрежи:

Галтунг:
– Това е империя, изправена срещу стената, империя в отчаяние, империя, бих казал в предсмъртна гримаса. Моето предсказание е тук, в тази книга, наречена „Залезът на империята САЩ и после какво?” и то е, че тя ще издържи до 2020-та година. През 1980 г. аз предсказах, че съветската империя ще се разпадне в най-слабата си точка – Берлинската стена за не повече от десет години и това се случи през ноември 1989, а съветската империя я последва. Моето предсказание сега е подобно, но за империята САЩ и, че това може да доведе до процъфтяването на Републиката САЩ.

Когато правих прогнозата през 2000 г., аз прогнозирах 25 години. Но междувременно за президент бе избран Джордж Уокър Буш, а неговите тесногръди възгледи са чист фундаментализъм, което ме накара да съкратя периода с пет години, защото този човек ускорява събитията… Започна три войни – война срещу тероризма, война срещу Афганистан и война срещу Ирак. И това се случва след като САЩ не победи във войната в Корея и загуби войната във Виетнам.

Това прави вече 5 войни от голям мащаб – много типично е за залеза на империите, когато нещата тръгнат по този начин. Когато ме попитахте как съм определил времето, трябва да ви кажа, че съм правил сравнителни анализи на упадъка и гибелта на много империи… И трябва да ви кажа, че империите изгряват и залязват много по-бързо в наше време… Двете римски империи – западната и източната преживяха векове, но днес всичко става по-бързо.

Американската империя се появи през 1898 навличайки си обущата на вече умиращата или дори мъртва вече испанска империя, така че разглеждаме феномен на възраст 110 – 112 години, който ще бъде мъртъв, както вече казах към 2020 г.


Гудман:
– Вие задавате в книгата си един реторичен въпрос – Фашизмът на САЩ или процъфтяването на САЩ? – какво точно имате предвид?

Галтунг:
– Това което наблюдаваме в момента е интензификацията, разширяването[на имперските позиции] – специални части, увеличаващи присъствието си във от 30 до към 45 държави. И това е точно каквото трябва да се очаква, усилие да се пробва експорт на проблемите, казвайки, враговете са навън и ни дебнат, вместо да се признае очевидното – ние изградихме конструкция, конструкция, която отмира от само себе си…

Ако ти се опиташ да доминираш над света икономически, военному, политически и културно едновременно, в такова усилие, не можеш да издържиш твърде дълго. И тъкмо това е ситуацията в момента. Сега, в този период, който следва, ще има фашистки реакции, не е невъзможно да има и военен преврат в САЩ от десни сили, не е невъзможно в този период.

Вижте аз съм по-скоро оптимистичен…  мисля, че[след гибелта на империята] щатите ще влязат в процъфтяващ период – вижте какво стана с Англия, която се раздели със своята империя през 1965 г. – процъфтява. Русия се раздели със своята империя през 1991 г, и макар да имаха тежък период по времето на Елцин, сега Русия е добре, великолепно се развива!..


 Гласувай:
11
01. zaw12929 - Студентите се превърнаха в стока с ...
30.10.2013 06:49
Студентите се превърнаха в стока с възможно двойна употреба, след като и тяхната окупация на Ректората предизвика контраокупация.

Това коментира политологът Борис Попиванов от Института за социални ценности и структури „Иван Хаджийски”.

Той ги посъветва внимателно да прецизират своята тактика, за да не се излизат от академизма, защото това е нещо, което рано или късно времето ще накаже. 1997 г. не може да е идеал за 2013 година, коментира Попиванов.

Студените през 1997 г. бяха авангард, а сега дори нямат същата подкрепа и в университетите, настоя и проф. Петър-Емил Митев.

САНО ДЕТО И ТОГАВА ИМАШЕ ГОЛЯМА ГРУПА НЕСТУДЕНТИ- ОТ ФИРМИ НА МУТРИТЕ. СЕГА ВЕЧЕ СИ ИМАТ НУТРИ СТУДЕНТИ ПАДНА НИВОТО
цитирай
2. shtaparov - Това е така, но нали помните как Х...
30.10.2013 07:37
Това е така,но нали помните как Хитлер покриваше направените от неговата националсоциалистическа работническа партия външни и вътрешни дългове? Чрез завладяването на чужди народи,които плащаха дълговете на неговите задгранични покровители. За които напоследък все по-често се говори,а те естествено приписват вината на други,но най-вече на своите противници!
цитирай
3. pvdaskalov - Мъдър си, Zaw12929!
30.10.2013 11:24
"Вижте, аз съм по-скоро оптимистичен… мисля, че [след гибелта на Империята] Щатите ще влязат в процъфтяващ период – вижте какво стана с Англия, която се раздели със своята империя през 1965 г. – процъфтява. Русия се раздели със своята империя през 1991 г, и, макар да имаха тежък период по времето на Елцин, сега Русия е добре, великолепно се развива!..."
Поздрави!
цитирай
4. zaw12929 - Това е така, но нали помните как Х...
30.10.2013 13:55
shtaparov написа:
Това е така,но нали помните как Хитлер покриваше направените от неговата националсоциалистическа работническа партия външни и вътрешни дългове? Чрез завладяването на чужди народи,които плащаха дълговете на неговите задгранични покровители. За които напоследък все по-често се говори,а те естествено приписват вината на други,но най-вече на своите противници!


РЕЗУЛТАЪТ Е : НАД 50 МИЛИОНА ИЗБИТИ, НА НАД 500 МИЛИОНА ЖИВОТА РАЗСТРОЕН УНИЩОЖЕН
цитирай
5. zaw12929 - "Вижте, аз съм по-скоро оп...
30.10.2013 13:58
pvdaskalov написа:
"Вижте, аз съм по-скоро оптимистичен… мисля, че [след гибелта на Империята] Щатите ще влязат в процъфтяващ период – вижте какво стана с Англия, която се раздели със своята империя през 1965 г. – процъфтява. Русия се раздели със своята империя през 1991 г, и, макар да имаха тежък период по времето на Елцин, сега Русия е добре, великолепно се развива!..."
Поздрави!


МИСЛЯ, ЧЕ И НИЕ БЪЛГАРИТЕ АКО ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ СМЕ В НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА И ОБЕДИНИМ УСИЛИЯ, ДА ИЗПЪЛНИМ ЕДНА ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ- ЩА ЗАЖИВЕЕМ В ЗДРАВЕ, КРАСОТА И ДОБРУВАНЕ
ДНЕС ОМРЗАТА НИ СЪСИПВА
цитирай
6. zaw12929 - Това е така, но нали помните как Х...
30.10.2013 14:02
shtaparov написа:
Това е така,но нали помните как Хитлер покриваше направените от неговата националсоциалистическа работническа партия външни и вътрешни дългове? Чрез завладяването на чужди народи,които плащаха дълговете на неговите задгранични покровители. За които напоследък все по-често се говори,а те естествено приписват вината на други,но най-вече на своите противници!


РЕЗУЛТАТЪТ: 50 МИЛИОНА ИЗБИТИ, ЖИВОТЪТ НА 500 МИЛИОНА УНИЩОЖЕН... ОЩЕ ПРЕОДОЛЯВАМЕ ЗАГУБИРЕ И НИ ПРЕЧИ ОМРАЗАТА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ЗА ОБЩ СТОПАНСКИ, КУЛТУРЕН НАУЧЕН ПРОСПЕРИТЕТ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12057022
Постинги: 5442
Коментари: 12499
Гласове: 62500
Архив
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031