Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2013 13:08 - Броя на германските избиратели е 40 пъти по голям, заплатите на депутатите им - също ДОКАТО СЪД НЕ РЕШИ И ЖЕНА НЕ РОДИ- НЕ СЕ ЗНАЕ МЪЖКО ЛИ ЩЕ Е ИЛИ ЖЕНСКО
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1635 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 28.11.2013 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1.   Българския избирател не е толкова отговорен, да отиде на избори, но е достатъюно интелигентен да разбере, че там партиините субсидии не се разпиляват за 300 партии и са много по вече от българските. Докога тъпи пикли с микрофон ще ни гледат в очите и ще ни манипулират. Не може да имаме партиийа система без държавни съюубсидии и само незряло общество се хваща на въдигите на омразата. Затова :

Партиите не отстъпиха нито лев от държавната си субсидия
2. Само част от хората с годишен доход под 4080 лв. ще ползват данъчно облекчение през 2014 г.


На фона на острото политическо противопоставяне в страната партиите - управляващи и опозиция, постигнаха пълно единодушие по една тема - запазването на размера на държавната им субсидия. Въпреки поетия от БСП ангажимент бюджетната комисия снощи запази парите на партиите на сегашното им ниво при второто четене на бюджета за следващата година. За 2014 г. те ще получат почти 39 милиона лева.

 Като ви дават пример журналисти, даже сценаристи на Слави, че в Гернания вземат партиите много по малко: да но те имат 30 пъти по вече избиратели, които гласуват, а у нас - гласовете се разпиляват"

3. Забелязали ли сте, "Атака" редовно раздава партийните пари на хора изпаднали в големи финансови затруднения
Ако някой дава социологически проучвания и сочи, че "Атака" няма да влезе в следващия парламент просто дава нагласени данни. "Атака" много се промени, а от друга страна за тях не се дава адекватна оценка. То същото е за всички партии, като най вече се залива с помия всеки, който не е от реорматорския блог. Всяка партия има електорат и който иска по голямо одобрение, да казва какви са идеите на неговия избранник  за добруването на България, а не да залива другите с помия.

  4.  Омразата се разраства и тя се насажда от медиите директно от журналистите и от поканените гости- най вече хора болни от омраза по един или друг начин засегкани. Започват едни срещу други да хверлят в публичното пространство "факти" , като шумно се оповестяват , че ги внасят в Прокуратурата. А ще има ли озъдени: това е друг въпрос, защото освен обвинения трябват и доказателства. После ще обвиним и съда, че не ги е осъдил. 

5. 
ДПС се противопостави категорично на намалението на сумата. ГЕРБ, които внесоха купища предложения за промени в бюджета, не засегнаха тези текстове. "Атака" зае крайната позиция партиите да получават 0 лв. и не получи подкрепа. Другото предложение за орязване на субсидиите дойде от депутата Георги Кадиев, но и то не срещна разбиране.

Той предлагаше по 6 лв. за спечелен глас за всяка формация, която има повече от 1% от действителните гласове на последните парламентарни избори, и по 45 000 лв. за депутатски мандат. Това би намалило сегашните субсидии за извънпарламентарните партии с 50%, а на парламентарните - с около 17%. На бюджета се спестяват около 8 млн. лв. годишно.

 И догодина партиите, получили над 1% от гласовете на последните избори, ще получават за всеки глас 12 лв. на година. В размирното лято всички даваха щедри обещания за орязване на държавните субсидии. БСП говореше за "значително намаление", а при гледането на държавния бюджет на първо четене миналата седмица се споменаваше за 9 лв. на глас. ГЕРБ предлагаше първо намаление до 2% от минималната заплата (6.80 лв. за 2014 г.), а сетне и наполовина. Преди дни обаче партиите започнаха да дават заден. "Сега" разкри, че червените депутати няма да подкрепят колегата си Кадиев за орязване на субсидията. ГЕРБ пък се сети, че всякаква промяна в тази посока трябва много добре да се обмисли, защото може да засегне малките партии.

Според Йордан Цонев (ДПС) не е справедливо субсидията да се орязва след парламентарни избори, защото това била несправедлива промяна на правилата. "Ние сме принципно против намаляването на субсидиите. Ако си спомняте, те бяха въведени като по-прозрачна алтернатива за финансиране на партиите от фирмените дарения", коментира той. Цонев подчерта, че разходите на партиите идните четири години постоянно ще растат, защото всяка година ще има избори. Предложението на Кадиев получи подкрепата на депутата от "Атака" Николай Александров и на Румен Гечев (БСП). С три гласа "за" и седем "въздържал се" предложението му беше отхвърлено. При съставянето на бюджета експертното правителство на Орешарски не изказа мнение по въпроса за партийното финансиране с твърдението, че решението е в прерогатива на НС. Така догодина ГЕРБ ще получи 13.1 млн. лв., БСП - 11.5 млн. лв., ДПС - 4.4 млн. лв., а "Атака" - 3.1 млн. лв. На НФСБ се полагат 1.6 млн. лв., а на ДБГ - 1.4 млн. лв. ВМРО ще вземе 815 хил. лв., РЗС - 731 хил. лв., ЛИДЕР - 755 хил. лв., а "Глас народен" на пънкаря Светльо Витков - 578 хил. лв.

6.  Вчера стана видно и друго отстъпление - по линия на предложеното данъчно облекчение за хора с ниски доходи. Както "Сега" писа, от данъчното облекчение ще могат да се възползват хора с брутен годишен доход до 4080 лв. Тези доходи обаче трябва да са получени само от трудово правоотношение, става ясно от гласуваните вчера в комисията текстове. Хора с доходи от други източници като наем или хонорари няма да имат право на облекче

Текстовете за новата преференция са и вътрешно противоречиви. Въпреки че ограничението за дохода е на годишна основа, в тях се говори за данъчно облекчение за доходи под минималната работна заплата, тоест въвежда се и месечен ограничител. Така не е ясно дали хора с по-висока от 340 лв. заплата, които обаче са останали без работа и попадат в границата от 4080 лв., ще могат да си приспадат данък. Самото ползване на облекчението ще стане с подаването на годишните данъчни декларации през 2015 г.

СЮРПРИЗ

ЗА ЕДНИ, СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ- НЯМА ХОРАТА ДА СЕ ЗАПАЛВАТ ЗАРАДИ НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ ПЛАТЯТ ТОКА!!


Голямата изненада?! ( ВДИГНАХА ИМ ДЕСЕРТА!)  в проектозакона за държавния бюджет на второ четене се оказа
въвеждането на такса за производителите на вятърна и слънчева енергия.

Тези хитреци, ( БЛИЗКИ НА  ГЕРБЕЖИЙСКАТА МУТРЕНСКАТА ВЛАСТ!!)  изпреварили с десетилетие нормативите за количесрво ( ИМАМЕ 8 ПЪТИ ПО ВЕЧЕ ИНСТАЛИРАНИ УСТРОЙСТВА!)  затова, кората не могат  С ДНЕШНИТЕ ДОХОДИ да понесат цената на токаС УСТРОЙСТВА, ПРЕДВИДЕНИ ОТ ЕС за 2023 г. ! ?

 ЗАТОВА Е ПРАВИЛНО- ТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ПО МАЛКО ДОХОДИ- ЗА ПО ДЪЛГО ВРЕМЕ.

Предложението е на депутати от "Атака" и предвижда производителите да дължат 20% такса за изкупената енергия. Според формулата размерът на таксата ще се определя, като преференциалната цена се умножава по количествата енергия и от сумата се изчисляват 20%.

Дължимите такси ще се декларират и ще се внасят в ДКЕВР на тримесечна основа. Предложението на "Атака" вчера бе прието от бюджетната комисия, въпреки че не е придружено от никакви мотиви и разчети за ефекта от него.

Ясно е, че то ще се отрази позитивно на приходната част на бюджета, но не се знае с колко. Финансовият министър Петър Чобанов вчера бе лаконичен с обяснението, че ще бъде подложено на сериозни дискусии в пленарната зала.
Гласувай:
5
01. zaw12929 - Раязследване не значи обвинение
28.11.2013 13:14
До прокуратурата е подаден сигнал срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления, потвърди главният прокурора Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Обвинител номер едно обясни, че той е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция по приходите.

Цацаров поясни, че не може да даде точни данни за сигнала, защото го е прегледал с оглед на обработване на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Той допълни, че част от проверката се извършва от ДАНС.

Преди дни лидерът на „България без цензура” Николай Бареков заяви, че ще внесе сигнал до главния прокурор срещу Бойко Борисов и бившата му половинка Цветелина Бориславова.

По думи на Бареков той ще даде на прокуратурата допълнителни обстоятелства около придобиването на СИБанк, как Бориславова е станала шеф на надзора на банката два месеца след като Борисов поема поста главен секретар на МВР през 2001 г.

Преди седмица той внесе и сигнал във връзка с офшорната фирма на Бориславова и експремиера Борисов, открита през 1994 г.,а самият Борисов заяви, че офшорната му фирма отдавна е закрита.

Главният прокурор каза още, че Софийска градска прокуратура и ДАНС проверяват и премиера Пламен Орешарски заради изказването му, че държавни служители могат да бъдат уволнявани, ако участват в протести.
ДОКАТО СЪД НЕ РЕШИ И ЖЕНА НЕ РОДИ- НЕ СЕ ЗНАЕ МЪЖКО ЛИ ЩЕ Е ИЛИ ЖЕНСКО
цитирай
2. zaw12929 - Полицаи задържаха двама кримин...
28.11.2013 13:58
Полицаи задържаха двама криминално проявени софиянци, пробвали да измамят пенсионер от Ботевград със сумата от 5500 лева. Това съобщиха от ОД на МВР-София-област.

Около 14.50 часа вчера в районното управление в Ботевград се получило съобщение от 79- годишен мъж, че непознати са се обадили на домашния му телефон и са се опитали да го измамят по класическата схема.

Те се представили за лекари, съобщили, че се налага спешна операция на сина му, за която веднага трябва да даде 5500 лева.

Пенсионерът с нищо не подсказал, че е прозрял измамата и си уговорил среща с двамата пред клона на местна банка.

Малко по-късно на уреченото място полицейските служители задържали Н.А. на 43 години и 47-годишния К.К. от София и двамата регистрирани за взломни кражби.

Измамниците остават в ареста за 24 часа като заподозрени в извършване на престъпление по чл. 209 от НК. По случая e образувано досъдебно производство, работата по пълното му документиране продължава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11817676
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61737
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31