Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2014 20:28 - БЪЛГАРИ ЗЛОБЕЯТ НАД БЪЛГАРИ И ВСЕ ТАКА С ОМРАЗА ЩЕ ЗАКРИЕМ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2099 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЛИЦАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СЕ СМЕНЯТ ПРЕЗ 2014 – ТЕЖКИ ПАЗАРЛЪЦИ ВЪРВЯТ ЗАД КУЛИСИТЕ image

Всички европейски институции (Европейска комисия, Европейски парламент и Председателство на Европейския съвет) ще имат нови лица до края на настоящата година.

В страните от съюза вече започнаха да правят тънки сметки, които да прокарват интереса на всеки от играчите в сложните баланси на европейската власт. Вече интензивно вървят задкулисни преговори и тежки пазарлъци, най-вече между очакващите да имат мнозинство ЕНП и ПЕС, които често в центъра си поделят властта на европейската баница и изолират останалите политически субекти, особено консерватори и националисти.

Европейските граждани ще си избират депутати за Европейския парламент от 22 до 25 май. България има 17 от общо 751 места. Според Лисабонския договор ЕП ще има още по-големи правомощия и центърът на тежеста за взимане на решение леко ще се измества към него. От изхода на изборите до голяма степен ще зависят другите смени.

На 31 октомври свършва мандата на Европейската комисия и на мястото на Жозе Мануел Барозу трябва да бъде избран нов министър-председател (комисар) на ЕС, както и 27 нови комисари. Това означава, че Кристалина Георгиева ще трябва да търси ново място за себе си още през лятото, когато започват номинациите. В България упорито вървят слухове, че се готви за скок в българската политика, където с помощта на нелегалните емигранти окончателно да оправи демографската ситуация на страната.

На 30 ноември държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС трябва да изберат наследник на Херман ван Рампой начело Европейския съвет, както и върховен представител на мястото на баронеса Катрин Аштън.

 

В публичното пространство се въртят имената на всевъзможни кандидати за освобождаващите се нови постове. Едва ли, обаче, ще мине без изненади, подобно на миналия път, а никой от статуквото, например, не слага в сметките водещи политици от Франция и Холандия, като Марин льо Пен и Гирт Вилдерс, които ако успеят да вкарат достатъчно на брой евродепутати, могат съществено да променят баланса на силите и посоката в която върви ЕС.

 

ЕТО, ЧЕ БЪЛГАРИ ЗАПОЧНАХА ДА КЛЕПЯТ БЪЛГАРИ ПРЕД ЕВРОПА
Алекс  Алексиев е емигрант в САЩ от 1965 г., но остава родолюбец и патриот. Неговите анализи за националната сигурност на САЩ се използват от Пентагона и ЦРУ. Научен сътрудник е в института „Хъдсън“, дълги години е работил в корпорация RAND. Председател е на Център за Балкански и Черноморски изследвания в София. В зората на демокрацията бе съветник на премиера Филип Димитров. Роден е през 1941 г. в България. Син е на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник и фейлетонист Райко Алексиев

АЛЕКС АЛЕКСИЕВ: ЛЕВИТЕ ИСКАТ ДА ПРЕВЪРНАТ ЕС В СЪЮЗ НА ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ РЕПУБЛИКИ image
В АНГЛИЯ ИМА 85 ДЕЙСТВАЩИ ШЕРИАТСКИ СЪДИЛИЩА

Европа трябва да разбере, че правителството на Орешарски превръща България в троянски кон на руската мафия, казва известният американски анализатор

Интервю на Михаил Иванов

- Г-н Алексиев, Faktor.bg публикувана главата от вашето изследване за развитието на радикалния ислям в Европа, но текста е писан преди четири години, какви са проблемите сега пред Стария континент, на фона на Арабската пролет, сирийската криза, засилващата се ислямизация на Турция?

- Кризите, които споменавате изострят ситуацията на?-вече с нови вълни от легални и нелегални емигранти от  порядъка на няколко десетки хиляди само в Западна Европа досега. В зависимост от развитието  на тези конфликти те могат да станат и стотици хиляди. От гледна точка на ислямизацията на Европа, която аз анализирам подробно в тази глава, тя продължава с пълни темпове.   В книгата, която завърших преди новото преброяване във Великобритания (единствената  страна в ЕС, която дава данни за религия, б.а.) през 2011, аз предсказах, че мюсюлманското население, което наброяваше 1.6 милиона през 2001 ще се удвои за десет години. Така и стана. През 2011 броят им вече е 2.85 милиона, но е общо прието между демографите, че има на?-малко още 400 – 500 хил. нелегални  имигранти.  

Това само по себе си не е проблем, но може да стане, ако подрастващото поколение се радикализира и стане мнозинство. А това вече става поради това, че мюсюлманското население е предимно  градско и средната му възраст е само 25 години докато при християните тя е 45. Така че когато техният дял от населението в един град стигне 25%, при децата от училищна възраст те стават мнозинство. Това разбира се значи, че само след двадесетина годиниq те ще са мнозинство между населението на активна възраст. Такива градове вече има доста в Англия. Например в Лондонския квартал „Таур Хемлетс” (Tower Hamlets), мюсюлманите са 34.5% но при учениците са над 60%. В главата аз говоря на дълго и широко за прогресивната ислямизация в Англия и цяла Европа, така че тука няма да я дискутирам, освен да кажа, че този процес по никакъв начин не е спрял. Напротив, ето само един пример. Когато правих изследвания и интервюта  за книгата в редица градове в Англия през 2010 година,  там имаше не повече от 25-30 действащи шериатски съдилища. Сега са 85! 

- Кои са основните проблеми на Европейския съюз днес ?

- Това е една много обширна тема, за която просто няма място в това кратко интервю.    Но ще се опитам съвсем на кратко да ги коментирам. Проблеми колкото искате. Дефицит на демократичното мислене, прекалена бюрократичност, демографски срив и свързаният с него провал на Европейския социално-икономически модел наричан  социалната пазарна икономика (soziale Marktwirtschaft).   Но да се върнем в самото начало от където започнаха и проблемите.

Идеята за обединяване на Европа  на базата на общата култура, икономически интереси и свободни пазари, разбира се е толкова елементарна, че е странно, че хора от същата  цивилизация трябваше да минат през невероятно кървави братоубийствени войни за да я разберат.  Но те  успяха и то благодарение на политически исполини  като Конрад Аденауер, Де Гаспери и Роберт Шуман.  Между другото, за мене Аденауер е на?-великият европейски политик на 20 век, страстен привърженик на Западната цивилизация, и човек който не се стесняваше да каже че „германецът е белгиец  с  мегаломания.“  Това което те направиха беше да разберат, че за да няма повече войни в Европа са необходими четири основни свободи: свобода на движение на хора, стоки, капитали и услуги. Но Аденауер и колегите му знаеха много добре, че за да заработи пазарът е необходимо да има конкуренция във всичко останало, включая данъци и т.н. Това беше постигнато още с Римските Договори в 1957 година.

 За съжаление, европейските социалисти имаха други идеи.  За тях идеала беше не една европейска общност базирана на свобода, демокрация и пазарна икономика, а  един силно централизиран и бюрократизиран СЕСР (Съюз на Европейските Социалистически Републики), който по същество е анти-пазарен. И ето например от самото начало, социалистите изнамериха Общата Земеделска Политика (CAP) за субсидиране на фермерите. Пропагандната прогноза беше че тази „временна“ програма ще направи Европейското земеделие на?-продуктивното в света и ще гарантира на?-евтината и качествена храна.  А какво се получи след повече от половин век тежки субсидии? Западна Европа в момента е неконкурентноспособна на световните пазари, храната и е на?-скъпата в света и няма един фермер, който да може да печели без субсидии. Да не говорим за откритата и узаконена  чрез договори дискриминация спрямо новите страни членки на ЕС. 

- Как се развиваше на демокрацията на Стария контитент, паралелно с разрастването на ЕС ?

- Негативно. Погледнете само скандала с Европейската Конституция. След като се оказа, че навсякъде, където на гражданите беше дадено правото да гласуват (Ирландия, Франция и Холандия) те я отхвърлиха решително, мандарините в Брюксел решиха просто да не разрешават повече референдуми. По същият начин, Брюксел не разреши на гърците да гласуват на референдум за собственото им бъдеща.

- Тази година е знакова за Европейския парламент, предстоят избори за евродепутати, какво е тяхното значение за България, как тези избори могат да се превърнат във фактор за намиране на изход от тежката ситуация, в която се намира страната ни?

- Изборите за Европейски парламент през ма? ще бъдат може би на?-интересните досега. Отсега се очертава масово увеличение на гласовете за така наречените евроскептични десни партии, като Националния Фронт на Марин льо Пен във Франция, Партията на Свободата на Геерт Вилдерс в Холандия и британската Независима Партия (UKIP). Други подобни формации, които също се очаква да влезнат в парламента включват Влаамс Беланг в Белгия, Северната Лига в Италия и Шведските демократи. Всички те са обезпокоени от огромният наплив на имигранти, на?-вече мюсюлмани, които не само, че отказват да се интегрират, а напротив все по често се капсулират в „паралелни“ общества, които не признават европейските норми на поведение и култура. От друга страна, европейските елити и бюрокрация сковани от политическа коректност и мултикултурни догми отказват дори да споменат, че съществуват подобни проблеми. Нищо чудно че доверието в институциите на ЕС пада катострофално в цяла Европа. В Испания недоверието към тези институции се е покачило от 23% през 2007 до 72% през 2012.

 За България тези избори могат да се окажат от значение само, ако ние успеем да изберем достойни хора, които знаят как да използват тази висока трибуна в защита на българските интереси.  Пък и да обяснят на колегите си как сегашното правителство тласка страната ни в една подчертано анти-европейска посока и я прави едва ли не Троянски кон на руската мафия в Европа. До сега не съм забелязал един български депутат в Брюксел, който е способен на това.

- При бъдещото разширяване на ЕС се очаква интегриране на мюсюлмански страни, като Турция, Албания, Босна и Херцеговина, Косово. Това може ли да даде тласък за развитие на радикалния ислям и каква е оценката ви за тази перспектива ?

Това е един теоретичен въпрос който, според мен, не е на дневния ред на?-малко още десетина години.  По скоро аз се безпокоя от директното ислямистко влияние от днешна Ердоганова Турция, както и от редицата ислямистки фондации и радикални проповедници базирани в Западна Европа, които и в момента имат неограничен достъп в страната.  

http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/15560-aleks-aleksiev-levite-iskat-da-prevarnat-es-v-sayuz-na-evropeiski-sotzialisticheski-republiki.html


Гласувай:
8
01. getmans1 - По принцип
21.01.2014 20:48
не го харесвам особено но сега е дяволски прав, направо убийствено.

А защо ли не го харесвах?
цитирай
2. mt46 - А дано
21.01.2014 22:01
свестните европейци да се събудят най-после!...
цитирай
3. zaw12929 - 85 най-заможни хора на света са с...
22.01.2014 10:14
85 най-заможни хора на света са събрали толкова богатство, че разполагат с повече, отколкото половината от населението на планетата. Предупреждението за този дисбаланс беше отправено към световни политически и финансови лидери в навечерието на поредното издание на икономическия форум в Давос, информира британският „Индипендънт”.

Нов анализ на неправителствената организация „Оксфам” установи, че мултимилиардерите, които могат да се поберат в двуетажен лондонски автобус, са натрупали повече от най-бедните 3,5 млрд. жители на планетата. От организацията отбелязват „пагубния ефект” от непрекъснато увеличаващата се пропаст между малката група на свръхбогатите и стотици милиони техни съграждани, който може да предизвика социално напрежение.В сряда в швейцарския курорт Давос започва Световният икономически форум, който ще събере много от най-влиятелните фигури в международната търговия, бизнес, финанси и политика. Разликата в доходите и благосъстоянието ще бъде един от основните въпроси в програмата на срещата. Лидерите ще обсъждат също повишаването на международните стандарти в здравеопазването и справянето с ефектите на глобалното затопляне.Според данните на „Оксфам” 85-те най-богати хора имат общо 1,7 трилиона долара. Начело на групата е мексиканският телекомуникационен магнат Карлос Слим Хелу, чието семейство разполага със 73 млрд. долара.
цитирай
4. zaw12929 - СТЪКЛО ИЛИ ОГЛЕДАЛО И КАКВО ОТ ТОВА:
22.01.2014 10:21
ученик попитал учителя си:

- Учителю, не разбирам едно нещо. Когато отидеш при бедняка той е приветлив и винаги ти помага, с каквото може. А когато отидеш при богатия, той никога не ти помага и гледа само себе си. Защо става така?

Учителят отговорил:

- Погледни през прозореца, какво виждаш?

- Жена с дете в количка, отиваща на пазар...

- Добре. А сега погледни в огледалото, какво виждаш там?

- Че какво мога да видя там, виждам себе си.

- Точно така - отвърнал Учителят - прозорецът е от стъкло и огледалото е от стъкло. Трябва само да добавиш малко сребро и вече виждаш само себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11809573
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61730
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31